sılagül merhaba ben muğladan sevinç.öncelikle geçmiş olsun diyorum. Allah yardımcınız olsun. sizin de bizim de tüm hastaların da. bu kulube yeni üye oldum. benim de 2.5 aylık bir oğlum var.adı arda. arda multikistik displastik böbrek hastası. yani sağ böbreği kistik yapılarla kaplı ve çalışmıyor. bunu ben 5 aylık hamileyken öğrendik. ramazan bayramı arefesiydi. bizim de önceleri dünya başımıza yıkıldı. amniyo sentez yapıldı. biliyorsun bu işlem düşük tehlikesi içerir. başka bir anomali daha bulunsaydı. bebeğimi alacaklardı. ama başka bir anomali çıkmadı çok şükür. hamileliğim boyunca sürekli kontrol altındaydım. bebek çişini yapıyor mu diye sürekli kontrol ediliyordu. çok şükür bi problem çıkmadı. yani sol böbrek çalışıyordu.14 şubatta doğum yaptım. bebeğim 40 gününü doldurmadan 3 kez izmire 9 eylüle gittik. kontroller, testler, ultrasyonlar, sondalı filmler..... şimdilik idrar kaçağı yok. eğer idrar kaçağı ve enfeksiyon oluşursa sağlam böbreği de kaybedebiliriz. şu an koruyucu antibiyotik tedavisi uyguluyoruz.mayısın ortasında da renkli film çektirip sağlam böbreğin ne kadar çalıştığına bakacaklar.tek dileğimiz bu böbrekte sorun çıkmaması ve bebeğime bir ömür boyu yetmesi.seninki yine bi nebze daha şanslı bir durum en azından iki böbrek de çalışıyor.inşaallah hiçbir zaman bir sorunla karşılaşmazsınız.izmirde gittiğin nefroloğun adını öğrenebilir miyim? bizimki 9 eylülde prof. salih kavukçu hoca. biz memnunuz aslında ama bi de sizinkini araştırayım istedim. cevabın için şimdiden teşekkürler.tekrar geçmiş olsun. kendine ve oğluşuna iyi bak.
şu testi bir an önce olsakta rahatlasak diyeceğim ama....diyemiyorum...çünkü test zamanı beni afakanlar basıyor....senin oğlunun bugünkü roporunu bildirirmisin hayatım inşallah...herşey yolunda gider
canim bende 16 haftalikken amniyo sentez yaptirdim sukur genetik degil fonsiyonelmis,sukur bobrekler saglam calisiyor sadece parankimal hastaligini takip edebilmek icin cocuk nefrologu ariyoruz
onca aydan sonra mrb ,iş nedeniyle bizde oturduğumuz yerden başka bir yere gitmiştik..daha yeni okudum yazını çok sevindim..yavrunda bir problem çıkmadığı için..allah herkesin evladına şifalar versincanim valla cok zor ve stresli bir gunden sonra kendimi toplamam zor oldu cevabim gecikti kusura bakma,voidig sonucu iyi cikti kacak yok mesane kendini toparlamis,sintigrafide ise kucuk bir kist saplandi,ama parankim dokuda iyilesme var simdilik iyiye gidiyor dahada iyi olur insallah,cumlesinin evladinada benim evladimada hastalik vermesin yaradanim
merhaba benim oğlumda da 20.gebelik haftasında bilateral hidronefroz görüldü.38 haftaya kadar 15 günde bazen haftada 1 kontrolüm yapıldı.allahtan suyumda azalma olmadı ve oğlum idrarını yapıyordu.ama her doktor kontrolünde yaşadıgım stresi sizlere ifade edemem allah kimsenin başına vermesin..neyse 38.haftada sezeryanla dogumum gerçekleşti.4 günlük iken tetkiklerinin hızlanması açısından 9 eylül üni hastanesine yatışımız yapıldı.gerekli tahliller yapıldı usg ile bakıldı ileri derecede hidronefroz vardı bunun nedenini araştırıyorlardı..