Senin dusuncen saygi duyarim yardimci olmak icin yazdimValla da 22 yaşındayım yani hemen tüp bebek istemem ya . Gerçi hiç bilmiyorum bu konuları ama doktor bana normal olmax değil dedi. Ugraştırır belki drdi. Klomen verdi işte. İlk defa kullanıyorum
canım merhaba fsh eğer yüksek ise yumurtlama olmuyor olsada çatlamıyor fsh yi düşürmen cidden şart ben bi kaç dr gittim bana fsh nı düşürürsen hamile kalabilirsin dedi diyet yapıp zayıflaman şart dedi bende sallamadım ooooo dedim içimden ölme eşeğim ölme ben 1 seneye anca 10 kilo verrim dedim .. başka dr a gittim o da klomen verdi direk 5 6 ay içtim malesef olmadı şimdi zayıflamaya spora başladım 2 ayda 5 kilo verdim dahada vericem inşlllah ve kendi kendime hastalandım ilaçsız ..tek yol birazcık zayıflamak ve formu korumak :)fsh yaşıma göre yüksekmiş. çok fazla bişede demediki anlamadım yani. klomen verdi işte başladım adetin 5.günü. bitince tekrar gidicem
benim fsh 4,73 dü ve dr yüksek dedi 2 lere düşürmemiz gerek dedi . ama senin değr 11,79 ya hesaplaması farklı ya da çok yüksekFsh: 11.79
Lh: 5.46
Tsh: 2.088
Prolatin: 12.11
Progesteron :0.10
Amh: 1.40
Kızlar nasıl bu değer. Fsh yüksekmiş te. Klomen kullanıyorum ilk defa hayırlısı artık
Teşekkür ederim. sağolunSenin dusuncen saygi duyarim yardimci olmak icin yazdim
Şaşırdım açıkcası. Senin fsh yüksek mi yani. 10a kadar normal kabul ediyolar. Bide sebebi ne oluyor fsh yüksekliğinin. Ben kiloluda değilimcanım merhaba fsh eğer yüksek ise yumurtlama olmuyor olsada çatlamıyor fsh yi düşürmen cidden şart ben bi kaç dr gittim bana fsh nı düşürürsen hamile kalabilirsin dedi diyet yapıp zayıflaman şart dedi bende sallamadım ooooo dedim içimden ölme eşeğim ölme ben 1 seneye anca 10 kilo verrim dedim .. başka dr a gittim o da klomen verdi direk 5 6 ay içtim malesef olmadı şimdi zayıflamaya spora başladım 2 ayda 5 kilo verdim dahada vericem inşlllah ve kendi kendime hastalandım ilaçsız ..tek yol birazcık zayıflamak ve formu korumak :)
4,73 canım evet . bilmiyorum dr öyle dedi .pocs musun ? ostrojen hormonunun az salgılanmasından kaynaklanıyor .bildiğim kadarıylaŞaşırdım açıkcası. Senin fsh yüksek mi yani. 10a kadar normal kabul ediyolar. Bide sebebi ne oluyor fsh yüksekliğinin. Ben kiloluda değilim
Benim sadece fsh yüksek işte.4,73 canım evet . bilmiyorum dr öyle dedi .pocs musun ? ostrojen hormonunun az salgılanmasından kaynaklanıyor .bildiğim kadarıyla
Pcos da lh > FSH olması lazım hatta 3 katı dedi benim doktor. Çünkü benim öyleydi maalesef lh 18 FSH 64,73 canım evet . bilmiyorum dr öyle dedi .pocs musun ? ostrojen hormonunun az salgılanmasından kaynaklanıyor .bildiğim kadarıyla
Naptn cnm gelismelwr nasildoğal yolla olur bekle diyor ama bende pcos var regl düzenli değil nasıl doğal yolla olacak ben bilemedimhangi gün yumurtam çatlıyor bilmiyorum ki nasıl takip edecem
