- 25 Ağustos 2014
- 68
- 28
- 33
- Konu Sahibi AdaisyLove
-
- #12.521
bence doktora görünmeden kullanma bi kere kesinlikle yumurta takibi yaptırman lazım iş sadece ilacı kullanmakla bitmiyo bir de adet düzenine göre ilaca başlama günün değişiyor doktor kimilerini adetin üçüncü günü başlatıyo kimilerini ise beşinci gün toplamda beş gün kullandıktan sonra yumurta takibi yapıyor oluşmuş mu büyüklüğü ne kadar kaç tane diye bilgi veriyo yeterli büyüklükteyse fakat çatlamıyorsa çatlatma iğnesi kullanıyo çatlamayan yumurtular kist oluşturoyor çünkü ve kistler gebe kalma ihtimalini azaltıyo anlayacağın bir sürü ıvır zıvırı var sadece ilacla riske girme derimKizlar doktor tavsiyesi olmadan klomen kullanmak rrisklimidirrrrrr
çatlatma iğneside vuruldum canım.kist oldunu öğrenmek tedavi için bi anlam ifade etmiyor tabi doğru canım ama en azından gecikmenin nedenini önceden bilmiş oluyoruz.hamile olmadımızı önceden öğrenipEvt bu şekilde kist riski de var ama bende zaten polikistik over var kistlerime nur topu gibi bir yeni kist eklenmiş olacak doktor yumurtan çatlamış demişti kendiliğinden çatlayınca kist olmaz diye biliyorum bi de klomen adet gecikmesi yapabiliyor onun için günüm geçince hemen test heveslerine girmeyim diyorum diyelimki gebelik oluşmadı kist yaptı bunu bir hafta öncesinden öğrenmiş olman tedavi açısından bişeyi değiştirmiyoki hatta biliyor olman bi sonraki adet dönemine kadar strese girmene sebep oluyo ki stress kist oluşmasında başlı başına bir etken
dr a gitmeden olmaz canım önce yumurtalıklarının durumuna bakacak ondan sonra dozunu ayarlayıp verecek.ve yumurta takibi yapıp çatlatma iğnesi verecek.kendiliğinden çatlmazsa kiste dönüşme riski var.daha 1 yıllık evlisin ve 2 aydır istiyorsun acele etme canım 6 ay doğal yoldan dene yumurtlama günlerini takip et.ilişki sonrası yataktan kalkma ayaklarını yatağın başına daya belinin altına yastık koy.bekle en az 1 saat.ve yat uyu.bunları dene hemen ilaca sarılma gereksiz yere hormon alma canım.Kizlar merhaba.ben 1yillik evliyim esinle doğal yoldan korunduk.2aydr korunmuyoruz bebek istiyoruz ama henüz yok ..arkadasim bana klomeni önerdi doktor ona vermiş yumurtaliklarin hizli calismasi için hic muayene etmeden.arkadasim hemen çocuk sahibi olmak istediğini söylemiş oda vermiş.mavi beyaz kutuda 50mg 10 tablet sizce kullanmalimiyum.zarari olur mu=adetin 3.günü başla songun birak dedi arkadasim..günde iki defa sabah aksam icilecekmis.arkadasim kullanmis o ay hamile kalmis nolurrrr yardimci olunnn
arkadaşının doktorununda yaptığı çok doğru bişey değil canım buarada muayne etmeden ilacı vermiş yollamış yani.her bünye farklı ona zararı dokunmadı diye sanada dokunmayacak dye birşey yok.klomenle bir kaç yumurta birden gelişiyor oyüzden hamile kalma olasılığın daha fazla ama ya çatlamazsa ozaman durduk yere kist sahibi olursun.ilaçtan önce yapman gereken adetinin 2.veya3.günü gidip hormon değerlerine baktırmandır.hormon değerlerinde sıkıntı yoksa gereksiz yere ilaç kullanmış olacaksın.Arkadasim muayene olmadan kullanmis bu ilaci zarari olmadigini söyledi ama bilemiyorum gerçekten çok kararsizim...
