kocam anneler gününde gelmiyor

bikahve95

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2017
1.151
1.171
83
Merhabalar,
Burdan başka konuyla alakalı bana fikir verecek kimse yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdi evet benim annem çorlu'da yaşıyor ve yarın doğum günü. Beni nişanlı biliyorsunuz ama nikahım oldu düğünüm de yakın zamanda. O yüzden kocam olarak bahsedeceğim. Aslında planımız cumartesi günü benim annemin yanına gidip anneler günü ve doğum gününü aynı gün kutlayıp pazar günü kvye gitmekti. (şuan kocamla aynı evde yaşamıyoruz henüz düğünümüz olmadı) ama eşim annemle anlaşamıyor malesef ve gelmek istemiyor. Gelmese çok ayıp olacak aralarındaki bağ tamamen kopacak.
Bende sen benim anneme gelmezsen bende senin annene gelmem dedim evet ama benim kv çok emeği var gitmezsem gerçekten ayıp olur. Şimdi eşimin gelmeme sebeplerinden bahsetmek istiyorum açıkçası haklı mı haksız mı karar veremedim.
1. Annemi aradığında annemin telefonu açmaması, ve aramışsın diye dönüş yapmaması (birkaç kez oldu)
2. Annemin kandillerde onun annesini aramaması (annesi annemden büyük) ama annemde ben kız annesiyim onun beni araması gerekiyor diyor.
3.Kocam olduğu halde bizi beraber tatile göndermemeleri (daha düğün olmamışmış)
4. En son gittiğimizde annemin nişanlıyken eşime düğün tarihi bile alamadınız böyle giderse küçük kızım sizden önce evlenir diye laf söylemesi.
5. Nikah günü annemin kv me nikah çabuk oldu düğünde çabuk olsun demesi (ona bakarsanız kv nikah günü bizi evine çaya davet edebilirdi bende bunu beklerdim, nikah oldu herkes kendi yoluna oldu resmen. Annem il dışından geldi sonuçta)
6. Annemin düğün uzarsa bikahveyi yanıma alırım diye baskı kurması
7. Kv düştü ayağnı inciltti annem geçmiş olsun diye aramamışmış
aklıma gelen şimdilik bunlar.
Ama annemde istanbula geldiğinde davet etmediklerinden dolayı onlara kırgın, nikah günü nikah sonrasında erkek tarafı evine çaya davet edebilirdi diye kırgın. ve başka şeylerde var.
Şimdi eşim gelmek istemiyor burdan sende kv gitme diyen olacak ama benim kv ile annem kötü bile olsa birbirlerine, benim kv kendi eviymiş gibi her gördüğü tabağı çanağı bana alıyor. Gerçekten baya şey alıyor maddi olarak bişeyler yapmasada, böyle ufak şeyler bile bana yetiyor. Ben anneler gününü kutlamasam çok ayıp olur.
Tabi kızdığım şeylerde oluyor ama, önceki konum mesela ama yaptığı iyilikleri de göz ardı edemem. Destek oluyor.
Ne yapmalıyım işin içinden çıkamıyorum

Sizin işler biraz karışık. Önceki konudaki kv ile bu konudaki kv nin alakası yok :)
Annenizin de eşinizin de haklı olduğu durumlar var.
Eşinize nazınızı geçirmenin bir yolunu bulun. Annenizi kötülemeden ve savunmadan Benim hatırım için demeye getirin.
Olur böyle karşılıklı yanlış anlamalar, anlaşmalar, onu da anla kızını veriyor, onun için de alışık olmadığı süreç, Yeni aile kuruluyor falan diye ikna etmeyi deneyin.
Ama misillemeden hiç hoşlanmam. Sen benim anneme gelmezsen bende senin annene gelmem diyemezdim. Ama önceki konunuzda bahsettiğiniz kv ye de mesafeli dururdum, muhtemelen aramakla yetinirdim.

Annen saygı beklemıs ılgı alaka beklemıs gorememıs halıyle kendını cekmıs gerı ama artık evlısınız dugun olmus olmamıs ne fark eder aynı evde yasamaya baslayıp kendınızle ılgılı kararları kendınız vermelısınız ( tatıl gıbı mesela), son olarakta sen gıtmezsen bende gıtmem dıyerek daha ılk gunden adamı kendınızden sogutmussunuz ama esınızın yapması gereken herseyı yok sayıp adamlık yapıp gıtmek elını opmek yas gunu ve anneler gununu kutlamak olmalı, buna cozum bulamazsanız sen gıt ananın yanına kal orda pazar donersın o da gıtsın anasının yanına ayrı takılın sadece telefonla kutlayın gecın..