(bu arada doktorumuz pediatrik nefrolojiden prof.salih kavukçu)20 günlük iken vodig ve böbrek sintigrafisi çekildi.sonucunda böbrek çıkış darlıgı oldugu görüldü(oysa hamileligimden o güne dek ya PUV yada VUR olacagı tahmin ediliyordu)grade sag böbrekte 4, sol böbrekte 2 idi.sintigrafi sonucunda sag böbrek %46 sol böbrek %54 olarak tamamlamıştı.salih hoca bizi ege üni de pediatrik ürolojiden ali avanoğluna yönlendirdi.2 ay her ay 1 usg çektirerek böbregin takibi yapıldı hidronefroz giderek ilerliyordu sag böbrek parankim de de incelme olmuştu 2.5 3 mm.sonuçta konsey kararıyla ogluma 3 aylıkken ameliyat kararı alındı.ameliyattan 3 gün önce 1 gün hastanede kaldık beslenmeye baglı olup olmadıgına bakıldı emzirdim usg bakıldı aç iken usg bakıldı yani günde 7 kez usg ile bakıldı degişme gerileme yoktu ameliyat kesinleşmişti..oğlum sag böbreginden UPD ameliyatı oldu 4 gün ege ünide kaldık ameliyatımız ali avanoğlu yaptı.1.5 ay sonra doble j katater çekildi ve sistoskopi yapıldı.bundan 15 gün sonra oglum agır bir İYE geçirdi koruyucu antibiyotige tekrar başladık her ay yine usg çekiliyordu.oglum 2. bir İYE geçirdi.ameliyattan 3 ay sonra tekrar usg istendi.her şey istendiği gibi ilerliyordu.ali hoca bu sefer 1 sene sonra görmek istediğini tekrar sintigrafi yapılacagını söyledi 1.5 ay daha antibiyotik kullanacagız sonra onuda kesicez.bu arada her ay idrar tahlili ve kültürü yaptırıyoruz.ne olur ne olmaz düşüncesiyle..inşallah her şey yoluna girmiştir diye düşünüyorum bu süreç içinde yaşadıgım, oglumun yaşadıgı sıkıntıları, üzüntüleri, döktüğüm gözyaşlarının haddi hesabı yok...inşallah erken tanı ve tedaviyle oğlumun böbregini kurtarmışızdır bu arada diger böbregi grade 1 e geriledi çok şükür..hamileyken deli gibi bu konular hakkında yazılanları kimlerin neler yaşadıgını okurdum..başımıza gelebileceklerin hesabını yapar kendimi hazırlamaya çalışırdım..ancak yaşayan bilir allah kimseyi evladının acısıyla sınamasın.....
merhabalar öncelikle herkese geçmiş olsun diyorum allahım herkesin evladına sağlık sıhhat versin. benim kızımda da tamamen tesadüf eseri böbreklerinde taş göründü ve ilaçlı film çektirdiğimizde de çift taraflı vur teşhisi kondu. grade 3. bebeğim bebeğim 2 hafta sonra 8i dolduracak ve ağustos sonundan beri bactrim kullanıyoruz. bu ay idrar tahlili ve kültürü yaptırdığımızda tahlilde 13 adet lökosit göründü ve kültürde de 100.000 den fazla bakteri tespit edildi. yani bactrime karşı dirençliymiş bakteriler. temizliğe dikkat ettiğimiz ve bactrim kullandığımız halde idrar yolu enfeksiyonu oldu kızım ve şimdi antibiyotik kullanıyoruz. burdaki drum izmirde behçet uzda çocuk nefrologu doçent erkin serdaroğluna yönlendirmişti ama bende yazılanları okuyunca salih kavukcuya gitmeye karar verdim. kız olduğu için idrar yolu enfeksiyonu çok çabuk olusabiliyor ve bakteri kakadan bulaşıyomuş. dr denize girmemesini ve duş olarak banyo yapmasını ve tuz kullanmamamızı önerdi sizler de nelere dikkat ettiniz?
geçmiş olsun canım.benim oğlumda bactrim kullanırken enfeksiyon olmuştu.doktorumuz ilacı degiştirdi enfeksiyon geçince tekrar bacrtrimle korunmaya devam ettik.bir daha enfeksiyon olmadı.benim bebegim erkek oldugundan alt temizliği konusunda biraz daha şanslıyız.biz sünnetini erkene aldık. 8 aylıkken sünnetini yaptırdık.ayakta duş aldrırıyorum.onun haricinde extra sünnet dışında bir şey söylemedi bize doktorumuz.salih hoca konusunda çok iyi yaparsın.9 eylülde bakıyor randevuları kendi ayarlıyor.direk odasının tel verebilirim.burdan yazmam dogru olurmu bilemiyorum..çok iyi bir hekim, çok iyi bir insandır..aklıma ne takılırsa sordum.tatil günü bile rahatsız ettiğim olmuştur.dün doktor çıkanların havasından yanına varılmaz soru sormaya çekinirken,salih hoca tatilde bana yarım saat dil dökmüştür..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?