- 31 Ekim 2019
- 11.001
- 39.998
- 548
Benim takildigim tek nokta bu kadar maduriyet varsa neden konu sahibinin eşi buna tepki vermiyor . topular hala bölünmemis kızların hakkıda annesinde bütün gelir annede toplanıyor eşit dağıtmak zorunda evet vicdanen ama oğlu bu kadar tepkisiz kalıp gelin bunu savununca haksız duruma düşüyor ister istemez ben bu konuda KV değil eşime kızarım..Cogu kadin burda sana ne oluyor diye cıkısmıs fakat ben konu sahibini hakli buldum detaya dikkat edilmemis diye dusunuyorum geliri 10 000 diyor kira aldigini soyluyor kizlarina destek oldugunu kendisine igne bile almadigini...
Kv nin eline gecen gelir icinde konu sahibinin esinin de hakki oldugunu fakat bu parayi kizlari ve kardrsleriyle harcadigini soyluyor yani pay edilmesi gereken bir mulkun gelirinden bahsediyor.toplam gelirinden bahsetmiyorum gorumcelerinize yedirdigi icin sesleri cikmiyor diye dusunuyorum aralarinda anlasip esinizi disarda birakmislar gibi geliyor.ya da esinizle aralarinda baska bi anlasma vardir siz bilmiyorsunuzdur. burdaki kadinlar da bi degisik calis falan sizene ki sanki konu sahibi calisayim mi diye sormus hayret biseysiniz
Allah razı olsun sonunda beni Tam anlamıyla anlayan birisi çıktı , eşimi dışladılar kendi aralarında pay ediyorlar O yüzden kızların sesi çıkmıyor, hatta kv kendi kardeşlerine dahi veriyor ,merhametsiz...Cogu kadin burda sana ne oluyor diye cıkısmıs fakat ben konu sahibini hakli buldum detaya dikkat edilmemis diye dusunuyorum geliri 10 000 diyor kira aldigini soyluyor kizlarina destek oldugunu kendisine igne bile almadigini...
Kv nin eline gecen gelir icinde konu sahibinin esinin de hakki oldugunu fakat bu parayi kizlari ve kardrsleriyle harcadigini soyluyor yani pay edilmesi gereken bir mulkun gelirinden bahsediyor.toplam gelirinden bahsetmiyorum gorumcelerinize yedirdigi icin sesleri cikmiyor diye dusunuyorum aralarinda anlasip esinizi disarda birakmislar gibi geliyor.ya da esinizle aralarinda baska bi anlasma vardir siz bilmiyorsunuzdur. burdaki kadinlar da bi degisik calis falan sizene ki sanki konu sahibi calisayim mi diye sormus hayret biseysiniz
Bende sizden akıl almak İçin yazdım ne yapmalıyım siz olsanız ne yapardınız diyorum, eşime ne söylemeliyimBenim takildigim tek nokta bu kadar maduriyet varsa neden konu sahibinin eşi buna tepki vermiyor . topular hala bölünmemis kızların hakkıda annesinde bütün gelir annede toplanıyor eşit dağıtmak zorunda evet vicdanen ama oğlu bu kadar tepkisiz kalıp gelin bunu savununca haksız duruma düşüyor ister istemez ben bu konuda KV değil eşime kızarım..
Tamda öyle hem kıyamıyor hem annesine küsüyor, çok pasif eşim annesi duygu sömürüsü yapıyor ağlıyor bizimkisi kıyamıyor , halbuki kadın eşit davransa gene paylaşım yapılmasın ,kv eşime acımıyor kiAyrıca mallar anne üzerine geçmemiş ki hâlâ babanın üzerindeymiş. mahkemeye gitse alacak hakkını. Burda pasif olan eş. Bizim oralarda bu duruma yakasına küsmek denir. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok misali.
İlk önce ailenizden gelen yardımı kesiceksiniz demekki eşiniz sizin kadar rahatsız değil bu durumdan ki tepki vermiyor ...şaşırarak okuyorum yorumlarınızı aylık okadar geliri olan birisine öğle yemeğinde bisküvi yiyen birisi nasıl acindirir kendini aklım almıyorBende sizden akıl almak İçin yazdım ne yapmalıyım siz olsanız ne yapardınız diyorum, eşime ne söylemeliyim
Cogu kadin burda sana ne oluyor diye cıkısmıs fakat ben konu sahibini hakli buldum detaya dikkat edilmemis diye dusunuyorum geliri 10 000 diyor kira aldigini soyluyor kizlarina destek oldugunu kendisine igne bile almadigini...