Aslında şu an çok mutsuzum Bebek gelir belki umuduyla yaşarken pazartesi tiriodit olduğumu öğrendim tiroid uptake testi yapmam gerektiğini söylediler onun içinde hamile olmamam gerekiyormuş yaklaşık 3-4 ay da hamile kalmamak gerekmiş ve testi mutlaka yaptırmam gerekiyormuş ilk defa bu ay Bebek olmasın diye dua ediyorum çok acı ama öyleNaptn cnm gelismelwr nasil
Merhaba acaba kan sonucunu atsam buradan yorumlaya bilir misiniz bugün adetimin 21. Günü ve sonuçlar hiç de iyi değil gibi geldi banaFsh yumurta rezerviyle alakali bir hormon östrojen hormonu azligi pcos yapmaz pcos nedeniyle östrojen az salgilanir pcosta herzaman lh>fsh olmaz bazen esit olabilir esit oldugu durumlarda amh diye bir hormona bakilir amh nin normal degeri 2 2.5 civaridir pkosta normal değerin 2 3 kati cikar amh de yumurta rezervini gosterir amh degeri azaldikca over rezervi azalir
Adetin 2. Günü fsh lh hormonlarina bakilir anlami yok yani 21. Gun bakilmasinin ve 21. Gun fsh yuksek cikar en digtu sonucu 2 3. Gunler alirsin ama boyle bile rezervin iyi goruluyor yalniz pkos var lh yüksek lh i dusuren bitkisel kurlere baksana adetin olana kadar kullan dr ilac onerirse birakirsin... progesteron 10 uzeri yumurtlama oldugunu gosterir yumurtlamamissin bu ay adetin gec olabilir zayifmisin ? Tsh cok dusuk endokrinle gorusmeni oneririm tshi normale sokarsan gebe kalirsin ve daha iyi bir gebelik olur tsh dusuklugunde ilac baslanir disardan takviye alirsin drun onerisine uymani tavsiye ederim 3 4 ay gebeligi ertele tuzdan kacinMerhaba acaba kan sonucunu atsam buradan yorumlaya bilir misiniz bugün adetimin 21. Günü ve sonuçlar hiç de iyi değil gibi geldi bana
Prolaktin 8.64
Tsh 0.07
Fsh 7.15
Lh 22.2
Östradiol 89
Progesteron 0.43
Lütfen bir sıkıntı olma ihtimali var mı ???
Çook teşekkür ederim bir aydır düzenli incir havuç kürü yapıyorum maalesef pcos var biraz var kilom çok değil ama 5-6 kilo fazlam var zayıflamaya çalışıyorum endokrinine gittim tiroidit olabilir tiroid uptake yapmamı söyledi atom vereceklermiş küçük doz sonrasında o da söyledi 3-4 ay gebelik olmasın diye bu arada incir havuç küründen kaynaklı şh yüksek çıkmış olabilir mi daha önceden bu kadar yüksek çıkmıyordu siz hangi kürü önerirsiniz acaba tuzu çıkarttım hayatımdan duyduğumdan beri herkes Kaya tuzu tüketmemi söylüyor sizce ne yapayım ayrıca cevap verdiğiniz için tekrar çoook teşekkür ederimAdetin 2. Günü fsh lh hormonlarina bakilir anlami yok yani 21. Gun bakilmasinin ve 21. Gun fsh yuksek cikar en digtu sonucu 2 3. Gunler alirsin ama boyle bile rezervin iyi goruluyor yalniz pkos var lh yüksek lh i dusuren bitkisel kurlere baksana adetin olana kadar kullan dr ilac onerirse birakirsin... progesteron 10 uzeri yumurtlama oldugunu gosterir yumurtlamamissin bu ay adetin gec olabilir zayifmisin ? Tsh cok dusuk endokrinle gorusmeni oneririm tshi normale sokarsan gebe kalirsin ve daha iyi bir gebelik olur tsh dusuklugunde ilac baslanir disardan takviye alirsin drun onerisine uymani tavsiye ederim 3 4 ay gebeligi ertele tuzdan kacin
