- 16 Haziran 2009
- 428
- 448
- 358
Olayı nasıl manipüle ederek anlatıyorsunuz cidden inanılır gibi değil. Bu aileye düşkünlük filan değil. Eşinize sabır diliyorum gerçekten. Adamın hiç bir çabası görülmüyor bir de suçlanıyor.Arkadaslar merhaba
Ben istanbulda büyüdüm. sonra esimle evlendik (akraba evliligi) ve avrupaya tasindik.... cünkü oda orda dogmus büyümüs.
Ilk zamanlar kocamin ailesi ile beraber kaldik ,sonra kaynanam bana bagirip cagirmaya basladi. Ev alacaktik burnumuzdan getirdi. Aman yok senin erkek - kardesimin üzerine olmazmis, cünkü evlenirse karisi kandirip evi falan elinden alabilirmisde fln. Olay büyde ve bizde ayrildik.
Simdi ayri yasiyoruz ve bi ev sahibi olduk. Cok sükür ordan kira geliyor su an. Ve ikince ev icin krediye bas vurduk. Ama esimde benim nezaman aileme bir iyiligim dokunsa, mesela anneme telefon aldim, laf sokmadan duramiyor..
Bazen deliriyorum ve bana cevap olarak senin babanlar insan degil, kalitesizler gibi laflar söylüyor. O ailesine hic para falan hic göndermemis.
Evlenmeden önce babam ona biraz sert cikmisti, davranislarindan dolayi. Sürekli onu dile getiriyor, insan degilmis babam. Insanliktan önce parayi düsünüyormus. Yok senin baban sizin lokmalarinizi sayiyor mus , gönlü zengin degilmis. Yok hic deger vermiyormus.. Yaaa dayanamiyorum.
Kiz kardesime para yollamistik gecen yil, bizim yillik sadakamiz online bir kuruma havale etsin diye... Onu kizkardesim yatimamis kocasinin borcunu ödemek icin ona vermis. Ondan beri kizkardesimin kocasiyla konusmuyor...
Kendi ailesinden Miras red etti, benim de aynisini yapmami bekliyor. Benim ailemin bizden beklentileri olmasin diye.
Aile olarak farkimiz yüzünden sürekli tatsiz olaylar oluyor. Hayamin sonuna kadar idare etmek zorundamiyim ?
Valla aynısını düşünüyorumOlayı nasıl manipüle ederek anlatıyorsunuz cidden inanılır gibi değil. Bu aileye düşkünlük filan değil. Eşinize sabır diliyorum gerçekten. Adamın hiç bir çabası görülmüyor bir de suçlanıyor.
Ev eşinizin abisin üstüne yapılsa kıyamet kopar burda, sizinkine yapılıyor kayınvalide itiraz edince suçlu oluyor
Kız kardeş sorma luzumu hissetmeden parayı kullanıyor, eşi de alıyor, ne olmuş ki diyorsunuz
Annenize telefon almışsınız adamcağız ses etmemiş sanki mesele etmiş gibi davranıyorsınuz
Gidince para harcatma onlara diyor benim ailem öyle biri değil diye ailenizi savunuyorsunuz
Cidden olayları değerlendirme mekanizmanız mı farklı işliyor anlamadım.
Eşiniz anladığım kadarıyla, hayatta sık karşılaşılmayan, dik duruşlu ve kendi prensipleri olan gururlu bir insan.Hayata bakışınız farklı olduğu için anlaşamıyorsunuz.
Kızkardeşin konusunda eşin hakli. Hırsızlık gibi bisey. Başta sizden isteyebilirdi. Ev niye senin kardeşinin üstüne oluyor. Birde adam kendi ailesine bile para vermiyorken senin ailende sizden beklenti içine girmesi yanlış. Ailenin paraya ihtiyacinin olması başka bisey senin onlara hediye etmen ve hayır kurumu icin verilen parayı eşinin dediğini yapmadan cebe indirmek bambaşka bisey. O yardim paraları yerine gitmedi diye kapatılan kurumlar var.Arkadaslar merhaba
Ben istanbulda büyüdüm. sonra esimle evlendik (akraba evliligi) ve avrupaya tasindik.... cünkü oda orda dogmus büyümüs.
Ilk zamanlar kocamin ailesi ile beraber kaldik ,sonra kaynanam bana bagirip cagirmaya basladi. Ev alacaktik burnumuzdan getirdi. Aman yok senin erkek - kardesimin üzerine olmazmis, cünkü evlenirse karisi kandirip evi falan elinden alabilirmisde fln. Olay büyde ve bizde ayrildik.
Simdi ayri yasiyoruz ve bi ev sahibi olduk. Cok sükür ordan kira geliyor su an. Ve ikince ev icin krediye bas vurduk. Ama esimde benim nezaman aileme bir iyiligim dokunsa, mesela anneme telefon aldim, laf sokmadan duramiyor..
