- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Organizasyona katılmakta bir şey yok tabii. Zaten insan kendini mutlu hissederse kendi katılmak ister. Ama bazen davete katılmanın ötesine geçiyor işler. Mesela iki kişilik evlilik kabile evliliğine dönüyor. Eş, diğer eşe dayatmada bulunuyor. Eş ailesi çok müdahil oluyor vs. Kocası da söz vermiş ama caymis konu sahibinin söylediğine göre. Eğer öyleyse bu insan kandırmak oluyor.Haftada bir onun ailesinin organizasyonuna katılmakta ne var anlamadım? Her gün değil. Ben haftada bir iki gitmezsek ben gidelim diyorum. Ve her organizasyona katılıyorum ne var bunda. Benim de mi kötü hissetmem lazım anlamadım.
Merhaba hanımlar
3 yıllık evliyim.. eşimle 1 yıl flört edip evlendim ki. evliliğe beni zor ikna etti. Artı flört bile sayılmaz; ailemden uzak bi şehirde olduğum için yalnız yaşıyordum. Çok taraftar değildim evime gelip kalmasına ama sürekli git de denmiyor
Herneyse kalma süresi sıklaştı.. aile ve akraba ziyaretlerini tamamen bitirdi(sülalece çok sık görüşürler 100-150 kişilik bir grup düşünün her hafta Bi organizasyonları olur. Düğün derneklere şöyle Bi uğrayıp erkenden geliyordu. Kaba tabirle dibimden ayrılmıyordu. bende gitmesi için ısrar ediyordum çünkü çalıştığım için kendime vakit ayıramıyordum temizlik ütü çamaşır vs. Birde içime sinmiyordu. Nişanlandık ve eşyalarını alıp bana taşındı zatenve başladı film..
Annesine gidip ordan gel bu gece burda kalalım diye aramalar.ev arıycaz arıyo emlakçı dayım gel diyo Bi gidiyorum k. Valide görümce de orda. Eşyalarım vardı zaten. sadece misafir masam yoktu. Çıkıp bakıcaz diye hbr bekliyorum beni arıyo görümcemle masa bakmış gelebiliyosan biz şurdayız fln
Başka Bi zmn ev bakıyoruz tek Bi eve bakıp annesine gidiyoruz.düğün alışverişi eksiği için çarşıya çıkıyoruz acıktık annesini arıyo ne yemek yaptın fln derken bende düğün öncesi film koptu bitti dedim.inanın ağlayarak yalvardı ki hiç istemediğim sözler çıktı ağzından istersen görüşmem benim ailem sensin gb.
Neyse öyle böyle derken evlendik her hafta çağrılıyoruz yok kahvaltı yok d. Günü yok şu geldi gelin yok bu geldi. Tatilede gidildi beraber derken bana fazla geldi tartışıyoruz tabi.benim ailem sensin diyen adam gitti yerine sen beni ailemden mi koparmak istiyosun diyen Bi adam geldi.ve bir organizasyona bile hasta olup katılmasam burnumdan getirdi. her tartışmada benim ailem şöyle benim ailem böyle diye konuşuyor.defalarca anlattım zoruma gidiyo bunu yapma diye. Acaba çocuğumuz yok diyemi böyle.. Yoksa hep böylemi kalıcak..![]()
Biz beraber aldık yazmışmıyım ben iyice okudunuzmu görümcemle seçip beni çağırdı yazmışım dimi. Bence siz birkaç kere okuyun. Okulda anlamadığınız yer varsa birkaç kez okuyun derlerdi.Ben de eşyaları alırken ailesiyle aldık ama benim istediklerimi aldılar hep. Allah'ım isyan mı etmem lazım. Galiba sorun bende![]()
Tamam da seçtiklerini zorla mı aldırdılar size? Ben de halıları alırken görümcem, kayınvalidem falan gitmişler. Beğendin mi dediler. Kendin istediğini seç dediler.Biz beraber aldık yazmışmıyım ben iyice okudunuzmu görümcemle seçip beni çağırdı yazmışım dimi. Bence siz birkaç kere okuyun. Okulda anlamadığınız yer varsa birkaç kez okuyun derlerdi.
