- 19 Temmuz 2007
- 4.375
- 5.624
- 773
- Konu Sahibi HayatSevinceGuzel
-
Bak bende diyorum ki kocası onu oyle görmüş öyle almış öyle kabul etmiş. Kıyafet insanın kendi iradesidir. Hoşuna gitmemesi kendi sorunu. Herkes istediğini giyebilmeliKime ne mi? Kocasına mesela?
Kocasının hoşuna gitmeyecekse göbeğini açıp dekoltede giymeyiversin yani ne olur.
Bu kadara gerek yok.
Bu kısıtlama yada üstünde hak iddia etmek değil.
Eşler birbirinin hoşuna gitmeyecek şeyleri yapmasın.
Kocan rahatsız olacaksa dekolte giyme.
Bu kötü bir şey değil.
Estağfurullah. Kırılmadım.Müzdarip derken kötü anlamda birşey demedim istemese de eşi müdehale ediyordur huzursuzluk olmasın diye birşey demiyordur anlamında söyledim. Sizi yermek ezmek yada kırmak için demedim.Kimin haddine. Farklı düşüncede olabiliriz ama kırmak gibi bir düşüncem yoktu
ben de dar gömlek giyip göbeğine kadar düğme açıp döşünü gösteren kırolara karşıyım o zaman.
yanlız burası çok sevimli geldi okuyunca ha yaşayınca nasıl olur bilemedim.Estağfurullah. Kırılmadım.
Bende zaten genelde ve sürekli olmadan kocanın iki laf etmeye hakkı olmalı dedim. Kocan yani sonuçta.
Sürekli karşmıyorsa,
"la garı barnaklarının ucu görüneyor, get gıyafeyini değüş bacahlarını kırarın ha"
modunda değilse bunlar evlilikte doğal şeylerdir.
Thirtin yandan açılıyor dedi diye hemen had bildirmeye gerek yok.
Ayrıca belkide açılıyordur gerçekten ve giyen kişi farkında değildir olabilir yani insanlık hali.
Böyle bir durumda adama sen kim köpek çekeceğine gerçekten mi hayatım farkında değilim diyerek iki saniye içinde yeni bir tshirt giymek kadınlığınızdan bişey kaybettirmez.
Böyle saçma bir durumda kalmadım çok şükür de. Siz bir kadın olarak nerede nasıl giyineceğinizi bilirsiniz taviz vermeye başlamışsınız sanki ilk kez dar bir şey giydiniz.Siz zaten böyleydiniz bana saçma geldi.Kızlar erkek arkadaşınız kıyafetlerinize karışır mı?
Biz erkek arkadaşımla farklı şehirlerdeyiz. Bugün dışardan gelince fotoğraf atmıştım kıyafetimin üst kısmı dardı biraz farkındaydım ama çok kısa bi iş için çıkıp gelmiştim dışarı. Görünce kızdı bidaha böyle dar bi kıyafet giyme diye. Dikkat ederim dedim anlattım hemen gidip geleceğim diye pek önemsemedim diye. Kendisi de görevden gelmişti zaten çok yorgundu uyudu hemencik yarın konuşuruz diye. Huysuzluk yaptı yani birazcık.
Siz napıyorsunuz böyle durumlarda? 
Kime ne mi? Kocasına mesela?
Kocasının hoşuna gitmeyecekse göbeğini açıp dekoltede giymeyiversin yani ne olur.
Bu kadara gerek yok.
Bu kısıtlama yada üstünde hak iddia etmek değil.
Eşler birbirinin hoşuna gitmeyecek şeyleri yapmasın.
Kocan rahatsız olacaksa dekolte giyme.
Bu kötü bir şey değil.
Kıyafetlerinize karışmalarına izin vermeyin, kusura bakmayın ama ben genç kızları anlamıyorum, anne babaları etek boyuna, giydiği elbiseye laf etse kavga çıkarıp ben istediğimi giyerim diyen kızlar erkekleri karar mercii yapıp herşeylerine karışmalarına izin veriyor.
Sevgili statüsündeki kişi kıyafete laf edemez o ayrı ama eşiniz de karışamaz, karışmakla fikrini almak birbirine karıştırılmış, eşime giydiğim şortla tişörtün uyumlu olup olmadığını sorar fikrini alırım, tişörtün rengi uymamış, şu tişörtün daha iyi olur der fikrini söyler, değiştirir söylediği tişörtü giyerim ama şort giyemezsin diyemez.
