Klomen kullananlar birbirimize destek olalım :)

slm kızlar ben çatltma iğnesini geç oldum d. cok büyümüş bunlar dedi genede vuruldum sakıncası olur mu

Canım bu pek belli olmuyor. kimininki iyice büyüyüp çatlamıyor kist oluyor. kimininki 36 saat sonra çatlıyor. Kişiden kişiye değişiyor.

Sağol canım. Umarım hepimiz bu ay güzel haberler alırız. zaten bu ay oldu oldu olmadı ben 1 ay yokum istanbulda, tatile çıkıyorum. Tedaviye mecburen ara vericem. Adetinin kaçıncı günü çatlatma iğnesi vurulacaksın? Doktor belki sana çatlatma iğnesi verebilirim demişti.

Canım bu doktor devlet hastanesinde. Ozeldeki gibi takip etmiyor. Klomenle iğneyi yazdı. Ben yarın veya cuma günü gidicem soracam yeterli buyukluktemi diye. Benim ilacsiz yumurtam oluyor. Ama tutmadı bir turlu. Merak ettiğim birşey var. Benim ilacsiz olan yumurtanın zaten 20mm e kadar kendiliğinden büyüyor. Klomen kullanınca neden yumurta sayım artmıyor. Daha önce 1kez kullandım 1yumurta vardı yine.. fazla yumurta oluşsa şans da artar belki ikiz şansımız olur:) inşallah da olur. Bu ay yumurta kaç tane ne boyutta gidince ogrenicem. Allah emeklerimizi boşa cikarmasin

Günde kaç klomen kullandığında önemli. Ben günde 4 klomen kullandım ve 5,6 tane yumurtam oldu ama çatlamayanlar hep kist olarak kaldı. Belki senin eşinde bir problem vardır. Sperm testi yaptırdınız mı? Devlet doktoru da olsa düzenli takip etmesi, Şu gün gel demesi lazım. sonuçta yumurta çatlayınca ömrü 12 saat. bu zamanı kaçırmamak önemli.

Canım daha önce de şimdi de günde 2klomen kullandım. Bugün adetin 9. Günü . Geçen sefer 12. Gün iğne yapılmıştı 5000 UI. Bu sefer 10000 UIolacak. Eşim de göründü dr a sorun yok spermiogram sonucu gayet güzel. Zamanı gelmedi demek. Inşallah rahim filmine gerek kalmaz. En cok ondan korkuyorum. Eşime keçiboynuzu pekmezi yediriyorum yine de. Ben de soğan kuru yapıyorum o da zayıflatıyor zaten zayifim. Ay ne bileyim kafam çok karışık

Rahim filminden bende çok korkuyorum ama muhtemelen doktor benden istemez çünkü benim sorunum belli polikistik over. İlaçsız büyümüyor yumurtalarım. Soğan kürü gerçekten çok faydalı. Bende bir müddet eşime keçiboynuzu pekmezi yedirdim ama kilo aldı o yüzden yemek istemiyor artık. Adetin 14. günü gibi progestan kullanıyorum ben. Her zaman jelini kullanıyordum bu ay hapını verdi. Rahim duvarını kalınlaştırarak bebeğin tutunmasını sağlıyor eğer bebek yoksa adet olmayı sağlıyor.

Slm canim birsey sormak istiyorum. Progeston bebek tutunsun diye kullaniliyormusya. Hicbir sorunu olmayanlarmi kullaniyor. Yada sorun ney bilinmeyen kisilerdemi. Ben 1 senelik evliyim hamile kalamadim. Yumurtam buyuyor catliyor ignesiz ve ilacsiz ama omuyor.benim progestan kullanmam lazim mi acaba.

Geçen ay günde iki adet klomen kullandım yumurtalar oluşmuştu ama adet oldum :) doktorum bu ay klomen vermedi 23 mm çatlamamış yumurtan var ilaç verirsem o kiste dönüşür dedi. Bakalım bu ay nasıl geçecek :)

bende doktora bunu sordum.

klomen kullananlara bu tip rahim destekleyici ilaçlar veriyoruz. çünkü klomen rahim duvarını inceltiyor dedi.

sen hiç rahim duvar inceliğini doktora ölçtürdün mü ?

birde kaliteli bir yumurta ve sperm birleşip yine kaliteli bir yapı oluşursa rahim duvarına tutunması daha kolay oluyormuş.

mesela tüp bebek tedavisinde rahim duvarının en az 8 mm olması gerekiyormuş. ama herhangi bir tedavi olmayan kadının bünyesi rahim duvarını ne kadar kalınlaştırıyorsa o yeterliymiş.

bende çok takmıştım bu konuya. progesteron yada östrojen takviyesi almalımıyım diye ama yaklaşık 7 - 8 doktora başvurdum 1 senedir hiçbiri senin ihtiyacın var demedi. yumurtalıklara ve gelişen yumurtanın kalitesine bakıp buna karar veriyorlar sanırım.

yani klomen belki yumurtlamaya yardım ediyor fakat bi taraftanda bebeğin tutunacağı yeri inceltiyor. tutunmayı zorlaştırıyormuş.

Canim aciklaman icin cok tsk ederim. Rahim inceligi nasil olculuyor. Ben bu zamana kadar hic vajinal muayene yaptiramadim. Kasiliyorum korkuyorum ben bunu nasil yenecem bilemiyorumya.

