Arkadaşın gitsin eşine desin ki rüyamda hamile olduğumu gördüm. Sonra da ama rüyamda bile tam sevinemedim, çok sıkıntımız var diye üzülüyorduk filan. Oradan sohbete girsin, sonra da çocuk sahibi istediğini ama maddi durumları yüzünden kendisine bir şey söyleyemediğini anlatsın. Ondan sonra da ailenden de yardım isteyebilir miyiz diye ağzını yoklasın eşinin.
Belki eşi de çocuk filan duyunca heveslenir ailesini sıkıştırır biraz. Onlar da torun sevdasıyla daha atik davranabilirler.
bu arada belki konuya daha vakıf olmak isteyenler olabilir eşinin ailesi zengin değil ama kendi evleri var emekliler bide kirada bi evleri var ama birazcık harabe bi ev evi satıcaklarmış fakat o harabeye çok para istedikleri için haliyle kimse almıyo gece kondu gibi bi ev için 100 bin lira istiyolar asla o paraya satılmaz diyo arkadaşım ve buna kızıyo bizim durumumuzu görüyolar hiç yardımcı olmaya çalışmıyolar diyo
sürekli keşke olsada versek diyolarmış ama kendilerine krediyle dün bi cip almışlar arkadaşımda çıldırdı bu duyarsızlığa eşine bi kaç kez konuş evi satsınlar demiş eşide söyledik işte alıcı yok napalım diyomuş bi keresinde arkadaşım o evi o paraya kim alır bellliki satmak istemiyolar demiş eşide çok kızmış bu lafa olurmu öyle şey filan demiş durum bu yani
Tabii ki eşinin durumu da zor. Adam da istiyordur evlat sahibi olmayı. Arkadaşını da anlıyorum ben de olsam eşime kıyamazdım, sıkıştıramazdım herhalde. Ama şöyle de bir şey var, madem eşi arkadaşının çalışmasına izin vermiyor, o zaman kendisi başka bir formül bulmak zorunda. Sonuçta arkadaşının da anne olmak hakkı yani. Ne kadar kıyamasa da kendi üzüntüsünü içine atmasın, eşine belli etsin. Eşiyle arası kötü olsun, eşine surat yapsın demiyorum yanlış anlamayın. Ama içine içine ağlamasın, bu durumun onu ne kadar üzdüğünü eşine göstersin. Çünkü erkekler bazen bir şeyleri görmeden anlamıyorlar. Sen anlıyordur, bilerek tepki vermiyordur diyorsun ama onlar anlamıyorlar hakikaten. O da ağlıyorsa göstere göstere ağlasın, üzülüyorsa göstere göstere üzülsün.
tecrübeli degilim ama fikrimi paylaşmak istedim :) bence arkadasının eşi ailesinin durumu görmezden geldiğinin farkında.. Hal böyleyken onlardan yardım istemeye yanaşmayabilir..Belki onunda zoruna gidiyordur , o da duyarsızlıklarından rahatsız oluyordur ama ailesi hakkında kimseye , eşine dahi fırsat vermek istemiyordur.. Bide 3 sene sonra arkadas 33 yaşında olacak . Çocuk konusunda sıkıntı yaşamaz mı ? Allah doğacak cocuğun rızkını verir diye düşünenlerdenim.Bilmiyorum zor durum Allah yardımcısı olsun.
her şey ertelenir de, belli bir yaştan sonra bebeği ertelemek insafsızca geliyor.
ya bak şimdi o kadar sinirlendim ve iyice üzüldüm bi yandan burda ağlıyo canı çok sııkın düşün düşün çıkış yolu bulamıyo bi yandanda eşi mesaj atmış sanki hiç bişey yokmuş keyfi yerindeymiş gibi ona yansıtmadan mesajlaşıyo ya
ben genelde sorunların pek açılıp açılıp konuşulmasından hoşlanmam ama arkadaşın oturup güzelce duygularını anlatsa güzel olur. bebek rızkıyla gelir derler sinir olurum. çünkü bunu 20 yaşlarında insanlara diyorlar. ama 30 üstü için önemli. adamın tuzu kuru tabi, bilmemkaça kadar yolu var...[/QUO
katılıyorum sana eyer her bebek rızkıyla gelse afrikada o kadar aç çocuk olmazdı dimi
ya hayatım arkadaşın eşinin ailesine kızıyo ama onlar da yardım etmek zorunda değil ki.
düşünsene adam bir ömür çalışmış biraz birikim yapmış tam rahat edicek hopp bişeyler çıkıyo.
ev alırken iyi hesap kitap yapmak gerekiyo. ha yardım etmesi hoş olmaz mı tabiki olur ama işte zorunda değil adam.
bence arkadaşın böyle bir beklenti içine girip kendini daha fazla üzmesin. başka çözüm yolları arasın.
eşinin işi ille de orda mı. istanbula göçme durumları yok mu?
evlerini kiraya verip istanbulda ucuz bi eve kiraya çıkabilirler. arkadaşın da çalışıp katkı sağlar.
ama bebek olayı bunların çok dışında. bebek olunca dünyaları yiyecek değil ya. zaten hediyeler de gelir giyim filan. bebek okadar abartıldığı kadar da masraflı olmaz. hem arkadaşın evde sıkılmaz bebişiyle oyalanır. hem de daha fazla ertelemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?