ateş ölçmeyi hangi saatlerde yapıyodun?
gün bitmiyor gece bitmiyor..zaman geçmiyor sanki..daha 8 koca günüm var..kızlar ya...kan testinde ne zaman cıkardı...3-4 gün öncemiydi???
ben rastgele ölçüyodum belli bi saatte değil yani..internette araştırırken görmüştüm hamile kalınca ateş belli bi değerden düşük çıkmazmış..genelde aynı değerlerde seyredermiş..aklıma geldikçe ölçüyodum..günün herhangi bi saatinde yani..fakat ateşi gribal enfeksiyon,vücutta herhangi bi iltihaplanma vb de etkileyebiliyor..yani kesin tanı değil..ben akıntım ve bel ağrımdan sonra ölçmeye başladım yani bikaç hamilelik belirtisinden sonra..akıntımdan dolayı emin oldum ben..35 derece hakkında yorum yapamıycam yani konu hakkında bilgim yok ama adetine kaç gün kaldı..eğer 4-5 gün kaldı ise akıntın varsa ve diğer hamilelik belirtilerinden bazıları varsa hamilelik adına şüphe duyabilirsin..umarım hamilesindir,hayırlısı olsun..
Allahüm salli ala seyyidine muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed.
Allah'ım burda olan bütün evlat isteyen kardeşlerime imanlı hayalı edepli güzel ahlaklı güzel huylu güzel yüzlü sağlık sıhatli islam hadimi en hayırlı şekilde bir evlat nasip et. ve en kısa zamanda en hayırlı ve sağlıklı bir şekilde.amin.
Allahüm salli ala seyyidine muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed.
duanın başı salevat sonu salevat olursa dua daha çabuk kabul olurmuş.
benimde en az 15 günüm var beklicez paşa paşa inş. beklemeye değer olur bu ay....
kızlar adetime 5 gün var. ateşim; öğlen 35.0 -akşam 35.7 - şimdi ise 36.0 çıktı??? sizce nasıl yani yükseliyomu? böle yükselmeye devam edecekmi :26:
kızlar adetime 5 gün var. ateşim; öğlen 35.0 -akşam 35.7 - şimdi ise 36.0 çıktı??? sizce nasıl yani yükseliyomu? böle yükselmeye devam edecekmi :26:
noldu sonuç bi haber yokmu canım herkes senden hayırlı bi haber bekliyorinş. vardır
cnm sen atese filan bakma onu hergün aynı saatte yataktan kalkmadan ölçmen gerekli ve insanı bosyere strese sokuyor..bak ne güzel 4 günün kaldı artık düsünme rahat olki bebek varsa sana sımsıkı tutunsun..psikoloji cok önemli ben buna kanaat getirdim artık duanı et ,içini ferah tut gerisi Allahıma kalmıs zaten hadi ins hamilesindirr
canım dünde yazdım..önce diğer hamilelik belirtilerine bak..yani akıntı,göğüslerde değişiklik,kasık ağrısı vb..ateşi biçok şey etkiliyor..ben ateşime bakmaya başladığımda zaten diğer belirtilerden dolayı hamile olduğuma inanıyordum..mesela kasıklarımda çok batma oluyodu,bel ağrısı,akıntı vb..grip,iltihaplar,üşütme,hatta bulunduğun yerin ısısı bile ateşini etkiler..o yüzden ateşe takılma..diğer belirtilere öncelik ver..zaten adetine de az kalmış,belirtilere de takılma aslında..oluruna bırak ki kendini daha rahat hissedebilesin,bebek varsa da rahat ol ki rahat tutunsun..
canım ateş ölçmek istiyosan sabah ilk kaltığında yataktan çıkmadan ölçeceksin. ama hastalık yoksa doğru sonuç verir grip gibi bişey varsa zaten etkiler çok güvenilir değil yani.
