• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar ufak bi yardım yol gestermek lazım

aritmetik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
278
102
98
İzmir
merhabalar herkese bu seferki dertli ben değilim canımın içi en sevdiğim arkadaşım konu şu

arkadaşım ev hanımı 3.5 senelik evli eşinin iyi bir işi var fakat düğünden hemen sonra eşi ev almak istedi ve arkadaşım sen bilirsin iyice hesap yaptın mı ödeyebilicekmiyiz dedi eşi çok rahat ödeyebiliceklerini söylemiş fakat evdeki hesap çarşıya uymadı masraflar yeni ev kurmak üstüne bide ev almak derken bide eşi çokta gerekli olmadığı halde biraz rahat ederiz diye bir kaç kere daha ufakta olsa kredi çekmiş şu aralarda genel durumları hep kısıtlı ve sıkıntılı gidiyo evliliğinde başka hiç bir sorun yok sadece maddi problemler var ve ben bizzat şahidim arkadaşım evlendiğinden beri kendine ne doğru düzgün alışveriş yapabildi ne bir yere gitti hatta artık kuaföre bile ayda yılda bir gidebiliyo yani kızcağız elinden geldiğince idare ediyo ve eşine kesinlikle bir kez bile yansıtmadı hiç şikayet etmedi asla birşey istemez hatta eşi al diye ısrra etse bile beğenmedim hiç bişey der çıkar mağazadan
ona hiç kıyamıyorum çok üzülüyorum ama asıl durum kızcağız artık çocuk istiyo ve en az 3 yıl daha böyle bişey yapabilicek durumları yok zaten 30 yaşında şu anda ve bu duruma çok üzülüyo bende eşinle konuş anlat ona sıkıntılarını dedim onu üzmek istemiyorum diyo siz olsanız ne yapardınız kızlar bu durumda arkadaşım gibi sineye çeker susarmıydın yoksa eşinizle konuşup onu ailesinden yardım alması için sıkarmıydınız

arkadaşının işe girme şansı yok mu?
aslında işe girse en azından borçların bi kısmını kapatırlar. 1 yıl sonra da bebişini yapar.

ve ben olsam eşimle konuşurdum bu konuyu.

malesef eşinin işi dolayısyla köyde oturuyolar yani iş imkanı hiç yok ama arkadaşımın mesleği çok iyidir çokta iyi kazanır eşine teklif etmiş ben gideyim bir yıl istanbulda işime döneyim diye borçları kapatalım diye ama eşi izin vermemiş

bu arada belki konuya daha vakıf olmak isteyenler olabilir eşinin ailesi zengin değil ama kendi evleri var emekliler bide kirada bi evleri var ama birazcık harabe bi ev evi satıcaklarmış fakat o harabeye çok para istedikleri için haliyle kimse almıyo gece kondu gibi bi ev için 100 bin lira istiyolar asla o paraya satılmaz diyo arkadaşım ve buna kızıyo bizim durumumuzu görüyolar hiç yardımcı olmaya çalışmıyolar diyo
sürekli keşke olsada versek diyolarmış ama kendilerine krediyle dün bi cip almışlar arkadaşımda çıldırdı bu duyarsızlığa eşine bi kaç kez konuş evi satsınlar demiş eşide söyledik işte alıcı yok napalım diyomuş bi keresinde arkadaşım o evi o paraya kim alır bellliki satmak istemiyolar demiş eşide çok kızmış bu lafa olurmu öyle şey filan demiş durum bu yani

ya kızlar yokmu bi akıl veren valla biz oturduk dertleştik ben bide burdaki kızlara soralım daha tecrübelliler var akıl alırız dedim ama niye kimse bişiy demedim durum çokmu çkımazda

Arkadaşın gitsin eşine desin ki rüyamda hamile olduğumu gördüm. Sonra da ama rüyamda bile tam sevinemedim, çok sıkıntımız var diye üzülüyorduk filan. Oradan sohbete girsin, sonra da çocuk sahibi olmak istediğini ama maddi durumları yüzünden kendisine bir şey söyleyemediğini anlatsın. Ondan sonra da ailenden de yardım isteyebilir miyiz diye ağzını yoklasın eşinin. :ssz:

Belki eşi de çocuk filan duyunca heveslenir ailesini sıkıştırır biraz. Onlar da torun sevdasıyla daha atik davranabilirler.

