KK Yüzünden Evlilikten Soğuyanlar

bence kızlar kimsenin hyatından kesitlerle kendinizi etkilemeyin herkesin yuvasının içini kimse bilemez benim çok tanıdıgım vardır çok mutlu oldugu halde nazardan korktugundan çok geçimsiz kocam die dert yakınır gelir kulagıma der napıyım göz var die siz kendinizi bilin anlayış saygı elinizde oldugu müdettçe sanmıyomki evlilik kötü geçsin bu iki taraf içinde geçerli baştan kartlarınızı eşler olarak açık oynayın küçük sorunlar tabiki olcak ailenizde hepmi güllük gülistanlık öyle düşünün tuz biber misali salçayı koyup tatlşandırmak eşlere düşüyor

evlilikten soğumak yada evlilikten korkmak için sebeb aranıyor ise bu kk olmamalı. kaldıki hayatın her alanında evli yada bekar, genç yada yaşlı pek çok insan sorunlar yaşar bunları paylaşır. bir kişinin başına geleni dinleyince aynısını yaşayacağız diye birşey yokki. ben bu sitede bir sürü sorunları okudum yorumlar yaptım. ancak bunlar benim gözümü korkutmak yerine ancak bazıları kulağıma küpe oldu. varsa alınacak bir ders onu aldım. yada gün geldi şükrettim, dua ettim.

açıkçası başlık bana biraz maksadını aşmış gibi geldi. yani ağır bir itham bence. Kadınlar Klübü yüzünden evlilikten soğuma diye birşey olmaz, olamaz. doğrudur bir derdim var köşesi yolunda gitmeyen pek çok olayın tartışıldığı bir bölümdür. ancak taktir edersinizki burada öle sıcak paylaşımlar olmuşturki bahsi geçen konularda pek çok zaman sıkıntısından belkide doğru düşünemeyen arkadaşlarımıza ciddi faydalar dokunmuştur. en azından paylaşmanın verdiği rahatlık hepimize yeter diye düşünüyorum. :enbuyukkk:

bende korktum yaasempatiksalakcinni..hep kötü örnekler var ne de olsakaydirigubbakcemile

İyi de arkadaşlar zaten mutsuz olan insan gelip de bir derdim var bölümüne konu açar,evliliğinde sıkıntısı olmayan derdim var bölümüne ben çok mutluyum kocam şöyle böyle diye yazmaz ki,bence de başlık biraz abartılı olmuş.Sonuçta KK bir bütün,herkesin bu sitede paylaştığı,öğrendiği çok şey var

ben buraya üye olmadan önce karamsar ve gerçeklerden uzak mı düşünüyorum diye kendimi eleştiriyordum ara sıra. şimdi eleştirmiyorum çünkü doğruymuş tüm düşüncelerim. maalesef.

sadece o bölüm okunursa tabiki soğur insan.
oysa evlilik bence mükemmel bişey. sevdiğin insanla uyanmak , onunla bir ömür paylaşmak çok güzel Allah a hamd olsun ki böyle bir nimeti bahşetti bize. hele birde sevdiğin adamdan evlat sahibi olmak..

yani karamsar olmayın,herkesin imtihanı farklı,kötü olacak diye düşünürseniz buna şartlanırsanız Allah korusun sıkıntılar olabilir. güzel düşünmek lazım ki güzel görüp hayattan lezzet alınsın...

evliliğinizi yada ilişkinizi burdaki yaşanmı olaylara göre yada yapılan yorumlara göre yönlendirmek çok yanlış..çünkü herkezin yaşadığı ilişki bambaşkadır..kıyaslama yapmak fayda yerine zarar getiri..burdaki bazı arkadaşlar ben asla şuna katlanamam eşim yada sevgilim şunu yaptığında benim için biter die kesin yorumlar yapıyolar belkide öyledir ama yaşanmadan bilinmez..yani o yorumlara bakıp ilişkimizi yönetmek hiçde doğru değil..şahsen ben etkilenmiyorum..çünkü herşey için fedakarlık yapmak gerekiyo...
ben eşime burda ki başkalarının hayatlarında yaptığı gibi tavırlar sergilemem..biz nasıl anlaşıyosak ilişkimizi nasıl yürütüyosak o şekilde devam ettiririm..bölede olması gerekir

Oncelikle onyargili olmayacak insan. Burda kotu evlilik hikayelerine bakip da cok da kendi basina gelmesini beklemeyin veya cok da korkmayin. Ben 21 yasinda bekar bir kizim. Burda okuduklarimdan gelin aday adayi olarak, bir evlilikte ne yapilmamasi gerektigini goruyorum. Ne yapilmasi gerektigine kendim karar veriyorum zaten.

