kızlar yardım edin bu akşam kaynanam geliyor..

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ayy o cadı uyurmu bi söz varya su uyur düşman uyumaz diye :) durum bu kızlar napcam nasıl davrancam bilemiyorum

bunları okuyunca kendi ilk evliliğim aklıma geliyor.4 yıl kan kustum bende annemi kaç kez ağlatıp evden kovdular.en sonunda üstüme yürüdü beni dövecek bi sinir krizi geçirdim sövmediğim kimse kalmadı alayından girdim çıkdım o geceden sonra iflah olmadın bir söyledi 10 aldı benden.azına lafı tıkayıp yolladım her defasında benim kaynana karısı hergün bendeydi sabah 8 aksam 10 kafa dinleyecek zaman yok koca dersen anasının kuzusu anası ne derse o.ikisininde burnundan fitil fitil getirdim 4 yıl çektiklerimi sonrada boşadım. hep ben ağlardım onlar ağladı ben güldüm kısa lafın kısası diş cıkarmassan ezilen oluyorsun.

tatlım yardımcı olmak için okudum ama o kadar gıcık şeyler yazmışsın ki ne diyeceğimi şaşırdım..Allah yardımcın olsun yerinde olsaydım kocama anlatmaya çalışırdım sonuna kadar ama anlamıyorsa kabullenirdim sen ne olursa olsun saygısızlık yapma sabret canım benim anne neticede senin eşini büyütmüş emek vermiş sallama kafana takma hem günah ne olursa olsun anneye off bile demeyecekmişsn Allahın rızasını kazanırsın bari başka türlü uğraşamassın baya fenaymış hem eşin soğumasın senden belli ki o da düşkün anneye onun hatırı için sabrediver ne diyim...

bende senin gibiydim canım..3 günlük doğum yapmıştım
niye annem gelip yanımda kalmış
bacısın bacısının kızlarını aldı evimi bastı
benide annemide attı sokağa
babam gelip bizi götürdü
bir hafta sonra anneme geldi özür diledi beni aldı götürdü evine
yapmadığı kalmadı bana
her gün döverdi beni
en sonunda patladım
bende ona saldırdım gitti oturdu yerine
şimdi 7 yıllık evliğim eşimde oda benim gözümde beş kuruş etmiyo kızımın hatrına yanındayım

bu akşam geliomş gazan mübarek olsun canım:))bu saygı gösterilcek cinsten kaynvlde diil bu kendini ezdirmycğn diş göstermen gerken bi kaynvlde cinsi
kocanada ayrıca gıcık olduğmu sölemeden geçemycm tmm annendr seversin ama karınıda ezdirme yok dövüomu sanki yok bilmem ne bide dövsün bari tam olsun neden bazı erkekler anne ile karısı arasndaki dengeyi sağlymz ben anlamıorum ve sinir oluorum

ayy o cadı uyurmu bi söz varya su uyur düşman uyumaz diye :) durum bu kızlar napcam nasıl davrancam bilemiyorum

canım para hususunu kafana takma ALLAHIN yanındada oğul anneye bakmak zorunda
senin annene bakmak zorunda değil
ama annesine bakmak zorunda parası olmasa bile bakmakla yükümlü
boşver baksın
benim eşim arkadaşlarına yediriyor parasını anasına bacısına verse bukadar zoruma gitmezdi

kocanı yanına çekebilirsen zafer senindir annesinin yandaşıysa malup olmaman içten bile değil. iş kocanda bitiyor onu çek yanına kendini vazgeçilmez kıl ona karşı sonra kaynanaya sıra kolay gelir.önemli olan kocan seni ne kadar seviyor sen ne kadar vazgeçilmessin bi test et sonucu yaz bide ona göre durum değerlendirmesi yapalım.

bizim komşunun nemrut kocasını sakinleştiriyorsa,senin cadıyı da uyuşturur

o da dırdır edemez

çocuk varmı senin biricik .. mup sana diyorum canım bence testi sonra yap sen sadece şimdilik kaynana kazasız belasız başından savmaya bak
o gittikten sonra yap...

Son düzenleme:

Allah bu zalim kaynanalara bir dert versin bizleri unuttursunda derdine düşürsün.benim başımda 2 görümce 2 kaynım beder kaynana nasıl bir otorite sağlamışşa azından cıkan laf emirdi.ondan hep cephede ben vardım.hepsi bir üzerime gelirdi.Allah sana sabır versin.dilerim sabrının mukafatını alırsın.şimdi 2. evliliğimi yapdım kaynan yok görümce yok yemin ederim evlilik güzel diyebiliyorum artık.rahatım huzurluyum kocam ve ben birde kızımı gelicek allahın izniyle ama yaşadıklarımdan dolayı bu durumdum a olanlara hep dua ediyorum allah yar ve yardımcıları olsun.