Aslinda kur dedim ama 2. Kez düzeltme olmadi biraz birak gebelik icin ugrasmayi birak tshi normale sok sonrasında kendiliginden olur hormonlar birbiri ile bağlantılı cok kotu degil durumun incir prolaktini yukseltir diye biliyorum drun eger onerirse 2 3 ay dogum kontrol kullan pcosu ekartr etmis olursun bu surecte hemde tsh duzene girer hayirlisiyla 6 ay sonra guzel haberini alirizÇook teşekkür ederim bir aydır düzenli incir havuç kürü yapıyorum maalesef pcos var biraz var kilom çok değil ama 5-6 kilo fazlam var zayıflamaya çalışıyorum endokrinine gittim tiroidit olabilir tiroid uptake yapmamı söyledi atom vereceklermiş küçük doz sonrasında o da söyledi 3-4 ay gebelik olmasın diye bu arada incir havuç küründen kaynaklı şh yüksek çıkmış olabilir mi daha önceden bu kadar yüksek çıkmıyordu siz hangi kürü önerirsiniz acaba tuzu çıkarttım hayatımdan duyduğumdan beri herkes Kaya tuzu tüketmemi söylüyor sizce ne yapayım ayrıca cevap verdiğiniz için tekrar çoook teşekkür ederim
Çok çok teşekkür ederim umut verici konuşman sevindim :) zaten bıraktım çocuk işini tsh a yoğunlaştım incir hürünü de bırakıyorum öyleyse zaten işe yaramamış progesteron çıkmamış yumurtlama olmamış gecikme olacak nasılsa yapmamın bir anlamı yok beki hayıt tohumu kullansam hormon üzerinde etkileri iyiymiş düZene girer belki neyse bu süreçte kilo işi de hallolur tsh da ve inş 6 ay sonra güzel sonuçla dönerim size :)Aslinda kur dedim ama 2. Kez düzeltme olmadi biraz birak gebelik icin ugrasmayi birak tshi normale sok sonrasında kendiliginden olur hormonlar birbiri ile bağlantılı cok kotu degil durumun incir prolaktini yukseltir diye biliyorum drun eger onerirse 2 3 ay dogum kontrol kullan pcosu ekartr etmis olursun bu surecte hemde tsh duzene girer hayirlisiyla 6 ay sonra guzel haberini aliriz
Bu ay klomen vermisti ama sonucnda gttigimde kendilignden catlamisti yumurtam sadece iliski onerdiler ama ben bu ay dis agrisi cektgm icn antibiyotik kullanmak zorunda kaldm o da sanirim tedaviyi cokca etkilemistr bu ay adet oldgmda tekrar gtmek zorundayim sanirim rahim filmi cekceklerAslında şu an çok mutsuzum Bebek gelir belki umuduyla yaşarken pazartesi tiriodit olduğumu öğrendim tiroid uptake testi yapmam gerektiğini söylediler onun içinde hamile olmamam gerekiyormuş yaklaşık 3-4 ay da hamile kalmamak gerekmiş ve testi mutlaka yaptırmam gerekiyormuş ilk defa bu ay Bebek olmasın diye dua ediyorum çok acı ama öylesen ne yaptın durumlar Nasıl
O kötü olmuş Can'ım gecmiş olsun dişin içinde mecbur kalınca kullanılıyor işte inş Bebek durumunu etkilemeZ rahim filmini ben çektirdim şükür sıkıntı çıkmadı kolay bir işlem az ağırlı oluyor ama olsun dayanılmayacak gibi değilBu ay klomen vermisti ama sonucnda gttigimde kendilignden catlamisti yumurtam sadece iliski onerdiler ama ben bu ay dis agrisi cektgm icn antibiyotik kullanmak zorunda kaldm o da sanirim tedaviyi cokca etkilemistr bu ay adet oldgmda tekrar gtmek zorundayim sanirim rahim filmi cekcekler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?