- Konu Sahibi Munevvergul
Almanya'da genelde her yerde olanaklar iyi. Çiftçinin garajında traktörle B.W jeep yan yana durur. En uzak köyde bile yaşasan kapının önündeki otobüse binip, indi bindi yaparak sınır geçer ülke değiştirirsin. Ekmeğin veya marketteki bir gıdanın fiyatının değiştiğini fark etmezsiniz, zam gelirse kuruş olarak gelir. O bakımdan haklısınız, yaşam olarak standardınız yükselir. Ben de 1,5 yaşından beri Almanya'da büyümüş Alman vatandaşı biriyle evliyim. Hani sokak röportajlarında kurulu düzenim olmasa hemen gelirdim diyenler var ya, onu sadece yaşlılar düşünmüyor. Çocuk olayını bu kişinin yaşını da hesaba katarak çok iyi düşünün.Türkiye ye en geç 10 yılda dönebiliriz diyor. Ama şu an istemiyor. Yaşadığı şehir de Almanya da olanakları çok iyi bir yer. Ben de Almanya da orada çok mutluydum doğruya doğru ama aldığım risk az değil. Emeklilik olayı. Sonra hayat bilinmezliklerle dolu ölüm kalım her şey var. Kendisi Alman vatandaşı orada doğmuş zaten. Uzun vadede o da illa orada kalalım demiyor. Bir açıdan ben de orada biraz daha üniversite projelerinde falan çalışsam cv mi güncellerim. Ama biraz çalışmaktan gelen yorgunluk ta var. Üniversitede her işimi ingilizce hallettim ama tam zamanlı bi iş istesem mutlaka Almanca istiyorlar. Oradaki hocam da b1 Almanca alırsan sana iş konusunda yardımcı olurum dedi. Ama bu yaşta bir de ona emek vereceğim. Ancak Türkiye de yaşadığım yerde beni mutlu etmiyor. Hele yurtdışında yaşadıktan sonra kafa yapım vizyonum hiç uyuşmuyor. Bu kişiyle tanışmasaydım başka bir yere tayin alıp gidecektim. Ancak Türkiye de güvenli bi yer değil yalnız başıma hiç bilmediğim şehirde ne yapacağım diyorum. Ha bu kişi de gerçekten kafama yatmasaydı doğrudan hayır derdim. Çünkü benim yaşımda eğitimli kişiler de çıktı karşıma ama uygun değillerdi. Hep işimi ilerleteyim diye diye yıllarım yalnız başına geçti gitti. Kendimi bu açıdan şanssız hissediyorum. Yine şükredecek şeylerim de var tabi ama. Ben de baya zorluk yaşadım. Türkiye ilginç bir yer yobaz bi insanla ben yapamam. Biraz modern görüşlü olduğunu düşündüğüm insanlarında niyetleri farklı. Almanya da iken keşke burada doğsaydım dedim inanır mısınız. Burada kadın olmak çok zor. Lafı uzattım kusura bakmayın içimi dökmek istedim.
Ben daha fazla felaket tellalı gibi yazıp sizi etki altında bırakmak istemem. Umarım her şey gönlünüze göre olur, mutluluklar dilerim.