• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar yardım ???

seamoms

Deniz koydum adını..🎈
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2015
1.754
6.288
158
nasipse Eylül de düğünüm var.Dün ilk defa nişanlımla gelinlik bakmaya gittik.Gelinlik konusunda Sağolsun beğendiğimi alacak fiyat pek zorlamayacak yanlış anlamayın maddi durum çok iyi olduğu için değil madem alıyoruz para veriyoruz iyi bir şey olsun içinde kalmasın bir şey diyor.Neyse çıkmışken bindallı da bakalım dedik bu arada benim iki düğünüm olacak uzak yerler olduğu için ilk düğünümün sonunda bindallı giyecem o da maksimum yarım saat Sürer herhalde baktığımız yerlerde bindallı fiyatlarına bin lira falan dediler gelinliğe zaten bir Sürü para verecek yarım saatlik için bana çok geldi ben de olmadı kiralarız dedim ki satış görevlisi de aynısını söyledi Sağolsun nişanlım yine bakarız dedi yani ben al desem alacak neyse akşamına anneme söyledim kiralarım diye bugün geldi Yanıma onlar almıyorsa ben alırım sana kiralama satın al diye tutturdu ki ben öylesine demiştim ki karşı taraftan hiç bana kirala falan denmedi annem de satın al diyor ama kısa bir zaman için para vermek istemiyorum eğer bütün gece kınam olsaydı düşünürdüm ama gelinliğime Özen gösteriyorum haliyle ama annemin ön yargılı olması da Hoşuma gitmiyor arada kaldım bi de nişanlım eli açık bi insan annemi duysa hemen alır ama bana fazla geliyor uzun oldu kusura bakmayın siz düğününüzde ne yaptınız kiralamak Abes mi olur???

gelinlik gibi önemli bir şey için tabiki de para verilir ama bindallı konusunda kiralamanız çok daha mantıklı olur bin lirayı yarım saat kullanacağınız bir şeye vermektense yeni evlenecek ev geçindirecek insanlar olarak başka ihtiyaçlarınızı alırsınız. anneler kızları için en iyisini en güzelini ister hele ki evlilik gibi önemli bir konuda herşeyiniz tamam olsun ister, bu yüzden annenizin isteği çok doğal. ama dediğim gibi bence bin lirayı eviniz için daha gerekli eşyalar alarak değerlendirebilirsiniz :)

Satın almanın ne gibi bir avantajı var ki?
Bana göre hiç bir avantajı yok ama annem öyle deyince sanki karşı taraf almıyo gibi düşündü hemen bana kalsa alma taraftarı Değilim tabi

Benimde hic hesabimda yoktu bindalli almak ama satin aldim. Cunku kiralik olanlar çok uyduruktu. Bende sizin gibi 1. Dugunun sonunda giydim. Ama herkes kaftanimin gelinligimden daha cok yakistigini ve begendigini konusuyor hala:KK76: aldigima pisman olmadim, ama ayni ayarda kiralik bulunursa kiralanabilir. Bu arada canim kv dem esime para vermiş alin diye, ama benim begendigim cok pahaliydi bende esime ve aileme çaktırmadan üstünü kendim tamamladim onlar aldi biliyor herkes hic bozuntuya vermedim. Niyet önemli. Onlar iyi niyetliydi bende oyle davrandim. Aileme soylesem annem laf edebilirdi kvdemi mahçup etmek istemedim, gonderdigin para yetmedi diye istemek de ayıp sonucta ki kadin fazlasiyla yollamisti benimki cok pahaliydi

Bende 10 ay once evlendim, uzak yere gelin geldim. 2 kina gecem, 2 dugunum oldu, ama ben farkli bindallilar giydim ve kiraladim. Zaten satin almak bana hic mantikli gelmiyo. Siz annenize de soyleyebilirsiniz acikca satin almaya gerek yok diye, bunda diretecek ne var yani cnm.

Ben bindalli almadim. Kinaligim cok farklıydı guzeldi.
Ama bindallilar nasil bin lira olabiliyor aklim almadi. Eminonunde 50 100 liraya bile var.
Gelinligimi de kinaligimi da ozel diktirdik ve aldik. Ne bileyim cocugum giysin diye bir fikrim var ama tabi nasip. Hatirasi da var o yuzden iyiki almisim. Gerci kiralama ile satin alma arasinda cok fark yoktu. 200-300 lira o kadar..
Ha siz ne isterseniz o olur. Anneniz evlenmiuor ya sonuçta. Borcla alacaksaniz sonucta o borcu siz odeyeceksiniz.. kiralamak istiyorsaniz kiralayin..

Omrunuzde bir kez yarim saat giyeceginiz birseye neden daha fazla para verip, sonrasinda dolabinizda tutacaksiniz ki?
Baska zamanda kullanirsaniz satin alin degilse kiralayin tabi.

