Kk kadinlari,hani hep kiziyorsunuz ya..?

Sizi annemle tanıştırmak isterim.

Şaka bir yana haklısınız. Ama ve lakin yine de evlilik için bence erken. :)

Bunu ben mi yazdım benim de halalarim aynı öğüdü vermişti ben de tuttum ve 2006 dan beri aynı adamla birlikteyim ,evliyim.

Sizdeki teyzenin bende 2017 dizel anne modeli var. Hatta soyle bir teorisi var "ust siniflar hep 1.siniflardan kaparmış birilerini yeni geldi dusuncesiyle okulda kimse ellemeden koklamadan" bense Armuta sapli uzume coplu diyormusum.
Sirf olmak icin de biriyle birlikte olmak istemiyorum ki
Boyle de evde kalacakmisim psikolojisine sokuyorlar adami

Sizi annemle tanıştırmak isterim.

Şaka bir yana haklısınız. Ama ve lakin yine de evlilik için bence erken. :)
Erken tabii cunku daha universitede ogrenci bu insanlar, hos vakit gecirmek yeterli, ben hatirliyorum da o yillarimi,ayni anda kac kisiyle cikiyordum kimbilir

Bence burda yaşından dolayı değil de hayatında daha çok önem vermesi gereken şeyler varken sevgilisini hayatının odağı haline getirip kendine yazık eden , olmadık kişilere tavizler veren vb. davranan insanlara öyle söyleniyor.

Ne güzel ya. Bana da ayni ogutler veriliyor da bulamiyorum ki
Canim sen bulayım diyince bulamazsın ki.
Değişik ortamlara gir. Mesela ben eşimi kantinde dershaneden arkadaşımın masasına napiyosunuz diye gidince buldum. Normalde gruplarımız farklı ama bi merhaba diyim dedim meğer esim benimle konusmanin yollarını arar ulaşamazmiş. Avon satıyodum o dönem ben şunu istiyorum bilmem ne derken kandırıp aldı numaramı.
Hep aynı kişilerle takılmak dışa dönük olmamak engel oluyo.
Farklı farklı ortamlar dene bence.

Haklisiniz. Erken bulup mutsuz olacagima o evlilik hayatimi cehenneme cevirecegine hayatimi yasarim. Hakkimizda hayirlisi olsun bakalim :)
Tesekkur ederim cevabiniz icin..

Ahh ah biz biri bulamiyorken size gokten yagiyormuş mubarek. Vallahi ozendim
Nufus azdi o zamanlar dermisim hahahaha
Muhendislik fakultesi malum,her kiza 5 erkek dusuyordu. Bir yanimiz egitim fakultesi diger yanimiz iktisat fakultesiydi hatta. Bizden kalanlari da ordan gelen hatunlara veriyorduk cok yardimseverizdir

Haklisiniz. Erken bulup mutsuz olacagima o evlilik hayatimi cehenneme cevirecegine hayatimi yasarim. Hakkimizda hayirlisi olsun bakalim :)
Tesekkur ederim cevabiniz icin..
Ne demek, yardımcı olabildiysem ne mutlu.. :) O seni gelip bulacaktır zaten ya da sen gidip onu bulacaksındır bir gün. Hepimizin kaderinde biri tarafından doğrusu bir canlı tarafından sevmek ve sevilmek yazılıdır elbet. Bu yüzden isyan yerine sabır etmeliyiz. Umarım çok sevilirsin, çok mutlu olursun. Bu doğru! dediğin insanı bulursun. ^^

Ask zaten sizin yasinizda yasanir ama ciddi dusunmeden yasanir bu benim fikrim

Asik olmak flort etmek o yaslarda baska guzel , ama evlilik dusunmek icin mezun olup is guc sahibi olmak lazim diye dusunuyorum

Ve kendi sahsi fikrim ilk sevgiliyle evlenilmemeli , tabi ki bunun istisnasi var ama ozellikler erkekler ilk sevgiliyle evlendiginde genelde evliliklerde problem cikiyor , dedigim gibi istisnai durumlar tabi ki vardir ama benim gozlemim bu yonde

Bunu ben mi yazdım benim de halalarim aynı öğüdü vermişti ben de tuttum ve 2006 dan beri aynı adamla birlikteyim ,evliyim.
Mesela nasıl tuttunuz bu öğüdü ya nasıl oluyor yani? Karşınıza sevebileceğiniz anlaşabileceğiniz biri çıkmasaydı nasıl olacaktı? Ya karşınızdaki sizi bıraksaydı?
Demek ki gerçekten çürükmüşüm ben, hakikten iyileri kapmışlar.

biriyle sevgili olmak başka, evlenmek başka.

bak sana bir örnek vereyim. 24 yaşında bir arkadaşım var. yanılmıyosam 2,5 yıldır birisiyle beraberdi. kız öylesine ingilizcesini geliştirmeye karar verdi üniversiteden sonra. sonra hiç aklında yokken yüksek lisansını yurt dışında yapmaya karar verip bunun için çalıştı. oğlansa bunu istemiyordu, kendi ülkesinde kalmak istiyordu. sorunlar sorunlar. 2,5 senelik güzel bi ilişkinin sonunda "hayat planları ayrı" diye ayrılmak zorunda kaldılar. ki bu plan bir anda gerçekleşti, birkaç ay önce sorsan "çok mutluyuz, hayatımızı birlikte geçiririz biz. ayrılmak için bir sebebimiz yoktu ki" derlerdi.

