Ya haklısın,hoş bir teklif olmuş.Ama ağırdan al bu süreci ve askerden gelmeden ciddi bir adım atma bence.
Nişanlıyken güzel olur,mektup yazarız birbirimize vs... O işler öyle olmuyor. Ne iş yapıyor erkek arkadaşın mesela ? Birikimi var mı ?
İşin doğrusu içimde çok iyi hisler yok bu durum için. Umarım ben yanılıyorumdur ama sevgilinde beni düşündüren şeyler var ve yanlış yapmanı istemiyorum.
'çıkar lan o eteği' diyen bir adam var karşında. Bak bu tepkisini hiç unutmuyorum mesela.
Sen söz için erken dedikçe surat asan ve bu şekilde isteklerini yaptırmaya çalışan bir adam görüyorum ben. Bu evlenme teklifi de zorla bence. Sırf gözünü boyamak, sözü erteleme düşünceni silmek için yapılmış bir şey.
Bu adamda beni tedirgin eden şeyler var, şuan havalardasın biliyorum. O yüzden kabul etmeyeceksin bu söylediklerimi de ama çok acele ediyorsun. 1.5 yıl var diyorsun ama dikkat et de askere gitmeden önce kendini nikah masasında bulma.
Çok haklısın.. Bu buluşmaya aynen sözünü ettiğin düşüncelerle gitmiştim ama ayaklarımı yerden kesti.. Doğru insan o gibi geliyor..
Uzun yıllar sevgili olup evlenip ayrılanlar da çok fazla.. Önümüzde 1,5 yıl var daha birbirmizi tanımamız için.. Hakkımızda hayırlısı olsun..
Bence askerlikten gelmeden önemli adim atma. Hatta askerlikten geldikten sonrada bekle adim atmak için. Yani 1.5 sene degil, 2,3 sene düsün canim.
Zaten o pembe gözlüklerin düsmesi 6 ay, 1 sene aliyor.
Elbette her kadin öyle bir teklif ile mutlu olur fakat mantikli olmanda gerekiyor canim. Cok erken davranirsan ve nisanlanirsan ve bu iliski yürümezse, yikim senin için daha büyük olur. Ondan sonra kendini daha zor toparlarsin ve erkeklere güvenin hiç kalmaz.
Ben esim ile ancak 5 yil sonra evlendim, hem okullarimiz bitsin, is arayalim derken hemde birbirimizi daha iyi taniyalim diye. Ve iyiki öyle yapmisim. Elbette uzun iliski bir saglam evliligi garantilemez fakat bir kisa iliski bunu hiç garantilemez.
Bu arada, kaç yasindasiniz? Yani sen ve erkek arkadasin?
Nasip canımm.. :) Bakalım..
Ben 91liyim o 89lu..
Kızlar ya bugün hayatımın en önemli hadisesini yaşadım.. Mutluluktan ağlamak mı dersiniz, çığlıklar atmak mı dersiniz..
Sevgilim askere gitme kararı vermişti ve de gitmeden söz yüzüğü takalım istiyordu ancak benim çekincelerim vardı.. Daha geçen yıl nişan atmıştım hem de yeni bir ilişki bizimkisi, her ne kadar geçmişe dayanan bir tanışıklığımız olsa da evlilik kararı vermek oldukça zor, bilirsiniz..
Akşamüstü buluştuk sevgilimle, onu her zaman ve her koşulda bekleyeceğimi ve karşılığında onun da bana biraz zaman vermesini rica ettim yüzük takma konusunda.. O da yüz düşürdü.. Moralimiz bozuldu biraz.. Bindik arabaya bilmediğim bi yol üzerinde kafenin önünde durdu, hadi sana fal baktıralım, falında çıkarsam benimsin, çıkmazsam askerlik sonrasına kadar bu konuda seni zorlamayacağım dedi.. Ben de kabul ettim, güldük vs.. girdik fal kafeye.. Kapattık fincanlarımızı..
Yaşlı bir bayan oturdu masama falıma baktı.. Ama hiç fal gibi değildi..
''Kızım çok güzel bir gelinlik içerisinde görüyorum seni, kuyruklu muyruklu..
Bu çocuğum da seni çok mutlu edecek.. Ve hayat bazı şeyleri ertelemek için çook kısa..
Bu çocuğumla yaşlandığında şunu demeyeceğinden emin misin? Keşke biraz daha yanında uyuyabilseydim? Kafanda bir takım karışık düşünceler var.. Ama bunlar kulak asmaman gereken düşünceler.. Çünkü çok seven bir kalp görüyorum.. '' Deyip dayadı bana psikolojik baskıyı...
Sonra sevgilime dönüp senin de falına bakayım mı yavrum dedi... Sevgilim de benim falıma sevgilim bakacak dedi..
Kadın kalktıktan sonra gülüştük falan.. Geyik yapıyoruz.. Açtım fincanı... YÜZÜKK!!!
