- 15 Mayıs 2010
- 6.716
- 5.835
- 723
Canım merhaba klomen 2. Kez kullandım demişsin yani 2 ay üst üste mi yoksa 3 ay kullandın ara verdin tekrar 3 ay daha mı kullandın???Klomen 2 kez kullandım bende işe yaramadı şimdi aşılama denicez bakalım
Senin de olacağına eminim yaşın genç acele etme olur. Klomenin de bir zararı yok gerekirse kullanılabilir bence. Dediğim gibi ben kendime bir ay daha süre verdim olursa olur olmazsa klomen iyidirMaşallah bnden çok kademelisiniz bn daha yolun başındayım ama çok sabırsızım insallh rabbim klomene gerek kalmadan nasip eder bnce 38 yaş o kadarda çok değil üzülmeyin genede çok şükür kızınız var bnm o da olmaz diye üzülüyorum bazen ama kendimi toparlıyorum daha sonra
Canım öncelikle geçmiş olsun evet yumurtanın çatladığı günden 14 gün sonra belli olur gebelik merak ettim neden çat iğnesi vurulmadın. Yumurtaların büyüyüp çatlamazsa kiste dönüşür ne kadar büyükse o kadar büyük olur riske atmaya değer miydi ya da doktor emin mi kendiliğinden çatladığından. Bel ve kasık ağrısı yapan bir ilaçtır bu evet bende yaşadım onları ama mide bulantısını bilemicem bende olmadı belki senin ki psikilojiktir yani iki gün sonra başlaması biraz erken gibi ya da başka bir sebeptendir bilemiyorum. Allah gönlüne göre versin..Kızlar merhaba. Adetim geciktigi için doktora gittim ve doktor muayene edip pko olduğumu söyledi. Sonra kendiliğimden adet oldum hormonlara bakti ve prolaktin yuksek dedi ilaç verdi. Onun dışında herşey normaldi ama doktor klomen verdi. 3.gun başladım 1 hafta sonra tekrar gittim. 2 adet yumurtan oluşmuş ve sağlıklı dedi. Boyutunu söylemedi ama çatlaması yakın 2 günü geçmeyecek ilişkiniz dedi. Hergün yada günasiri ilişki önerdi. Bende doktorun dediğine uyuyorum ama merak ettiğim şeyler var. Yumurtlama döneminde mide bulantısı oluyor mu yoksa bu ay ilaç kullanmanın etkisi mi ? Eşimle ilişki yaşadıktan 2 gün sonra başladı bulantim. Ovulasyon dönemine yoruyorum. Birde bel ve kasik agrisi çekiyorum. Sizlerde de oldu mu? Birde doktorum var çatlatma iğnesi vermedi ve yumurtaliklar temiz dedi. Hormonlar da öyle pko değil miyim yani anlamadım. Ve yumurta catladiktan 14 gun sonra adet olunuyor değil mi ? Yoksa yine 1 ay bekleyecek miyiz benim düzensiz zaten. Adetten 6 gun sonra yumurta catlama donemindeysem en erken ne zaman öğrenebilirim tuttuğunu.?
Amin cümlemize inşallah. Cevap verdiğin için çok teşekkür ederim ama doktor çatlatma iğnesinden hiç bahsetmedi bile. Bir daha gitmeli miyim sence yumurta çatlamış mi diye ? Doktor bakıp 2 adet yumurtan oluşmuş ve çatlaması yakın boyutu büyük dedi. Mide bulantısı ovulasyon döneminde de olabilen bişeymis ve akintim geldi bugün kasik ağrım geçti. Ya yumurta catladi yada dediğin kist oluştu. Ne yapsam bilemedim. Doktor bana direk git çocuk yap dedi. Sağlıklı şekilde yumurtan oluşmuş dedi başka bişey demedi :-(Canım öncelikle geçmiş olsun evet yumurtanın çatladığı günden 14 gün sonra belli olur gebelik merak ettim neden çat iğnesi vurulmadın. Yumurtaların büyüyüp çatlamazsa kiste dönüşür ne kadar büyükse o kadar büyük olur riske atmaya değer miydi ya da doktor emin mi kendiliğinden çatladığından. Bel ve kasık ağrısı yapan bir ilaçtır bu evet bende yaşadım onları ama mide bulantısını bilemicem bende olmadı belki senin ki psikilojiktir yani iki gün sonra başlaması biraz erken gibi ya da başka bir sebeptendir bilemiyorum. Allah gönlüne göre versin..
