KK'de 21 Aralık'ı görmek isteyenler...

Mune

Nirvana
Yönetici
Super Moderator
12 Temmuz 2006
58.889
224.999
1.223
53
Baktım en çok okunan bölüm burası diyerek herkes konusunu buraya açıyor, bende bir konu açayım da okunsun, okunsun ki yarın öbürgün niye ceza aldım diyenler olursa, işte bu yüzden deyip linkini verebileceğim bir konum olsun istedim.

Son zamanlarda nedense saç rengini değiştirmek isteyenden tutunda aklına takılan bir şarkının adını hatırlamak isteyenler bile buraya konu açar oldu.

Forum kullanımını bilmemek ayıp değil, zaten bilmeyenlere özelden ulaşıp anlatıyoruz, yardımcı olmaya çalışıyoruz lakin en çok okunan bölüm burası denerek konu açılması olmuyor ama.

Taşıyalım, sorun değil fakat konuları uygun bölüme açmak varken niye akla gelen herşey buraya yazılıyor?
???? :(((( yardımmmmmmmmm, bakar mısınız, a.ö gibi konu içeriğini yansıtmayan başlıklarda cabası.

Biliniz ki bundan sonra yeni üye olupta konusunu nereye açacağını bilmeyenler müstesna, daha çok kişi okur düşüncesiyle buraya konu açanlar, başlıkları düzgün olmayanlar ceza alacaklar.

Konu dışı yorum yapanları, polemiğe girenleri, hakaret eden veya argo dağarcığını burada sergileyenleri, konu kaynatıp geyik yapanları da selamlıyorum:42:

Bu topiği okuyanlar okumayanlara anlatsın, her yere dalıp kural kural diyen mune yine kuru kafasıyla bölümde desin.

Kurallara uyalım, uymayanları uyaralım...

burda okuyan olmaz, bdv ye aç gibi önerilerde cabası:1:

"bi şarkı vardı çok güzeldi. adini ve sözlerini bilmiyorum.bu şarkiyi bulursaniz çok memnun olurum.güzel şarkiydi aslinda tamamini da hiç dinlemedim ama güzeldi." ANONİM(leşti)
Cidden bazı bölümler de hiç okunmuyor, adam aylar önce konu açmış tek cevap yok. Üyeler de kendi mantıklarını oluşturup nasıl daha çok okunurum sorununa çare buluyorlar, o zaman da burası çöplüğe dönüyor. Mesela geyik aslında kullanıcı trafiği fazla olan bir bölüm ama buraya insanlar sohbet amaçlı konu açabiliyor.

Sevgili mune;

Hakaret içeren başlık kullanan arkadaşları kib ile şikayet ettim. Fakat başlıkta bir değişime gidilmedi. Gerçi herkesin hakaret küfür vb. sözlüğü birbirinden farklıdır. Ama bence geri zekalı ve şeytan kelimeleri hiç hoş değil. Çok yoğun talep var yetişemiyoruz diyorsanız, sadece başlık değiştirme yetkisi olan editör olmayı ve bu şekilde size yardımcı olmayı talep ediyorum.

Mune günaydın
neredeyse tum konuları buraya acıp sonra tasındıgını fark edıyorum ama ınan bana gunlerce dıger bolumlerde beklensede yazan degıl okuyan bıle olmuyor
Sen bizi affet 21 aralıktan sonra hersey guzel olacak :16:

Cok haklisiniz mune..

Insanlarin okadar derdi varki duydugumuzda gördügümüzde okudumuzda tüylerimiz ürperirken gözlerimiz dolarken bazilari dediginiz gibi yok üsengecim, hangi sac rengini secsem özledim ölüyorum benden biktimi gibi seyleri

büyük bir dertmis gibi sayfa sayfa konu aciyorlar..

ALLAH'im dertten beladan korusun.. betetin beteri vardir..

Gecen bir arkadas yardim ediyim dedim sen kimsin MAYDANOZ dedi yinede seviyesine düsmeyip sikayet etmedim bile !

Cidden bazilari hep konu aciyor elestirilerin gelcegini bildikleri halde hemde siz kimsiniz, ne ilgilendiriyor sizi, benim hayatim karismayin vs.

OZAMAN SIZIN HAYATINIZSA KONUDA ACMAYIN NEDE OLSA HAYATINIZLA ALAKALI ELESTIRI YARDIM ICIN BURDASINIZ!

Ve daha sabahında bir çok başlık düzenledim ve konuları uygun yerlerine taşıdım,devam edeceğimde ...