Bence satin almanin mantigi yok, yarim saat giyip cikaracaksiniz zaten. Hem tasimasi, evde tutmasi zor, hem de maddi kulfet. Kiralayin derim.

nasipse Eylül de düğünüm var.Dün ilk defa nişanlımla gelinlik bakmaya gittik.Gelinlik konusunda Sağolsun beğendiğimi alacak fiyat pek zorlamayacak yanlış anlamayın maddi durum çok iyi olduğu için değil madem alıyoruz para veriyoruz iyi bir şey olsun içinde kalmasın bir şey diyor.Neyse çıkmışken bindallı da bakalım dedik bu arada benim iki düğünüm olacak uzak yerler olduğu için ilk düğünümün sonunda bindallı giyecem o da maksimum yarım saat Sürer herhalde baktığımız yerlerde bindallı fiyatlarına bin lira falan dediler gelinliğe zaten bir Sürü para verecek yarım saatlik için bana çok geldi ben de olmadı kiralarız dedim ki satış görevlisi de aynısını söyledi Sağolsun nişanlım yine bakarız dedi yani ben al desem alacak neyse akşamına anneme söyledim kiralarım diye bugün geldi Yanıma onlar almıyorsa ben alırım sana kiralama satın al diye tutturdu ki ben öylesine demiştim ki karşı taraftan hiç bana kirala falan denmedi annem de satın al diyor ama kısa bir zaman için para vermek istemiyorum eğer bütün gece kınam olsaydı düşünürdüm ama gelinliğime Özen gösteriyorum haliyle ama annemin ön yargılı olması da Hoşuma gitmiyor arada kaldım bi de nişanlım eli açık bi insan annemi duysa hemen alır ama bana fazla geliyor uzun oldu kusura bakmayın siz düğününüzde ne yaptınız kiralamak Abes mi olur???

anneniz saçmalamış bence, o kadarcık zaman için satın almak çok gereksiz müsriflik bana göre, zaten sonra birde elden çıkarmak için uğraşcaksınız satın alsanız bile

Bence bu konuda annen yanlis dimuzdan bi kil koparsak kar gibi o ne oyle adam zaten cimri deil alcagini istedogini aliyor e simdi yazik gunah deol mi yarim saat icin..ona vercegi parayla baska bi ihtiyacini karsila sonucta para artik ikinizin parasi oyle dusun..ha annen cok isrsr ediyosa kendi alsin erkek tarafi diye gavurda deolya canim boyle herseye saldiran insanda cok itici oluyor

Açıkçası bi de bizim evin baya bi eşyasını falan kayınpederim alacak nişanlım fazla eli açık hatta onu dizginleyen benimdir bunları bildiğim için bazı şeylerde de ben fedakarlık yapayım diyorum bu sefer annem sen onların tarafını hep tutuyorsun oluyo valla bazen öyle arada kalıyorum kı ne yapacağımı şaşıyorum

Benim de kısmetse Ağustos'ta düğünüm var. Gelinliği özel diktiriyorum ama bindallıyı kiralayacağım

Almak sorun değilde bir daha nerede giyeceksin ?
satsan müşteriyi nerede bulacaksın ?
hediye versen kimse almaz
hadi bunları geç evin neresinde saklayacaksın ?

Benimde hic hesabimda yoktu bindalli almak ama satin aldim. Cunku kiralik olanlar çok uyduruktu. Bende sizin gibi 1. Dugunun sonunda giydim. Ama herkes kaftanimin gelinligimden daha cok yakistigini ve begendigini konusuyor hala:KK76: aldigima pisman olmadim, ama ayni ayarda kiralik bulunursa kiralanabilir. Bu arada canim kv dem esime para vermiş alin diye, ama benim begendigim cok pahaliydi bende esime ve aileme çaktırmadan üstünü kendim tamamladim onlar aldi biliyor herkes hic bozuntuya vermedim. Niyet önemli. Onlar iyi niyetliydi bende oyle davrandim. Aileme soylesem annem laf edebilirdi kvdemi mahçup etmek istemedim, gonderdigin para yetmedi diye istemek de ayıp sonucta ki kadin fazlasiyla yollamisti benimki cok pahaliydi

Karşılıklı hoşgörü bu olsa gerek

Bence kız tarafinada erkek tarafina da düşen görevler yapılmasi gerekir . Gerisi teferruat . ( ;

Herseyi gec.
Evde gelinligi saklayacak yer buldunda bindallimi kaldi?
Cok yer kapliyorlar ablamdan biljyorum.
Benim etrafimdaki herkes satin alir ama ben o vakit geldiginde uygun butce olarak dusunebilirim kiralamayi.
Gelinlik satin alma taraftariym ama bindalliya gerek yok.

Benim bindallımı gelinlikçi vermişti. Satın almaya gerek yok bence de. Bir daha ne zaman giyilecek ki? Dolapta yer kaplamaktan başka bir işe yaramıyorlar. :KK51:

Açıkçası bi de bizim evin baya bi eşyasını falan kayınpederim alacak nişanlım fazla eli açık hatta onu dizginleyen benimdir bunları bildiğim için bazı şeylerde de ben fedakarlık yapayım diyorum bu sefer annem sen onların tarafını hep tutuyorsun oluyo valla bazen öyle arada kalıyorum kı ne yapacağımı şaşıyorum
annene anlatmamakla sorun çözülür. Bu donemde denge siyaseti izlenmeli

Back
X