Canim aciklaman icin cok tsk ederim. Rahim inceligi nasil olculuyor. Ben bu zamana kadar hic vajinal muayene yaptiramadim. Kasiliyorum korkuyorum ben bunu nasil yenecem bilemiyorumya.

ben kesinlikle vajinal muayene tavsiye ederim. Çünkü üstten muayene alttan kadar kesinlikte net olamıyor.
Hele doktorun biraz baştansağmacı ve ehil değilse "bu ay yumurta yok yada çatlamamış" diye gönderiyor. Bana
2 ay böyle oldu.

ama vajinal ultrasonda herşey ortaya çıkıyor. gittiğinde doktoruna sor. ultrasonla ölçülüyor kalınlık.

rahim kalınlığı, yumurta büyüklüğü, sperm kalitesi. işte mesele bu :)

Tsk. Ederim ederim canim bu ay ara verecem gelecek ay ozel bir hastaneye gidip bana rahim filmi cekin diyecem. Kalinliga bakin diyecem. Anestesi ile ne yapacaklarsa yapsinlar yoksa benim vajinal muayene yaptiracagima inanamiyorum imkansiz gibi birsey. Hayirlisi olsun artik. İns. Olur yaa.

Progestan doktor kontrolünde kullanılıyor canım. Genelde tedavi ile hamile kalanlarda (aşılama, tüp bebek vs) veya tedavi görmemiş ama daha önceki hamileliklerinde düşük yapmış olan bayanlarda kullanılıyor.

Canım vajinal muayeneyle vajinal film farklı şeyler. Ben sürekli vajinal muayene olurum ve her seferinde rahim kalınlığımı ölçer doktor. Kalınlığı ölçtürmen için illa film çektirmen gerekmiyor. Benimde rahim duvarımda incelik vardı. Soğan suyu kullanmaya başladıktan sonra normalleşti. Bilgin olsun. Soğan suyu kalını inceltiyor inceyi kalınlaştırıyor. Normal boyutlara getiriyor.

Kızlar 20-22-24 ağustos tarihlerim benim ilişki günlerimdi. eğer hamileysem bu üç günden herhangi birinde hamile kaldım. Bu cumartesi kan testi yaptırsam çok mu erken olur ? Ya ben yine dayanamıyorum. Yeminimi bozucam gibi

Alenay bence bekle canım.. Sürpriz olsun bu sefer.. İnşallah tutmuştur. Bugün ben de doktora gittim. İlk defa düzgün bir doktora denk gediğimi düşünüyorum.. Hep tavsiye edilen doktorlara gittim sonuç hüsrandı. İlgisiz çabucak işini bitirip yollayan doktorlardı. Bu seferki ilgili ve güleryüzlüydü. Karından bakmasını istedim. 27 mm bir yumurta gördü 24 saat çinde çatlar zaten çatlatma iğnesine gerek yok dedi. Bir başka yumurta zaten çatlamış dedi. Dün ilişki oldu mu diye sordu evet diyince isabet olmuş dedi. ( Dün akıntıdan farkettim yumurta çatladığını hemen değerlendirdik:)) Salı perşembe ilişki günü dedi. Perşembe günü progestana başlicam. Bu ay beklenen olur mu bilmem ama çok mutluyum. Çünkü doktorumu sevdim. :)

Arkadaşlar bende bu ay ilk defa klomen kullandım 5 aylık evliyim hiç korunmamıştım polikistik overim vardı biliyordum doktora gittim adetin üçüncü gününden itibaren başlamak üzere günde iki defa 5 gün klomen verdi. Kullandıktan sonra ilk kontrolde hem sağ tarafta hem de sol tarafta yumurta var büyüklüğü 19 mm ve iyi dedi daha sonraki ikinci gidişimde ise sol tarafta çatlama gerçekleşmiş sağ tarafta ise birşey görünmüyor gün aşırı ilişkiye devam dedi bende şu an aynen ilişki mesaisine devam ediyorum ve adetime 3 gün kaldı zaman geçmiyooor bi türlü

Slm canim. İns. Bebegin seninledir. Birsey soracam doktor neden progestan verdi sana sen mi istedin. Kacinci kez kullaniyorsun klomen

Slm canim. İns. Bebegin seninledir. Birsey soracam doktor neden progestan verdi sana sen mi istedin. Kacinci kez kullaniyorsun klomen
Aslm kurdalecik. Klomeni 2. kullanışım canım. İlk kullanışımda çatlatma iğnesine rağmen çatlamadı kiste dönüştü. Soğan kürü ile atlattım hamd olsun. Progestanı kendi verdi. Progestan rahimi kalınlaştırıp bebeğin tutunmasını kolaylaştırıyor. Şart değil tabiki. Kullanmayabilirsin de dedi ama ben kullanayım dedim. Sol kasığım zonkluyor patlayacak gibi. Umarım 2. yumurtam da çatlar da ikisi birden döllenir:))))
Her zaman işim ters gider bugün herşey çok yolunda gitti. Umarım hepimiz müjdeli haberler veririz birbirimize. Dua edelim birbirimize..

Allah gönlüne göre versin canım. İnşallah hayırla hamilesindir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…