Önceleri hatalı başlıkları,taşınan konuları sahiplerine özel mesajla açk ve seçik defalarca yazmama rağmen gördüm ki tek tek yazmak kesinlikle çözüm değil,konunun içine yazdım biraz neden biraz uyarı tarznda bu da çözüm değil :31:

Yeni üyeler hadi bilmiyor olabilirler diyoruz ama çok eski ve aktif üyeler de bunu yapınca aklıma bir yakıştırma yapmak geliyor ama bunu yapmayacağım,yakıştırmayı siz nasıl öyle görürseniz yakıştırın :ssz: keşke hiç cezalara gerek duyulmasa :31:

merhaba, ben de bir konuda rahatsızlığımı belirtmek istiyorum.
özellikle eşi ve ailesi bölümünde özellikle aldatma ile ilgili konularda vs bazen alenen bazen noktalama ile sansür uygulanarak hoş olmayan kelimeler sarf ediliyor
ve okurken ister istemez ne olduğunu bilerek okuyorsun eskiden bu kadar çok değildi,
ben açıkçası çok rahatsız olmaya başladım iki laftan biri o...u, s....k, ş......z vs. vs. yani bu kelimeleri normalde kullanan bir insan değilim burda okuya okuya insanın aklına yer ediyor. forumun kalitesini düşürüyor bence, mahalle ağızıyla yazılmış oluyor mesajlar, tamam belki insanlar acısını kinini paylaşıyor ama ben bu şekilde görmekten hoşlanmıyorum.
bana katılan var mı bilmiyorum ama belirtmek istedim.

bir de neler hakaret kapsamına giriyor acaba? yani illa noktalı yazılacak şeyler mi yazılmış olması lazım, ukala, çok bilmiş, basit kız vs vs bu tarz kelimeler kullanan da çok oluyor bunlar niye hakaret kapsamına alınmıyor merak ediyorum ben kendi adıma bunları hakaret olarak kabul ederim.

Şikayet ettiğiniz başlıklar değiştiriliyor, bölüm editörümüzün ve benim değiştirdiğimiz birçok başlık var, bölüme uygun değil diyerek kötü içerik bildirimi yaptıklarınızda taşınıyor, emin olabilirsiniz.

Neler hakarettir konusuna girersek sabaha kadar madde madde yazsak bitiremeyiz, birini atlasak, mune hanım bu lafı yazmamıştınız, kafanıza göre veya üyeye göre muamele mi yapıyorsunuz denilecek adım gibi biliyorum.

Biri size terbiyesiz, sen kimsin ki dese bile kadınlar kulübüne yakışmayan üslup cezası alıyor, kimi topiklerde fark ettiyseniz ceza vermeden önce üsluplarını düzeltmeleri, polemiğe girdilerse toparlanıp konuya geri dönmeleri, konu dışı yazmaktan vazgeçmeleri için son bir şans vermek adına uyarı yorumları yazıyorum, çünkü bazen 2 üye tartışıyor ama bir sayfa sonrası yanlış anladık birbirimizi diyerek özür diliyorlar, konu kapanıyor.

Bunun dışında eğer üye tavrında ısrarcıysa, karşısındakini rencide etmeye devam ediyorsa gözünün yaşına bakılmıyor, uygulanan cezalar katı, uygulayanlar duygusuz gibi görülebilir ama cezalardan her ne kadar şikayet edilse de ceza sistemi olmasa, kurallar olmasa sitenin halini düşünemiyorum çünkü bazılarımızda öfke kontrolü diye birşey yok, tanımadığı, gerçek hayatta nasıl biridir bilmediği birine beddua edeni de var, hırsını alamayıp özelden hakaret edenide.

Küfür bir kadının ağzına yakışır mı, yakıştırıp yazan var. Bakın sizler bile bazı konuların bile isteye bu bölüme açıldığını kabul ediyorsunuz, topiklerin ismini direk yazmıyorum ki insanlar gücenmesinler, kimseyi kırmak amacıyla da açmadım konuyu zaten, son zamanlarda gelen kötü içerikler ve bizlerin gözlemleri doğrultusunda gelişti herşey.

Biz taşırız baştada dedim, hiç sorun değil ama bile bile buraya hiç alakası olmayan bir konu açmakta olmuyor, sonra başka bir üye buraya her akıllarına geleni açıyorlar, bir derdim var'da saçma sapan konular açılıyor bir benim konum mu sorun diyebiliyor, haklı mı bence haklı.