AminBazı yorumlar dediğin gibi gerçekten çok saçma , madem diğer torunlara harcıyor ortak harcamak zorunda bir anne olarak ,
heee senın durumun çok iyi kardesının kötü rızasını alarak kardeşine daha çok harcama yapabilir ,
kv senı sevmıyorsa size para harcamıyordur kesın ,
evlat ayrımı yapanlar allaha hesap versin ,
Haksiz duruma dustugune inanmiyorum ben.Benim takildigim tek nokta bu kadar maduriyet varsa neden konu sahibinin eşi buna tepki vermiyor . topular hala bölünmemis kızların hakkıda annesinde bütün gelir annede toplanıyor eşit dağıtmak zorunda evet vicdanen ama oğlu bu kadar tepkisiz kalıp gelin bunu savununca haksız duruma düşüyor ister istemez ben bu konuda KV değil eşime kızarım..
Ortada kalacak bir durum yok Cnm, 2 tane maaşı var , dükkan aldık içini bile yaptıramadık borçtan, içini yaptırsak kiraya verecektik , bu şekilde ayrımcılık yapması üzüyor açıkçası, çocuklarım küçük ve hamileyim çalışmam imkansız maalesef
Duygularıma tercüman oldun , bebeğim 8 aylık bir çorap dahi almaz mı insan, benim çocuğum el mi, bir babaanne oğlunun çocuğuna gelinini sevmese bile ihtiyaçlarını alır ihtiyacı olmasa bile alır kendini iyi hissetmek için alır, Arayıp sormuyor ,ben ararsam konuşuyoruz, görmeye gelmiyor, gelse yalandan uzaktan seviyor öpmedi bile ,demek ki sevmiyor, bunlar insanı üzüyor küçük birşeyler yapsa niyeti iyi olsa gene eyvallah ama bu kadar kötü niyetli ve ayrımcı olunca hakkımızı arayalım madem istiyorum, bu konuda sizden ne yapabileceğim konusunda yardım istedim sadeceHaksiz duruma dustugune inanmiyorum ben.
Esine de kiziyor zaten ama sonuc alamiyor buraya da ne yapabilirim nasil ikna edebilirim diye konu acmis aslinda.
Acikcasi bende kv vefat etmeden mal paylasimini dogru bulmam ama burda art niyetli ve ayrimcilik yapan,hak yiyen bir kv profili olustu gozumde
Brnce konu sahibi de bunu istemiyor
Kv adil olmasini en azindan haklarinin oldugu paradan az da olsa destek olmasini istiyor ki hakli oldugunu dusundum ben
Bacım sen yine bak demagoji yapıyorsun. Bak malın pay edilmesi gerek hukuken bu böyledir. Buna zaten kimse bir şey demiyor. Ama kalkıp sen karışamazsın. Niye çünkü sen 3. bir kişisin yoldaki yabancıdan farkın yok miras için bunu eşin yapıcak. Damatmış gelinmiş maldan hak talep etme gibi haddi yok bunu diyoruz. Senin çocuğuna niye kv çorap alıcak faturanı ödeyecek. Evli olduğun adam çalışıp karşılıyacak. O çocuğun annesi babası sizsiniz. Diğerlerine alıyor mu keyfi ve kahyası öyle istemiş. Sen yok bi iğne almadı dersende haksız konuma düşersin kadın sana der o zaman annesi sensin geçinemiyorsunuz 3 çocuk yapıyorsunuz. Sen niye kalkıp çalışmıyorsun der. Neymiş