kızları olupta erkek bebek ıcın asılama yada tup bebek yaptıranlar yada dusunenler

Herkes hayatı kendince yorumluyor çünkü kendi yaşadığını biliyor benim sıkıntım farklı onunki farklı ne kendini onlara anlata biliyorsun nede onları sen anlıyorsun bu böyle karakedininde dediği gibi çevremizde kimseye anlatamadığımız sıkıntılarımızı sanal alemde anlatıp rahatlamaya çalışıyoruz bir nevi dejarj oluyoruz kimse kimsenin müslümanlığını sorgulayamaz günahıda sevabıda bilen müslaman insanlarız ama bide nefis var bunuda mevlam bize vermiş onunla mücadele ediyoruz bizim ilk değil 2ci değil 3cü hamileliğimiz farklılık istemek suçmu çevremizde bidaha yapma bari hep kız oluyor diyen insanlar var yada ay sen çok inançlı biriydin duaların neden kabul olmadıkı anlamıyorum yada ay benim kalbim temiz dualarım hep kabul oluyor diyen arkadaşlar bizim kalbimiz kötüya herkes düşüncesini yazarken karşısındakininde neler yaşadığını biraz düşünsün en azından çoçuğu olmayan arkadaşları biz anlıyoruz onlar için dua ediyoruz onlar bizi anlamasada eleştirmesin buna onların hakkı yok

eşine cahiliye döneminde kız çocuklarını diri diri gömenleri anlat, bu düşüncelerin cahillik olduğunu allah katında hiç makbul olmadığını anlat.
kız da olsa erkek de olsa bize emanet çocuklarımız.
eşine düşüncesinin yanlış olduğunu göster tatlı dille, kırıcı olmadan.

ama ne olur onun yaptığına sen de ortak olup sen de kızın olacak diye dertlenme.
kendi sağlığın bile mucizeyken, sağlıklı kızların varken şükret, nankörlük etme.
nankörlüğün sonu bu dünyada da kötü olur, ahirette de.

beğenmeyen yazmasın diyosunuz ama yorum yapmadan geçemedim.
kıza hamilesin diye seni aramıyosa kendine dikkat et demiyosa karnına dokunmuyosa eşin çok büyük hata yapıyo.
yine kız doğurdu diye gidip hediyeler almalı sana, altınlar takmalı, kendini etrafın lafına uyup kötü hissetmemen için.

buraya arda gırıyorum görünce bıkac mesaj okuyorum

neden ınsanlar saldırıyor bırbırıne anlamıyorum .

herkes hayırlı saglıklı evlat ıster ALLHIM herkese versınde. fıkır almak ıstıyorlar sonucta yaptıranlardan.

bır kızım var dunyalar tatlısı.eşimde ölüyor yoluna ama 2 bebegım erkek olsun istiyorum bu bır ıstek sadce AALLHIM verır vermez bılemem.

tabıkı calısıyorum 2 den baska dusunmuyorum ama esım dıyokı 2 . kız olursa 3. yaparız insan ıster ıstemz baskı altında hissedıyor kendını.

herkesı anlayabılıyorum.müslümanlıkla ne

alakası var kızı olan erkek erkek olan kız ıster ya inşşallah herkese saglıklı evlatlar versın RABBİM

haklısın senceben bunları demedımmı denemedımmı neler neler dedım denedım ama bırturlu anlamıyor bencede ben bereketlı bırıyımkı kız evlat nasıp edıo Allah bana ama bak bunu sadece azınlık dusunuo oda cevremde degıl sanalda

pepeti
kilolari verrr senn erkek bebe diyetii yaparsin buk ihtimalle o zamann 4 5 kilo alman gerekk
allah gonlune gore versin canimmm
insallahh birde oglusun olurrrr

konuya goz attım da cok uzuldum gercekten. orta cag mantıgında olan bi suru kisi varmıs (yazanları kast etmiyorum. sozum yakınlarına). olayın bu noktaya gelmesi yine kadınların elindeki bir sey. bir kadın olarak sen kız torununu asagılayıp, erkegi yuceltiyosan yazıklar olsun senin gibi kadına, insana. en basta sen kendini asagılıyosun cunku sen de kadınsın. o erkek torunu boyle yetistirmeye devam ederlerse o da yarın buyudugunde aynı zihniyette bi birey olacak! boyle dusunenler kız evlada kurban olsunlar. annem ciddi bi ameliyat gecirdiginde gecelerce yanında kızları kaldı. oglu ve gelini el gibi gecmis olsuna geliyolardı! cok uzuluyorum cok. bu ne cehalet yaa. her sey annede bitiyo maalesef ama toplumumuzda boyle erkek delisi olan kadınlar oldukca bunu asmamız cok zor