SEVGİLİM: Hepsinde fal bakmasan da, hayatımın sonuna kadar kahvemi sen yap istiyorum.. Ben de evinin babası olurum karşılığında? Geceleri de söz ben kalkarım ağlayıp acıktıklarında.. Ben her sabaha seninle uyanmak istiyorum.. Sen benim güvendiğim tek insansın..
Eğer baba olacaksam, çocuklarımın annesi sen olmalısın.. Seni çok seviyorum.. Benimle evlenir misin?
EVET dedim.. Defalarca hem de... Ağlaya ağlayaa... Herkes alkışladı.. Hala rüyada gibiyim kızlar...
Anneme anlatamadım.. Sizlerden akıl almak ve bu mutlu olayı paylaşmak için geldim.. Kızlar çok mutluyum ama korkuyorum da nasıl açıklayacağım millete...
babaannemle halama söyleyecek miyiz.. Hiçbir şey bilmiyorummm... .
Çok uzun oldu kardeşlerimm... Affedin... Kızlar evlenme konusunda kesin kararımı verdim.. Kimse beni böyle mutlu etmemişti.. Onu çok seviyorum..
Anneme nasıl açayım konuyu?
Oooh, daha çok gençsiniz o zaman :) Beni yalnis anlama bu arada fakat seni tanimadigim halde, tekrar üzülmeni istemem.
Biliyorum, havalardasin ve kara bulutlari görmek istemiyorsun fakat tecrübemle diyebilirimki hayatta hep temkinli
ol canim. En iyi insanlar çok kötü çikiyor, kötü düsündügün insan iyi çikiyor.
duygucum bence çok hızlı gelişiyor bu ilişki biraz frene bas yavaşla bak benimde sevgilim mayısta askere gidecek 6 yıldır sevgiliyiz o benim ilk aşkım ve92 doğumluyum bizde askerden gelince ciddi adımlar atmayı planlıyoruz nişanlılık ciddi bir adım bu kadar hızlı adım atma canım benim sonra üzülürsün
Cevabımı verdim artık.. Çok da emin hissediyorum.. Allah kavuştursun sizi canım.. :)
teşekkür ederim canım sizide allah kavuştursun tez zamanda inşallah:) hakkında hayırlısı
askerlıgını yapmadıysa askerlıgın donusu soz kesınız
bu ısler aceleye gelmez aıleler annasması fılan cok onemlı bu sure zarfında bırbıırnızı tanısrsınız askerlıgık fılan varsa bu cok ıyı fırsat
guzel evlenme teklıfı darısı basına bekarların
annen gılede benle evlenmek ısteyen su suredır gorusutgum bırı var konuyu ac zaten gerısı onlar sorar nerelı kım ne ıs yapar kımlerde kac kardes anası babası ne ısıyapıyor sorar sorar
1,5 yıl var önümüzde.. Ağustosta falan askere gidecek kısa dönem.. sonra yazı bekleyeceğiz düğün için, iş falan bulacak yeniden vs.
Saş ol şekerim.. Darısı bekarlara :) Liseden arkadaştık ama 2. sınıfta okulu değiştirince görüşemedik.. Sonra kader ya en zor zamanımda geldi ayağıma.. :)
Ailelerimiz de tanışıyorlar..
ıyı barı tanısıyorlar :))))))
ben de hemen herkes gibi düşünüyorum. Dışardan bakınca daha yeni nişan atmış bir kıza psikolojik baskı uygulayan , askere gidecek diye her kızın hoşuna gidecek bir evlilik teklifiyle kendini garantiye almaya çalışan bir adam görüyorum. Madem seni seviyor bırak surat asmayı sana zarar gelmesin diye sabırla uygun zamanı beklemesi gerekir. 22 yaşa kısa sürede yaşadıkların çok bence. Ben bile konularını görünce eski nickinle hatırlıyorum direkt seni..nişan atalı benim hatırladığım 5-6 ay anca olmuştur. iyice ölç tart.İlişkinin ilk ayları zaten herkeste çok güzel heyecanlı toz pembe olur zaten önemli olan zamanla ilişkinin oturması kötü zamanlarda olumsuzluklarda karşında ki insanın tavrı.
7 ay oldu nişan atalı.. Hiç ummuyordum yeniden sevebilceğimi.. Ona güveniyorum ve seviyorum..
Hayırlısı olsun hakkımızda.. Önümüzde 1,5 sene var daha.
bir hareketini görürsün soğursun ne bilim pişman olacağın bir şey yaşarsın üzülürsün sonra , genç kızsın hemen söz yapma bence , bu sefer 2.defa nişan atamam diye baskı da hissedersin kendini , toparlanman zor olur. Aceleye gerek yok. Askere gitmeden söz yapma derim. Sen sözlenmiyorsun diye senden mi ayrılıcak sanki.
Çok teşekkür ederim.. Zaten askere gitmesi ağustosu falan bulacak.. Söz için de hala zamanımız var.. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?