çalışıp çalışmamak kadına kalmışmış. Ne alaka bır kadın kocam bisküvi yiyor şunu ödeyemiyoruz annem yardım ediyor derse bak gibi çalışacak geçinemediği ortama çocuk doğurmayacak. Ondan bundan beklentiye girmeyecek böyle şunu bunu alsın derse lafını yer oturur aşağı neyse kocanız mirasçı kardeşleriyle annesiyle konuşup mal paylaşımı yapacak. Yani kocanız dava açsa bile diğer kardeşler rıza göstermezse yine uzar bu işler. Kocanız annem ölmeden paylaşım yok dersede onu bağlar çalışıp evine çocuklarına bakacakDuygularıma tercüman oldun , bebeğim 8 aylık bir çorap dahi almaz mı insan, benim çocuğum el mi, bir babaanne oğlunun çocuğuna gelinini sevmese bile ihtiyaçlarını alır ihtiyacı olmasa bile alır kendini iyi hissetmek için alır, Arayıp sormuyor ,ben ararsam konuşuyoruz, görmeye gelmiyor, gelse yalandan uzaktan seviyor öpmedi bile ,demek ki sevmiyor, bunlar insanı üzüyor küçük birşeyler yapsa niyeti iyi olsa gene eyvallah ama bu kadar kötü niyetli ve ayrımcı olunca hakkımızı arayalım madem istiyorum, bu konuda sizden ne yapabileceğim konusunda yardım istedim sadece
Cogu kadin burda sana ne oluyor diye cıkısmıs fakat ben konu sahibini hakli buldum detaya dikkat edilmemis diye dusunuyorum geliri 10 000 diyor kira aldigini soyluyor kizlarina destek oldugunu kendisine igne bile almadigini...
Ben hissettiklerimi söyledim. Babamı 10 yıl oldu kaybedeli bu tarz bir paylaşımı ne ben ne ablam ikimizde düşünmedik. Ama annem elinden geleni yapar o ayrı. Herşey ortak. Ama bana göre annemin hakkı. Nereye isterse de harcar. Çocuklarını elbet düşünür. Ama ne bileyim sen eşinle yeme yedir giydir okut büyüt. Sonra eşin ölsün malından istesin. Zaten büyütmüşsün eline mesleğini vermişsin. Yani gerisi onun hayatı. O da biriktirip edip yapsın. Annenizin yaptığı doğru demiyorum. Size de harcamalı. Ama davayla falan almak annnenin elinden. Ne bileyim zaten yalnız kalmış birini yerle bir etmek demek. Vicdanına bırakın. Kendi düşünsün. Ama hukuken hakkınız elbette. Ona diyecek lafım yok. Ben daha duygusal bakıyorum belkide.
Eşine sadece kiyamiyor demiş kaynanaya suç bulmuş hep. ne yapabilirim diye sormamis haksizmiyim diye sormuş. yorumlarda böyle irerledi.tepki alınca şimdi eşime ne yapabilirim diyor .. Benim anladigimsa konudan kaynanayla gelinin arasının iyi olmadığı ve budurumu sadece gelinin taktiği bir çorap bile almadı demiş beni sevmesede torununa alabilrdi demiş siz eşi olsanız bu kadar maduriyete susarmisiniz..konuda bir kopukluk var bana göre ...Haksiz duruma dustugune inanmiyorum ben.
Esine de kiziyor zaten ama sonuc alamiyor buraya da ne yapabilirim nasil ikna edebilirim diye konu acmis aslinda.
