KK Yüzünden Evlilikten Soğuyanlar

iki taraflı saygı ve sevgi bitmediği müddetçe evlilik ne güzel... Umarım bekarlara saygılı ve sevgili düzgün dendi dengine bir eş ...

Bende evliliğin şarap gibi olduğunu savunanlardanım..
Yıllarla birlikte ve çocukda eklenince evlilik daha bir ağır,daha bir yaşanası mükemmel bişe oluyor..
Eğer siz kadın gibi kadınsanız,kocanızda adam gibi adamsa...
Evlilik çok sorumluluk gerektiren bir müessese..Normaldede sorumlu iseniz hayata karşı evliliğide aynı şekilde yürütüyorsunuz..
Hiç korkmayın korkulacak bişe değil yani:teselli:

Hepimizin hayatı farklı renklerde
burda yaşanan mutlulukta mutsuzlukta gerçek
ve bu gerçekliği bildiğimiz için şuan burdayız.
birbirimizi tanımıyoruz,çoğu zaman mutluluk haberleri alıp bizlerde seviniyoruz
çoğu zaman ise mutsuzluğunu paylaşıp derdine kendimizi ortak edip
kendimiz yaşamışcasına üzülüp yorumlar yapıp doğruyu bulmayı hedefliyoruz...

Evlilikten kork evet bencede korkmalısın
çünkü evlilik;bekarlıktaki hayatından devam eden bir yaşam değil
tamamen evrim geçirmiş bir yaşam tarzı...
yani öyle pembe panjurlu,bahçesinde mis gibi çiçekleri olan
bir evin,o evin içerisinde şahane sorunsuz bir aile olmayacak...

mutluluğun olacak,zaman zaman mutsuzlukların,sorunların olacak,hayal kırıklıkların olacak,bir çok beklentine karşılık bulamayacaksın
yeri geldiğinde acabaların olacak ve hatta belki pişmanlıkların...ve hatta yine belki
'ben bu adamı yanlış tanımışım've ya 'iyi ki bu adamlayım' diyeceksin.
Bazen anneni özleyeceksin,bazense bekarlık günlerini ama bileceksin ki hiç birsey
eskisi gibi olmayacak...

çünkü artık evlisin;
yuva kurdun, kadın oldun, bir evin var
ve dağ gibi sorumlulukların...
iki seçenek var ya bu sorumluluk altında ezilip kalırsın
ya da mutlu olduğun için dağ gibi sorumluluk altından başarıyla kalkarsın...

KK*da kimseyi soğutmak ya da evlilik fikrine ısıtmak için konular açılmıyor...
Yaşanılan ve yaşanması mümkün olan hayatın tecrübeleri paylaşılıyor..
bu yüzdendir ki her konunun açılacağı bölümler ayrılmış...

kim kendine hangi içeriği uygun buluyorsa oraya gidiyor.
KK*yı seviyorum bana çok sey kazandırdı,arkadaşların tecrübeleri bana ışık oldu
yorumları destek oldu...

sana tavsiyem konulara dert olarak yaklaşma,
her biri koca bir gerçek ve bu gerçeklerden payına düşüneni almaya çalış
ben yaşadım Allah kimseye yaşatmasın durumu yani buradaki...
yoksa birileri soğusun,birileri ısınsın birileri hayattan kopsun diye değil.

sevgilierimi yolluyorum doğru insanla,doğru zamanda buluşman dileğiyle...

Brownim çok güzel bir paylaşım teşekkürler. İnşallah bu bekarlık günlerimi aramam diyorum. Eskiye özlem duyup şöyle olsaydı demem. umarım verdiğim kararlardan pişman olmam. Ben çok kararsız biriyim hata yapmaktan korkarım. Ama şu sözü asla unutmam hata yaptımsada pişman olmam.. zaman zaman pişmanım dediğim ouyor ve diyorum iyiki yapmışım tüm yaptıklarım bana çok fazla şey kattı..
mesala şu anda görüştüğüm bir kişi ikili diyaloğlarımda çok hatalı yaklaştığımı hissettirdi. Bana çok fazla şey kattı ayrıca sabrına bana katlanmasına hayran kaldım. :)

Beni ençok sarsan konu evleniyorum nişanlıyım ,çok mutluyum diye yazan arkadaşlarımızdan bazılarının birkaç ay içinde mutsuzum boşamıyorum diye yazmalarıydı. hayallerin yıkılması bukadar kolay mıydı? Üzüntünü anlatamam sanki içimden birşeyler gitti ....

