Hep diyorum evlilik öyle amerikan romantik komedi filmleri gibi değil ve birkez daha doğru olduğunu gördüm.. Öyle elele beraber uyumalar, öpüşmeler, şamdanlı akşam yemekleri, hergün çiçeklerle, hediyelerle gelen bakımlı, tatlı, karısının bir surat asmanında dünyası yıkılan,seve seve karısına yardım eden kocalar, beraber yapılan harika tatiller,ömür boyu hiç eksilmeden süren aşk ve ilk günkü heyacanıyla devam eden evlilik.
Büyüklerimiz bize hep böyle yansıttığı için böyle pembe hayyallerle süslü aslında olmayan bir evlilik hayal edildi ..
Çok güzel yazmışsın da en azından böyle yansıtabilselerdi herşey daha farklı olurdu. Böyle yansıtmayı bile beceremedikleri için kadınlar hayal kurmayı öğrendi, erkeklerse 'erkek' olmayı öğrendi. Çocuk anne babasının birbirine aşkla bağlı kaldığını göremedikçe nasıl inansın aşka. Hep filmlerde var öyle evlilikler, çevremizde yok ki. İmkansız gibi geliyor.
.................................................
..............................................................
Herşeyi yapan erkek kopamayan kadın
Bizim sevmemizde mi sorun var ya da çok mu bağımlı hayatlar kuruyoruz
Ya da NE ?
Ama olar evlilik öncesi, ki evlilikle ilgili fikir vermez kanımca :)) kaldı ki bu dertleri yaşayanlar da o yollardan geçip, hoplaya zıplaya düğün hazırlıkları yaptılar.
Evliliğimde mutluyum bölümü açılsın bariAma yalan yazmak yok ona göre
Sadece Bir Derdim Var bölümüne neden takıldınız ki...Oraya derdi sıkıntısı olanlar yazıyor...
Gidin Çeyiz Hazırlığına , Evlilik Bölümüne içiniz açılsın
Bence açılmasın bayanın biri konu açmıştı evliyim çok mutluyum ya bozulursa diye korkuyorum yazmışta,bazıları sen buraya hava atmak için yazıyorsun bunları yazmış yerimseniben
Hı hım hatırlıyorum o konuyu, evet öyle yorumlar olmuştu, hatta ben de:
Nekadar güzel herkesin istediği bir evllilik yaşıyorsunuz, dövesim geldi sizi hee, " demiştim şaka yolluSonra da aman herkese anlatmayın nazar değer sonra, Allah mutluluğunuzu daim etsin yazmıştım :))
Şahsen evlilik kurumuna son derece karşıyım. Devletin müdehalesi olan herşey kurumaya solmaya mahkum. İki kişinin özeline yasalar otoriteler bürokrasiler engel koyuyor engel kaldırıyorlar. Daha saçma birşey olamaz. Tapu veriyorlar bir de evlilik cüzdanı adı altında. İnsanlar mutsuz çünkü insanlar özgür değil. Hiç kimse istediği şeyi yapamıyor. İstediği meslekte değil, istediği hayatı yaşayamıyor vs. Aile kavramı da olmasın zaten. Bir çocuk büyürken sadece anne babasına bakarak büyüyor. İki tip insandan harmanlanıyor. Kabile gibi ortam olsa çocuk herkesten faydalansa fena mı olurdu. Çeşitlilik doğardı. Boşanma faslı olmasa dul kalanlar kınanmasa fena mı olurdu kadınlar daha az acı çekerdi. Dünya nüfusu gittikçe artıyor bir kere, gün gelecek adım atamayacağız. Herkes çocuk yapmasın. Kaldı ki her yumurta her sperm bir zahmet karşılaşmasın da. 10 tane çocuk doğurdun diyelim elverişsiz yumurta ve spermlerle. 10 u da işe yaramaz. Fakat 11. einstein olabilir. Yumurtalar ve spermler izlenmeli en kaliteli olanlar bir araya getirilmeli ki doğurmanın bir amacı olsun. Tıp ilerledi deniyor bu neden yapılmıyor o zaman. Saçma sapan şeylerle uğraşıyoruz anca, birinin çıkıp 3 çocuk yapın öğüdünü farz kabul edenler bile gördüm ben burda.