Acikcasi bende kv vefat etmeden mal paylasimini dogru bulmam ama burda art niyetli ve ayrimcilik yapan,hak yiyen bir kv profili olustu gozumde
Brnce konu sahibi de bunu istemiyor
Kv adil olmasini en azindan haklarinin oldugu paradan az da olsa destek olmasini istiyor ki hakli oldugunu dusundum ben
Ne kadar yanlış düşünüyorsunuz ya buraya demagoji yapsam ne olacak siz mi malı paylaştıracaksınız hakim misiniz , ne kadar gelinleri dışlayıp yabancılaştırıyorsunuz sanırım sizdede sevilmeyen bir gelin var, bende bu ailenin içindeyim dışardan biri değilim , emek veren aileme destek olan onların soyunu doğuran büyüten eziyetini çeken benim ve sen sokaktaki yabancısın diyorsun bu nasıl uslüp , sizde kadınsınız, sanırım bekarsınızBacım sen yine bak demagoji yapıyorsun. Bak malın pay edilmesi gerek hukuken bu böyledir. Buna zaten kimse bir şey demiyor. Ama kalkıp sen karışamazsın. Niye çünkü sen 3. bir kişisin yoldaki yabancıdan farkın yok miras için bunu eşin yapıcak. Damatmış gelinmiş maldan hak talep etme gibi haddi yok bunu diyoruz. Senin çocuğuna niye kv çorap alıcak faturanı ödeyecek. Evli olduğun adam çalışıp karşılıyacak. O çocuğun annesi babası sizsiniz. Diğerlerine alıyor mu keyfi ve kahyası öyle istemiş. Sen yok bi iğne almadı dersende haksız konuma düşersin kadın sana der o zaman annesi sensin geçinemiyorsunuz 3 çocuk yapıyorsunuz. Sen niye kalkıp çalışmıyorsun der. Neymiş çalışıp çalışmamak kadına kalmışmış. Ne alaka bır kadın kocam bisküvi yiyor şunu ödeyemiyoruz annem yardım ediyor derse bak gibi çalışacak geçinemediği ortama çocuk doğurmayacak. Ondan bundan beklentiye girmeyecek böyle şunu bunu alsın derse lafını yer oturur aşağı neyse kocanız mirasçı kardeşleriyle annesiyle konuşup mal paylaşımı yapacak. Yani kocanız dava açsa bile diğer kardeşler rıza göstermezse yine uzar bu işler. Kocanız annem ölmeden paylaşım yok dersede onu bağlar çalışıp evine çocuklarına bakacak
Baştan sevilmeyen gelin olduğunuzu soylemediniz siz ama maldan girdiniz eşimi sindirdiler dediniz.. sabah tan beri düşünmüyorum eksik birşey var diyorum bu kadın neden oğluna bunu yapsın diye demekki kaynananizin derdi sizinle..Ne kadar yanlış düşünüyorsunuz ya buraya demagoji yapsam ne olacak siz mi malı paylaştıracaksınız hakim misiniz , ne kadar gelinleri dışlayıp yabancılaştırıyorsunuz sanırım sizdede sevilmeyen bir gelin var, bende bu ailenin içindeyim dışardan biri değilim , emek veren aileme destek olan onların soyunu doğuran büyüten eziyetini çeken benim ve sen sokaktaki yabancısın diyorsun bu nasıl uslüp , sizde kadınsınız, sanırım bekarsını
Gelinimiz yok ben hukuki olarak gerçekleri söylüyorum hukuki olarak siz 3. şahıs oluyorsunuz şu durumda gerçekler evet bekarım ama evli olsamda aynısını söylerim eşim benim aile malıma karışma haddi yok evladı benim bende eşiminkine karışmam. İlerde gelinimiz ben dururken kalkıp benim hakkım dersede kusura bakma mal benim babamın malı sen misin evladı ben miyim der git babanın malından hak iste derim. Yasal olarak siz gidip benim hakkım derseniz siz yabancısınız siz alt soy değilsiniz derler üstünüzede gülerler. Kocanıza söyleyeceksiniz sizin aileniz size para veriyor içiniz nasıl el veriyor kocaman insanlarsınız ailenizden geçiniyorsunuz eşinizde rahatlığa alışmışNe kadar yanlış düşünüyorsunuz ya buraya demagoji yapsam ne olacak siz mi malı paylaştıracaksınız hakim misiniz , ne kadar gelinleri dışlayıp yabancılaştırıyorsunuz sanırım sizdede sevilmeyen bir gelin var, bende bu ailenin içindeyim dışardan biri değilim , emek veren aileme destek olan onların soyunu doğuran büyüten eziyetini çeken benim ve sen sokaktaki yabancısın diyorsun bu nasıl uslüp , sizde kadınsınız, sanırım bekarsınız
İyide engel olan yokki. Mallar paylaşılmamış, erkekde kızda dışarda kalmamış. Şuan hepsini anne kullanıyor, ve canı ne isterse onu yapiyor. Dükkan senin ev senin sade lafdaysa dava sırasında bişey ifade etmez, çünkü ispat edilemez. Belki atıyorlar yok öyle bişey? Veya dedi ama yazılı vasiyet olmadığı için önemi yok.Bu düşüncenizse
Yine derdim çünkü nasıl mirastan kızların pay almasının engellenmesi haksızlıksa erkek çocuklarının da almasının engellenmesi haksızlıktır.
