klomen ile gonaphene aynı şeye yarıyor herhalde kıslar.bana doktor gonaphene verdi geçen ay sonra çatlatma iğnesi ama dün hüsran günüydü adet oldum.şimdi pazartesi tekrar başlıyorum gonaphene'e...hayırlısı bakalım.yine yumurtayı büyütüp iğnemi verecek acaba bana..:çok üzgünüm:
sanga umarım her şey yolunda gider. siz ne kadar üredir deniyorsunuz? nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama adaçayı folikül gelişmesi için önemliymiş. tabi her yerlerde bir şeyler okuyoruz ne inanacağımızı bilmiyorum ama ne bilim bu ay ben adaçayı içeceğim :)[/QUOT
Bu 3. ayım yumurta takibindeyim. Sabah doktordan geldim biraz canım sıkıldı. Geçen ay oluşan foleküller tamamen erimemiş bu ay dinleneceğiz yoksa bunlar kiste dönüşür zaten sende 1 tane var dedi. İlaç verdi. Regl 4. günü gideceğim yani temmuzun 22 si gibi. Bu ay tatilde benimkiler nadasa çektik.
Adaçayını bende duydum ama dikkatli olmak gerekiyor çünkü adaçayının aynı zamanda söktürücü özelliğide var ki hamişlere yasak.
Siz ne zamandır deniyorsunuz.
2.5 yıl oldu. ben de testleri yaptıktan sonra 2 ay takipteydim ama 3 aydır doktoru bıraktım. hem moralim bozuldu hem de maddi açıdan sıkıntılı bir süreçteyiz. adaçayını da sadece 2 hafta falan gibi bir süre içeyim diyorum. yumurtlama ve döllenmeden sonra bırakırım.
Hmmm beni çağırıyo çatlama olup olmadıına bakıyo sonra ona göre ya bu ay hamilelik bekleyebiliriz diyor yada ilaç veriyo söktürmek için benim kistim var çünkü. Eğer regl olursamda 5. günü 5 gün ilaç kullanıyorum dr gidiyorum iğne zamanını söylüyor iğneden sonraki 4. gün tekrar çatlama varmı yok mu baktırmaya çağırıyor. Habire dr yani.
bu ilacın yan etkilerini bilen varmı.ben kist oluşumuna neden olabiliyomuş diye duydum.bilen varsa cevap yazarsa sevinirim
ben 1 ay klomen kullandım. ilk ay ilaçsız takip ikinci ayda klomenle takip yapılmıştı. bir sürü soru işareti vardı kafamda bu ilaçla ilgili. kist yapar mı, yumurtlamam normelken niye kullanmam gerekiyor, yumurtada fazla büyüme olur mu, çoğul gebelik ihtimali nedir falan filan. doktorum için rahat etsin dedi. şimdiye kadar kullanan hsataların çok az bir bölümünde kist olmuş ve üstelik kesin olarak klomenden olduğu da ispatlanamamış. takip altında olduğum için eğer fazla büyüyen bir yumurtam olursa çabuk müdahale edebiliriz dedi. biz gebelik şansımızı arttırmak için ilaca başvurup birden fazla yumurta elde etmek istiyoruz dedi. ben de doktora güvenmeye karar verdim ve kullandım.
şekercim çatlatma iğnesi vurulduktan sonra 14-15 gün içinde adet oluyorsun bir hesapla 15 günü geçtiyse bir test yaptır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?