Daha önce doktorda yumurta takibi yaptıysan biliyordur ondan vurdurmamıştır yok yapmadıysa sen de bilebilirsin eğer daha önce ovulasyon testleriyle falan takip ettiysen ama genelde klomenle daha erken büyüdükleri için daha erken çatlamaları lazım muayeneden 10 gün geçmediyse kontrol hakkını kullan git kontrol et ücretsiz belli olur. Ben bu doktorları anlamıyorum ya bir tedavi yapıyorsan tam yap zaten kendi kendine olsa yanınıza gelmeyiz bir de çok büyümüşler diyor.. ya çatlamazsa. Ben dört kere klomen kullandım. Yalnızca bir tanesinde olumlu sonuç alamadık yani 11 mm geçmedi boyutu ve çat iğnesine gerek kalmadı ama onda bile korktum ve hala şüpheliyim inanır mısın.. Sonuncunun üstünden bir ay falan geçmiş olması lazım tam bilemiyorumAmin cümlemize inşallah. Cevap verdiğin için çok teşekkür ederim ama doktor çatlatma iğnesinden hiç bahsetmedi bile. Bir daha gitmeli miyim sence yumurta çatlamış mi diye ? Doktor bakıp 2 adet yumurtan oluşmuş ve çatlaması yakın boyutu büyük dedi. Mide bulantısı ovulasyon döneminde de olabilen bişeymis ve akintim geldi bugün kasik ağrım geçti. Ya yumurta catladi yada dediğin kist oluştu. Ne yapsam bilemedim. Doktor bana direk git çocuk yap dedi. Sağlıklı şekilde yumurtan oluşmuş dedi başka bişey demedi :-(
Hadi ya. Yok daha geçmedi haklısın gitsem iyi olacak çatlamış mi merak ettim derim. Ya bana hiç iğneden falan bahsetmedi bile. Hep burda okuyup öğrendim. Birşeyler soraym dedm git çocuk yap dedi. Olmazsa adetinin 3. Günü yine gel dedi bu kadar. Oysa dediğin gibi takip etmesi gerekmez mi ? Çatlamışsa bile 14 gun sonra gel test yapalım tutmuş mu falan demi. Bazı arkadaşların doktorları herseyini takip ediyor.Daha önce doktorda yumurta takibi yaptıysan biliyordur ondan vurdurmamıştır yok yapmadıysa sen de bilebilirsin eğer daha önce ovulasyon testleriyle falan takip ettiysen ama genelde klomenle daha erken büyüdükleri için daha erken çatlamaları lazım muayeneden 10 gün geçmediyse kontrol hakkını kullan git kontrol et ücretsiz belli olur. Ben bu doktorları anlamıyorum ya bir tedavi yapıyorsan tam yap zaten kendi kendine olsa yanınıza gelmeyiz bir de çok büyümüşler diyor.. ya çatlamazsa. Ben dört kere klomen kullandım. Yalnızca bir tanesinde olumlu sonuç alamadık yani 11 mm geçmedi boyutu ve çat iğnesine gerek kalmadı ama onda bile korktum ve hala şüpheliyim inanır mısın sonuncunun üstünden bir ay falan geçmiş olması lazım tam bilemiyorum
Yok valla benim doktorum ben söylemeden her seferinde çat iğnesi verdi bir tanesi göbektendi bu sefer öyle deneyelim demişti. Memnun değilsen değiştir doktorunu. Benim bu ikinci. Birinciden memnun değildim şimdi çok memnunum ama yurt dışına geldim burda doktora gitmiyorum güvenmiyorum ..Hadi ya. Yok daha geçmedi haklısın gitsem iyi olacak çatlamış mi merak ettim derim. Ya bana hiç iğneden falan bahsetmedi bile. Hep burda okuyup öğrendim. Birşeyler soraym dedm git çocuk yap dedi. Olmazsa adetinin 3. Günü yine gel dedi bu kadar. Oysa dediğin gibi takip etmesi gerekmez mi ? Çatlamışsa bile 14 gun sonra gel test yapalım tutmuş mu falan demi. Bazı arkadaşların doktorları herseyini takip ediyor.
Anladim canım doktor çok önemli ya bu doktora da öneriyle gittim. Osmaniye de yaşıyorum bende doktor bulmakta zor valla küçük yerde. Adanaya gidip gelmekte şuan gözümde büyüyor ama dediğini yapaym yarın gidip baktiraym catlamadiysa kist olma ihtimali yüksektir sanırım çünkü yumurtlaman yakın dedi ve ben kasik agrisi çektim ovulasyon zamanlarımı biliyorum sonra da akinti geldi.Yok valla benim doktorum ben söylemeden her seferinde çat iğnesi verdi bir tanesi göbektendi bu sefer öyle deneyelim demişti. Memnun değilsen değiştir doktorunu. Benim bu ikinci. Birinciden memnun değildim şimdi çok memnunum ama yurt dışına geldim burda doktora gitmiyorum güvenmiyorum ..
Canm merhaba osmaniyede oturuyosun galiba bn iskenderundayim eğer doktorunu değiştirmek istersen bnm gittiğim doktoru onereyim sana eğer mesafe çok fark etmiyosa tabi yardımcı olayım dedim canmAnladim canım doktor çok önemli ya bu doktora da öneriyle gittim. Osmaniye de yaşıyorum bende doktor bulmakta zor valla küçük yerde. Adanaya gidip gelmekte şuan gözümde büyüyor ama dediğini yapaym yarın gidip baktiraym catlamadiysa kist olma ihtimali yüksektir sanırım çünkü yumurtlaman yakın dedi ve ben kasik agrisi çektim ovulasyon zamanlarımı biliyorum sonra da akinti geldi.
Bence de git canım için rahatlar hiç değilse :)Anladim canım doktor çok önemli ya bu doktora da öneriyle gittim. Osmaniye de yaşıyorum bende doktor bulmakta zor valla küçük yerde. Adanaya gidip gelmekte şuan gözümde büyüyor ama dediğini yapaym yarın gidip baktiraym catlamadiysa kist olma ihtimali yüksektir sanırım çünkü yumurtlaman yakın dedi ve ben kasik agrisi çektim ovulasyon zamanlarımı biliyorum sonra da akinti geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?