Klomen ve gonaphene ile hamişliğe uğraşanlar veya hamişler

Bunlar bende iğneden 3 gün sonra olmaya başladı. İğnenin 15. günü hala devam ediyor. Hala çatlama devam ediyor olabilirmi?

Aslında iğne yapıldıktan iki gün sonrada kontrol yapılmalı. Çatladımı çatlamadımı netleşmeli.

Canlarım bu progestanı ben her klomen ve gonal f kullandığımda içtim. Doktorum yumurtalar yeterli olgunluğa geldiğinde, çatlatma iğneni yaptırabilirsin diyor. Sonrasında birkaç günlük ilişki önerisi veriyor ve takip eden günlerde de progestana başlamamı söylüyor. Yaklaşık adetime 10 gün kala başlamış oluyorum yani. Bildiğim kadarıyla bu ilaç; eğer gebe kalırsan bebişin sağlıklı tutunmasını, gebe kalmazsan da adet olmanı sağlıyor. Çünkü benim bir de ilaç kullanmadığım zamanlarda adet olamama gibi bir sorunum var. O zamanlarda da progestan veriyor çünkü doktorlar. Çok amaçlı birşey sanırım bu ilaç. Hatta birkaç ay önce ALMİNAS diye bi arkadaşımız vardı (şu anda hamileler listesinde) doktoru ona da vermemiş progestan. Ama elinde olduğundan dolayı adetine 10 gün kala başladı içmeye. Ve o ay hamile kaldı. Demek ki genel anlamda zararlı bir ilaç değil diye düşünüyorum. Ama yine de karar sizlerin tabii:smiley-cool:

ya şu progestranı rahim kalınlaşsın diyemi kullanıyorlar.bize niye vermiyor doktor.odakada rklomen kullanıyoruz hiç akıllarına gelmiyormu.

progestan doktorum açıkladığına göre farlutal gibi adet söktürücü bir ilaç ama tamamen hormonlara bakılarak verildiği için biraz insanın dengesini bozuyor. dozajı farlutala göre daha kuvvetli . bengeçen ay farlutal kullandım. 10 gün bekledim adet olamadım..sonra progesta kullandım ve adet oldum ama kullanırken hep baş dönmesi yaşadım bayılcak kadar kötü dengem bozuluyordu. prospektüsünde de yazıyor doktor da söylemişti....rahim kalınlaşması zaten her ay düzenli adet görenlerde olan bişey. rahim gebe kalmaya her ay hazırlanıyor yumurtanın taşınacaı ortamı hazırlıyor eğer yumurta döllenirse kesenin yaşamaya başlayacaı haznesi oluyor. ama olmazsa da kalınlaşan rahim duvarı bazen parça parça kanamalarla birlikte akıp gidiyor. bir çoğunuz görmüşsünüzdür pedlerinizin üzerine gelen et parçası gibi pıhtıları . onlar kalınlaşan rahim duvarının sökmesiyle gelen parçalar....
bildiklerim bu kadar.

umutlu merhaba....söylediklerine sadece bir düzeltme yapmak istiyorum canım...alminas değil anlttığın kişi büyük ihtimalle. çnkü alminas benim özel de de arkadaşım ve o hamile değil. halen tedavisi sürüyor. isim bezerliği değildir diye düşünüyorum ama ....belki karıştırmış olabilirsin diye düzeltmek istedim.

sevgiler:)

bencede bak bu kouda haklısın..iğnede 36 saat içinde çatlama gerçekleşir diyorlar. ama gel de bi kontrol edelim demiyorlar. gün aşırı yaramaslık diyorlar sadece . evet ineyi olduk bi gelelim de gör bakalım iğne işe yaramış mı çalamış mı biz de boşa ümitlenmeyelim...tamam yaramaslık yapalım ama alminasın dediği gibi zevk hanemize yazalım bebiş hanemizden silip :) boşa gitti demeyelim hiç değilse dimi ama ??? :) :) vereliniortak kaydirigubbakcemile5 :lepi: :Saruboceq: zemuszemus

Muhabbetin çok güzel ya :)) yaramazlık yapın pırtlamak falan :))))

Ben iğneden iki gün sonra kendim gidince dr bozulmuştu çatlamıştır gelemen gerek yok falan dedi. Bu ay çağırmadılar ne oldu meçhul. Kan vermeye gittim bir baksa ne olurdu orda muayene odasına gittim.

tebrikler nostokum:)

çok tatlısın yaa:)))
Allah seni iyi etsin.

canım merak etme rahim duvarı her ay kalınlaşır kalınlaşır kalınlaşır ve adet döneminde kalınlaşan bu duvar içindeki damarlar büzüşür . kanlanması bozulan duvar yıkılıp bir miktar kanla atılır. bu bizim adet görme dediğimiz şey. yani duvar incelmiş olur ve bir sonraki döngüde yıkılıncaya kadar hormonların etkisiyle yine kalınlaşmaya başlar

canım okuyunca inanamadım. nasıl yani ya. belki çatlamdı kist oluştu.tamam ovitrelleye birçok yumurta dayamaz :) ama arada istisnalar oluyor.ben ikinci kez klomen kullandığımda bir yumurtam aşırı büyüdü. doktor o zaman dediki bu erken çatlayıp diğerlerinin çatlamsını engelleyebilir dedi en iyisi önlem olarak iğne yapalım dedi. söylediği gün ovitrelle oldum. sonradan kontrole gittim ( yanlış hatırlamıyorsam ayda 3 kere gidiyordum muayenehanesine-adet başlangıcı,yumurtlamadan önce ve sonra - ve her gittiğimde yarım saat ilgileniyordu ) . o çok büyüyen yumurta çatlamamıştı ama kanama yapmıştı.doktor adetle atılır demişti. o ay erkenden adet oldum.sonrada zaten bu klomen mevzusuna ara verdim. ne söylicektim biton şey yazdım ( ama sizler için yazıyorum önceden bende çok merak ederdim çünkü ne olmuş niye uzun uzun anlatmıyorlar diye :) ) diyeceğim şu ki sizler istabul ankara gibi büyükşehirlerdesiniz nasıl olurda doktorlar bu kadar geniş davranabilirler.

evet sabah okumuştum bunu doğal yoldan beşiz lere hamile.valla hayretlik bişey.yumurtları çok kaliteliymiş dememkki.ama 3 tanesini sonlandırcaklarmış bu üzücü bişey ama.

Teşekkür ederim Deryacığııımm yaa. Hakikaten ben Alminas yazmışım, doğrusu TOTEM olacaktı. buyrunnnnnnnnn Alminas bu aralar çalışmalarda tabii kafamçokkarıştı Belki de Allah söyletti yahuu. Bakarsın 10 gün sonra Alminas da bağırıyor hamileyim diyeealkisalkisalkis

Benimde birde yumurtam kiste dönüştü patladı iç kanam geçirdim hastanede kaldım nerdeyse ameliyata alacaklardı. Adam geçmişte böyle bir şey yaşadığımıda biliyor. Uyarıyorumda yok. Bu ay geçsin kendi drum da alacağım soluğu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…