canım benim..saolasın..ayrıntılı açııklamaların için..şimdi tam olarak oturdu..hayırlısı bakalım..ne olacak..insan ne cok kendini dinliyor dimi bu dönemlerde...vallahi kendimi dinlemekten coğu zaman etrafı duymuyorum...kan testinde 4-5 gün önce çıkıyor..yani şöyle anlatıyım kısaca..hamile olmayan yani yumurtası döllenmeyen bi kadında kanda beta hcg 0-5 arası çıkıyor.fakat yumurta döllendiğinde değerin önce 5 in üstüne çıkıyor daha sonra embriyo bölünmeye ve rahime yerleşmeye başladıkça değerin 48 saatte 2 kat artıyor..yani adete 4-5 gün kala kanda beta hcg hamilelik varsa kesinlikle çıkıyor (bilimsel olarak)..internetten de araştırabilirsin bu bilgiyi bi çok sitede var zaten..ben dr a sormuştum adete 4-5 gün kala değerin 20-25 çıkmasını bekliyoruz biz hamilelikte demişti..benim geçen ay adete 5 gün kala değerim 4 çıkmıştı..dr kesinlikle hamile değilsin demişti..nitekim hamile değildim..diğer ay adete 5 gün kala değerim 26 çıktı hamileydim..öyle yani..çok merak eden arkadaşlar 4 gün kala kanda beta hcg baktırın..fakat şunu da söyliyim erken yaptırmanın dezavantajı şu..biçok gebelik döllenme olduğu halde rahime tutunamadan yok oluyo..embriyo yerleşemiyo,kimyasal gebelik vb oluyor..yani değer 5 gün kala 25 çıkıp adet günü geldiğinde kimyasal gebelik geçirip değeri 0-1 e düşen insanlar var..5 gün kala değere baktırıp 2 gün sonra tekrar baktırdığınızda durum netleşiyor..2 kat artması önemli..benim mesela 3 kat artmıştı..
peki teşekkürler
canım benim..saolasın..ayrıntılı açııklamaların için..şimdi tam olarak oturdu..hayırlısı bakalım..ne olacak..insan ne cok kendini dinliyor dimi bu dönemlerde...vallahi kendimi dinlemekten coğu zaman etrafı duymuyorum...
evet öyle..hamile kalmak ve bi bebeğin dünyaya gelme si ne kadar zormuş dimi :44: insan düşününce o kadar tuhaf ki..ben bebeğin oluşması ile ilgili çok belgesel izledim..o kadar ilginç ki..kadının içine milyonlarca sperm dökülüyor..fakat yaklaşık 2-3 tanesi yumurtanın etrafına gidebiliyormuş..(o da yumurtlama olduğunda erkeğin içine boşalma anını denk getirirsen yumurta sönmeden)..bu 3 tanesinden de sadece 1 tanesi en kalitelisi yumurtayı delip içine giriyormuş..yumurta içine sperm girince o delik kapanıyormuş hemen ve dışarda yumurta etrafında kalan 1-2 sperm hemen ölüyomuş..işte sonra sperm kuyruğundan kurtuluyor kuyruğu düşüyor..sonra yumurta hücresi ile sperm birleşip çoğalmaya başlıyor..2 ye 4 e 16 ya vb çoğalarak yavaş yavaş rahime ilerliyor..bu yaklaşık 7-10 gün sürüyor..bu süre sonunda embriyo rahime düşüyor vb..o kadar ilginç bi hikaye ki..ben 9-10 çocuk doğuran kadınlara hayret ediyorum..o kadar mucizevi bişey ki hamile kalmak çok zor aslında..geçen hastanede bi kadın gördüm 2 aylık hamileymiş..bana sen neye geldin dedi kan testine dedim...aaa hamilelikte kan testi mi yapılıyor dediöyle kadınlar test yaptırmayan ultrasona bile girmeyen kadınlar takır takır doğuruyor..bazen düşünüyorum da acaba biz kafamıza herşeyi çok takıyoruz o yüzden mi sorunlar çıkıyor acaba..taktıkça ve araştırdıkça yani :44: benim eşimin ailesi köyde..annesi 4 defa doğurmuş..hatta 1 i ikiz..doğurtanda köydeki kadınlar..dr yüzü bile görmemiş..üstüne üstlük sürekli tarlada çalışan insan..ben ayağa kalksam kanamam oluyor..valla kafam almıyo bazen bu karmaşık durumları :44:
senden de olumlu sonuçlar alırız inşallah..bende merak ediyorum..bide candy vardı ondan da ses çıkmadı çok merak ettim noldu acaba?
canım bende seni okuduktan sonra bi bakayım dedim ateşime..dün akşam 6,5 idi..bu gün 7,0 cıktı ateşim..ya bununla bile olsa umutlanıyor insan ister istemez..seni cok iyi anlıyorum..neyseki senin zamanın doldu..inşallah yarın hayırlı haberlerini alırız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?