anlamadim. alcaginiz evi kardesinizin ustune mi yapacaktiniz?Aman yok senin erkek - kardesimin üzerine olmazmis, cünkü evlenirse karisi kandirip evi falan elinden alabilirmisde fln.
Kayınvalide ile aynı evde oturmayı kimse istemez. Ayrılmak istemekte haklısınız. Peki ev niye erkek kardeşinizin üzerine olacaktı? Kredi mevzusu mu? Erkek kardeşinizin maddi durumu ile ilgili sorunu varsa ve size ev alırken eşinizin ailesi maddi destek sağlayacaklarsa bunu düşünebilirler. Tabi abartmadan...
Çalışıyorsanız aile bütçesi dışında kalan birikiminizden, çalışmıyorsanız eşinizin bilgisi olacak şekilde ufak tefek imkanlar dahilinde ailenize yardım edebilirsiniz tabi ki. Ancak kız kardeşiniz çok büyük ayıp etmiş. Sizin sadaka diye yolladığınız parayı kendisi için kullanması affedilemez. Ben maddi konularda bir daha güvenemezdim. Eşinizin aklında da bu soru işaretleri vardır.
Peki siz kız kardeşiniz bu hareketi yaptığında nasıl tepki verdiniz? En başta siz kızmalıydınız. Eşiniz kızdığında siz kardeşinizi korumaya mı geçtiniz? Eşiniz bu konuda haklı.
Ekleme: Miras reddini okumamışım. Tam olarak anlamını bilmiyorum sanırım. Benim bildiğim ailesinden gelecek mirası reddediyor bu şekilde. Ailenin para/miras beklentisini kesmek için yapılmasını anlamadım.
evet. Formalite icin, yani avrupadan degilde türkiyeden kredi ciksin diyeanlamadim. alcaginiz evi kardesinizin ustune mi yapacaktiniz?
Kardeşinize tepki vermeliydiniz. O parada eşinizin de sadakası varmış. Siz helal etseniz eşiniz etmeyebilir.Evet. Erkek kardesimle esim cok iyi arkadas. Onun hic bir seyi gözüne gelmiyor. Ev onun üzerine sadece, aslinda bizim kredi ciksin diye. O üstüne aldi. Yani sadece formalite.
Calsimiyorum. Kiz kardesim öyle. Hep kedi ailesine memfaat icin ugrasioyor. Benim böyle seyler gözüme gelmiyor.
Cok iyi de deil kiz kardesim, iki cocugu var. Ben ona hep ufak ufak yardim ediyorum, esimden habersiz. Nasil bir tepki vereyimki.
Yani kimseden miras istemiyor esim. Her iki taraftan. Bide annem ona neden ediorsun oglum, onlar senin icin yapiyor demis. O da öyle seyleri sevmiyor. ama annem iyiligi icin söylüyor hep tersinden anliyor herseyi. KOnusmuyor bile ailemle cok fazla. Ben oraya gittigimdede hep, aman onlara masraf olma. Orda herseyi öde alltta kalma. Aman bana laf gelmesin, sonra burda yiyor iciyor diyor- ben objektif bakmaya calisiyorum.
Ilk defa kocanı haklı buldum ben de böyle bir adamla evliyim ne yazık ki ailesi vampir gibi sürekli sömürme peşinde üstelik bana da kötü davranırlar neden onlara pata yedireyim miArkadaslar merhaba
Ben istanbulda büyüdüm. sonra esimle evlendik (akraba evliligi) ve avrupaya tasindik.... cünkü oda orda dogmus büyümüs.
Ilk zamanlar kocamin ailesi ile beraber kaldik ,sonra kaynanam bana bagirip cagirmaya basladi. Ev alacaktik burnumuzdan getirdi. Aman yok senin erkek - kardesimin üzerine olmazmis, cünkü evlenirse karisi kandirip evi falan elinden alabilirmisde fln. Olay büyde ve bizde ayrildik.
Simdi ayri yasiyoruz ve bi ev sahibi olduk. Cok sükür ordan kira geliyor su an. Ve ikince ev icin krediye bas vurduk. Ama esimde benim nezaman aileme bir iyiligim dokunsa, mesela anneme telefon aldim, laf sokmadan duramiyor..
Bazen deliriyorum ve bana cevap olarak senin babanlar insan degil, kalitesizler gibi laflar söylüyor. O ailesine hic para falan hic göndermemis.
