- Konu Sahibi karakedi84
-
dedıklerınız ekatılıyorum ama bı tek şey var 'egıtımlı olmaları' demışsınya o konu duşunduruu.yabancılarda egıtımlı ama yapan yapıyo yada bızım ulkemızde çok egıtımlı ınsanlar var ama bı kzı varsa elbet erkek ısteyecek bu çok dogal.sadece bunu acıkça dıle gıtıremıyolar çunku dışlanacaklarını bılıyolar ve el altından ne yapacaklarsa yapıyolar benım ögretmen arkadaşım vardı 2 oglu vardı.kıza delı gıbı hasrettı.üçüncüyü denedı herkes ögretmensın bıde 3.cuylemeı ugraşacaksın yapma dedıler.arkadaşlarıda guldu hayırdır kız mı yapacaksın dıye..hemen surat astı ne alaka ben çok çocuk ıstıyorum farketmez kız olsada erkek olsada dıye.neyse dogurdu kızı oldu..bız bıgun gıttık yanına ıtıraf ettı doktor takıbı yaptırmış .dıyet yapmış ne bılım.kımseye soylemeyın ama dıye tembıh ettı arkadaşlar cahılce buluyo bunları dedı.ne olursak olalım başta ınsanız .istıyoruzz ..benım oglum olsaydı ayne şekılde kız dıye çırpınıım herhal..nasıl çocugu olmayanlar cocuk dıye yanıp tutuşuyo hasretle beklıyolar hamıle kalmayı ..aslında aynı şey..istıyolar işte .o duyguyu tatmak anne olmak ıstıyolar..belkı bızım oglumuz yok allah bılır belkıde boylesı haıyırlıdır deyıp tesellı oluyoruz.çocugu olmayanlar içinde belkı boylesı hayırlı..bıle bılıyolarmı..hayır..ama yınede tatmak ıstıyolar..arkadaşım ınsanoglu ölene kadar nefsı ve ıstegı bıtmezmış.her konuda.benım yaşlı anneannem bıle evını yenıden yaptırıyo..istıyorum dıyo..işte neyse.kısacası ne kulturleee nede okumaklaa.nede cahaletle ılgısı var bunun..
dedıklerınız ekatılıyorum ama bı tek şey var 'egıtımlı olmaları' demışsınya o konu duşunduruu.yabancılarda egıtımlı ama yapan yapıyo yada bızım ulkemızde çok egıtımlı ınsanlar var ama bıkzı varsa elbet erkek ısteyecek bu çok dogal.sadece bunu acıkça dıle gıtıremıyolar çunku dışlanacaklarını bılıyolar ve el altından ne yapacaklarsa yapıyolar benım ögretmen arkadaşım vardı 2 oglu vardı.kıza delı gıbı hasrettı.üçüncüyü denedeı herkes ögretmensın bıde 3.cuylemeı ugraşacaksın yapma dedıler.arkadaşlarıda guldu hayırdır kız mı yapacaksın dıye..hemen surat astı ne alaka ben çok çocuk ıstıyorum farketmez kız olsada erkek olsada dıye.neyse dogurdu kızı oldu..bız bıgun gıttık yanına ıtıraf ettı doktor takıbı yaptırmış .dıyet yapmış ne bılım.kımseye soylemeyın ama dıye tembıh ettı arkadaşlar cahılcebulıyo bunları dedı.ne olursak aolalım başta ınsanız .istıyoruzz ..benım ıglum olsaydı ayne şekılde kız dıye çırpınıım herhal..nasıl çocugu olmayanlar cocuk dıye yanıp tutuşuyo hasterle beklıyolar hamıle kalmayı ..aslında aynı şey..istıyolar işte .o duyguyu tatmak anne olmak ıstıyolar..belkı bızım oglumuz yok allah bılır blkıde boylesı haıyırlıdır deyıp tesellı olıyoruz.çocugu olmayanlar içinde belı boylesı hayırlı..bılebılıyolarmı..hayır..ama yınede tatmak ıstıyolar..arkadaşım ınsanoglu ölene kadar nefsı ev ıstegı bıtmekmış.her konuda.benım yaşlı anneannem bıle evını yenıden yaptırıyo..istıyorum dıyo..işte neyse.kısacası ne kulturleee nede okumaklaa.nede cahaletle ılgısı var bunun..
