Evet gurultu sinir bozucu olabilir ama ek is yapiyormus. Bence once kendisiyle konusun ve en azindan sabahlari yapmamasini rica edin. Baska yerlere sikayet etmek ne kadar etik bilemiyorum.
apartmandan başka kimseye ihtiyacınız olmadan da şikayetinizi yapabilirsiniz. bizde aynı sıkıntıdan muzdaribiz, bizim salonumuzla yan dairenin yatak odası yan yana, biz yemek yerken sifonu çektiklerinden gürültü direk bizde, ne yapalım dedik ses çıkarmadık lakin biz tv izlerken saat henüz 24.00 bile olmamış ve neredeyse tv nin sesi bizim bile zor duyduğumuz kısıklıkta iken duvara vurdular, böylede kaba çıktı komşularımız : ) sitenin yönetimine durumu bildirdiğimizde izolasyon yapılmasını önerdik ve kabul ettiler, şimdi yapılmasını bekliyoruz.. sizinki gibi alakasız bir yöneticimiz olsaydı evimize kendi isteğimizle desibel ölçüm aleti taktırıp, komşumuzun bize gelen sifon sesiyle bizim tv izlerken çıkardığımız ses kayıtlarıyla mahkemeye başvurucaktık.. sizde o bayana izolasyon önerin, madem durumu var, o iş yaptığı makinenin bulunduğu odayı izole etsin, olmadı duvarlara yumurta kartonu koysun ki o bile işe yarar.. ekmek parası vs. tamamda başkasının özgürlüğünü kısıtlıyorsa birazda durup düşünmesi lazım, belki siz yahut ailenizden bir birey gece çalışıp gündüz uyuyorda olabilir, olmasa bile gerçekten sinir bozucu bir durum, dediğim gibi başkasının özgürlüğüne girdiğimiz anda suistimal başlamıştır..
"5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 183. maddesi ;"İlgili kanunlarla belirlenen yükümlülüklere aykırı olarak , başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi, 2 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır."
Komsunuz ek is yaparken dikis makinesi kullaniyor degil mi? Aslinda haklisiniz sabahin korunde kimse takur tukur gurultu cekmek istemez.Dikis makinesini makine yagi ile yaglayabilir aslinda gurultu ve gicirti kesilir aslinda.Bu bayan calisan birisi mi ev hanimi eger ev hanimi ise saat 9 dan sonra basliyabilir dikis dikmeye hic kimse gurultu cekmek zorunda degil.Makina seslerini iyi bilirim asagi kata ses cok gider insanin kulaklari icinde olur.Kimse ek is yapmasin demiyor ama sabah 7 de olacagina saat 9 basliyabilir.
yok canım dikiş makınası olsa iyi kemerlere delik açıyo bildiğim kadariyla
ihtiyacı olduğundan ek iş yapıyor olabilir ama kimsenin de kimseyi sabahın 7sinde rahatsız etmeye hakkı yok.. tam olarak bilmiyorum ama sabah 9 mu 10 mu ne o saatten önce evinizi bile süpüremezsiniz başkalarını rahatsız etmemek için duyduğunuz saatte şikayet edin bence.. yengem etmişti ve polisler gelip uyarmıştı.. normalde gece belli bir saatten sonra düğün bile yapamıyorsunuz sonuçta polisler gelip bitiriyor..
tam olarak bilmiyorum değişik bir makina kemer yapıyo ama tam olarak neresini yapıyo bilmiyorumKemerlere delik mi aciyor pek ne kullaniyor onlari acarken ,akan banyoyu yaptirmak zorundalar cunku onlarin banyosundan kaynaklanan bir sorun.
bilmiyorum araya polis de girsin istemiyorum biraz belalı tiplerihtiyacı olduğundan ek iş yapıyor olabilir ama kimsenin de kimseyi sabahın 7sinde rahatsız etmeye hakkı yok.. tam olarak bilmiyorum ama sabah 9 mu 10 mu ne o saatten önce evinizi bile süpüremezsiniz başkalarını rahatsız etmemek için duyduğunuz saatte şikayet edin bence.. yengem etmişti ve polisler gelip uyarmıştı.. normalde gece belli bir saatten sonra düğün bile yapamıyorsunuz sonuçta polisler gelip bitiriyor..
bilmiyorum araya polis de girsin istemiyorum biraz belalı tipler
Allah yardımcınız olsun ... Cok sınır bozucu bı durumdur emınım bn bu kadar sabırlı davranmaz bı kac uyarıdan sonra kavga ederdım kesın...
Belalı tıplar derken neden boyle bırsey soyledınız ?
aynen öyle canım banyoyu yaptırabildik 3 ay sonraBelali tip derken apt huzurunu kaciran bir aileme yinede sikayet hakkinizi kullanabilirsiniz akan banyoyu bile yaptirmak istemiyorlar dusun baska zararlarida var mi?
canım benim bende yapmasın demiyorum diyorum defalarca konuştum daha bu sabah çıktım tamam dedi eve iner inmez başladı öğleden sonra yapmıyo aksama kadar o arada yapsın yada daha az ses çıkaran bir iş yapsın bende evde iş yaptım boncuk işledim kimseyıde rahatsız etmedim ayrıca uykumu iyi alamayınca rahtsızlanıyorum o gün benim için bitmiştir bide o sesin verdiği uyanma stresi baygınlık geçiriyorum bunu da söylememe rağmen aynıEvinde dikiş dikerek dört evlat büyütmüş bir annenin çocuğuyum, ihtiyacı olmayan insanın yapacağı işler değil bunlar, kimse sabahın 7 sinden gecenin yarılarına kadar keyif için makinede oturmaz.
Ilımlı olarak orta yolu bulmaya çalışın, en azından sabah biraz daha geç saatte başlaması için konuşun, makinesinin yerini değiştirebilir yatak odalarından uzak bir bölüme alabilir vs...
Ekmek derdi zor, hele öyle santim santim üç kuruş fason işçiliklerle daha zor. Bir fatura parasını çıkarmak için onlarca parça dikip göz nuru akıtmak gerekir.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?