Bazen deliriyorum ve bana cevap olarak senin babanlar insan degil, kalitesizler gibi laflar söylüyor. O ailesine hic para falan hic göndermemis.
Evlenmeden önce babam ona biraz sert cikmisti, davranislarindan dolayi. Sürekli onu dile getiriyor, insan degilmis babam. Insanliktan önce parayi düsünüyormus. Yok senin baban sizin lokmalarinizi sayiyor mus , gönlü zengin degilmis. Yok hic deger vermiyormus.. Yaaa dayanamiyorum.
Kiz kardesime para yollamistik gecen yil, bizim yillik sadakamiz online bir kuruma havale etsin diye... Onu kizkardesim yatimamis kocasinin borcunu ödemek icin ona vermis. Ondan beri kizkardesimin kocasiyla konusmuyor...
Kendi ailesinden Miras red etti, benim de aynisini yapmami bekliyor. Benim ailemin bizden beklentileri olmasin diye.
Aile olarak farkimiz yüzünden sürekli tatsiz olaylar oluyor. Hayamin sonuna kadar idare etmek zorundamiyim ?
Ne acayip bi ailen var. Ne demek yemek yiyor su içiyor? Bi de öyle bi ailem yok öyle insanlar değil diyorsunuz. Kızkardeşinizin yaptığı çok büyük yanlış. Sizin gibi yanlış yapıp doğru yapmışcasına savunan insanlar beni deli ediyor. Eşiniz karakterli, erdemli bi adam. Kıymetini bilin. Eşinize de kolaylıklar diliyorum.Herkese cok tesekkürler yazdiginiz cevaplar icin. Gercekten konuya iki taraftan ve daha objektiv bakabiliyorum artik.
Kizkardesim parayi bir hafta sonra yine bize verdi. Para bize geldi yani. Ama yinede kirginliklar. .. Biz aile olarak bibirimize cok bagliyiz. Benim babamgil öyle insanlar degiller. Biz istanbula gidince orda babamgilin evinde kaliyoruz. Benim babam bu ev sizindirde dedi. Orda esim durmadan eve birseyler aliyor. Bos gelmemek icin, babamgil bekliyorlarmis diyor. Benim annem gil falan cok normal bakiyor kiskardesimin yaptigina. babam bunlari duyduktan sonra cok gururlu olmaya basladi. Hic kul hakkim yok benim sizde dedi. Sonra bizim paramiza hic karismadilar. Annemde orda bizim yani esimin parasiyla bzim cocugumuza birseyler almis. Bunun lafini etmedi yarim sene gecti ama eminim kesin kafasinda kurmusdur.
Ben böyle seyleri engelliyemem... bir is bulup calismak istiyorum artik. Böyle seylerde hep ben ordada kaliyorum. Calismaya basladigimda hersey degisecekmi.3 yaslarinda cocugum var benim. Bilmiyorum, artik huzursuzluk olmasin istiyorum evde.
Ben mirasimi alacagim tabbiki. Ya benim annemgil öyle insan degiller. Onlar bize tanisirken sordular bir istediginiz varmi diye.
Benim kiz kardesimde bize mesela kendi cocugunun eski elbiselerini veriyor. Bende aynisini yapiyorum.
Cok dogru söylüyorsunuz ama cok arada kaliyorum. Benim babam esime kizin burda su iciyor yemek yiyor demis nezaman alacaksiniz bu kizi falan demis biz evlendikten sonra, esim evi falan döyüyordu ozmanlar . Bana durmadan senin baban bana seni elma gibi verdi falan diyor. Peki benim ne sucum var burda ? Ne yapabilirm ? Babama nasil konusuyorsun mus deseydim anlamyirum gercekten.
Ailen hakkında söyledikleri çok çirkin. Asla öyle konuşamaz. Ama konularda haklı. Kızkardeşin ne hakla senin bağış için gonderdigin parayı eşine veriyor. Bunun adı hırsızlık. Babanızın huyunu suyunu bilmiyorum. Bunu da en iyi siz bilirsiniz ama yazış tarzınızdan sanki adam haklıymış gibi bir kanıya vardım. Tekrar ediyorum bu asla konuşma şeklini haklı çıkarmaz. Ekleme: bence ailesi de ev konusunda haklı. Ne kadar güvenirseniz güvenin ev tapusu başkasının üzerine olmaz. Kardeşiniz çok dürüst olabilir ama Allah göstermesin başına bir şey gelse evde hiçbir hak iddia edemezsiniz. Ayrıca çalışmadan nasıl ailenize pahalı hediyeler alıp yollayabilirsiniz. Hadi siz yolladınız onlar ne yüzle kabul ediyor. Galiba eşiniz cidden haklı.Arkadaslar merhaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?