Madem her konu buraya açılacaktı, ne gerek vardı sağlık bölümüne, gebelik, güzellik bölümüne, herkes konusunu buraya açsın, geyiğinide burada yapsın, derdi olanın derdi kaynasın, sağlık sorunu yaşayanın soruları havada kalsın, amaaannnn hayat boş, eğlen coş.

Konu açıp silenleri ve bir sıkıntısı, sorunu olanların Türkçe'yi katletmelerini hiç dillendirmedim bile.
Konularını silenlerin zaten hiç şansı yok, direk sildikleri geri getirilip konusu kapatılıyor, yetmedi birde içerik silmekten ceza alıyor, yaz yaz yaz sonra hopp sil, ki siteye yeni üye olup ilk giriş yaptığınızda konu, mesaj silmenin yasak olduğu, forum manifestosunun linkinin iliştirildiği bir mesaj geliyor hepinize, o mesajı okuyup teşekkür ederim mesajıyla geri dönüş yapıyorsunuz sonra bir bakıyoruz yazmış çizmiş, işi bitince ...................................... artık gerek kalmadı yazılmış. N'oldu onca yorum yazıp yol gösterenin emeğine?

Geyikte, arkadaşlarınızla sohbet amaçlı yazıştığınız topiklerde ister Türkçe yazın, ister janımmm nbr, kw gld bgn yazın sorun etmiyoruz lakin derdim var deyip açtığınız konuda noktalama işaretlerini bir tarafa bırakın, okumak için dekoder gerekiyorsa, topiğinize gelip uyarmışsak ama siz hala ısrarla şifreli yayına devam ediyorsanız ceza alırsınız.

Herşeye ceza veren birileri gibi gözükebiliriz, hatta yanlış yere konu açtım diye ceza almam haksızlık diyenlerde olabilir fakat biz ceza vererek haksızlık yapıyorsak onlarda bambaşka bir bölümü alakadar eden bir konuyu buraya açarak bir derdim var'ı olması gerektiği gibi kullananlara haksızlık yapmıyor mu?

Kaldı ki yanlış yere konu açtınız diye ceza verdiklerimiz 6-7 konusunu taşıyıp, taşırken topikten ve özelden ikaz ettiğimiz ya da en çok okunan bölüm burası o yüzden buraya açtım diyenlerdir, yanlış anlaşılmasın.

Bir önerim var, sitede yazım kuralları ile ilgili bir bölüm vardı sanırım. Türkçeyi katledenler tam banlanmasın da eğitim sürecine alınsın.:1: Konulara cevap yazamasınlar, şimdi banlandığımızda nasıl ki "aldığınız cezadan ötürü siteye girişiniz engellenmiştir" yazısı çıkıyorsa, onlarda da yalnızca Türkçe ile ilgili olan o konu çıksın. Hem sitenin üyelerine ekstra bir faydası da dokunur, Türkçe sadece burası için lazım değil ki.

kkda çok fazla bölüm ve alt bölüm var, aynı görevi gören bölümler o kadar çok ki, insanların hepsini tek tek girip incelemesi imkansız, bazısı aynı işlevdeki a bölümüne konu açıyor, bazısı b bazısı c bölümüne, sonra a bölümüne giren kişi b ve c deki konuları görmediğinden cevaplayamıyor, bu da cevapsız konulara dolayısıyla forumun yanlış kullanımına neden oluyor, bence bölümlerde küçülmeye ve derlenip toplanmaya gidilmeli.

Örneğin kadın doğum, kadın hastalıkları, jinekoloji bu 3 ünün de işlevi aynı bence.
saç bakımında
Saç Rengi ve Saç Boyama,
Yıpranmış Saçlar ve Çözümleri,
Saç Şekilleri (kesim, örgü, topuz) & Kataloglar,
Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri,
Düz Saçlara Özel,
Dalgalı Saçlara Özel,
Kıvırcık Saçlara Özel,
Saç Şekillendiriciler (Maşa, fön ...),
Saç Şekillendirici Ürünler (jöle, krem, sprey ...),
Şampuan ve Saç Kremleri,
Postiş, Çıtçıt ve Peruk,
Saç Uzatma Yöntemleri,
Saç Bakımında Kullanılan Ürünler,
Sağlıklı Saç ve Saç Derisi,
Saç Dökülmesi Neden ve Çözümleri

bu bölümlerin en az yarısı gereksiz

hayatın içinden bölümündeki forumlar ise zaten hemen hemen aynı, birbiriyle karıştırılan forumlar.
biri aynı konuyu rahatlıkla hem ah erkeklere, hem bir derdim vara, hem eşinin ailesine, hem aşk dertlerimiz bölümüne açabilir.

bunlar kısa bir bakışla farkedilenler, ama forumda kesinlikle bir düzenlemeye gidilmeli, bu hem yöneticilerin ve editörlerin işini kolaylaştırır.

bir konuyu taşırken, muallakta kalıyorsanız şu forum mu bu forum mu diye o bölümlerde bir problem var demektir.

