Bende dönüp dolaşıp buraya bakıyorum. Mutsuzluğum var evet gönül mutsuzluğu. Kendi düşüncem yuva kuracağım insanın kendiene güvenen bakımlı, nazik hoşgörülü saygılı ...
ne bileyim oturmasını kalkmasını bilen hoş biri olsun istiyorum. Ama malesef böyle biri benim hayatıma uygun bir yaşantısı olmuyor malesef bende bunun ikilemini yaşıyorum görücü usulüyle geliyorlar ama nedense beyenemiyorum içim ısınmıyor. İçim ısınır gibi oluyor yok o bize uygun değil diyorlar... tezatlıklar var. ben beğendim diye kızabiliyor annem bazen.. mesala beni bir müzisyen beğendi otellerde arada çalıyormuş .. aile huzursuz gece hayatı kadın -kızı vardır. gece ve geç gelir ...bilmem ne!!... çalgıcıyla mı evelencen...bir sürü laf duydum tamam istemiyorum deyince aferin akıllı kızım oldum...
işde böyle ailem ve ben sanırım evlilik hususunda ters düşünüyoruz.
Onlar bizim aileye uygun olsun diye beni işliyorlar. oda çok ama çok zor... Başka şehirde olsak neyse. Bulunduğum çevrede çok zor. zaten bizim aileye uygun gördükleri beylerde çoktan sevgili yaptı evlendi :)))).
bazı noktalarda evet haklısın.Şahsen evlilik kurumuna son derece karşıyım. Devletin müdehalesi olan herşey kurumaya solmaya mahkum. İki kişinin özeline yasalar otoriteler bürokrasiler engel koyuyor engel kaldırıyorlar. Daha saçma birşey olamaz. Tapu veriyorlar bir de evlilik cüzdanı adı altında. İnsanlar mutsuz çünkü insanlar özgür değil. Hiç kimse istediği şeyi yapamıyor. İstediği meslekte değil, istediği hayatı yaşayamıyor vs. Aile kavramı da olmasın zaten. Bir çocuk büyürken sadece anne babasına bakarak büyüyor. İki tip insandan harmanlanıyor. Kabile gibi ortam olsa çocuk herkesten faydalansa fena mı olurdu. Çeşitlilik doğardı. Boşanma faslı olmasa dul kalanlar kınanmasa fena mı olurdu kadınlar daha az acı çekerdi. Dünya nüfusu gittikçe artıyor bir kere, gün gelecek adım atamayacağız. Herkes çocuk yapmasın. Kaldı ki her yumurta her sperm bir zahmet karşılaşmasın da. 10 tane çocuk doğurdun diyelim elverişsiz yumurta ve spermlerle. 10 u da işe yaramaz. Fakat 11. einstein olabilir. Yumurtalar ve spermler izlenmeli en kaliteli olanlar bir araya getirilmeli ki doğurmanın bir amacı olsun. Tıp ilerledi deniyor bu neden yapılmıyor o zaman. Saçma sapan şeylerle uğraşıyoruz anca, birinin çıkıp 3 çocuk yapın öğüdünü farz kabul edenler bile gördüm ben burda.
eMu :hulya:...
HAklısın aynı fikirler arasında kalıyorum. evlilik kavramına bir sıcak bir soğuk bakıyorum...insan sevmeden evlenmek istemiyor.
Sevebilirmiyim acaba diye düşünede biliyorsun.. Yanlış mı karar olur biraz tanımam lazım ...diye karşınana çıkan insan bakmakta çok tuaf oluyor. Biriyle evlilik düşüncesiyle görüşüyorsun.. öte yandan hiç beklemediğin anda bambaşka birenden elektirik alabiliyorsun. Bir ortamda....Onu yakından tanımak daha çok istiyorsun...Onunla aranda evlilik söz konusu değil...Bu sefer kafan alllak bullak oluyor bir tarafta eee talibini nasıl buldun...Diyemiyorsun ben başkasına ilgi duydum aslında hiiç beğenmedin talibimi...
öncelikle şunu belirtiyim ki herkesin evlilikden beklentisi veya karşılaşacağı sorunlar farklıdır...
eğer her şey evlenmeden önceki gibi olsun canım cicimlerle,pembe düşlerle başlanılan her şeyde
hayal kırıklığı yaşanması normaldir adı üstünde evlilik ,ev kurma çok farklı ve sorumluluk isteyen şeyler
iki farklı insan kaç yıl tanırsa tanısın birbirini aynı evde yaşamaya başlamak daha başka oluyor...
önemli olan bazı sorumlulukları ve gerçekleri göz ardı etmemek ...
gelelim buradaki dert bölümüne adı üstünde derdini açıyor insanlar bazen bize göre normal olan başkasına
göre dert olabiliyor bazen de yok artık bu da olur mu dediğimiz türden dertler,
olabiliyor yani kişiye,çevreye,aileye göre değişebiliyor ...insan tamam etkilenebilir ama illa birinin
başına geldiyse banada gelecek demek değildir veya evlilikleri aynı katagoriye sokmak biraz saçma
ders alınıp örnek alınmalı ve temkinli davranılmalı sadece ya da hiç fazla bu bölümde takılmamalı .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?