Kızlara kızıyorum bu konularda, hayatım boyunca bikini giydim kimse bana bikini giyemezsin diyemez, bir gün mayo giyeceksem bu benim kararım olur, kızlar anne babaları ne söylese ters anlayıp ebeveynin dediklerinin zıttını yaparken, aşkım Ayşe'yle dışarı çıkabilir miyim, Aşkım askılı giyebilir miyim diye soruyor sinirleniyorum, daha hiçbir vasfı yokken karışan o aşkın, evlenince herşeyine kısıtlama getirecek, bunun adına da aşk, sevgi, çok sevmek yüzünden kıskanmak diyecek, kızlarda beni seviyor o yüzden herşeyime karışıyor diye mutlu olacak ama aşkı kendi istediği herşeyi yapacak.
Aynen öyle , bu düşünceyi savundum diye “feminik” dediler .Kızlara kızıyorum bu konularda, hayatım boyunca bikini giydim kimse bana bikini giyemezsin diyemez, bir gün mayo giyeceksem bu benim kararım olur, kızlar anne babaları ne söylese ters anlayıp ebeveynin dediklerinin zıttını yaparken, aşkım Ayşe'yle dışarı çıkabilir miyim, Aşkım askılı giyebilir miyim diye soruyor sinirleniyorum, daha hiçbir vasfı yokken karışan o aşkın, evlenince herşeyine kısıtlama getirecek, bunun adına da aşk, sevgi, çok sevmek yüzünden kıskanmak diyecek, kızlarda beni seviyor o yüzden herşeyime karışıyor diye mutlu olacak ama aşkı kendi istediği herşeyi yapacak.
Kıyafetlerinize karışmalarına izin vermeyin, kusura bakmayın ama ben genç kızları anlamıyorum, anne babaları etek boyuna, giydiği elbiseye laf etse kavga çıkarıp ben istediğimi giyerim diyen kızlar erkekleri karar mercii yapıp herşeylerine karışmalarına izin veriyor.
Sevgili statüsündeki kişi kıyafete laf edemez o ayrı ama eşiniz de karışamaz, karışmakla fikrini almak birbirine karıştırılmış, eşime giydiğim şortla tişörtün uyumlu olup olmadığını sorar fikrini alırım, tişörtün rengi uymamış, şu tişörtün daha iyi olur der fikrini söyler, değiştirir söylediği tişörtü giyerim ama şort giyemezsin diyemez.
Evet açılıyor, yırtmaçlı tshirtlerden.Tshirtin yanlardan açılmıyordu ama kocanız sırf karışmak için söylediyse haklısınız.
Fakat gerçekten açılıyor ise bırakında o kadar karışma hakkıda olsun.
İnsanlar nerede ne giyeceğini bilir zaten, örneğin ben etek giymem, belki binde bir o da çok oturup kalkmamı gerektirmeyen durumlarda, etekle nasıl oturup kalkacağımı bilemem çünkü ben rahat spor giyimi seviyorum, etek, ince topuk ayakkabıyla nasıl hareket edilir bilmiyorum beceremiyorum, ince kadın çorabı asla giyemiyorum naylon karışımı ürünlere alerjim var, uyuz gibi kaşınıyorum :)) kimse bana ince çorap giyeceksin diye dayatamaz o yüzden mini etek giymem, ince çorap stiletto tarzı ayakkabılar giymem ama şort giyerim, tayt giyerim, şortu taytı nasıl kullanacağımı gayet iyi bilirim, üst giyimimde de askılı giyerim ama istenmeyen bir durum yaşanmasın diye de ona göre giyinirim, ben kendimi bilirken eşimin hayır şort giyemezsin demeye hakkı yok, kombinimde renk ahenk sorunu görüp fikrini söylemesi başka, kısıtlaması başka ve aynen katılıyorum güvensizlikten oluyor bunlar, seviyorum adı altında belli bir kalıba sokma çabasından başka bir şey değil.Mune ben de size katılıyorum, anne-baba karışsa muhtemelen kavga çıkacak, ama sevgili yaptığı zaman çok kıskanıyor çok seviyor ondan. Bunun adı güvensizliktir, extrem bir şeyler olmadığı sürece yok dar giydim yok askılı giydim somurttu gibi şeyler bana çok çocukça geliyor. Bunun adı erkeklik değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?