- 3 Haziran 2010
- 12.166
- 6
- 408
- Konu Sahibi SUTASAYRAN
-
- #30.321
hh ediyet ha. sınava girerken ne diyeti kız bu. sınavda da karıştırısan görürsünaman cnm ben de iim acık harflerin yeri kaçmış aaaadiyete başladım onun etkisi olabilir
hoşbuldum canm sen nasılsın
bende çok üzülürüm hatta uyuyamam geceleri... belediye de çalışırken gelirlerdi kalcak yer içn bir gece falan evime aldım kaç kere tanımadıgım ismini bile bilmediğim kişilerii ... pufff Rabbim yar ve yardımcıları olsun... aslında hazreti ömer döneminde adalet vardı ah o adalet bizdede olsa ne fakirler cok fakir olur ne zenginler çok zengin olur.. adaletsiz insanlar...
bir hikaye ile son vereyim...
Bir gün, celimsiz kücük bir kiz cocugu sokagin kösesine oturmusyiyecek, para ya da alabilecegi hernagi bir sey icin dileniyordu. Üzerinde yirtik-pirtik giysiler vardi; yüzü gözü kir icinde, perisan bir hal vardi.Kiz dilenirken, sokaktan genc,canli ve iyi görünümlü bir adam gecti.Kizi fark etmisti, ama belli etmemek icin dönüp ikinci kez bakmadi.Büyük ve lüks evine,mutlu ve rahat ailesinin yanina geldiginde, cok güzel hazirlanmis aksam sofrasi onu bekliyordu.Fakat az sonra düsünceleri tekrar o fakir kiza takiliverdi.Duygulari bir seylere itiraz ediyordu.sonra kolay yolu tercih etti ve itirazlarini Allah'a yöneltti.Böyle durumlarin var olmasina izin verdigi icin
"Böyle bir seyin olmasina nasil müsaade ediyorsun?Neden o kücük kiza yardim icin biseyler yapmiyorsun Allah'im? " diye yakindi icinden.Sonra ruhunun derinliklerinden gelen bir cevap isitti."Yaptim.seni yarattim! EVET bizimde yapacagimiz iyilikler vardir iyilikleri ertelememek lazim..
Tabiki Allah var ettigi herseyden haberdar dir. etrafimizda her gun olan olaylar. özellikle müslüman cografyasinda yasanan aci olaylar karsisinda Allah bunlari görmüyormu neden yardim etmiyor diye icimizden geciriryoruzdur.Bu tür olaylarda yapacagimiz yada koyacagimiz tepki bile bizim amellerimiz icin imtihanimizdir..
iyide sana alınsa konuşur söylerdi buraya niye uğramasın ki
artık görüşmek istemiyormu acaba
yapo sen niye gelmiyon dediğinde de bişey demedimi:44:
bende çok üzülürüm hatta uyuyamam geceleri... belediye de çalışırken gelirlerdi kalcak yer içn bir gece falan evime aldım kaç kere tanımadıgım ismini bile bilmediğim kişilerii ... pufff Rabbim yar ve yardımcıları olsun... aslında hazreti ömer döneminde adalet vardı ah o adalet bizdede olsa ne fakirler cok fakir olur ne zenginler çok zengin olur.. adaletsiz insanlar...
bir hikaye ile son vereyim...
Bir gün, celimsiz kücük bir kiz cocugu sokagin kösesine oturmusyiyecek, para ya da alabilecegi hernagi bir sey icin dileniyordu. Üzerinde yirtik-pirtik giysiler vardi; yüzü gözü kir icinde, perisan bir hal vardi.Kiz dilenirken, sokaktan genc,canli ve iyi görünümlü bir adam gecti.Kizi fark etmisti, ama belli etmemek icin dönüp ikinci kez bakmadi.Büyük ve lüks evine,mutlu ve rahat ailesinin yanina geldiginde, cok güzel hazirlanmis aksam sofrasi onu bekliyordu.Fakat az sonra düsünceleri tekrar o fakir kiza takiliverdi.Duygulari bir seylere itiraz ediyordu.sonra kolay yolu tercih etti ve itirazlarini Allah'a yöneltti.Böyle durumlarin var olmasina izin verdigi icin
"Böyle bir seyin olmasina nasil müsaade ediyorsun?Neden o kücük kiza yardim icin biseyler yapmiyorsun Allah'im? " diye yakindi icinden.Sonra ruhunun derinliklerinden gelen bir cevap isitti."Yaptim.seni yarattim! EVET bizimde yapacagimiz iyilikler vardir iyilikleri ertelememek lazim..
Tabiki Allah var ettigi herseyden haberdar dir. etrafimizda her gun olan olaylar. özellikle müslüman cografyasinda yasanan aci olaylar karsisinda Allah bunlari görmüyormu neden yardim etmiyor diye icimizden geciriryoruzdur.Bu tür olaylarda yapacagimiz yada koyacagimiz tepki bile bizim amellerimiz icin imtihanimizdir..
hehe haklısın cnm ama sınava kadar alışırım heralde :))) kız 6-7 kilom var fazlalık verim istiorum. yaza formda girem mi gzl ciciler alıyım kendime yaz için :)))
bi önceki sayfaya yazdım niho. canı sıkkınmış. sonra gelirim dedi. önmeli bişey değil dedi. evle iligil ibişey araştırıyom dedi
iyi olur valla. inşallah veririsin
Selam kankitolar
akşama kendime kadar ne yapsam pratik yanlızım evde
yardım edin kızlar
yardım edin kızlar
ne ne dedin. dersmi o ne kiiidatlucadu sen çalıştın mı hiç muhasebe?? yaa ben çalıştım yeter mi dedim dün bi deneme yapim dedim içler acısıydı :s
şimdi geldi canıminşallah canım. aaa ceyda kız sende mi burdasın... naban kız
sende iki gündür çıkacağımız zaman giiryon kız
hoşgeldin ceydoo
nerde kaldın kız
yardım edin kızlar
şimdi geldi canımiidr valla nolsun sen napann
haklısın cadum ya
hoşbuldum balım..ortanca görümce üniversite sınavına girecek pazar günü, ona ders çalıştırdım bugün.
bi de beni beğenmezler
ceydoo hoşgeldin bacım özlüyoz nen senide iyice
bıraktınız bizi iyice:95::95::95::95:
akşama ne yapsam ya:84::84::84:
makarna öğlen yidim makarna olmaz
menemen yapsan :44:akşama kendime kadar ne yapsam pratik yanlızım evde
yardım edin kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?