KK Yüzünden Evlilikten Soğuyanlar

Çok güzel yazmışsın da en azından böyle yansıtabilselerdi herşey daha farklı olurdu. Böyle yansıtmayı bile beceremedikleri için kadınlar hayal kurmayı öğrendi, erkeklerse 'erkek' olmayı öğrendi. Çocuk anne babasının birbirine aşkla bağlı kaldığını göremedikçe nasıl inansın aşka. Hep filmlerde var öyle evlilikler, çevremizde yok ki. İmkansız gibi geliyor.

Bir taraftan böyle yaptılar ve hala yapmaya devam ediyorlar diğer taraftan da kızları erkeklerden uzak tutmak için kanlı, acılı, korkunç ilk gece masalları bile uydurdular ya

Evlilik sorunları yükü üstüne birde cinsel sorunlar oluştu. Vajinusmustan çeker oldu kızlar...

Bilmiyorum büyüklerde kızlarının evde kalma korkusu fazlasıyla var. Oğullarını paylaşamazlar ama kızları yük olur birçok aileye. Kimi annelerin "ağzından kaçmıştır" başıma kaldın lafı.

Şaka yollu söyleseler bile hiç hoş bir laf değil, şakası bile yapılmaz...

Mesela benim teyzem acaip evlendirme meraklısı bir kadın. Çok severim onu ama sırf bu yüzden onu görmek istemiyorum çünkü hemen pembe masallara başlıyor :))

Kızını 20 yaşında hemde istemdiği halde çocuk zengin, sana ev alacaklar üstüne yapacaklar, şöyle rahat etcen böyle rahat etcen, kaynanandan ayrı yaşayan diye kandırıp evlendirdi. Düğün günü ben kuzenin kayınpederini bir gördüm içime taş oturmuştu ve dedim bunlaırn hiçbirisi olmayacak ve olmadı. O vaatlerin hepsi evlenene kdarmış benim çok akıllı teyzem de bunlara kandı ve kızını everdi. Kız daha gerdekten birgün sonra "annem yaktı başımı" diyordu (

Ve teyzemin kızı daha evliliğinin 1. yılında dert yanmaya başladı.. Hem aile dediklerini yapmadı hemde kaynana-kayınpeder derdi birde ne hikmetse evlenmeden önce fatmaaaam, fatmaaammm diye gebern, kapıda yatan eniştenin 180 derece değişimi...

Ha şimdi teyzem kızını evlendirdi, kzı evde kalmadı ama mutlu mu... Gerçi o da umrunda değil ya kızının yeri belli...

Büyükler bu şekilde kızlarına çok kötülük ediyor ama hala bu tavırlarına devam ediyor...

Sorduğunuz soruya cevap vermişsiniz aslında,kadınlar malesef hayatlarının merkezine oturtuyor eşlerini ve yine malesef ekonomik özgürlük olmadığında kocaya bağımlı bir hayat kuruyorsunuz kendinize ve evlilikte beklediğinizi bulamadığınızda ve sorunlar başa çıkılamayacak hale geldiğinde tıkanıp kalıyor insan.

Bu demek değildir ki evlilik kötü,asla olmaması gereken birşey,seversek istersek evlenmeliyiz fakat evlilik kusursuz 4-4lük bir kurumdur diyemem,mükemmel eş,ideal koca gibi kavramlarda yoktur,değil bir erkeğin kadınında 4-4lük,kusursuz olması mümkün değildir,herkesin artıları eksileri vardır ama evlendiğinizde siz kocanız kocanızda sizin için doğru kişiyse birbirinizin bazı kusurlarını tolere edip evliliğinizi saygı çerçevesinde,yalansız dolansız,sırları ve gizemleri olmadan herşeyi paylaşarak yürütüyorsanız bir yastıkta kocarsınız.Lakin erkek veya kadın gün gelir evlilik kurumunun gerekliliklerini yerine getirmekten vazgeçerse boşanırsınız yada mutsuz bir evliliğin içinde kaybolur gidersiniz.

Evlilikten soğumayın ama evlenince hayatınızın kocanızdan ibaret olmadığınıda bilin,ilk kavgada boşanacağım demeyin fakat şiddete,aldatmalara,yalana dolanada boyun eğmeyin.

Sadece Bir Derdim Var bölümüne neden takıldınız ki...Oraya derdi sıkıntısı olanlar yazıyor...
Gidin Çeyiz Hazırlığına , Evlilik Bölümüne içiniz açılsın

Ama olar evlilik öncesi, ki evlilikle ilgili fikir vermez kanımca :)) kaldı ki bu dertleri yaşayanlar da o yollardan geçip, hoplaya zıplaya düğün hazırlıkları yaptılar.