Son düzenleme:
Arkadaşın gitsin eşine desin ki rüyamda hamile olduğumu gördüm. Sonra da ama rüyamda bile tam sevinemedim, çok sıkıntımız var diye üzülüyorduk filan. Oradan sohbete girsin, sonra da çocuk sahibi istediğini ama maddi durumları yüzünden kendisine bir şey söyleyemediğini anlatsın. Ondan sonra da ailenden de yardım isteyebilir miyiz diye ağzını yoklasın eşinin. :ssz:

Belki eşi de çocuk filan duyunca heveslenir ailesini sıkıştırır biraz. Onlar da torun sevdasıyla daha atik davranabilirler.

bu akşam bende benzer bişye söyledim dedimki deki komşunun yeğeni gelid ayy nasıl tatlı bi bebek diye gir konuya dedim o eşiyle telefonda konuşuken söyledi işte çok tatlı bi bebek falan filan galiba bende anne almak istiyorum dedi eşide bi süre susmuş hayatım nasıl bakıcaz çocuğa daha bizim için erken demiş birgülde iyide bende 30 yaşındayım artık ama neyse demiş kapatmış konuyu oda üzülüyo diye eşine kıyamıyo ama kendiside çok ağladı bugün eşinin kuzeninin oğlu bir yaşına giriyo yarın ona hazırlık yapmışlar bir sürü gördü böyle içi gitti

Tabii ki eşinin durumu da zor. Adam da istiyordur evlat sahibi olmayı. Arkadaşını da anlıyorum ben de olsam eşime kıyamazdım, sıkıştıramazdım herhalde. Ama şöyle de bir şey var, madem eşi arkadaşının çalışmasına izin vermiyor, o zaman kendisi başka bir formül bulmak zorunda. Sonuçta arkadaşının da anne olmak hakkı yani. Ne kadar kıyamasa da kendi üzüntüsünü içine atmasın, eşine belli etsin. Eşiyle arası kötü olsun, eşine surat yapsın demiyorum yanlış anlamayın. Ama içine içine ağlamasın, bu durumun onu ne kadar üzdüğünü eşine göstersin. Çünkü erkekler bazen bir şeyleri görmeden anlamıyorlar. Sen anlıyordur, bilerek tepki vermiyordur diyorsun ama onlar anlamıyorlar hakikaten. O da ağlıyorsa göstere göstere ağlasın, üzülüyorsa göstere göstere üzülsün.

bu arada belki konuya daha vakıf olmak isteyenler olabilir eşinin ailesi zengin değil ama kendi evleri var emekliler bide kirada bi evleri var ama birazcık harabe bi ev evi satıcaklarmış fakat o harabeye çok para istedikleri için haliyle kimse almıyo gece kondu gibi bi ev için 100 bin lira istiyolar asla o paraya satılmaz diyo arkadaşım ve buna kızıyo bizim durumumuzu görüyolar hiç yardımcı olmaya çalışmıyolar diyo
sürekli keşke olsada versek diyolarmış ama kendilerine krediyle dün bi cip almışlar arkadaşımda çıldırdı bu duyarsızlığa eşine bi kaç kez konuş evi satsınlar demiş eşide söyledik işte alıcı yok napalım diyomuş bi keresinde arkadaşım o evi o paraya kim alır bellliki satmak istemiyolar demiş eşide çok kızmış bu lafa olurmu öyle şey filan demiş durum bu yani

tecrübeli degilim ama fikrimi paylaşmak istedim :) bence arkadasının eşi ailesinin durumu görmezden geldiğinin farkında.. Hal böyleyken onlardan yardım istemeye yanaşmayabilir..Belki onunda zoruna gidiyordur , o da duyarsızlıklarından rahatsız oluyordur ama ailesi hakkında kimseye , eşine dahi fırsat vermek istemiyordur.. Bide 3 sene sonra arkadas 33 yaşında olacak . Çocuk konusunda sıkıntı yaşamaz mı ? Allah doğacak cocuğun rızkını verir diye düşünenlerdenim.Bilmiyorum zor durum Allah yardımcısı olsun.