nişanlın ayıp ediyor başta bunu söyleyim

kadıllerde aradın aramadın davasını gütmeniz hoş değil bir kv arar bir senın annen arar ,
sen benım anneme gelmesende ben seının anne gidecem çünkü saygı duyuyorum senın için değil kendi üstüne alınma , de

Valla onu bunu bilmem
Aile atsan atilmaz satsan satilmaz
Her daim yüzyüze bakılır
Bugün olmazsa yarın
Düğünü var cenazesi var
Ne olursa olsun gitmeli

Anneler günü zaten saçmalık bu saçmalığın üstüne saçmalık
Analar gününü kutlamayın kimseninde gönlü kalmasın

Nişanlınız çok tripli bunların hiçbiri küsmek için sebepler değil, iyi düşünün evliliğinizde size de böyle küsüp trip atan bir koca olabilir bunlar hep sinyal size.
Kv yi telefonla kutlar, nişanlım anneme gelmediği için gelmedim size yanlış anlamayın derdim ben olsam.

O zaman konusahibi de trip atmış olmayacak mı?

Kv nizin ayağını incitip annenizin onu aramaması dışında annenizin dediklerinde/yaptıklarında hiç bir şey yok.Besbelli ilgi samimiyet beklemiş eşinizin tarafından, göremeyince de kendini geri çekmiş gibi duruyo.

anneme tercüman olmuşsun valla

O zaman konusahibi de trip atmış olmayacak mı?
Ben tripli insana hiç gelemem, o yüzden karşımdaki nasıl davranırsa öyle davranırım, kısasa kısas gibi.
Başka nasıl anlatabilirsin ki yaptığı saçma çünkü bence küsmek için bahane hepsi. Ayrıca ilerisi için de tehlikeli bence, şimdiden suyuna gidip, daha düğün olmadan o annesine gelmesin ama ben onun annesine gideyim diye düşünülürse evlendikten sonra hiç başa çıkamaz.

bu kv nişanlına annene gittiniz diye trip atan kv değil miydi

hani yalan söyleyip de bir pazar gitmiştiniz

nişanlın neden annesi arıyor mesela

bana çok ilginç geldi aradım açmadı vs

annene bir şey denilecekse sen de

aradaki ilişki de mesafeli ve saygılı kalsın

nikah sonrası için de annen istanbul da misafir nikah sonrası basit bir yemek organizasyonu olabilirdi

lüks vs değil günlük iki aile basitçe

bunları da siz düşünmelisiniz bana kalırsa

O zaman işler çok çok daha sarpa sarar..
Sen bana ben sana diye..
Ve de çirkinleşir..
Saygı kalmalı arada..
Ama anne de patavatsız ayrıca sadece nişanlıda yok kabahat..
Böyle ortalıığı karıştıran cümleler kurana ben de mesafeli davranırdım..
Ve eğer anneler günüyse her iki anneye de gidilir.
Biri tercih edilmez.

ne söylediğinizi anlamadım
bahsettiğinizi anlamadım

simdiden nisanlina bukadar yuz verirsen arkasi kesilmez. ailelere karsi saygi ve hormet olmak ZORUNDA. onun gelmeme gibi bi secenegi yok. sen ona o secenegi sunarsan, hemde henuz dugun bilme olmamisken, isin is olur canim.

alttan almana arabulucuk yapmana gerek bile yok. saglam bi durus sergileyerek onun annene boyle bir saygisizlik yapmasina izin vermeyecegini, yaparsada ayni karsiligi bulacagini soyle. ozelliklede annenin abarttigi bi konu yokken ortada.

Annenin evet haksız olduğu noktalar var ama kin tutulup ziyaretine gidilmeyecek kadar büyütülecek şeyler değil. Çünkü nişanlı tarafının hataları da var, dengeyi sağlayıp ara bulacakları yerde trip atmayı tercih ediyor.
Nişanlı saygısızlığı yapıyor zaten bu noktada.
Ben de bunu savunuyorum işte annelerden biri tercih edilmemeli ya ikisine de gidilmeli, ya hiçbirine.

Nikah günü davet edilmemesi gerçekten çok ayıp. Kocan da hem suçlu hem güçlü kusura bakmasın. Tatile yollamak yollamamak onların insiyatifi düğünden sonra nereye isterseniz gidin. Kız evi naz evi tabi ki kandil bayram sen aradın ben aradım olmaz da annen aranacak haklı.. Ayağını incittiğinde aramaması hariç annende bir gariplik yok bence ki büyük ihtimal nikahtan sonra davet edilmediği için kırgındır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…