Bende burda yaşadığını anlatan kişileri anlamamanıza takıyorum kafayı annede olsun babada her ki evlada sahip olmak ister kız evladı dışlayıpta hep oğlum olsun diyen yokki burda burdaki arkadaşların hepsinin ya2kızı ya3kızı olupta erkek evlat isteyen anneler var sorun bakalım kızlarının tüyüne kıyabiliyorlarmı hepsi çevreden etkileniyor aaabudamı kız diyen insanlardan bende çok kızan bir insandım böyle düşünenlere ama bak 3kızıma hamileyim oğlum olsun isterdim onuda yaşamak için ama kısmet insan ne olursa olsun hayata kendinde olmayanda gözü kalıyor bunun aksini söyleyene inanmam bi kadının 3kızı varmesala 4cüye hamile cinsiyet fark etmez diye düşünemez ister çünkü oda insan nefsi var arkadaşlar lütfen yani

benim yazdıklarımı tamamıyle yanlıs anlamıssınız. lafım buradakilere degil diye belirtmistim oysaki. bi babaanne dusunun hem kız torunu hem erkek torunu var. ama o kız torununa hic deger vermezken erkegi goklere cıkartıp sımartıyo. lafım bu mantalitedeki insanlara. ya da kadının ilk hamileligi ama erkek olsun diye tabiri caizse bi taraflarını yırtıo. kızı oldugunda neredeyse agıt yakacak o derece. kadının 3 kızı vardır 4. yu kendisi istiyodur erkek olmasını cunku farklı cinsiyette bebegi olsun istiyodur saygı duyarım. ama babaannenin davranısı ornegiyle aynı degil bu..benim de 3 kızım olsaydı emin olun erkek olsun diye 4.yu yapmazdım. hatta 2. kızdan sonra 3.yu de yapmazdım. Allah onlara saglık versin derdim ve iki kızımın olması beni uzmezdi. diyorum ya kisiye, cevreye, ailelere, yetistirilise cok baglı, insanın hayata bakıs acısıyla alakalı bi durum bu...

Son düzenleme:
karakedi doğum yaptı sanırım şimdi meleğini kucana almış mis kokusunu içine çekiyodur ALLAH analı babalı büyütsün acılarını göstermesin inşallah

Burada yaşanılanlrı, anlatılanları az çok anlayabiliyorum çünkü dayım aynı hisleri gelinlerine yaşatıyor.2 oğlu var ikisinin de kızları var.Gelinlerin erkek evlat diye yapmadıkları diyet,gitmedikleri dini yerler kalmadı ama olmadı.Hamile kaldıklarında inanın eşleri el üstünde tuttu,temizliğe kadınlar getirtildi,çocukların bakımlarını babalar üstlendi,sık sık telefonlar açıldı,hayırlar yapıldı,en iyi doktorlara gidildi.Cinsiyetini öğrenecekleri gün karı koca sabahları ettiler,birbirlerine sarılıp ağladılar.Üstlerindeki çevresel baskıyı hissedebiliyor musunuz? Doktora gittiğinde elimden tutup doktor kalp atışımın hızını ultrasonda algılayabilir mi diye sordu,inanabiliyor musunuz? Ve sonuç kız denilince eşi ondan önce muayenehaneyi terk etti,kadın eski haline geri döndü,büyüklerin elbiseleriyle büyüyor o yavrucaklar,bir de güzeller anlatamam.Güzel bakılıyorlar ama ne bileyim hep biryerlerde birşeyler eksik gibi.

Böylelerini gördükçe insanlığımdan utanıyorum. E be adam sen kimden doğdun acaba, seni kim doğurdu???
Rabbim o yavrulara hayırlı, güzel, sağlıklı ömürler nasip etsin inşaallah...

Böylelerini gördükçe insanlığımdan utanıyorum. E be adam sen kimden doğdun acaba, seni kim doğurdu???
Rabbim o yavrulara hayırlı, güzel, sağlıklı ömürler nasip etsin inşaallah...