Tabii ki eşinin durumu da zor. Adam da istiyordur evlat sahibi olmayı. Arkadaşını da anlıyorum ben de olsam eşime kıyamazdım, sıkıştıramazdım herhalde. Ama şöyle de bir şey var, madem eşi arkadaşının çalışmasına izin vermiyor, o zaman kendisi başka bir formül bulmak zorunda. Sonuçta arkadaşının da anne olmak hakkı yani. Ne kadar kıyamasa da kendi üzüntüsünü içine atmasın, eşine belli etsin. Eşiyle arası kötü olsun, eşine surat yapsın demiyorum yanlış anlamayın. Ama içine içine ağlamasın, bu durumun onu ne kadar üzdüğünü eşine göstersin. Çünkü erkekler bazen bir şeyleri görmeden anlamıyorlar. Sen anlıyordur, bilerek tepki vermiyordur diyorsun ama onlar anlamıyorlar hakikaten. O da ağlıyorsa göstere göstere ağlasın, üzülüyorsa göstere göstere üzülsün.

bencede çok haklısın tamam eşini çok seviyo üzmek istemiyo ama onada yazık ya zaten herşeyinden kısıtlayıp yaşadı eşi için işini gücünü bırakıp bi köye yerleşti ki hiç tarzı olmayan bi hayatı var şu anda ne alışveriş ne gezmek nede bi sosyallik var nerdeyse evin içinde yaşıyo diyebilirim eee madem durum bu madem orda bi ev var birazcık daha sıkıştır eşini dedim satılsın o ev artık gerekirse ucuza gitsin ama oğulları için yapsınlar bu fedakarlığı dimi zaten onlar ölünce bu evler bu adama kalıcak başka kardeşi yokki ne diye satılmıyo anlamadım

tecrübeli degilim ama fikrimi paylaşmak istedim :) bence arkadasının eşi ailesinin durumu görmezden geldiğinin farkında.. Hal böyleyken onlardan yardım istemeye yanaşmayabilir..Belki onunda zoruna gidiyordur , o da duyarsızlıklarından rahatsız oluyordur ama ailesi hakkında kimseye , eşine dahi fırsat vermek istemiyordur.. Bide 3 sene sonra arkadas 33 yaşında olacak . Çocuk konusunda sıkıntı yaşamaz mı ? Allah doğacak cocuğun rızkını verir diye düşünenlerdenim.Bilmiyorum zor durum Allah yardımcısı olsun.

evet eşide durumun farkında bencede ama sorun şu ki kızcağız ona konuş satılsın diyo o tamam diyo ama karşılarına geçip ciddi ciddi durumu anlatmıyo yani birgülün dediği şu atla git ailenin yanına al annenei babanı karşına durumu anlat bi çocuk sahibi olmak istediğimizi anlat diyo sonrada git ordayken ver emlekçıya şu evi diyo ama bi kaç kere bu konuyu açıp bunları eşine söyleyince kavga çıkmış

her şey ertelenir de, belli bir yaştan sonra bebeği ertelemek insafsızca geliyor.

her şey ertelenir de, belli bir yaştan sonra bebeği ertelemek insafsızca geliyor.

evet ya bende ona üzülüyorum zaten hadi gezmek tozmak hiç önemli değil olmasa olur evinde huzur varsa ama zaten yaş olmuş 30 daha 3 bekliycekte borçler biticek sonra kenera üç beş kuruş koymaya çalışıp sonrada bebek yapıcaklar yani erkek için sorun yok ama bi kadın 34 yaşından sonra nasıl çocuk yapıcak ki

bide herkes sorup duruyomuş bebek ne zaman artık yapın diye yok ya istemiyorum ben hazır değilim diyo yazık ya o yüzden açtım işte konuyu çaresiz kaldım ne desem bilemedim ya sineye çekip susucak yada eşinede yansıtıp onuda üzücek

ya bak şimdi o kadar sinirlendim ve iyice üzüldüm bi yandan burda ağlıyo canı çok sııkın düşün düşün çıkış yolu bulamıyo bi yandanda eşi mesaj atmış sanki hiç bişey yokmuş keyfi yerindeymiş gibi ona yansıtmadan mesajlaşıyo ya

ya hayatım arkadaşın eşinin ailesine kızıyo ama onlar da yardım etmek zorunda değil ki.
düşünsene adam bir ömür çalışmış biraz birikim yapmış tam rahat edicek hopp bişeyler çıkıyo.

ev alırken iyi hesap kitap yapmak gerekiyo. ha yardım etmesi hoş olmaz mı tabiki olur ama işte zorunda değil adam.

bence arkadaşın böyle bir beklenti içine girip kendini daha fazla üzmesin. başka çözüm yolları arasın.

eşinin işi ille de orda mı. istanbula göçme durumları yok mu?

evlerini kiraya verip istanbulda ucuz bi eve kiraya çıkabilirler. arkadaşın da çalışıp katkı sağlar.