Reputable a katılıyorum, ille de okunmak için açanları geçtim ama bilmeyenler için bir uygulama yapılabilir. Mesela şikayetle ilgili meşhur bir site var ya, orada şikayetinizi yazarken adım adım seçenekler çıkıyor karşınıza, o seçenekler şikayeti uygun yere açabilmek ve kategorilendirmek adına yardımcı oluyor. Belki burası için de böyle bir şey yapılabilir. İnsanlar kendilerine uygun olan ama haberlerinin olmadığı topiği bu sayede bulabilirler.

Reputable,
Kadın doğum, jinekoloji bölümleriyle ilgili düzenleme yapılabilir ama saç, makyaj, cilt vb. gibi bölümlerdeki alt başlıklar düzenli olması için üyelerin isteği doğrultusunda açılmış başlıklardır.

Üye saç boyasıyla ilgili yaşadığı bir sıkıntıyı başkalarıda yaşamış mı acaba düşüncesiyle topik ararken tek bir başlıkta bir sürü konu olduğu için arama yaparken zorlandığını söylüyor, neyi nerede arayacağımı bilerek bölüme girmek istiyorum deyip talepte bulunuyor, bir üye değil tabii, bir sürü üye aynı talepte bulununca alt başlıklar zaruri hale geldi ister istemez.

Yani yönetimin isteği değil, üyelerin talepleri göz önünde bulundurularak şekillendi bölümler.
Bir üye konuyu 3-4 hatta 5 farklı bölüme açsa, topiğin içeriğini okuyoruz, içerik hangi bölüme daha uygunsa o bölümdeki konu kalıyor, diğerlerine link verip kapatıyoruz:34:

LadyKaka,
Mutlaka kendinizce talepleriniz, forumda olmasını istediğiniz, sitenin kullanımını kolaylaştıracak önerileriniz vardır, olacaktır, site bugüne kadar hep sizlerin istek ve talepleriyle şekillendi.
Teknik açıdan olabilirliliği yüksek ve makul olan her isteğiniz uygulandı.

Bence http://www.kadinlarkulubu.com/site-icin-onerileriniz-f342/ bu bölüme bir konu açın, önerilerinizi, fikirlerinizi yazın, her öneri okunuyor, alt yapıya uygunsa uygulanıyor.

uyarı yerinde ve gayet açık olmuş helal olsun:46:

21 aralık 'ı ben kesin görürüm garanti yani . Ben ilk üye oldugumda bile ilk önce kk kurallarını okudum 1 kere yanlış açtım sonra hep doğru yerlere açtım. böylece admınstorla konularla içeriklerle derdimizle daha çok ilgilene biliyorlar. yoksa onu düzelt bunu düzelt derken akşamı ediyorlar sonra bir konuda kavga çıkınca neden mune burda değil olmaz tabi kadın zaten butun gun ugraşıyor :30:

21 aralık 'ı ben kesin görürüm garanti yani . Ben ilk üye oldugumda bile ilk önce kk kurallarını okudum 1 kere yanlış açtım sonra hep doğru yerlere açtım. böylece admınstorla konularla içeriklerle derdimizle daha çok ilgilene biliyorlar. yoksa onu düzelt bunu düzelt derken akşamı ediyorlar sonra bir konuda kavga çıkınca neden mune burda değil olmaz tabi kadın zaten butun gun ugraşıyor :30:

Uğraşmaktan asla gocunmadım:34: Ya önerilerden aklıma geldi, ben en iyisi rütbeme camideyim, yemeğe çıktım, 5 dakika sonra forumdayım gibi şeyler yazayım.
Kazen okursan durum yazabileceğimiz bir alan olsa profillerimizde, standart mesaj değilde biz yazabilsek, kocamla kavgalıyım, kk'yi yasakladı vs. gibi:ssz:

Bazen öyle konu başlıkları görüyorum ki bu siteyi hiç tanımasam, ziyaretçi olarak sitede dolaşsam ne kadar boş, cahil insanlar var burda derim.

Hatalı başlıkları, düzeltilmesi için elimden geldiğince bildiriyorum ama en azından konu başlıklarında, Türkçe'yi doğru kullanmak adına kalıcı bir çözüm bulunamaz mı?

Back
X