Canım benim bu öyle Bi durum değilTamam da seçtiklerini zorla mı aldırdılar size? Ben de halılarını alırken görümcem, kayınvalidem falan gitmişler. Beğendin mi dediler. Kendin istediğini seç dediler.
Bütün eşyaların parasını onlar verdi. Bazen benden ayrı gidip bakarlardı. Çağırırlardı. Beğenmezsem değiştirirdim. Ama en iyisi olsun diye mağaza sahibine söylerlerdi.Canım benim bu öyle Bi durum değil
Halıları onlar hediye almışlardır sana..
benim bütün eşyam vardı zaten bekar evimde sadece misafir masam yoktu
O zaman anladığım kadarıyla siz bütün eşyaları beraber aldınız şu durumda yatak odası beyaz eşya k. Valide görümce aldı senide çağırıp beğendinmi dediler öylemi
Haftada bir onun ailesinin organizasyonuna katılmakta ne var anlamadım? Her gün değil. Ben haftada bir iki gitmezsek ben gidelim diyorum. Ve her organizasyona katılıyorum ne var bunda. Benim de mi kötü hissetmem lazım anlamadım.
Neden ki kendimden ziyade onları düşünürüm ben. Yani mesela benim kardeşimin eşi aramaz sormaz gelmez. Annem çok üzülür. Haftada bir neden gidilmesin. Gönülleri olsun yaşlılarınHerkes ayni degil, siz memnunsaniz halinizden sorun yok ama ben mesela haftada bir eşimin ailesine gidemem surekli. Kendi ailem yakin olsaydi onlara da haftada 1 gitmezdim.![]()
Aynen öyleOrganizasyona katılmakta bir şey yok tabii. Zaten insan kendini mutlu hissederse kendi katılmak ister. Ama bazen davete katılmanın ötesine geçiyor işler. Mesela iki kişilik evlilik kabile evliliğine dönüyor. Eş, diğer eşe dayatmada bulunuyor. Eş ailesi çok müdahil oluyor vs. Kocası da söz vermiş ama caymis konu sahibinin söylediğine göre. Eğer öyleyse bu insan kandırmak oluyor.
verdiği sözde o kadar saçmaydıki istersen hiç görüşmem fln ben öyle bişey istemedimki
Estağfurullah siz kusura bakmayınBunalmakta haklısınız ama belki aile çok heyecanlıdır. Düşünemiyorlar. Erkekler de aileye ayrı size ayrı kızıyorlar. Sizin yanınıza ailelerine laf etmezler. Benim eşim öyle. Ama benden ayrı kızar. Belki öyledir. Kusura bakmayın ben yumuşatmak istiyorum![]()
Ah arkadaşım ya bende her gece iç huzuru olmadan yatıp yeni güne öfke üzüntü dolu uyanıyorum. Hergün yeni planlar yapıyorum bende seni çok iyi anlıyorum.. Bile bile lades demedim ben sözler verdi o da üzüyo beniEşim de her hafta sonu hatta 3 güne bir annesine gitmek istediğinde, artık canima tak etme noktasında konuşmustum ben de , 2 hafta da bir gidelim dedigimde , seni mi sileyim annemi mi diyen bir adamla evliyim çok iyi anlıyorum seni , tam 1 hafta oldu, evde ikimizde birbirimizi yok sayıyoruz suan , haziran 15 e kadar sabredelim de bir an önce boşanalim dedim artık uğraşamayacağım gelmis 42 yaşına, yapmış benimle ikinci evliliğini, eee bir üçüncüye yol göründü artık tahammül edemiyorum o dereceyim suan ben de.
Ya bu erkekler hep kadınların aileden koparmak için uğraştığını sanıyor. Benimki de ilk başta öyle sanıyordu. Zamanla gerçeği anladı. Sinirlenmeye haklısınız. İnşallah düzelir.Estağfurullah siz kusura bakmayın
Sadece masa yada eşya seçmek olsaydı keşke.. Ben biz aileyiz diye düşünürken onun beni ailemdenmi koparacaksın demesi benide hasta iken gitmediğim her organizasyon için suçlaması bu hale getirdi. Bakın bugünde gitmedim bana göre haklıyım ramazan günü alkol ortamına girmek istemiyorum. O halde araba kullanacak o arabaya binmek istemiyorum ama bundan dolayı sonradan suçlanıyorum anlatabilmişimdir umarım