Aynı durum bizde de var.Yaş 28 olmuş bu yaştan sonra kaba odun bir tipte olsun istemiyorum.Bazı insanlar gibi kocamın odun olmasını es geçebilecek biride değilim.Annemde kendi kafasındaki damat modelini istiyor o modelde bana uymuyor sürekli çatışma.En son evlenmeyeceğim dedim bu kez de ben ölürsem diyor.Sanki kocanında ömür boyu garantisi varmış gibi.Boşanırsın ya da ölür yine aynı şey ama demek ölene kadar evlenmekte ısrar etmek lazım:hulya:

bazı noktalarda evet haklısın.

Fakat devletin müdahalelerini yok saymak ya da bunu istememek günümüz insanlarını düşünürsek ne yazık ki imkansız. Devlet müdahale etmek zorunda düzeni korumak için, özgürlükleri korumak için çünkü kimse birbirini düşünerek yaşamıyor. Senin istediğin ya da düşlediğin şey ancak ve ancak bütün dünya insanlarının değişimiyle mümkündür ki ben bunun ütopik olduğuna inanıyorum.

Ayrıca dünyada adım atamayacak yerin kalmaması gibi bir durum söz konusu olabilir mi hiç?? Bunun olması için birçok faktörün biraraya gelmesi gerekiyor. her devletin farklı nüfus politikaları vardır. kimi arttırmaya kimi azaltmaya çalışır.Öncelikle bu dengeyi sağlıyor.Ayrıca sadece doğum gibi bir gerçek de yok bunun yanında ölüm de var. aslında bu yüzden dünyada denge kuruluyor nüfus bakımından.

Bir derdim var bölümü burası.
Buraya takılınca insan dertten başka birşey okumaz tabi ki.
Evlilik zor evet ama bir derdim var bölümünden de ibaret değil.
Güzel evlilikler de var elbette.
Takılın gebelik bölümüne filan, mutlu evliliklere gelmiş olan bebek hikayelerine.
Burada okuduğunuz bir çok şey evliliklerde yaşanıyor evet,
ama her evlilikte değil.
İnsanın sevmesi, sevilmesi, sevdiğin insanla bir ömrü paylaşmak,
her güne onunla uyanmak, omzunda ağlamak, onunla gülmek,
bunlarda yaşanıyor evliliklerde.
Korkunun ecele faydası yok
Rabbim herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

Belkide en büyük korkum evlenmeden önce adamın çok anlayışlı olup evlenince evrim geçirmiş bir tip olması
Birazda tamamen değişmesi gereken bir kişilik yapısının olması gerektiğine olan inancın hala geçerli olması.Kadın değiştirir herşeyini ailesinden uzaklaşır çalışsada her işi yapar çocuğa bakar tüm sorumsuzlukları sabırla düzeleceğine inanır.Aldatılır şiddete maruz kalır ama kocasının döneceğini ve düzeleceğini bekler
Sorun yaşar düzeni 2.kez bozulur adamla kavga eder annesinin evine giden yine kadın olur.Hiç bir erkekte sorun yaşadığında ben gidiyorum sen evde kal demez heralde.Annenin evine bırakacağım seni

Sevdiğim adam böyle çıkarsa diye korkuyorum herşeye katlanmakta istemiyorum ama boşanmamamak adına da herşeyi kabullenişte ürkütücü geliyor.Hiç şansım olmadı aile iş sağlık bir de eş yüzünden olmasından da korkuyorum

Bunun üstüne burdaki yazılarda tuz biber gibi bir durum oldu.Hiç bebek düğün bölümlerine girmek gelmiyor içimden.Sanki mutlu insanları gördükçe benim mutsuzluğum ortaya çıkıyor gibi.Arkadaşlarım evlendiler hep anlaştılar mutlular ben ise 0 elde var Koskoca bir 0 da olmanın bunalımındayımÇok üzgünüm çoook

eMu :hulya:...
HAklısın aynı fikirler arasında kalıyorum. evlilik kavramına bir sıcak bir soğuk bakıyorum...insan sevmeden evlenmek istemiyor.

Sevebilirmiyim acaba diye düşünede biliyorsun.. Yanlış mı karar olur biraz tanımam lazım ...diye karşınana çıkan insan bakmakta çok tuaf oluyor. Biriyle evlilik düşüncesiyle görüşüyorsun.. öte yandan hiç beklemediğin anda bambaşka birenden elektirik alabiliyorsun. Bir ortamda....Onu yakından tanımak daha çok istiyorsun...Onunla aranda evlilik söz konusu değil...Bu sefer kafan alllak bullak oluyor bir tarafta eee talibini nasıl buldun...Diyemiyorsun ben başkasına ilgi duydum aslında hiiç beğenmedin talibimi...

