Kizlar yardim aklim bulandi

Tabiiii dediklerinzde haklisiniz damarina mi basiyorsun denildignde yani soyle soyluyeyim kisa,giyme diyor sende giyorsan damarina basiyorsun yani oyle demk istedim es adi ustunde es degildir sen nerde yasiyorsun bilmiyorum ámá herkes snn dsndgn gibi dusunemez benim gibide syldklrimi dogru veya haksiz olabilirim goznde bnm bir arkdsm var 5 tane cocugu vár we kocasi sapik kac kere telefnla tutmus bnde daynmadm sordum ne bu neden ayrilmiyorsun dediki esimo baska bir kadinla ytkta grsem esimi birakmm bn bu lafi dydgmda kala kalmistim amq sonralardan anldm ne dmk istedgni inan nazlideniz bzde eslerden ayrlmk kolay degil bu laflarimi dogru veya yanlis bunlar bzde olan seyler[/QUOTE]
Kelimeleri tam yazmadığın,harfleri yutarak yazdığın için anladığım kadarıyla cevap vereceğim.Kısa etek giymesini istemiyor ve kadın giyiyor diye dayak atılmaz.Hangi sebeple olursa olsun dayak atılmaz.Sen nerde yaşıyorsun diyorsun da,bu soruyu benim sormam gerek.Hangi çağdayız.Hangi devirdeyiz.Artık insanalrın kendilerini eğitmeleri lazım.Hakkını aramak kendini ezdirmemek suç değildir.Bizde böyle,bizde şöyle diye birşey yok evlilikte.Senden öncekilerin saçma adetlerini,düşünce yapılaırnı sen değiştir kendi hayatında.Bir tane örnek vermişsin ama sapık kocadan 5 tane çocuk yapan kadının cehalet içindeki düşünceleri kendini bağlar.O yüzden eğitim şart.Kız çocuklarının eğitilip iş güç sahibi olması şart.

Tabiiii dediklerinzde haklisiniz damarina mi basiyorsun denildignde yani soyle soyluyeyim kisa,giyme diyor sende giyorsan damarina basiyorsun yani oyle demk istedim es adi ustunde es degildir sen nerde yasiyorsun bilmiyorum ámá herkes snn dsndgn gibi dusunemez benim gibide syldklrimi dogru veya haksiz olabilirim goznde bnm bir arkdsm var 5 tane cocugu vár we kocasi sapik kac kere telefnla tutmus bnde daynmadm sordum ne bu neden ayrilmiyorsun dediki esimo baska bir kadinla ytkta grsem esimi birakmm bn bu lafi dydgmda kala kalmistim amq sonralardan anldm ne dmk istedgni inan nazlideniz bzde eslerden ayrlmk kolay degil bu laflarimi dogru veya yanlis bunlar bzde olan seyler[/QUOTE]

arkadaşım şiddetin bir nedeni asla olmaz.yani damarına basıyorsan ye tokatı otur olmaz.
hiçbir canlı şiddetle terbiye edilemez. ki insandan bahsediyoruz.

Son düzenleme:

Siz eşinizin damarına basınca eşiniz sizi dövüyor mu? Yada tartaklayıp küfür ediyor mu?
[/QUOTE]

yada tam tersi,gücü yetse eşi onun istemediği şeyi giyse dayağı hakediyormu.

Son düzenleme:

Özür dilemek; bir hata ettim, affet bir daha yapmayacağım, pişmanım demektir.
Ama bir daha olur ve sen affedersen bu iki kelime kalıplaşır hiçbir anlamı olmaz.
Tabi ki yaşadıklarını herkes yaşamıyor. Herkesin kabul edeceği bir şey de değil. Ancak ailenin dediği şey de çok ilginç “bundan iyisi olmaz” diye.

vurma vurmadır hafifi yok bunun..
eli alışmış adamın bugün hafif vurur yarın hastanelik eder...
şiddet, küfür fln var madem bence tekrar gözden geçir evliliğini sürdürmeyi...

Siz eşinizin damarına basınca eşiniz sizi dövüyor mu? Yada tartaklayıp küfür ediyor mu?

yada tam tersi,gücü yetse eşi onun istemediği şeyi giyse dayağı hakediyormu.[/QUOTE]
Ben en çok genellemelere hasta oluyorum..
Dayak atmayan erkek yoktur..
Küfür etmeyen erkek yoktur..
Tokat atmayan erkek yoktur(dayakla tokatı ayırdıkları için ben de ayırdım)..
Her aile de olur...
Kim mutlu ki?..gibi.

arkadaşım şiddetin bir nedeni asla olmaz.yani damarına basıyorsan ye tokatı otur olmaz.
hiçbir canlı şiddetle terbiye edilemez. ki insandan bahsediyoruz.
[/QUOTE]

Hic dayak yemedim esimden sadece soruyorum boyle insanlar var erkk dovmeyecegi halde kadin erkegin ustune giderse dovenler var yani bu tvlerde izliyrz her ailede ufak tefek srnlar olur ámá dayak olck demedim bn sadece soruyorum

[/COLOR]
yada tam tersi,gücü yetse eşi onun istemediği şeyi giyse dayağı hakediyormu.
Ben en çok genellemelere hasta oluyorum..
Dayak atmayan erkek yoktur..
Küfür etmeyen erkek yoktur..
Tokat atmayan erkek yoktur(dayakla tokatı ayırdıkları için ben de ayırdım)..
Her aile de olur...
Kim mutlu ki?..gibi.[/QUOTE]

genellemeyi bende anlamıyorum zaten.
bu durumda benim babam ve ailem aile sıfatında değil.
bir gün yahu dedim olay oldu.:)
ne babamdan nede annemden alışmadığım kelimeler bunlar.
şiddeti zaten ağzıma bilealmama gerek yok..