İnci-tanesi bu tür beklentilerin giderilmesi için kişilerin eğitimli olması ve kendi ufkunu genişletmesi gerekiyor ,zamanla biraz da olsa azalıyor ama yine de izleri kalıyor.Sosyolojiye ve psikolojiye ilgim vardır,bu tür istekler sanmayalım ki sadece bizim ülkemize mahsus.Çoğu araştırmalarını örnek aldığımız yabancılar junior ları almak için kaçar çocuk yapıyorlar hem de üst üste,bunu neden böyle yapıyorsunuz desek cahillik demeyeceklerdir.Kadının tarihteki rolü çok değişti hem olumlu hem de olumsuz.Alt beyinsel olarak kadının erkek çocuğa sahip olmak istemesi normal,kime sorarsanız sorun 10 kızı olsa da bir erkek evlat muhakkak isteyecektir çünkü doğamızda var.Türk toplumuna baktığımızda da kırılamayan çevresel baskılar var.Dayım her konuda güçlü bir insan ama konu buraya gelince tıkanıyor.Kendi çevresi okuyanı okumayanı "erkek adamın erkek damadı olur" diye güç verirken bile aslında senin de zayıf yönün bu işte demeye getiriyorlar.Gelinler hem farklı cinsiyetteki bir çocuk hem de daha çok saygı ve sevgi görmek istediklerinden istiyorlar.4-5 çocuk bakmak kolay değil,ara sıra psikiyatrlara bile gittikleri oluyor,doktorlara 4 çocuğumuz var deyince konu kapanıyor.Bazen misafirliğe gidiyoruz,çok çocuk çok güzel kalabalık,sosyal,hayat dolular saatler nasıl geçiyor bilmiyorlar ama birisi benim ödevim var,diğeri acıktım,öbürü oyun en küçükleri meme isteyince anne çıldırıyor.Biz hemen bakışıyoruz biz artık müsade istayelim diye,inanın otobüsü bile kafamız götürmüyor,dışarının sessizliğini dinliyoruz,onlar 24 saat böyleler,o yüzden zor bir yaşam.

cok uzuldumm inanki

yine dusunuyorlarmi

Bence insanlar cahil oldukları için değil her ikisinede sahip olmak istedikleri için böyle bir duruma düşüyorlar bunlardan biride benim 2kızım var 3ce hamileyim oda kız ama isterdim farklı olsun bu cahillikmi bir anne olarak 2sindende olsaydı kötümü olurdu siz bekarmısınız merak ettim

neler yapmislardi ki haberin varmi
net ortaminda geziyorlarsa bizim super anneler 2011 adli topigimiz var oraya gelselerr umut istee cesitli yontemler var

Orkdm internet kullanmıyorlar canım,zaten pek vakitleri olduklarını da zannetmiyorum.

dedıklerınız ekatılıyorum ama bı tek şey var 'egıtımlı olmaları' demışsınya o konu duşunduruu.yabancılarda egıtımlı ama yapan yapıyo yada bızım ulkemızde çok egıtımlı ınsanlar var ama bı kzı varsa elbet erkek ısteyecek bu çok dogal.sadece bunu acıkça dıle gıtıremıyolar çunku dışlanacaklarını bılıyolar ve el altından ne yapacaklarsa yapıyolar benım ögretmen arkadaşım vardı 2 oglu vardı.kıza delı gıbı hasrettı.üçüncüyü denedı herkes ögretmensın bıde 3.cuylemeı ugraşacaksın yapma dedıler.arkadaşlarıda guldu hayırdır kız mı yapacaksın dıye..hemen surat astı ne alaka ben çok çocuk ıstıyorum farketmez kız olsada erkek olsada dıye.neyse dogurdu kızı oldu..bız bıgun gıttık yanına ıtıraf ettı doktor takıbı yaptırmış .dıyet yapmış ne bılım.kımseye soylemeyın ama dıye tembıh ettı arkadaşlar cahılce buluyo bunları dedı.ne olursak olalım başta ınsanız .istıyoruzz ..benım oglum olsaydı ayne şekılde kız dıye çırpınıım herhal..nasıl çocugu olmayanlar cocuk dıye yanıp tutuşuyo hasretle beklıyolar hamıle kalmayı ..aslında aynı şey..istıyolar işte .o duyguyu tatmak anne olmak ıstıyolar..belkı bızım oglumuz yok allah bılır belkıde boylesı haıyırlıdır deyıp tesellı oluyoruz.çocugu olmayanlar içinde belkı boylesı hayırlı..bıle bılıyolarmı..hayır..ama yınede tatmak ıstıyolar..arkadaşım ınsanoglu ölene kadar nefsı ve ıstegı bıtmezmış.her konuda.benım yaşlı anneannem bıle evını yenıden yaptırıyo..istıyorum dıyo..işte neyse.kısacası ne kulturleee nede okumaklaa.nede cahaletle ılgısı var bunun..

Son düzenleme:

son1kez bana mı dedin canım bekar mısın diye anlayamadımda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…