Evliliğimde mutluyum bölümü açılsın bari Ama yalan yazmak yok ona göre

Bencede sürekli derdim var'a girmek insanı cok bunaltıyor..:bbo:
Burda yazılanlarla evlilikten sogumam o ayrı ama burda gercekten insan daralıyor bazenbenneyaptımki
Sonucta sürekli cok güzel seyler yazılmasıda hıc sorun olmaycagına inanmanızı saglamaz degil mi?
hep olumsuz seyler olmasıda mutsuz olacagınız anlamına gelmez bence..bi süre girmeyin derim:1ninca:

Bence açılmasın bayanın biri konu açmıştı evliyim çok mutluyum ya bozulursa diye korkuyorum yazmışta,bazıları sen buraya hava atmak için yazıyorsun bunları yazmış yerimseniben

Bence açılmasın bayanın biri konu açmıştı evliyim çok mutluyum ya bozulursa diye korkuyorum yazmışta,bazıları sen buraya hava atmak için yazıyorsun bunları yazmış yerimseniben

Hı hım hatırlıyorum o konuyu, evet öyle yorumlar olmuştu, hatta ben de:

Nekadar güzel herkesin istediği bir evllilik yaşıyorsunuz, dövesim geldi sizi hee, " demiştim şaka yollu Sonra da aman herkese anlatmayın nazar değer sonra, Allah mutluluğunuzu daim etsin yazmıştım :))

<Bayan bir daha uğramadı sanırım siteye :roflol:

ben burdaki hayatları okudukça halime şükrediyorum beterin beteri varmış misali

kkda birgün böyle bir mesaj okuyacağımı hiç tahmin etmezdim aynen katılıyorum kelimesi kelimesine

Aile olmazsa toplum diye birşeyde olmaz. Aile toplumun en temel yapıtaşıdır. Belirli düzenler sağlanmalıdır ve bunun için de bir güç olmalıdır belirli kurallar olmalıdır. Aile kavramı diye birşey olmazsa şuan birçok şey olmaz, o millet yok olmaya mahkum olur. Hayatın kuralı bu herkesin mutlu olabileceği, herkesin istediklerine istediği an kavuşabileceği yer, hep mutlu olacağı yer ancak ünlü düşünürlerin ütopya eserlerinde olabilir ancak.

Burada derdi olanlar yazıyor ve hep evlilikler böyle olur diye bir şey yok.
Aslında soğumak değil de ders olması için okunsa yararlı bile olur.
Ama herkes kendi hayatını yaşıyor sonuçta.

devlet toplum düzeni için kurallar koyuyor.
Kimin eli kimin cebinde bir ortamda çocuklar ne olacak.
Evlilik kadını ve çocuğu korumaya alır.
Bir süre biriyle,sonra sıkılınca başkasıyla özgür özgür takılmalı ya ! Ne kadar ggüvenli ve geleceği olan bir yaşam şekli...

Haklısın biz herşeyi çabuk tüketiyoruz.kaydirigubbakcemile5

Diğer yerleri de takip ediyorum aslında ama benimde mutlu bir ailem olmadığı için galiba burası daha çok dikkatimi çekiyor
Çeyiz yapacak bi olayım yok evlenmeyi planladığım biri olsa çeyiz yaparım ama o da yok.Klasik dantel oya muhabbetlerinide hiç bilmiyorum
Bir çok insandan evlenmeden önce çok iyiydi diye duyup evlenince değiştiğini görmek insanı korkutuyor.Aslında önceden her insan kendini belli ediyorda biz mi farketmiyoruz henüz çözemedim
Benim mesleğim var kendime aitte düşüncelerim değer yargılarım ama nedense bir erkek bunu hiç kabullenmiyor ve sonrasında da sorunlu kişi sen oluyorsun Kadın ERKEĞE Uyum sağlamak zorunda diye
Belkide annemin ben sadece 3 şeyde arkandayım sonrasında başka gerekçe kabul etmem düşüncesinden dolayıda silik bi kişiliğe sahip oldum
Kendi kararlarım arkasında duracak cesaretim ve gücüm yok bazılarını görünce ne kadar da çok özeniyorum
Korkuyordum bunun gibi sebeplerden şimdi de burdaki yazıları okuyunca tamamen korktum ısınamıyorum

Bende dönüp dolaşıp buraya bakıyorum. Mutsuzluğum var evet gönül mutsuzluğu. Kendi düşüncem yuva kuracağım insanın kendiene güvenen bakımlı, nazik hoşgörülü saygılı ...
ne bileyim oturmasını kalkmasını bilen hoş biri olsun istiyorum. Ama malesef böyle biri benim hayatıma uygun bir yaşantısı olmuyor malesef bende bunun ikilemini yaşıyorum görücü usulüyle geliyorlar ama nedense beyenemiyorum içim ısınmıyor. İçim ısınır gibi oluyor yok o bize uygun değil diyorlar... tezatlıklar var. ben beğendim diye kızabiliyor annem bazen.. mesala beni bir müzisyen beğendi otellerde arada çalıyormuş .. aile huzursuz gece hayatı kadın -kızı vardır. gece ve geç gelir ...bilmem ne!!... çalgıcıyla mı evelencen...bir sürü laf duydum tamam istemiyorum deyince aferin akıllı kızım oldum...

işde böyle ailem ve ben sanırım evlilik hususunda ters düşünüyoruz.

Onlar bizim aileye uygun olsun diye beni işliyorlar. oda çok ama çok zor... Başka şehirde olsak neyse. Bulunduğum çevrede çok zor. zaten bizim aileye uygun gördükleri beylerde çoktan sevgili yaptı evlendi :)))).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…