Son düzenleme:
küfür etmeyen erkekte olur dayak atmayan erkekte. Ben babamdan cok küfür duydum hatta bir tanesi guiness rekorlar kitabina girecek kadar uzundu o derece. Dayak asla bırakın dayağı 1 kere bile kolumdan tutmuşluğu en ufak kötü dokunuşu olmamıştır. Eşimden de sahsım adına kufur asla duymadım. Trafikte içindeki öküz açıga çıkıyor o ayrı.
Ama Dayak asla kabul edilemez,küfür ise bir yere kadar.Namusa şerefe leke sürecek küfürlerin affı yoktur gözümde...

Son düzenleme:

genellemeyi bende anlamıyorum zaten.
bu durumda benim babam ve ailem aile sıfatında değil.
bir gün yahu dedim olay oldu.:)
ne babamdan nede annemden alışmadığım kelimeler bunlar.
şiddeti zaten ağzıma bilealmama gerek yok. mümkün mü yani.
[/QUOTE]
Bizim ailede vardı şiddet ve sonu malum..
Ama annem dayak yiyordu diye de Allah korusun öyle bir durum da " ahh kızım her erkek döver" demez.
Annem hep der ki " eşin sana el kaldırdığı an bitmiştir o evlilik,o elin yüzüne inmesini bekleme bitirmek için"..
Şimdi bir bakıyorum bazıları "amnnn ne olacak,her erkek yapar" diyor..
Ne münasebet ya? Her erkek yapmıyor.
Bunu "hak etmişsindir,üstüne gitmişsindir" diye normalleştiren insanları anlamıyorum,anlamayacağım.

Trafikte benim eşiminde içinden bir ayı çıkıyordu.En son dayanamadım 1,5 yaşında kızımız var baba bunun anlamı ne derse açıklaman ne olacak merak ediyorum dedim bu huyunu da bıraktı.
Konu sahibesine gelince kendinize reva görmeyin bunları lütfen.Baya baya sindirmiş sizi.Tamam bizlerinde anlaşamadığı noktalar oluyor ama tokat, vs sonuçlanmıyor.En azından kendi adıma konuşayım.
Ailenizi anlamam mümkün değil.Eşiniz bunu biliyor ve cesareti de bundan diye düşünüyorum.

Bizim ailede vardı şiddet ve sonu malum..
Ama annem dayak yiyordu diye de Allah korusun öyle bir durum da " ahh kızım her erkek döver" demez.
Annem hep der ki " eşin sana el kaldırdığı an bitmiştir o evlilik,o elin yüzüne inmesini bekleme bitirmek için"..
Şimdi bir bakıyorum bazıları "amnnn ne olacak,her erkek yapar" diyor..
Ne münasebet ya? Her erkek yapmıyor.
Bunu "hak etmişsindir,üstüne gitmişsindir" diye normalleştiren insanları anlamıyorum,anlamayacağım.[/QUOTE]

bunu bende anlamam. insanız. önce bunu unutmamalıyız. kimse haketmiyor dayağı.
bu düşünce zaten doğru olamaz.
düşün, buna doğru olarak bakılsa erkekler, canı istedikçe eşlerine girişir bunuda bahane ederlerdi.
ee haketti, üstüme geldi derlerdi.
. o yüzden biz kadınlar bunu kabul etmemeliyiz ki erkeklerin dayak atmak için ellerine koz vermeyelim.

Son düzenleme:

bakalım canım bize de bir yumurcak geliyor umarım öğrenir frenlemeyi kendini. Gerçi yavaş yavaş başladı gibi

Noktasına virgülüne kadar katılıyorum.:128:

ha birde yüz bulmaman için sen iyisin demezler ne demek.
pardonda çocukmu yetiştiriyorlar.
neden iyi olana iyi denmezmiş.
kadın şımarır diyemi. tövbe yarabbim. neyi tutsam elimde kalıyor.

ne yazıkki bu gerçek var çok acı kadınlara ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor ama bu kadınken değil ta bebekken başlıyor beynine kazıyorlar sen kızsın onu yapamazsın bunu yapamazsın
sonuç böyle

1-2 tokat öyle ağır dayak değil diyerek ne kadar da küçümsemişsiniz öyle..
şiddetin her türlüsü kötüdür,küfür de ,tokat da itttirip kaktırma da...hepsi şiddetttir ve asla normal değildir...

merhaba arkadaşım.
bunun en büyük nedeni eşinin kendisine olan özgüven eksikliğidir. genelde birşeylerin yanlış olduğunu kendine itiraf edemeyp sana güçlü görünmek istemesinin ters bi etkisi olarak düşün. ama en önemlisi bunu kabullenme sen her affettiğin de nasıl olsa birdaha affeder moduna girmiş. alttan al elbette ama iyi niyetini zaafın belleyip sürekli bunu kullanmasına engel ol. yoksa ömür boyu ne o değişir ne de sen hayal kırıklıklarından kurtulabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…