Evlenmeden önce babam ona biraz sert cikmisti, davranislarindan dolayi. Sürekli onu dile getiriyor, insan degilmis babam. Insanliktan önce parayi düsünüyormus. Yok senin baban sizin lokmalarinizi sayiyor mus , gönlü zengin degilmis. Yok hic deger vermiyormus.. Yaaa dayanamiyorum.
Kiz kardesime para yollamistik gecen yil, bizim yillik sadakamiz online bir kuruma havale etsin diye... Onu kizkardesim yatimamis kocasinin borcunu ödemek icin ona vermis. Ondan beri kizkardesimin kocasiyla konusmuyor...
Kendi ailesinden Miras red etti, benim de aynisini yapmami bekliyor. Benim ailemin bizden beklentileri olmasin diye.
Aile olarak farkimiz yüzünden sürekli tatsiz olaylar oluyor. Hayamin sonuna kadar idare etmek zorundamiyim ?
Ben kardeşlerime para veririm anneme yardım ederim ama kendim de çalışıyorum. Çalışmasam etmezdim. Çekinirdim eşimden. Eşin biraz haklı geldi banaArkadaslar merhaba
Ben istanbulda büyüdüm. sonra esimle evlendik (akraba evliligi) ve avrupaya tasindik.... cünkü oda orda dogmus büyümüs.
Ilk zamanlar kocamin ailesi ile beraber kaldik ,sonra kaynanam bana bagirip cagirmaya basladi. Ev alacaktik burnumuzdan getirdi. Aman yok senin erkek - kardesimin üzerine olmazmis, cünkü evlenirse karisi kandirip evi falan elinden alabilirmisde fln. Olay büyde ve bizde ayrildik.
Simdi ayri yasiyoruz ve bi ev sahibi olduk. Cok sükür ordan kira geliyor su an. Ve ikince ev icin krediye bas vurduk. Ama esimde benim nezaman aileme bir iyiligim dokunsa, mesela anneme telefon aldim, laf sokmadan duramiyor..
Bazen deliriyorum ve bana cevap olarak senin babanlar insan degil, kalitesizler gibi laflar söylüyor. O ailesine hic para falan hic göndermemis.
Evlenmeden önce babam ona biraz sert cikmisti, davranislarindan dolayi. Sürekli onu dile getiriyor, insan degilmis babam. Insanliktan önce parayi düsünüyormus. Yok senin baban sizin lokmalarinizi sayiyor mus , gönlü zengin degilmis. Yok hic deger vermiyormus.. Yaaa dayanamiyorum.
Kiz kardesime para yollamistik gecen yil, bizim yillik sadakamiz online bir kuruma havale etsin diye... Onu kizkardesim yatimamis kocasinin borcunu ödemek icin ona vermis. Ondan beri kizkardesimin kocasiyla konusmuyor...
Kendi ailesinden Miras red etti, benim de aynisini yapmami bekliyor. Benim ailemin bizden beklentileri olmasin diye.
Aile olarak farkimiz yüzünden sürekli tatsiz olaylar oluyor. Hayamin sonuna kadar idare etmek zorundamiyim ?
Ilk defa kocanı haklı buldum ben de böyle bir adamla evliyim ne yazık ki ailesi vampir gibi sürekli sömürme peşinde üstelik bana da kötü davranırlar neden onlara pata yedireyim mi
Şu laf bile şahsen benim için bitirme sebebi.Bazen deliriyorum ve bana cevap olarak senin babanlar insan degil, kalitesizler gibi laflar söylüyor. O ailesine hic para falan hic göndermemis
Evet. Erkek kardesimle esim cok iyi arkadas. Onun hic bir seyi gözüne gelmiyor. Ev onun üzerine sadece, aslinda bizim kredi ciksin diye. O üstüne aldi. Yani sadece formalite.
Calsimiyorum. Kiz kardesim öyle. Hep kedi ailesine memfaat icin ugrasioyor. Benim böyle seyler gözüme gelmiyor.
Cok iyi de deil kiz kardesim, iki cocugu var. Ben ona hep ufak ufak yardim ediyorum, esimden habersiz. Nasil bir tepki vereyimki.
Yani kimseden miras istemiyor esim. Her iki taraftan. Bide annem ona neden ediorsun oglum, onlar senin icin yapiyor demis. O da öyle seyleri sevmiyor. ama annem iyiligi icin söylüyor hep tersinden anliyor herseyi. KOnusmuyor bile ailemle cok fazla. Ben oraya gittigimdede hep, aman onlara masraf olma. Orda herseyi öde alltta kalma. Aman bana laf gelmesin, sonra burda yiyor iciyor diyor- ben objektif bakmaya calisiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?