Bu kadar kolay değil elbette,çoğunda ortada sorun yok aslında,buraya yazılanların bir çoğunuda kendine kıstas olarak alma..almayın,tabiki evliliklerde,ilişkilerde her şey mutlu-mesut gitmiyor,arada inişler,çıkışlar,kırılmalar,tartışmalar oluyor.Bunlar bekarların gözünü korkutmasın,evlenmesenizde bu tür benzer sorunları çevrenizde göreceksiniz,hayat bu..önemli olan mantıklı ve düşünerek,beyninizi kullanarak mutlu olmayı başarabilmektir,bir erkekle veya erkeksiz :))

bir zamanlar sözlendim biriyle daha yüzüğü görünce adam değişti dedim böyle gitmeyecekayrıldım. Sonra üzüldüm ,ağladım, kendimi suçladım.genelde bayanlar ayrılık sonrası kendini suçluyor. Çok acı çektim çok üzüldüm. Sonra bu kişi karşıma çıktımutsuzum pişmanım bana beddua mı ettin diye.(Allah yüzünü güldürmesin.)
Ama burada yazılanları okuyunca şükrettim kendime çoğu zaman. Hayatta kötü olaylarında yaşanması gerektiğinibirkez daha anladım.Evet belkide adı üzerinde hayal bunlar...

İşin ilginci evli erkekler bekar hemcinslerine "evlenme, evliliğin şmyle zor yani var, böyle fena" türünden "akıl verir"

Ama bayanlar çektkleri tüm yük üzerlerinde olmasına, zorluğa rağmen bekar kızlara evliliğin güzel birşey olduğunu anlatır, onları evliliğe teşvik ederler..

Ayrıca sadece burası değil benim çevremdeki evliliklerde hep böyle

Evdeki tamir işlerinden tut tüm yük kadının üzerinde, hem işte yorulur hem evde, o kocalar ise uflaya puflaya gelir, hoşbulduk demedne ne yemek var der, eline kumanda alır kanepe karşısında homurmaya başlar, kadınsa garibim dididnir durur.

Ama bu adam daha bir sene önce çok tatlı, düşünceli, kendine bakan, kibar bir erkekti.

Ya kocalar ilgisiz, ya cimri, beş kuruş karısına vermez, verdiği beş kuruşunda dırdırını yapar, ya aldatır, ya fisiksel ve psikolojik şiddet uygular, karısını aşağılar falan.

Çevremde sadece bir tane iyi evlilik gördüm bir tane..

Bir sene önce fatmaam , fatmaam diye ölen, kuzenimin kapılarında yatan, o akıllı, düşünceli, kuzenimi gözündne sakınan enişte bey şimdi kızı tersleyip duruyor.

Nedir bu erkekleri pat diye değiştiren. Yıllar geçse eyvallah da yahu bir senede, iki senede nedir bu kıroluk, bakımsızlık vs...

Gerçi beni evlilikten burası soğutmadı, yanlış düşünmediğimi gördüm burada...

Hep genelleme yaparak konuşuyorsunuz ve fazla ön yargılısınız bence...
Ben de evlenmeyin diyorum bekarlara bekarlığın tadını çıkarın diyorum...
Ve evliliğin hem güzel hemde zor yanlarını anlatıyorum...
Evlilik tamamen size ve evlendiğiniz kişiye bağlı....

Önyargı değil gözlem, insanların yaşamları, bana söyledikleri :)

Elbette evli çiftlere bağlı ama işte adamlar birden değişiveriyorlar, birçoğumuzun korkusu da bu ve ben belki gözümden kaçmıştır ama bunun için yapılabilecek şeyleri henüz burada okumadım.

Kadın bakım bakım diye kendini paralar, kocama güzel görüniyim der, hatta cinsle yaşamını renklendirmek için araştırır, okur falan ama erkek..

Kendi çocuğunu doğuran eşini kilo aldı diye beğenmez misal...

Elbette evli çiftlere bağlı ama işte adamlar birden değişiveriyorlar,

Birden değişmiyorlar,işte bizim göz ardı ettiğimiz nokta.Aslında onlar ya da biz aynıyız,değişmiyoruz fakat birbirimizi daha yakından tanıyoruz.Düşünsenize yıllarca tek başımıza uyuduğumuz bir düzen var pat diye değişiyor ve hiç tanımadığımız(mecazen)bir adamla uyumaya başlıyoruz,bütün özelimiz,bize ait olan her şey bir adamın gözleri önüne seriliyor.
Evlenmeden önce o adamı sadece yemek yerken,dans ederken,alışverişte veya oyunda görüyoruz tanıyoruz.
Evlendikten sonra hiç görmediğimiz yönlerini tanımaya görmeye başlıyoruz,onu banyoda daha önce görmemiştik,onun geceleri nasıl uyuduğunu görmemiştik..bu anlamda bir çok olumsuzluklarda karşımıza çıkıyor.
Bu aşamada sabırla,onu içimize sindirmemiz gerekiyor.Onu ve yaşamaya başladığımız yeni hayatı.Bu hiç kolay değil.
Kısaca değişmiyor,aynı kişi ama sen oldukça yakından tanımaya başlıyorsun :))

Doğru, bir kişiyi aynı eve girmeden, onla yaşamadan asla tanıyamıyorsun. Çünkü işin içine sorumluluklar, maddiyat giriyor ve insanın gerçek yüzünü tüm bunlar ortaya çıkartıyor.

