kızlar yardım edin kayınpederim :(

Tek başına alınmıyor bazı kararlar evlilikte bize uysa da uymasa da ortak karar almak gerekiyor.
Eşiniz sanırım babasını başka bir evde yalnız bırakmayı evlat olarak gurur meselesi yapıyor.
Ya kayınpederiniz?

Yanibu durumlar kişiye göre değişir.
Benim kayınpederim yerinden yöresinden asla ayrılmaz.65 yaşında , Allah göstermesin ama yalnız kalsa yine evinde kalmayı bizimde elimizin gözümüzün üzerinde olmasını tercih eder.
Babam 68 yaşında 8 yıldır başka bir şehirde yalnız yaşıyor mesela ama hala işine gücüne giden bir adam.

Yani çok göreceli bu illa gelecek diye de ayet yok gelmemeli diye de.

Çaresinlik o kadar zordur ki o kadar yaralar insanı...K.pederin 60 yaşında 60 yaşa kadar neler yaşadığını o yaşa gelinceye kadar gözlerinin neler gördüğünü bilmiyoruz...
Evlilikte insanın başına gözlerine inanamıyacağın durumlar gelebilir ama bu durum gözlerine inanamıyacağın bir durum değil...
K.pederinde içten içe nasıl olacağını düşünüyordur...senin evinde rahatlığın bozulabilir...evdeki düzenine biraz farklılık getirecek olabilirsin...ama sen insanlığını yap, eşinin düşüncelerine saygı göstereceğine inanıyorum...şimdiden şöyle, böyle olursa diye kafanı karıştırma eşin sürekli döven sana işkence eden biri olmuş olsaydı inan babasının gelmesi ve sürekli kalması için gider kendin alır getirirdin...başımızda bir büyük olsun derdin...insan insanın aynasıdır...sen iyi ol o da iyi olur adamın sığınağı olun...sonrasında ayrı ev babası düşünürse ona göre hareket edersiniz....

60 yaş çok mu fazla???

benim babam 50 yaşını aştı hala çalışıyor,emekli falan değil,yerine göre hamallık bile yapıyor.

tabiki başınızdan atmayacaksınız ama aynı ev konusunu ben asla kabul etmezdim.alt katın olur ,yan daire olur ama aynı ev olmaz.

sadece yatmaya kendi evine gitse o bile yeter insana.

bence direnmeyi bırakmayın.

benim kayınpederimde 53 yaşında memleketinde yazın tek başına yaşıyor kaynanamda üst katımda yaşıyor kışın birleşiyorlar .kayınpederim herşeyini kendi yapıyor,temzlik,yemek,çamaşır.valla aynı durumda olsan nasıl söylenir bilmem ama bende eşimde istemez,aynı şekilde kendi babamıda ben istemem eşim rahat edemez huzurumuz kaçar.üst katımda alt katımda olabilir her ihtiyacını karşılarım kimseninde huzuru kaçmaz emin olun kayınpederiniz sizinle yaşasa oda mutlu olmaz kendini kötü hisseder...

yaşla alakalı değil yanlız kalmasıyla ilgili durum
insan anne babasının evde yalnız olmasını düşündüğünde nasıl burnunun direği sızlar
şimdi kayınpeder olduğunudan boşver yaşlı değil dense bile konu sahibinin eşinin babası nasıl bıraksın
ama konu sahibide haklı bişey denmiyo
ev ev üstüne olmaz doğru
sonuç olarak herkesin fikri gibi yakınlarda ev tutup ihtiyaçlarını karşılamanız
hastalandığında filan sizde kalır diğer zamanlarda yemeğini sizde yemesi en uygunu gibi görülüyo

Back
X