- 10 Şubat 2015
- 3.047
- 3.041
- 78
ismin gozde olunca fazla gozde olmus olup nazar degmis olabilir mesela canim..buda gecenin espirisi olsun...kizma sakin...
:)))))) yok canım kızar mıyım güldüm gece gece Allahta seni güldürsün :)))))))))))))
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ismin gozde olunca fazla gozde olmus olup nazar degmis olabilir mesela canim..buda gecenin espirisi olsun...kizma sakin...
Kardeşinin ismi ne ?İsimle alakası olabiliyor.
Benim kardeşiminde ağır bir ismi var.
Etraftaki herkes isminin çok ağır geldiğini ve kaldıramadığını söyledi,kardeşimde davranış bozukluğu ve hiperaktivite var ve gittiğimiz rehabilitasyondaki çocukların %80i kardeşimle adaş.
Ne bileyim kızlar o kadar çok şey yaşadım ki benimkide denize düşen yılana sarılır hesabı
Artık ne duysam inanasım geliyo
Evet herşey yazmıyor ama peygamber efendimiz bu isimleri değiştirir ken isim cocuğa ağır gelir diyerek değiştirmemiş tir.İyide cnm herşey kuranda yazmıyor ki ona baksan farz olan 5 vakit namaz bile kurnda geçmiyor eğer kuran yeterli olsaydı allah pwygamberleri göndermezdi ki kuranda peygamberimiz as. Bize rehber olarak gönderildi ona bakın örnek alın onun gibi yaşayın diyor biz islamın zaten bi kısmını kurandan bir kısmınıda peygamberlerimizn hayatından alıyoruz öğreniyorz cnm peygamber efendimiz bile çoğu insanın ismini deişmiştir araştırırsanız bulursunz ama deiştirdiği ismler kuranda yazmıyo şu isimleri deiştirn diye ben sadece bildiklerimi yazıyorm cnm lütfen kırılmayın bana bilginiz olsn istedim yoksa haddin deil kimsedn iyi bildiğimi doğru bildiğimi yansıtmak insan oğlu işte hergün birşeyler öğreniyoruzbuda esprisi olsun
![]()
Cnm ben ismi yüzündn hasta olabilir demedim dikkatini çekerim sadc evet isimlerin ağır geldiğini biliyorm bende çevremde çook gördüm ama ruhsal olarak etki ediyor dedim ve isimler insanlara karekterini yansıtıyor dedim ama bunlarda her isimde deil nadir görülür dedm cnm hepsi bu siz beni yanlış anladınız sanırmEvet herşey yazmıyor ama peygamber efendimiz bu isimleri değiştirir ken isim cocuğa ağır gelir diyerek değiştirmemiş tir.
Ölüm cehennem gibi kötü şeyleri hatırlatan anlama gelen isimleri koymayın çocuklarınıza demiştir. Taş toprak ateş savaş kaya vs gibi isimler bu yüzden degistirlimis dir. Isiminizin muhakkak kuran da yazılı olması gerekmez. Sadece isminizin kötü ve utanç verici yada böbürlenmeye neden olacak isimler olmaması gerekir. Bende mesela kutsal ismini çok sevmeme rağmen bu yüzden vazgeçtim. Birçok isim değiştirirken nedenlerini de anlattığına göre bu konuda da bir uyarı yapardı. Tabi kuranı kerim inanlar için koşulsuz şartsız emirler verir. Ama hadisleri oturup bir mantık çerçevesinden geçirmek gerekir. Bana bu çok mantıklı geldi mesela. Ama şimdi dipcik gibi bir dolu meryem varken bu yavrunun hastalığını isme bağlamak hiçbir teoriye oturmuyor.
Hayır yanlış anlamadım kesinlikle. Ama ismin insana ağır gelmesi sadece halk arasında bir inanış. Yoksa 5 mehmetten birinin kronik rahatsızlığı olması gayet normal. Mesela yeni nesil isimler var. Genelde bu isimler deki çocuklar şımarık olur derler. Zaten 90 lardan sonra gelen çocukların hepsi bizden farklı bu konuda. Hepsi ayrı zeka küpü aile ilgili ise çocuk deha oluyor ilgilenmeyi bilmezse zayi oluyor. Ben şahsen çocuğun ismini koyarken tarihte varolan veya aileden birine ait olan ilk akla o kişi gelen isimleri sevmiyorum.Cnm ben ismi yüzündn hasta olabilir demedim dikkatini çekerim sadc evet isimlerin ağır geldiğini biliyorm bende çevremde çook gördüm ama ruhsal olarak etki ediyor dedim ve isimler insanlara karekterini yansıtıyor dedim ama bunlarda her isimde deil nadir görülür dedm cnm hepsi bu siz beni yanlış anladınız sanırm