Yani birkan saatlik buluştuğun, çay içtiğin, vakit geçirdiğin adamda bunları elbette göremiyorsun, göremezsin. İşten veya ailenin izin veridği ksıtlı zamanlarda zaten özlem giderme oluyor, melül melül birbirine bakıyorsun, el ele göz göze dizdize falan Ha gözünü açarsa belki bir nişanlılık döneminde birkaç ipucu yakalarsın.. ancak bizim kültürümüz sadece bu kadarına müsaade ettiği için biz birkaç saatlik çaybahçesinde çay içtiğimiz, pastanede buluştuğumuz veya evimize el öpmeye gelen ailemize karşı olduğunundan farklı görünmeye bilhassa dikkat eden adamla, bir ömür geçirme kararı almak durumunda kalıyoruz, evleniyoruz yani.. Aileler bile yanılabiliyor...

Aşktan gözümün kör olması ve gerçekleri görememekten korkuyorum, büyük konuşmayayım pek öyle birisi değilimdir, yani aşık olsam bile mantığım devreden çıkmaz ama olur ya. Allah'ım oldurmasın...

bi derdim var bölümüne takıldığımdan beri erkeklerden nefret eder oldum ve evlenmekten çok korkuyorum. sanki bütün erkekler aynı gibi.onların bencillikleri, ihanetleri,kabalıkları,eşlerini küçümsemeleri beni çıldırtıyo. ve her zaman üste çıkıyolar ya aldatsalar bile bağrıp çağrıp ,bazen de şiddet uygulayarak kadını susturuyolar. hele de karısının eline doğru düzgün para bırakmayıp,hiç bir yere götürmeyip sonra da giyimini kuşamını beğenmeyen ve açıkça aşağılayan erkeklere illet oluyorum.

çok mu sinirlendim ne:1rolleyes:

Ne kadar yanlış bir düşünce,tamam böyle odunlar var ama tüm erkeklere çıkaramayız faturayı.Birde kadınların olumsuzluklarını düşünün,KK yüzünden neden kadınlardan nefret etmiyorsunuz?O kadar çoklarki..burada sanal diye herkes yazıp çiziyor,bir çoğuda gerçek değil,abartılı ya da senaryo.Eğer inanıyorsanız(sizinkide senaryo değilse)..neyse ,inanmayın diyorum ve noktayı koyuyorum.

ben sırf burdaki değil çevremdeki olayları kastettim aslında. bur forumda da bu tip olayları çok okuduğum için erkekler hakkında böyle bi düşünceye kapıldım . her erkek böyle değildir mutlaka ama çevremde ve hayatımda yaşım küçük olmasına rağmen çok şey gördüm(özelliklede ihanet tabiki gördüklerimi anlatacak cesaret bulamadım ama).erkekler evlendikten sonra bambaşka biri oluyolar.kadınlarda değişiyo ama taktir edersinki bütün kadınların üstünde artık hem çalışıp hem evle ilgilenmek kolay değil yani.

burası sanal bi yer olabilir ama gerçek olmadığı anlamına gelmez. asıl bu tür ortamlarda insanlar kendini daha rahat ifade ediyor.abartanlar olabilir tabiki ama çoğu insan içini döküyo ve yardım bekliyo.neden yazdıklarımın senaryo olduğunu düşündünüz anlayamadım.
sizin eşiniz ideal erkeklerdense ne mutlu size

Bende evlenmek istemiyorum eskiden evliligi hic böyle düsünmezdim,bilmezdim..bilmiyorumkismile

eskiden bu kadar fazla iletişim olmadığı için herkes dışarıdan evlilik güzel sanıyordu, artık içini görüyoruz. kötü etkilenmemek mümkün değil. sanal ya da değil çoğu gerçek yaşananların bence.

bir derdim var a girersen olucağı normaldir tabi...hayat mutluluktan ibaret değil insanlar bu topikte dertlerini paylaşıyorlar bazen yeri geliyor eşiyle en ufak tartışmalarını bile anlatıyorlar dertleşiyorlar...

olumlu güzel şeylerini mutluluklarınıda duyuyoruz hep dert dinlemiyoruz tabiki...
siz kendi evinizde ailenizle hiç tartışmıyormusunuz evlilikte böyle yeri gelicek tartışıcaksın yeri gelicek mutluluk duyucaksın..
herkes kendi seçimini kendisi yapar hayat sizin hayatınız
ozaman siz mantıklı evlilik yaparsınız hiç derdiniz olmaz olumunekankayizsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…