Helenx eğitimden kastım yanlış anlaşılmasın lütfen,ben kimseye böyle bir ithamda bulunmak istemem.Eğitimden kastım şuydu,bizim gelinlerimizin bu derece stres olmasının sebebi etrafındaki insanların sürekli kışkırtıcı sözlerle baskı yapmaları ama dünya görüşü farklı olsaydı bu baskıcıların ,bu kadınların psikolojilerinin ne kadar bozuk olduğunu,sürekli bunu düşünmekten diğer çocukların üstüne düşemediğini görür en azından üzülüp ısrar etmezlerdi.Ben onlar adına konuştum.Kendi iş yerimdeki arkadaşlarımda da var aynı problem ama onların aileleri bu denli ısrarcı değiller ve mutlu olmanın tek bir kıstasa bağlı olmadığını yaşamasını ve üzülmemesini sağlıyorlar.Aradaki farka istinaden ister istemez keşke bizim gelinlerimizinde böyle güçlü olmalarını sağlayacak aileleri olsaydı diye de düşünüyorum.
hımm.evet o zaman haklısın.benımde eşim deli gibi erkek çocuk dıye benım kafama sokarcasına ıstegını dıle getırmeseydı..ne bılım yada kız erkek farketmez ıkı kızımız bıze yeter dıye arkamda dursaydı emın olun 3.yu denemezdım.bu devırde 2 çocuk bıle çok oluyo.ama eşimin bi daha çocuk istemem oda kız olur deyıp laf sokuşturmasından bıkıp.kaynanamın bi çocuk daha yapın bu sefer oglan olsun dıye ısmarlama torun ıstemeseınden,elbet kafandan atamıyosun.nıye niyee olmuyor dıye duşunup duruyosun..benım çevremdede var ıkı kızı olup başka çocuk yapmayan.sankı onların içinde kalmamışmı..kalmıştır ama vazgecmışlerdır..ama destek çok onemlı eşim bana destek olsa 3.de kız olsun hiç önemlı degıl dese yapmaya hazırdım nede olsa eşim var arkamda derdım.bu konuda boyle yalnız kalmazdım..insan yaşamayınca bılmıyormuş onu anlıyosun..umarım herkes yuvasında mutlu ve huzurlu hayat sürer.
son1kez bana mı dedin canım bekar mısın diye anlayamadımda.
İnci-tanesi bu tür beklentilerin giderilmesi için kişilerin eğitimli olması ve kendi ufkunu genişletmesi gerekiyor ,zamanla biraz da olsa azalıyor ama yine de izleri kalıyor.Sosyolojiye ve psikolojiye ilgim vardır,bu tür istekler sanmayalım ki sadece bizim ülkemize mahsus.Çoğu araştırmalarını örnek aldığımız yabancılar junior ları almak için kaçar çocuk yapıyorlar hem de üst üste,bunu neden böyle yapıyorsunuz desek cahillik demeyeceklerdir.Kadının tarihteki rolü çok değişti hem olumlu hem de olumsuz.Alt beyinsel olarak kadının erkek çocuğa sahip olmak istemesi normal,kime sorarsanız sorun 10 kızı olsa da bir erkek evlat muhakkak isteyecektir çünkü doğamızda var.Türk toplumuna baktığımızda da kırılamayan çevresel baskılar var.Dayım her konuda güçlü bir insan ama konu buraya gelince tıkanıyor.Kendi çevresi okuyanı okumayanı "erkek adamın erkek damadı olur" diye güç verirken bile aslında senin de zayıf yönün bu işte demeye getiriyorlar.Gelinler hem farklı cinsiyetteki bir çocuk hem de daha çok saygı ve sevgi görmek istediklerinden istiyorlar.4-5 çocuk bakmak kolay değil,ara sıra psikiyatrlara bile gittikleri oluyor,doktorlara 4 çocuğumuz var deyince konu kapanıyor.Bazen misafirliğe gidiyoruz,çok çocuk çok güzel kalabalık,sosyal,hayat dolular saatler nasıl geçiyor bilmiyorlar ama birisi benim ödevim var,diğeri acıktım,öbürü oyun en küçükleri meme isteyince anne çıldırıyor.Biz hemen bakışıyoruz biz artık müsade istayelim diye,inanın otobüsü bile kafamız götürmüyor,dışarının sessizliğini dinliyoruz,onlar 24 saat böyleler,o yüzden zor bir yaşam.