ama bebek olayı bunların çok dışında. bebek olunca dünyaları yiyecek değil ya. zaten hediyeler de gelir giyim filan. bebek okadar abartıldığı kadar da masraflı olmaz. hem arkadaşın evde sıkılmaz bebişiyle oyalanır. hem de daha fazla ertelemez.

ya bak şimdi o kadar sinirlendim ve iyice üzüldüm bi yandan burda ağlıyo canı çok sııkın düşün düşün çıkış yolu bulamıyo bi yandanda eşi mesaj atmış sanki hiç bişey yokmuş keyfi yerindeymiş gibi ona yansıtmadan mesajlaşıyo ya

ben genelde sorunların pek açılıp açılıp konuşulmasından hoşlanmam ama arkadaşın oturup güzelce duygularını anlatsa güzel olur. bebek rızkıyla gelir derler sinir olurum. çünkü bunu 20 yaşlarında insanlara diyorlar. ama 30 üstü için önemli. adamın tuzu kuru tabi, bilmemkaça kadar yolu var...

ben genelde sorunların pek açılıp açılıp konuşulmasından hoşlanmam ama arkadaşın oturup güzelce duygularını anlatsa güzel olur. bebek rızkıyla gelir derler sinir olurum. çünkü bunu 20 yaşlarında insanlara diyorlar. ama 30 üstü için önemli. adamın tuzu kuru tabi, bilmemkaça kadar yolu var...[/QUO

katılıyorum sana eyer her bebek rızkıyla gelse afrikada o kadar aç çocuk olmazdı dimi

ya hayatım arkadaşın eşinin ailesine kızıyo ama onlar da yardım etmek zorunda değil ki.
düşünsene adam bir ömür çalışmış biraz birikim yapmış tam rahat edicek hopp bişeyler çıkıyo.

ev alırken iyi hesap kitap yapmak gerekiyo. ha yardım etmesi hoş olmaz mı tabiki olur ama işte zorunda değil adam.

bence arkadaşın böyle bir beklenti içine girip kendini daha fazla üzmesin. başka çözüm yolları arasın.

eşinin işi ille de orda mı. istanbula göçme durumları yok mu?

evlerini kiraya verip istanbulda ucuz bi eve kiraya çıkabilirler. arkadaşın da çalışıp katkı sağlar.

ama bebek olayı bunların çok dışında. bebek olunca dünyaları yiyecek değil ya. zaten hediyeler de gelir giyim filan. bebek okadar abartıldığı kadar da masraflı olmaz. hem arkadaşın evde sıkılmaz bebişiyle oyalanır. hem de daha fazla ertelemez.

ya aslında haklısın tabiki yardım etmek zorunda değiller ama bu insanlar evlenceği zaman ufak bi birikim yapmışlardı arkadaşım dediki ben düğün istemiyorum o kadar masrafa gerek yok biz o paraya mobilyaları alırız dedi ama kayınvalidesi karşı çıktı düğünü biz yapıcaz dediler fakat malesef herhangi bir ödeme yapmadılar arkadaşım takılarıyla aldı mobilyayı siz ev alın ev bakın peşinatı vericez dediler ama ev alınınca hiç bişey vermediler. birde geçen gün gelmişler artık sizde bi tane yapında sevelim filan demiş kayınvalidesi arkadaşım anne durumlar malum toparlarsak yapıcaz ama zor demiş yani dolaylı yoldan imada bulunmuş ama kadın hiç oralı olmamamış e acele etmeyin o zaman demiş yada yapın bakarsınız nolcak zaten yeğenin olmuştu eşinin onun odası daha yepyeni duruyo kıyafetleride var onları alırsınız demiş hayy allahım ya gülermisin ağlarmısın

ya kızlar bu işte üç yol var
1 susup eşine bişey belli etmeden kendi içinde yaşıycak bu durumu ortamı germeden bekliycel 3 yıl daha sabır diycek gerkirse anne olmaktan vazgeçicek.

2 eşine baskı yapıcak evi sattırması ailesiyle konuşması için gerekirse kavga çıkıcak yıpranıcak ama baskı yapıcak.

3 eşiyle konuşup ben istanbula çalışmaya gidicem diye direticek 1 yıl ayrı kalıp çalışıp yemeyip içmeyip idare edicekler ama bu durumda yine yıpranıcak

siz olsanız hangisini yapardınız.

Eşinin kardeşi var mı ?
Kusura bakma ama mecbur değiller eşine baskı yapsa neye yarar ailesiyle arasını bozacak.
Sonuçta adam ailesine güvenmemiş.
Kadının da ailesi yardım edebilir o halde ?

Back
X