bizde bir başkan vardı bi zamanlar.
gelen misafirleri için çay ocağından çay yanına birkaç paket bisküvi de söylemiş.
neyse çaylar içildikten sonra görevli boşlarla birlikte yarım kalan bisküvi paketlerini de toplamış götürmüş.
neyse misafirler gittikten sonra bu başkan sekreterine soruyor bisküvileri kendisine mi yazıdığına dair-kaç lira filan diye.
kendi hesabına yazıldığını duyunca da yarım bisküvi paketlerini istiyor geri veeee oturup hepsini yiyor.
kendisi 5.500 tl maaş alıyodu en son.
görgüsüzlük deyince aklıma geldi.
sık sık yadederiz kendisini.
maaşın bereketli olsun inş.
üzerinde durma.
iş aramaya devam et.
çok safsın ben asla gitmezdimhediye değil zaten 40 gündür çalışıyorum ben10 günlük maaşım içerde kaldı zaten bende jest yaptı sandım gidip insanlık ettim söyledim biz 850ye anlaştık sanıyomuş bende 800 dedim o zaman alayım geri dedi bence bu bildiğin dangalaklık hıyarlık elinde 30binler 40binler geçiyo resmen hakkımı yiyo ben ona teşekküre gidiyorum 50 lirayı alma tenezüülüne giriyo.
Mimarsın ve 800 TL ye mi çalışıyorsun?Bedava resmen hemen doğru düzgün bir iş bulmalısın. Madem o paraya çalışacaktın hiç okumayıp vasıfsız eleman olarakta iş bulabilirdin. 5 seneni boşa harcamazdın en azından. Ben de mühendislik okuyorum ve Türkiye de çalışmak istemiyorum kızlar şartlar çok kötü ya..
sigortani 1 ay sonra kullanmaya basliyorsun bu dogru. 10 kisinin altinda calistiriyorsa bankaya yatirmasi da sart degil, biz de bu sekilde calisiyoruz. ama hem sigorta yapip hem asgari ucretin altinda nasil maas veriyor bunu anlamis degilim.. sigortaniz tam zamanli yatiyor degil mi, yari zamanli degil yani.. muhtemelen sizin maasinizi asgari ucret gosterip size daha az veriyor.. cunku tam zamanli sigorta yapiyorsa verebilecegi en az maas zaten asgari ucret
bende öyle diyodum hayellerim vardı ben mimar değilim ressamım aslında öğretmenim makina ressamlığı öğretmeni ama anca böyle bi yerde iş buldum ne atanabiliyorum ne de iyi para veriyolar.
piyasa bu özel sektöre kanını emiyo adamın bide böyle denyolar çıkınca iyice sinir oluyosun
yok canım yurdışında çalışmak gibi bi hayalim yoktu insan gibi yaşayabilmek için yeterli maaşı alsam yeterdi :)Canım teknik öğretmen olsan bile hakkın 800 tl değildir yinede.. Bu ülkede çalışan kesim gözetilmiyor hiç. Sen de mi yurtdışında çalışmak istiyordun? Hayalin neydi?
insanlar böyle patron oluyor demekki ..
hiç hak yemeyen patron görmedik maleseffffböyle de insanın hakkına giriyolar ama
Asgari ücret 840 civarı bişey değil miydi?
900 küsür diye biliyorum ama emin değilim
Sigortan varsa adam sana elden ve asgarinin altında maaş veremez iyice bi araştır bence.kızlar sigortam var ama bana 1 ay sonra kullanmaya başlayabilirsin dedi.
internetten baktım gerçekten öyleymiş.
ve evet kesinlikle 50 lira da olsa kul hakkı hem ben tfazla verdi diye teşekkür etmek istedim sadece bilseydim direk götürüp veriridim bana patornumun yaptığı hareket çok kaba geldi.
hiç yakıştıramadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?