çocuk varmı senin biricik ..bence testi sonra yap sen sadece şimdilik kaynana kazasız belasız başından savmaya bak
o gittikten sonra yap...

evet ilk evliliğimden bir oğlum var şimdi 10 yaşında hafta sonları ve okul tatillerinde benimle kalıyor.ilk evliliğim 5 sene sürdü oğlum olmasa daha kısa sürerdide oğlum için sabır sabır oda bitti kalmadı.

testi ben yapmıcam mub bu akşam kaynanası gelicek olan arkadaşa önermişdim

allah sabrr versin cnm 6 aylık evliymişsin daha şimdiden böyle tavırları varmış
eşinizde ne olacakki diye kelimeler söylüyormuş işiniz zor
inşlhh düşündüğünüz gibi kötü 1 hafta geçirmezsiniz
sabır diliyorum:26:

testi ben yapmıcam mub bu akşam kaynanası gelicek olan arkadaşa önermişdim

anladım canım msj düzelttim..bende çok düşünüyorum boşanmayı 6 yaşında kızım var..onu yanımda götürsem olmaz..babasının yanına bıraksan asla bakmazlar
ne yapcam karasızım
kaynanayı halletim ama koca ipe sapa gelmez biri
çok yalancı o yüzden olmuyor

Daha çok yeni evlisiniz.

Tamam çok sıkıntılar çekiyor olabilirsiniz ama bunu herdaim eşinize yansıtırsanız çok sorunlar çıkar aranızda.

Bazen çok dolduğunuzda, mutlaka söylemeniz gereken birşey olduğunda, yumuşak bir sesle '' canım, anne bugun bunu bana söyledi, sen onu daha iyi tanıyorsun, acaba yanlış mı anladım ? '' diye sorarak hem derdinizi anlatmış olursunuz hemde aranız bozulmaz.

Geldiği zaman gereken saygıyı bence gösterin..
Kendini ezdirmemek demek saygısızlık yapmak demek değildir.

Nazik ve saygılı olarakta kendinizi ezdirmemeyi başarabilirsiniz.

Nasıl sizin anneniz gelebiliyorsa, onunda gelmeye hakkı var.

....

Para konusunu bu kadar sık aklınızdan geçirmeyin..

Boşverin o ne düşünüyorsa öyle düşünsün ama siz ''kocamın paralarını yiyor'' diye düşünmeyin.

Annesi bu, tabiiki verecek, destek olacak.. Bunu dile getirmek bile doğru değil.

Eğer maddi anlamda sizi eksik bırakıyorsa eşiniz bunu annesini katmadan anlatın ona.

Bu konu çok hassas..

Yaşlılar, anneler, babalar evin bereketidir.

Eğer siz bu konuyu içinizde büyütürseniz, kendiniz için iyi olmaz.

İnşaallah huzurlu bir şekilde atlatırsınız.

Son düzenleme:
haklısın ablacım çok mantıklı kendim halletmeliyim valla yadırgamayın ama kadını yolmak istiyorum o kadar yani

offf kıyamam sana yaaa canım,yol kız bizim yerimize de ellerine sağlık,şaka tabi,bak sana abla tavsiyesi,eşine sakın şikayet etme,ben zamanında yaptım,akıllandım şimdi,eşim her şeyde annesiyle beni kıyaslar,bende bir gün dayanamadım dedim,kırdın beni yapma böyle,birazda küs durdum,eşimden duyduğum sözlerle beynimden vurulmuşa döndüm,bana inşallah sende oğlunun evinde sığıntı gibi yaşarsın,şok oldum ya,benki onu yaptığım diyet ve plates sayesinde,83 kg yaptım,geçen sene bana geldiğinde 90 kiloydu,ben öyle yağlı hamur işi ve tatlı çok sevmem,ben yapmayınca o da yiyemedi,zayıfladı. ama kim bir teşekkür eder yokkk,artık ona hiç bir şey demiyorum,ne derdim varsa söylüyorum,yeri geliyor kavga ediyoruz,yeri geliyor sponten,söylüyorum.bir örnek sana,bana gelen her tl sorar,evi kim aramış kapıya kim gelmiş sorar,bir yüne sordu,artık dayanamadım,dedim yaa anne sen ne kadar meraklısın ben sana soruyormuyom kim aradı diye,sorma sende,ne yapıcan kim aramış,kim gelmiş,biraz darılır gibi oldu ama,daral geldi artık,evde her şeyin hesabını veremem ki ben çocukmuyum dimi,koca kadın geldim 36 yaşına,bak canım siz daha çok gençsiniz,baştan koyun kendinize kurallar,size yatılı geldimi karıştırmayın mutfağınıza,işinize,çocuğunuza,mesafeli olun,ben daha çok gençken,hiçi bir şey diyemezdim,hayırı bilmezdim,ne derse tamam,koyun gibi,bana gelmişlerdi,kp ,sağken
girerdi mutfağa,yapardı dünya yemek,bitmezdi kaç gün,o bitene kadar başka yemek yapamazdım,tavuk haşlardık,odama götürür gizlice yerdim,korkudan bir şey der diye kendi evim haa burası,sonunda bir gün dedim eşime annen yapıyor kokmuş yemekleri bize zorla yediriyor diye,eşim dedi annesine aman benimle ne kavga etti ne ağlattı beni evimde,bunlar böyle yüzsüz arsız,ne kadar iyilik hürmet,o kadar kötülük,kp yeni ölmüştü,bana gelip kaldığı zamanlar,ben derdim ya işte az kilo almışım diyet yapayım diye,aman hemen demezmi,sende çok yemeğe başladın bu sıra,göze bak yaa yediğimi bana söylüyor,eee verirsen bu kadar yüz olacağı o sana her şeyi söylemeye cesaret eder dimi.geçen bana diyor sen çocuktun hiç kırmazdın bizi,o zaman tabi çocuktum şimdi olgunlaştım,bunlar hep ister gelin ben ne dersem yapıcak yok öyle yağma.bura benim evim ben sana değil sen bana uyacaksın o kadar,eşime dedim,ben tek gezicem annen gelmesin tamam dedi, zor işte ama kafya takmasan gider güzelce,sizde yol yakınken alın tedbirinizi gelince önünde deli divane olmayın,yapın yemeğinizi,abartmayın,her şeyin fazlası zarar,kendinize güvenin,annenizde gelecek akrabanızda ,oğlunun eviyse,tek başına kurmadı ya yuvayı oğlu beraber kurdunuz,sizn o ev ona göre hareket edin