kkda birgün böyle bir mesaj okuyacağımı hiç tahmin etmezdim aynen katılıyorum kelimesi kelimesine
şahsen evlilik kurumuna son derece karşıyım. Devletin müdehalesi olan herşey kurumaya solmaya mahkum. Iki kişinin özeline yasalar otoriteler bürokrasiler engel koyuyor engel kaldırıyorlar. Daha saçma birşey olamaz. Tapu veriyorlar bir de evlilik cüzdanı adı altında. Insanlar mutsuz çünkü insanlar özgür değil. Hiç kimse istediği şeyi yapamıyor. Istediği meslekte değil, istediği hayatı yaşayamıyor vs. Aile kavramı da olmasın zaten. Bir çocuk büyürken sadece anne babasına bakarak büyüyor. Iki tip insandan harmanlanıyor. Kabile gibi ortam olsa çocuk herkesten faydalansa fena mı olurdu. çeşitlilik doğardı. Boşanma faslı olmasa dul kalanlar kınanmasa fena mı olurdu kadınlar daha az acı çekerdi. Dünya nüfusu gittikçe artıyor bir kere, gün gelecek adım atamayacağız. Herkes çocuk yapmasın. Kaldı ki her yumurta her sperm bir zahmet karşılaşmasın da. 10 tane çocuk doğurdun diyelim elverişsiz yumurta ve spermlerle. 10 u da işe yaramaz. Fakat 11. Einstein olabilir. Yumurtalar ve spermler izlenmeli en kaliteli olanlar bir araya getirilmeli ki doğurmanın bir amacı olsun. Tıp ilerledi deniyor bu neden yapılmıyor o zaman. Saçma sapan şeylerle uğraşıyoruz anca, birinin çıkıp 3 çocuk yapın öğüdünü farz kabul edenler bile gördüm ben burda.
batıda da evlilik kurumu neredeyse yok olma yolunda.
devletler cazip hale getirmek için uğraşıyorlar.
çünki yeni nesil çoğalmıyor,ülkenin geleceği tehlikede.
evlenmedikleri için çocuk yapmıyorlar ya da sahip çıkmıyorlar.
hep deriz değil mi aile toplumun en küçük parçasıdır diye.
neden bize ait bu küçük aile devletini kurmak istemiyor,ya da ayakta tutmaya çabalamıyoruz.
sabırsız ve bencil bir toplum olma yolunda hızla ilerliyoruz.
sokakta karşılaştığımız insanlar neden hep soğuk bir yüz ifadesi taşıyor,neden kimse kimseyi sevemiyor....
flörtle geçirilen 5-6 yıl ne kazandıracak?
gençliğimizi harcamaktan başka ve aile kurduğumuzda ki hevesleri baltalamaktan başka....
evlilik biribirini seven iki insanın kavuşması değil midir aslında....
ama biz bütün heveslerimizi,aşklarımızı evlenmeden yaşayınca ne kalır elde...
gerçek dünyaya gelince birbirimiz yemekten başka...
erkekler oturur pc başına,ya da tv....
yeterince gezip tozmuştur,hem daha ne kalmıştır ki yaşayacak...
kimseyi yargılamıyorum,biz hepimiz biriz.
hepimiz bu toplumun temel taşıyız...
bi 10 yıl önce öğrenci ve evlat vazifesindeki ben şimdi ebeveynim,topluma iyi bir birey yetiştirme çabasındayım...
nasıl yaşıyor olsak da biz bir zinciriz,ve toplumdan kendimizi koparamayız....
bu denli önemli bir vasfımız varken,bu güzel gençlik yıllarımızı harcayamayız...
ayrıca olumsuz örnekler geneli kapsamamaz.
burda çok var,çünki dertleşme yeri...
olumsuzluklara takılmak yerine iyi bir yuva nasıl kurulur,nasıl korunur araştırıp öğrenmeli...
illa ki işe yarayacak bir şey vardır bizim için...
herkese mutlu,huzurlu bir ömür diliyorum....
Diğer yerleri de takip ediyorum aslında ama benimde mutlu bir ailem olmadığı için galiba burası daha çok dikkatimi çekiyor
Çeyiz yapacak bi olayım yok evlenmeyi planladığım biri olsa çeyiz yaparım ama o da yok.Klasik dantel oya muhabbetlerinide hiç bilmiyorum
Bir çok insandan evlenmeden önce çok iyiydi diye duyup evlenince değiştiğini görmek insanı korkutuyor.Aslında önceden her insan kendini belli ediyorda biz mi farketmiyoruz henüz çözemedim
Benim mesleğim var kendime aitte düşüncelerim değer yargılarım ama nedense bir erkek bunu hiç kabullenmiyor ve sonrasında da sorunlu kişi sen oluyorsun Kadın ERKEĞE Uyum sağlamak zorunda diye
Belkide annemin ben sadece 3 şeyde arkandayım sonrasında başka gerekçe kabul etmem düşüncesinden dolayıda silik bi kişiliğe sahip oldum
Kendi kararlarım arkasında duracak cesaretim ve gücüm yok bazılarını görünce ne kadar da çok özeniyorum
Korkuyordum bunun gibi sebeplerden şimdi de burdaki yazıları okuyunca tamamen korktum ısınamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?