- 29 Nisan 2010
- 7.844
- 3.457
- 448
Beni ençok sarsan konu evleniyorum nişanlıyım ,çok mutluyum diye yazan arkadaşlarımızdan bazılarının birkaç ay içinde mutsuzum boşamıyorum diye yazmalarıydı. hayallerin yıkılması bukadar kolay mıydı? Üzüntünü anlatamam sanki içimden birşeyler gitti ....
İşin ilginci evli erkekler bekar hemcinslerine "evlenme, evliliğin şmyle zor yani var, böyle fena" türünden "akıl verir"
Ama bayanlar çektkleri tüm yük üzerlerinde olmasına, zorluğa rağmen bekar kızlara evliliğin güzel birşey olduğunu anlatır, onları evliliğe teşvik ederler..
Hep genelleme yaparak konuşuyorsunuz ve fazla ön yargılısınız bence...
Ben de evlenmeyin diyorum bekarlara bekarlığın tadını çıkarın diyorum...
Ve evliliğin hem güzel hemde zor yanlarını anlatıyorum...
Evlilik tamamen size ve evlendiğiniz kişiye bağlı....
Elbette evli çiftlere bağlı ama işte adamlar birden değişiveriyorlar,
Birden değişmiyorlar,işte bizim göz ardı ettiğimiz nokta.Aslında onlar ya da biz aynıyız,değişmiyoruz fakat birbirimizi daha yakından tanıyoruz.Düşünsenize yıllarca tek başımıza uyuduğumuz bir düzen var pat diye değişiyor ve hiç tanımadığımız(mecazen)bir adamla uyumaya başlıyoruz,bütün özelimiz,bize ait olan her şey bir adamın gözleri önüne seriliyor.
Evlenmeden önce o adamı sadece yemek yerken,dans ederken,alışverişte veya oyunda görüyoruz tanıyoruz.
Evlendikten sonra hiç görmediğimiz yönlerini tanımaya görmeye başlıyoruz,onu banyoda daha önce görmemiştik,onun geceleri nasıl uyuduğunu görmemiştik..bu anlamda bir çok olumsuzluklarda karşımıza çıkıyor.
Bu aşamada sabırla,onu içimize sindirmemiz gerekiyor.Onu ve yaşamaya başladığımız yeni hayatı.Bu hiç kolay değil.
Kısaca değişmiyor,aynı kişi ama sen oldukça yakından tanımaya başlıyorsun :))
bi derdim var bölümüne takıldığımdan beri erkeklerden nefret eder oldum ve evlenmekten çok korkuyorum. sanki bütün erkekler aynı gibi.onların bencillikleri, ihanetleri,kabalıkları,eşlerini küçümsemeleri beni çıldırtıyo. ve her zaman üste çıkıyolar ya aldatsalar bile bağrıp çağrıp ,bazen de şiddet uygulayarak kadını susturuyolar. hele de karısının eline doğru düzgün para bırakmayıp,hiç bir yere götürmeyip sonra da giyimini kuşamını beğenmeyen ve açıkça aşağılayan erkeklere illet oluyorum.
çok mu sinirlendim ne:1rolleyes:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?