canım bende bu ay incır kuru yapıyorum dene bence sendeHerkeze selam arkadaşlar
Benin 1 cm çikolata kistim vardı doğum kontrol hapı kullandım ve geçti. Doktor bu ay klomen verdi günde bir tane 5 gün iç dedi içtim sonra yumurtalarıma baktı 2 tane oluşmuş 12.5 cm di ikiside küçük dedi çatlatma iğnesi yapmadı bir ilaç daha verdi duphaston diye bunu iç adetinin 3 günü gel dedi. Şimdi ilacı içiyorum
Arkadaşlar yumurtlamaya iyi gelen yiyecekler hangisi biraz anlatırmısınız Önceki yazılanlara baktım biraz karışık geldide.kafamçokkarıştı Yardımcı olursanız sevinirim
sağol canısı iiyim.sen nasılsın.naptın içirdinmi kı kocana.nasıl tadını beğendimi,benimki amma laf etmişti,suratını buruşturup içiyodu.:roflol:
mrb arkadaşlar bizde bebek istiyoruz ve 4 aydır klomen kullanıyorum ama bu ay adet olmadım geçen ay adetim 5 de olmuştum ve 4 gün erken olmuştum bu ay hala adet olmadım acaba hamile olabilirmiyim...birde bu ay progestron testi yaptırmıştım 5.6 çıkmıştı pek ümidim yoktu o yüzden ama hala gelmedi..inşallah hamileyimdir..Allahım hepimizin yüzünü güldürür inşallah....
mrb arkadaşlar bizde bebek istiyoruz ve 4 aydır klomen kullanıyorum ama bu ay adet olmadım geçen ay adetim 5 de olmuştum ve 4 gün erken olmuştum bu ay hala adet olmadım acaba hamile olabilirmiyim...birde bu ay progestron testi yaptırmıştım 5.6 çıkmıştı pek ümidim yoktu o yüzden ama hala gelmedi..inşallah hamileyimdir..Allahım hepimizin yüzünü güldürür inşallah....
yaa bişey sorcam nasıl yani ayda bir yumurta geliştirir anlamadım.beni bi aydınlatırmısınız.bende şimdi yumurta yokmus doktor p.tesi ilaç tedavisine başlayacak o zaman yumurtam olurmu yani.çok korkuyorukm yaa olmazsa diye.yani bu yumurta nasıl bişey olup kayboluyotrmu anlamadım ya.bilgisi olan varmı kızlaarrr
aman masallah bi gün girmedim topiğe kac sayfa yazmıssınız yawww kıslar süpersinizzzz
ozgecim noldu senin test yaptırdınmı merak ettim çok ?:1hug:
ay hayır yaaa yaptırmadım resmen bunalıma girdim ben yaaa gidemiyorum doktora test yaptım neatif cıktı ya tamam bitti hersey ve hala hastalanmadım heralde kist falan oldu bende adet göremiyorum
Sana da selam Aysimacığıım. Geçmiş olsun. Bilirim o kaşıntı illetinii :1shok: Ama hamileliğe engel olacağını düşünmüyorum. Benim de acayip kaşıntım vardı temmuz ayında. Hatta Ağustos ayına da sarkmıştı. Ve hattaa ilişkiye girmek bile işkenceye dönüşmüştü acıma yapıyordu. Ama ben Ağustos ayında hamiş kalmıştım. Allah hayırlısını versin.
[çok saol cnm moral oldu inankii yarına randevu aldım bekleyemicem pazartesiye kadar
canım sakın canını sıkma bunun için. benimde hiç bulantım olmadı. sadece 7 haftamda sabahları hafif bulantılar oldu ama geçti. bi de mide yanmaları olyodu 6-7. haftalarda onlar da azaldı. bugün 9.haftamız bitti çok şükür ne bulantı ne kusma var. sabah doktora gittik ve bebeğimizin kalp atışlarını gördük çok şükür. çok sağlıklı dedi. biz sanırım şanslı annelerdeniz. bulantı konusunda. olmaması daha iyi. olmayınca bebek sağlıksız diye bişey yok. sen bakma öyle herkes azına geleni söylüyo ama her bünye farklı tepki verir tabi.
Canım kadınlarda 2 tane yumurtalık var ve bu yumurtalıkların içinde binlerce yumurta var. Her ay adetinin ilk gününden son gününe kadar yumurtalıklarında 5-10 arası yumurta gelişmeye başlar ve adetinin belli günlerinde yükselen hormonlarının da yardımı ile bu yummurtalardan en kaliteli ve gelişmiş olanı yumurtandan atılır ve çatlar o yumurtalığa bağlı tüplerde ilerlemeye başlar bu arada eğer yumurta sperm tarafından döllenirse yaklaşık 10 gün içinde tüpleri terkeder ve rahme düşer bu arada zaten kalınlaşan rahim duvarı heray adetinle birlikte atılır ama gebelik oluşmuşsa atılmaz ve kalınlaşmaya devam eder.
Yumurtalıklarında yumurtan oluyordur fakat bu yumurtaların çatlamaları için belli büyüklüklere gelmeleri lazım bu boyut genelde 16-21 arası.Pco olan yada yumurta tembelliği olan kişilerde yumurta bu boyuta gelemeden kendiliğinden sönüyor.Dolayısıyla tüplere çatlamış bir yumurta ulaşmadığı için gebelik şansı da olmuyor.
Klomen tarzı ilaçlar hormon desteği sağlayıp yumurtalıkları uyarır ve yumurtaların dediğim boyutlara gelmesine yardımcı olur.Muayene sonucunda yumurtalar gerekli boyuta gelmişse doktor çatlatma iğnesi verir (yumurtanın çatlaması için) ve ilişki önerir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?