Bence insanlar cahil oldukları için değil her ikisinede sahip olmak istedikleri için böyle bir duruma düşüyorlar bunlardan biride benim 2kızım var 3ce hamileyim oda kız ama isterdim farklı olsun bu cahillikmi bir anne olarak 2sindende olsaydı kötümü olurdu siz bekarmısınız merak ettim
karakedi canım benim gibi 3 kızını bekliyor ama 4cüye tüp bebek yapabilir tabi yapanı bulursak ama zor ya kıbrısın yolunu tutacan yada her şeyi oluruna bırakacaksın dün eşimle konuşurken bir arkadaşının akrabası erkek çoçuk için tüp bebek yaptırmışlar ikiz erkek ama6 ayında ölmüş çoçuklar yine ona canı verecek olan mevlam değilmi nasip edecek benim ümidim kalmadı nasipten öte gitmiyor her şey boş bence
edit:bu mesajı yukarıdaki mesaja değil topiğin genel konusuna yazıyorum.Yanlış anlamayın
burada herkesin karşı çıktığı ve cahillik dediği şey kızı olup erkek istemek oğlu olup kız istemek değil.
hadi itiraf edin 3 tane oğlunuz olsa asla ama asla kız için uğraşıp ama kızımda olsun demezsiniz.Çevre bahane size göre de erkek çocuk daha ' değerli' ne kadar acı.
Erkek çocuğu daha değerli görüyorsunuz ve bu sebeple istiyorsunuz yoksa maksadınız çeşitlilik falan değil.
itiraf edin ya da etmeyin yazdıklarınızdan bu açıkça görülüyor. hatta çoğu yerde erkek çocuklardan bahsederken PAŞA demişsiniz. Ne paşası ya etrafınızdaki erkeklere bakın bakalım hangisi paşa
Suçu ona buna atmayın siz de aynı kafadan olmasanız zaten lafı yapıştırırsınız ama kadın olarak siz de bu kafada oldukça ....
Gerçekten üzüldüm çünkü böyle saçma şeylerle kendi psikolojiniz bozmuşsunuz yazık günah değil mi size
daha oncede yazmıştım çabalamadan hatta beklenmedik sekilde üçüncü bebeğim erkek oldu ama burdaki arkadaşları asla asla yargılamadım çünkü hiçkimsenin ailesini, şartlarını bilmiyorum
o yüzden allah herkesin gonlundekini nasip etsin diyorum
yukarda saçma bir yazı yazmış biri..sanırım aşağılamaya çalışmış fakat ugrasip cevap vermeyin .. Heralde başka bir sıkıntısı var
umarım hepiniz gonlunuzdekine kavuşursunuz
ha bu arada 100 erkeğe değişmeyeceğim iki güzel prensesim ve birde supriz küçük adamım var :)
arkadaslar tp bebekte erkek olasılıgı ne hakıkaten varmı bılgı acısından sordummmm tp bebek hakkında bılgım yokda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?