Hukuki boyutuna bakarsak Eşim hayatta olmasa (Allah gecinden versin başımızdan eksik etmesin, Rabbim korusun kollasın cümlesiyle) Ben Bugün mahkemeye başvursam çocuklarımın hakkını alırım, 3. Kişi sokaktaki kişi dediğinide mal düşüyor anladın mı, ha sen diyorsun ki babamın malı sadece ben yerim diğer kardeşim yemesede olur hiç adil değilsiniz ve sadece kendinizi düşünüyorsunuz kul hakkı denen birşey varGelinimiz yok ben hukuki olarak gerçekleri söylüyorum hukuki olarak siz 3. şahıs oluyorsunuz şu durumda gerçekler evet bekarım ama evli olsamda aynısını söylerim eşim benim aile malıma karışma haddi yok evladı benim bende eşiminkine karışmam. İlerde gelinimiz ben dururken kalkıp benim hakkım dersede kusura bakma mal benim babamın malı sen misin evladı ben miyim der git babanın malından hak iste derim. Yasal olarak siz gidip benim hakkım derseniz siz yabancısınız siz alt soy değilsiniz derler üstünüzede gülerler. Kocanıza söyleyeceksiniz sizin aileniz size para veriyor içiniz nasıl el veriyor kocaman insanlarsınız ailenizden geçiniyorsunuz eşinizde rahatlığa alışmış
Konuyu çok farklı yerlere çekiyorsunuz ve evet demagoji yapiyorsunuz. Çocuklarınızın yerinde olsam dedemin malınamı güvendinde doğurdun bizi diye sorardım, dedemin malı var bize niye vermiyorlar diye düşünmem. Bakacak olan anne-baba.Hukuki boyutuna bakarsak Eşim hayatta olmasa (Allah gecinden versin başımızdan eksik etmesin, Rabbim korusun kollasın cümlesiyle) Ben Bugün mahkemeye başvursam çocuklarımın hakkını alırım, 3. Kişi sokaktaki kişi dediğinide mal düşüyor anladın mı, ha sen diyorsun ki babamın malı sadece ben yerim diğer kardeşim yemesede olur hiç adil değilsiniz ve sadece kendinizi düşünüyorsunuz kul hakkı denen birşey var
Ahh ah şu an kocanıza mal geçmemiş ğaylaşım olmamış siz daha eşiniz ölmemiş mal geçmemiş çocuklarımın hakkı diyorsunuz. Bakın ilerde aynı durum sizde de olsa ben sizin açınızdan da bunları söylerim. Gerçekler böyle kocanız almadığı sürece siz yararlanamazsınız. Evet şu an 3. kişisin bunu ben demiyorum hukuk diyor. Eşiniz vefat edersede çocuklarınıza büyük pay düşer. Ben kul hakkından korkarım kv nız gibide yapmayız. Yarın bir gün Allah korusun babam vefat etse mal almam annem olduğu sürece çünkü onun rahatlığını düşünürüm. Onlar yapmış ben değil. Bizde erkek kadın ayrımı yoktur eşittir. Böyle bir durumda da olmayız şu an kardeşim evlensede evi hazır benimde ama üstümüze yapmayacaklar. Normal olarak ilerde ailem Allah korusun bir şey olsada almayız çünkü gerekmiyor. Herkes oturuyor olucak alsakta almasakta. Hem ailemin malına güvenerekte yaşamıyor olcaz. Çalışıp kendimizde bir şeyler elde ederizHukuki boyutuna bakarsak Eşim hayatta olmasa (Allah gecinden versin başımızdan eksik etmesin, Rabbim korusun kollasın cümlesiyle) Ben Bugün mahkemeye başvursam çocuklarımın hakkını alırım, 3. Kişi sokaktaki kişi dediğinide mal düşüyor anladın mı, ha sen diyorsun ki babamın malı sadece ben yerim diğer kardeşim yemesede olur hiç adil değilsiniz ve sadece kendinizi düşünüyorsunuz kul hakkı denen birşey var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?