İlk görüşte aşka sevgiye inananlardanım.Adamın ilgisi olsa değişir herşey diyemiyorum keşke öyle olsa çoktan mutlu olmuştum.Arkadaşım var tam benim istediğim gibi ama yok yani düşünüyorum olur mu sever miyim hiç olur gibi gelmiyor sonra deneyelim derim olmaz onu da kaybederim.Sadece mantıkta olmaz deniliyor aynen birine katlanmak bazı şeyleri görmemek içinde sevmek lazım eş yani annen baban değil

Bir erkek için değişim yapmak ve yaptıkça daha çoğunun istenmesi buna rağmen suçlanan hatalı olan kişinin sen olarak görülmesi ve kıybet bilinmemek.Sonra istekler arttıkça bu adamla hayat geçmez deyip yine eski düzene dönmeye çalışmak ve bu arada kaybettiğin zaman emek arkadaşlar.
Kadın olmak ne zor işkaydirigubbakcemile

Hiçbir dert öngörülemez değildir.
Burası da tüm sorunları, "ne olursa ne olur"ları öngörme yeri bana kalırsa...
Ama öngörü önyargıya dönüşmemeli,
Herkes kendi hatalarından bir şekilde ders alır, ama çok az insan başkalarının da hatalarından ders almayı bilir.
Bazıları okur geçer, bazıları ders alır.
Bazıları yağmuru hisseder, bazıları yalnızca ıslanır.
Siz yağmuru hissedenlerden olup yanınıza şemsiye almayı unutmayın yerimseniben

öncelikle şunu belirtiyim ki herkesin evlilikden beklentisi veya karşılaşacağı sorunlar farklıdır...
eğer her şey evlenmeden önceki gibi olsun canım cicimlerle,pembe düşlerle başlanılan her şeyde
hayal kırıklığı yaşanması normaldir adı üstünde evlilik ,ev kurma çok farklı ve sorumluluk isteyen şeyler
iki farklı insan kaç yıl tanırsa tanısın birbirini aynı evde yaşamaya başlamak daha başka oluyor...
önemli olan bazı sorumlulukları ve gerçekleri göz ardı etmemek ...
gelelim buradaki dert bölümüne adı üstünde derdini açıyor insanlar bazen bize göre normal olan başkasına
göre dert olabiliyor bazen de yok artık bu da olur mu dediğimiz türden dertler,
olabiliyor yani kişiye,çevreye,aileye göre değişebiliyor ...insan tamam etkilenebilir ama illa birinin
başına geldiyse banada gelecek demek değildir veya evlilikleri aynı katagoriye sokmak biraz saçma
ders alınıp örnek alınmalı ve temkinli davranılmalı sadece ya da hiç fazla bu bölümde takılmamalı .

Evliliğin bu kadar farklı sorunlarının olduğunu düşünmezdim.Benimde babam sorunlu ama klasik çenesi var keyfi biri bazen öyle hikayeler var ki dallas mı aşkı memnuyu bile solda bırakabilecek şeyler bu yüzdende insan paranoya yaklaşıyor
Bu yüzden sevgilimin arkadaşına bile sordum sevgilimle aranda bişey varmıydı diye sempatiksalakcinni

Evlilikten soğutma değil de KK benim gözümü açtı diyebilirim.Asla kimseye tam olarak güvenmemem gerektiğini öğrendim. Artık herkes herşeyi yapabilir gözüyle bakıyorum hayata ve evliliklere.

Arada bana da oluyor olumsuz yazıları okuyunca ama,
Bazı yazılanları görünce de evlenesim geliyor, hatta çoğu zaman öyle oluyor. sempatiksalakcinni:CüvCüv:

ben de kk da ilk derdim var bolumunu keşfetmiştim .. okudukça ağzım açık kalıyordu
ama ben zaten evliliğin pek matah birşey olmadığını yakın çevremden bılıyordum .
burda da netleşmiş oldu düşüncelerim ..

Çıkardığım sonuç : Kadınlar saf , sabrlı , dayanıklı , çaresiz , sömürülen yaraf ..
tam tersi tarafta erkekler , kaynanalar , ve akrabalar ..

Çözüm ? işi baştan sıkı tutucaksın .. burdan bunu çıkardım .. baktın daha sözde nişansa koku çıkmaya başladı '' aman sabr edeyim seviyorum , alttan alayım evlenınce duzelır , evlendık yok cocuk olunca düzelir '' gb saçma sapan sözlerle kendini kandırmıycaksın , gerçeklerle yüzleşip hayatına bakıcaksın ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…