Klomen ve gonaphene ile hamişliğe uğraşanlar veya hamişler

esemos iyi gidiyor çok şükür.bulantım hiç olmadı.ama iki gündür hafif göz karaması oldu geçti.ama karnım çok şişiyor nolcak bilmiyorum çok rahatsız oluyorum.sanırım folik asit yapıyormuş bunu.bir tane simit bile yesem karnım çatlayacak gibi oluyorum.görseniz 5-6 aylık hamile dersiniz.zaten kilomda var.baya rahatsız ediyor bu durum beni.

slm arkadaşlar eşim sprem testi yaptırdı spermleri hareketsiz cıkdı.eğer buayda olmazsa üroloğa gidin dedi.bundan sonra aşılamaya gecelim derim dedi.ama önce rahim filmi dedi.perşembe günü dok gittim.baktı bi yumurtam oluşmuş dedi ve güzel büyümüş dedi.ilaçı arttırmakişe yaradı dedi.25mm olmuş.dünde çatlatma iğnemi oldum.hayırlısı inşallah

3 aydan sonra rahatlarsın canım bebişinin nazınada katlan artık okadar bekledin biraz yoracak seni tabikigamyoncuiremsu

canım inş. bu ay tutar da rahatlarsın doktorunun söylediği günlerde bol bol çalışın:hulya::hulya:bebişine en kısa zamanda kavuş:ecrin_bebek:

hareketsiz derken hiçmi hareketli yok

gulcan selam sen burda baya kıdemlisin sanırım
yaa hiç hızlı hareketli spermi az olan yada olmayan birinin hamile oldugunu gordunmu
bizde problem bu. bu yuzden merak ediyorum

evet gördüm canım.erkek infertilesi bölümüne girip bakarsan görürsün.
benim eşimde de hareketlilik sadece %14'dü.ama çok şükür hamileyim.

Eğer klomifenle yumurtlama sağlanamazsa ya da yumurtlama olmasına rağmen gebelik oluşmazsa o zaman neler yapılır?
Bu kadınlarda genellikle ikinci seçenek olan iğne tedavisine başlanmalıdır. Bu amaçla kullanılan iğneler kadınlık hormonu olan estrojeni uyaran üreme hormonlarını içerirler.
ığne tedavisi günlük olarak yapılır. Bu tedavi sırasında yumurtaların gelişimini yakından izlemek gerekir. Bu konuda yeterli tecrübesi olmayan hekimler biran önce sonuç almak için bu iğneleri gereksiz yere ya da gereğinden çok yüksek dozlarda kullanabilirler. Böylece bu tedaviler sonunda aşırı uyarılma sendromu denilen tablolar ya da zaman zaman medyada da yer alan (yedizler örneğinde olduğu gibi) çoğul gebelikler oluşmasına neden olur.
Bu nedenle iğne tedavisinde hekim de sabırlı olmalı, en düşük dozdan başlayarak belli sürelerle yumurtaların gelişimine göre dozu ayarlamalıdır. Bazan bu tip ayarlama 3-4 hafta kadar da sürebilir.
Bazen yumurtlama olmamasının sebebi beyindeki hipotalamus veya hipofiz bölgesinden salınması gereken hormonların yetersiz salgılanması ya da hiperprolaktinemi (süt hormonu yüksekliği) veya hipotiroidi (tiroid bezinin az çalışması) gibi başka bir hormonal problem olabilir. Bu sorunların herbirinin tedavi şekilleri farklıdır.

Verilecek tedaviyle yumurtlama sağlanmasına rağmen 2-3 ay içersinde kadın gebe kalamazsa o zaman aşılama yöntemine başvurulur. Aşılamanın her bir deneme için başarı şansı % 10-15 civarındadır. Bu işlemle de başarı sağlanamaz ise (3-4 kez yapılmasına rağmen) o zaman tüp bebek denemesi önerilir.

ALINTIDIR.

aynı değil canım.
biri adetin yine 3.veya 5.günü günlük dozlar halinde yumurtanın gelişmesi için vurulunan iğnedir.
diğeri yumurta oluşmuş ve çatlama olması için vurulan iğnesi.ikisi farklı şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…