hakkında hayırlısı canım..bu arada hayırlı cumalar...gidip kan testi yaptır..ya da 1 gün daha beklee..inşş olurrgünaydın arkadaşlar dün adet günümdü ve halen olmadım ne bir ağrım sızım var ne de adet belirtisi bu nasıl bir iştir bir de üstüne dün grip oldum salya sümük beklemedeyim en azından norveçli bilim adamları gebelik belirtileri arasına gribi de ekleyeydi :)
günaydın arkadaşlar dün adet günümdü ve halen olmadım ne bir ağrım sızım var ne de adet belirtisi bu nasıl bir iştir bir de üstüne dün grip oldum salya sümük beklemedeyim en azından norveçli bilim adamları gebelik belirtileri arasına gribi de ekleyeydi :)
inşallah bu mübarek günde güzel bir haber alırım doktorum adet günün 3-4 gün geçtikten sonra tahlil yaptır dedi bende öyle düşünüyorum allahın izniyle bugün de böyle geçerse yarın yaptırmayı düşünüyorum ama nedense aklımda hep klomenin gecikme yapabileceği geliyo gebelik hiç hissetmiyorumhakkında hayırlısı canım..bu arada hayırlı cumalar...gidip kan testi yaptır..ya da 1 gün daha beklee..inşş olurr
iyi düşünelim iyi olsun..dimi amaainşallah bu mübarek günde güzel bir haber alırım doktorum adet günün 3-4 gün geçtikten sonra tahlil yaptır dedi bende öyle düşünüyorum allahın izniyle bugün de böyle geçerse yarın yaptırmayı düşünüyorum ama nedense aklımda hep klomenin gecikme yapabileceği geliyo gebelik hiç hissetmiyorum
bugüne kadar hiç idrar kan tahlili yaptırmadım 5 aylık evliyim hiç korunmadım ilk defa adet günüm geçti sabah işe gelirken eczanenin önündeydik eşime dedim bi tane idrar testi al o ben çekinirim alamam dedi bende sabah sabah nasıl idrar testi diyeyim dedim çekindim işe geldim eve giderken alabilirim inşallah :)Insallah hamileSindir canim. Herkesin vucudu farkli sekilde gebelik belirtisi gosteriyo. Merakini gidermek icin idrar testi yap istersen
canım adet tarihimiz aynı senle hemen hemen bende geçen ay 7 sinde oldum.bende çatlatma iğnesi vuruldum.10.gün bugün vurulduğum günle beraber.benimde idrarım koyu ve kokulu afedersin.iğne bthcg hormonu içerdiği için olabilir diye düşünüyodum bende.yada hamileymişiz dir :)))))slm arkadaşlaar ben aranızda yeniyim 1yıl 3aylık evliyim yanlız hiç gebelik oluşmadıbat tarihim eylül5 bu ay ilk defa preseed jel klomifen ve çatlatma iğnesi vuruldum idrarım aşırı koyulaştı bu kadar erken gebelik belirtisi olabilirmi ne zaman test yapayım
buarada canım iğneden 12 gün sonra kanda çıkar demişti dr.yumurtalar tam zamanında çatlatıldığı içinde 14-15 gün sonra iğneden adet görülürümüş ama bu kişiye göre değişiyo sanırım 17.19.günündede adet görenler olmuş.ister adet tarihini bekle istersen iğnenin üzerinden 12 gün geçtikten sonra yaptır canım.slm arkadaşlaar ben aranızda yeniyim 1yıl 3aylık evliyim yanlız hiç gebelik oluşmadıbat tarihim eylül5 bu ay ilk defa preseed jel klomifen ve çatlatma iğnesi vuruldum idrarım aşırı koyulaştı bu kadar erken gebelik belirtisi olabilirmi ne zaman test yapayım
bugüne kadar hiç idrar kan tahlili yaptırmadım 5 aylık evliyim hiç korunmadım ilk defa adet günüm geçti sabah işe gelirken eczanenin önündeydik eşime dedim bi tane idrar testi al o ben çekinirim alamam dedi bende sabah sabah nasıl idrar testi diyeyim dedim çekindim işe geldim eve giderken alabilirim inşallah :)
senin adet gününe kaç gün var ki?? bencede bi kaç gün beklemek gerekiyor enin sonunda herşey olacağına varıyo tatilde özel olarak dikkat edeceğin bişey olmaz bence bol bol dinleneceksin değişik ortam kişi olmasıda zihnini dağıtır daha iyi olur ben az önce BEBE TİME adında gebelik testi yaptım tek çizgi çıktı iki gündür de gecikme var bişey anlamadım bu işten araya haftasonuda girdi mecburen p.tesiyi bekleyecemCanım umarım hamilesindir. Bende her ay bir heves kan testi yaptırıyorum sonra hayal kırıklığı oluyor. Bu ay kan testi yaptırmıcam diye karar aldım. Bu haftasonu da tatile çıkıyoruz. Gideceğimiz yer merkeze uzak bir tatil köyü. Hastane falan yok yani. eşim illa cuimartesi günü kan testi yaptır. Ne olduğunu bilelim. Ona göre davranalım diyor. Hem hamileysen kendine dikkat edersin diyor. Progestan ilaçlarına hamileyken de devam etmem gerekiyor. İlacım pazartesi bitiyor. Ufff kafam yine karıştı yaa.
senin adet gününe kaç gün var ki?? bencede bi kaç gün beklemek gerekiyor enin sonunda herşey olacağına varıyo tatilde özel olarak dikkat edeceğin bişey olmaz bence bol bol dinleneceksin değişik ortam kişi olmasıda zihnini dağıtır daha iyi olur ben az önce BEBE TİME adında gebelik testi yaptım tek çizgi çıktı iki gündür de gecikme var bişey anlamadım bu işten araya haftasonuda girdi mecburen p.tesiyi bekleyecem
ben normalde düzenli olurum şimdi hiç olmayacakmışım gibi hissediyorum bu ilk defa klomen kulanışımCanım klomen bazen gecikme yapabiliyor. Benim adet günüm belli değil. Düzensiz oluyorum. Çatlama tarihim geçen hafta çarşambaydı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?