seni çok iyi anlıyorum evlat söz konusu olunca işler hep değişiyor ya bir anda karar vericeksin yada sabır demeye devam ediceksin kız çocukları birdaha sorun oluyor cünkü kız emanet etmek daha zor benim bu konudaki şansım babanne dede torunlarını çok seviyordu güzelde bakıyorlardı yanımda götürsem ben nerde ac nerde tok kalcam belli degildi ben ummasız biy yola cıkmışdım sonumu göremiyordum isdedim ki oğlum babasını imkanlarıyla büyüsün kimsenin eline bakmasın mahsun madur olmasın nitekimde düşündüğüm gibi oldu sevdiler bakdılar korudular ama bende sürekli oğlumu takip ettim ne durumda diye bağrıma taş basdım acısını hala yaşıyorum yerini doldurcak birşey avunucak birsey yok çünkü ama zaman işde bide Allah öyle büyük ki düşüp birde bakmışın ki kalkmışşın. ben diledim rabbimden diledim rahmana sığındım çünkü kimsem yokdu benim allah karşıma o zor yıllarda şimdi evli olduğum insanı çıkardı şükürler olsun rabbime onun yardımıyla bugün ayakdayım.

canım herseyı esıne yansıtma ne yazık kı erkekler boyle seylerı anlamaz .yıne suclu sız olursunuz .
bu konu da esnızden yardım almayın.kendınız halledın
kayınvalıdenız gelsın .saygısızlık etmeyın ama tavız de vermeyın .
bu hafta ılla aranız da bır surtusme olur
bunu sakın esınıze soylemeyın .
"annen bana sunu dedı bunu yaptı " boyle sıkayetler de sakın bulunmayın .
kendı basınıza halledın .o sıze bırsey dıyorsa sız de cevabınızı esırgemeyın .

şimdi ben allaha şükür benim kaynanam öldü desem kötü gelinmi olurum ...7 senedir çok huzurluyum

mrhaba mub cum .... bana olan msjından sonra bütün konularını inceledim ve okudum ...
eşini çok sevdiğinden bahsetmişsin ve eşinin ilgisizliğinden ...
sonra kayınvalidenin zorlaması ile eşin senle evlenmiş...
kaynananın seni sevdiğinden bahsetmişsin .....
ve son olarak kaynanaınıda bu kopnunda istememişsin...
........ özetleyecek olursan 19 yasında gencecik bir kızsın ,toysun , gel gitlerin var , hafif isyanda var
ama artık oturup düzgün düşünmenin vakti geldi.....evlenmişsin çok değil en gec 1 yıl sonra anne olacaksın ... evlilik çok büyük sorumluluk .... eşinide çocuğunuda kaynananıda idare etmeyi bileceksin .... kimse ile laf yarışına girme özellikle eşinin annesi ile... ve tabi eşine de olumsuz şeyler söyleme nihayetinde annesi sana kızar .....okuduğum konularından böyle hafifte dedikoduyu sevdiğini hissettim .. gerci hangi kadın sevmez ki... yapacaksın tabi ama herkezle değil güvenilir insanlarla ...
eşine gelince çok fazla üzerine düşme ...ybaba olunca düzelecektir ....
hayatta yapacagın yanlışlıkları en asgari seviyeye düşürerek yapman dileğiyle :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…