evli olsaydı "hayır, ben başka ülkede yapacağım" diye bu kadar gür sesle söyleyemezdi.
ortak karar almak zorunda kalırlardı ve büyük ihtimalle bu ortak karar, kendi ülkesinde olmak olurdu.

bu yüzden hayatındaki en önemli noktaları tamamlayıp düzlüğe çıkıp "artık yolum bu!" diyebilene kadar evlenmemek gerek. benim görüşüm.

ha tabi evlenince de her şey değişebilir, hayat bu. başka ülkeye gitmeye karar verirsin vs. ama o başka, bu başka. gençken atılan eğitimle ilgili kariyer adımları çok temel ve geri dönüşü olmayan şeyler.

ki sevgiliyken bile bu tarz kısıtlamalar oluyor. burda kaç kişiden okudum "yüksek lisansı yurt dışında yapacaktım sevgilim istemedi gitmedim", "erasmusa gitmeme erkek arkadaşım engel oldu" diye. kendim de deneyimledim ayrıca.

yaş daha çok gençken zaman güzel ilişkiler yaşama, sevgiyi aşka tatma ama aynı zamanda kendine yatırım yapma ve işler uyuşmadığında kolaylıkla bir ilişkiyi bitirebilme zamanı.

hem birisiyle hayatın boyunca birlikte olacağını düşünmek seni korkutmuyor mu?

Burada genelde kızılan mantıksız durumlar ortaya çıktığı zamanlarda. Birkaç sataşacak yer arayanlar dışında durduk yere kimse kimseye kızmıyor genelde. Mesela atıyorum kız 21 yaşında üniversiteli, oğlanın ya eğitim durumu denk değil ya ailesi normal değil ya kıza okulu bırakması yönünde imalarda bulunuyor. Bununla olma ne işin var ayağını kaydırır diyorlar. Kişi çok aşık olunca o insanın doğru kişi olup olmadığını anlayamayabiliyor, ben burada açtığım konularda farklı bakış açıları kazanabildim mesela. Bazen kişinin yazım stilinden bile anlaşılıyor ne kadar olgun düşünebildiği. Burada kimi insan yazıyor, 27 yaşındayım evlenmek istiyorum diyor. Ben şahsen inanamıyorum yani o kadar çocuksu bir bakış açısı var ki evlenmeyi evcilik oynamakla bir görüyor resmen. O isterse 35 olsun, kafa yapısı böyleyse "Önce bir hayatla tanış sonra evlen" derim.

bir de ben gerçekten anlamıyorum, genç bir insan nasıl evlilik düşüncesinden çekinmez? gençken daha önünde bilinmezliklerle, fırsatlarla dolu bir hayat varken bu kadar önemli bir karar verebilmek korkutmaz mı?

benim de sevgilim vardı 3 ay önce ayrıldık, üniversite öğrencisiyim. ayrılmasak ve birlikte mezun olsak 24 yaşında evlenmek zorunda kalacaktık yoksa farklı şehirlere tayinimiz çıkacaktı. birlikte olmanın yolu 24ümüzde evlenmekti.

deli gibi aşıktım valla ama evliliği düşündükçe içim sıkılıyordu. hani öyle "ben kimseye bağımlı olamam" tipi bir insan da değilim ki, sevgi pıtırcığıyım aslında. ama 24ünde bu kararı vermek zorunda olmak. ne biliim. bana kalsa 30dan öncesi saçmalık. hadi en küçük 27 olsun.

ne yalan söyleyeyim, ayrılınca çok üzüldüm, hakikaten seviyordum ama sırf artık mezun olunca evlenmek zorunda değilim diye rahatladım. kariyer konusunda da önüm açıldı mesela, bu nasıl nimet anlatamam, sabah akşam ülkeler stajlar kabul şartları bilmem neler araştırıyorum. başka kimseyi düşünmeden. ayrılmasak türkiyeye tıkılmaya zorlayacaktı beni.

öyle işte.
bekarlık bazen cidden sultanlık, yalan değil

Ben fikrimi söylüyorum. 24 yaş. Hatta bence reşit olma yaşı 24 olsa. Ya da 18 24 yaş arasına özel bi statü konsa. Yarı reşit gibi..

İnsanın her yaşta sevgilisi olabilir. Yaşına göre hareket ettiği sürece kimse kınayamaz. İlkokulda bile aşık olunabilir. Kağıttan kalpler hediye edilir. Orta okulda okuldan kaçıp pamuk helva yenilir karşılıklı gülüşerek, lisede sinemaya saklanırsın. Film boyunca göz göze diz dize oturulur. Uzaylılar, zombiler perdede kımıldaşır durur farketmezsin. Üniversitede onun yüzünden bütünlemeye kalırsın. Aşk her yaşta güzeldir, güzel yaşarsan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…