kocam azılı bir yobaz

Katılıyorum.. Din başka insanların kişisel hataları başka. Ayrıca dinde zorlama yoktur diyen "Müslüman" arkadaşlara bir ilahiyat mezunu olarak ufak bir hatırlatma; 'dinde zorlama yoktur'dan kasıt, birisini Müslüman olsun diye zorlama yoktur. Dine girme kişinin özgür iradesine bırakılmıştır, baskı uygulanamaz. Ama birisi de Müslüman olmayı seçmişse, onu hayırlı işlere teşvik etme vardır, kötülüklerden sakındırma vardır, buna emr-i maruf nehy-i anil münker denir ki farzdır. Yani bana karışmayın, size ne bize ne yoktur. Bu "Müslüman"ların kendilerini geliştirmelerini sağlar, ayrıca hayırlarda yarışıp cennete birlikte girmelerine de teşviktir. Tabiiki bunun usulü yolu yordamı vardır, tatlı dille, incitmeden vs... Konu sahibesi arkadaşım, kocanın tavırlarının dindarlıkla uzaktan yakından alakası yok... Gerçek dindarlarla karşılaşsanız birçok fikriniz değişirdi eminim.

Kusura bakmayin ama esiniz bence dengesizin teki

Kocanızın dinle hiçbir ilgisi alakası yok, en hafif ifadeyle psikolojisi bozuk saplantılı bir insan. Tedaviye ihtiyacı var Bu yaptıklarının islamla dinle alakası yok, bu halini de dinle ilişkilendirmeyin lütfen, çocukken dini eğitim almış ailesi dindarmış diye. Dindar erkekler öyle olmuyor. Öyle dinle ilgisi olsaydı zaten size asla küfür etmezdi içki içmezdi asla bir şeye zorlamazdı kimsenin arkasından kötü konuşup su-i zanda bulunmazdı, arkadaşlarınıza sapık ahlaksız muamelesi yapmazdı. İbadetlerini eksiksiz yerine getirirdi, eş olmanın sorumluluklarını yapardı. Siz de ondan memnun ve mutlu olurdunuz şu an. Sizi değiştirmek istese bile bu şekilde yapmaz güzellikle anlatırdı başta kendi yapardı zaten. Öyle beğenip almış üstelik. O kendi işine geleni din gibi gösteriyor, zaten size yaklaşımından belli hep giyim kuşam kıskançlık konuları. Zor bir durum gerçekten allah sabır versin.

şu an alkol tedavisi olacak kadar kötü durumda değil.mesele alkolü çok seviyo olması.haftada bigün içer onda da sapıtır.evlenmeden önce içmiyodu.

konu bana çok art niyetle açılmış gibi geldi niyeyse.

sebep? sizin etrafınızda gördüğünüz duyduğunuz hiç bu tarz insanlar yok mu?çok mu uçarı bişey yazmışım?

ağzınıza sağlık çok güzel yazmışsınız..tamamen onun kafasını yazmışsınız.e madem o kadar dindarsın niye içki içiyosun diyorum ona bana kalkmış onun yeri ayrı onun yeri ayrı günah işliyoruz diye sevap da mı işlemeyelim diyo..

Son düzenleme:
İLahiyat öğrencisi olarak düşüncelerinize katılıyorum :) insanımız dinde zorlama yoktur ifadesini yanlis anliyor. Ama konu sahibi arkadasin eşinin psikolojik sorunları var bence.islam gibi harika bir din ancak bu kadar eksik ve yanlış savunulabilirdi. Allah ıslah etsin eşinizi

İÇKİ HARAMDIR
Harama bulasanda ben dindarım diyemez
size kafir deme hakkı hiç bir kulda yoktur taaki siz ben müslüman değilim diyip baska dine dahil olana kadar
böyle tipler çok var
hayatım boyunca içki içmedim haramdan kaçındım basım kapalı yanımda çok konusulur söyle böyle dilimi sürmem lafa söze ama kimseye sen kafirsin demedim cünkü "ALLAHTAN EN ÇOK ONU BİLEN TANIYAN KORKAR"
Korkan adam dindardırb.
avrupa ülkelerinin basarısını dine bağlamak çok sacma
apaçık gerçek ayetler vardır inanmayan cennete giremicek diye esiniz bence sürekli içki içmesini açıklasın size !
oruç aç kalmak değildir
susuz kalmak değildir
tüm haramlardan uzak durmaktır...ve bence en mühimide insanları allah gibi yargılaması bence onu uyarın senin için üzümlüyorum diyin cünkü gerçekten baskalarını allah gibi yargılaması psikolojisinin iyi olmadığının göstergesi
bizim yığınla günahımız var.kimin nereye gideceğini allah bilir esiniz yada esiniz gibi insanlar değil.allah ıslah etsin sevval ayındayız çok dua edin ama bebek için erken derim ben borç harcada girmeyin onla dikkat edin fazla polemiğede katılmayın uzak durun çok ilyeri gider size tekrar kafir dersede siz ona zaten haram olursunuz diye düsünüyorum sonuçta size süriekli dinen hakaret ediyor bir hocaya danısın derim ben nikahınız zedelenirmi diye
allah sabır versin
kalın sağlıcakla

dışarda etek giyen evli bayan düzgün anılmıyo mu? pardon ama siz nerden bildiriyosunuz pakistan dolaylarından mı?
yorum yaparken azıcık düşünüp yazsanız nası olur acaba ?

dinden soğutur böyle insanlar....
kendinde her yol maşallah sana gelince din aklına geliyo galiba..
aman çocuk için iyi düşün...
allah yardım etsin...

Son düzenleme:
bu dedikleriniz onun dindar oldugunu gostermezki dindar insan bu dediklerinizin hic birini yapmaz icki icmez kufretmez
dinde eger okisi ben gayri muslumum demedikten sonra ona sen kafirsin dersen kendin cikarsin dinden bunudami bilmiyorda size oyle soyleyebiliyor esininz kendi aklinca bir din icat etmis gibi duruyor oyuzden ona dindar demeyin bence cunku dinimizde hosgoru var kalp kirmama var zulm etmeme var ve malesef esiniz size zulmediyor

kocanız dindar değil, dini kendi sapkınlığına alet eden zavallının biri.

çünkü dini ve kurallarını gerçekten bilen biri onun gibi davranmaz. zaten farkındaysanız eşiniz normal değil. kendisini normal göstermek için sürekli bahaneler üreten, değişmek yerine karşısındakine emirler veren birisi.

emin olun o değişmez, yıllar geçse de değişmez, siz değişirsiniz baskıyla. ya mutsuz olursunuz, ya da depresyona mahkum olursunuz.
onun hayatı mahvolmuş, sizinkini de mahvetmek için çabalıyor.

düzelir mi diye sakın kendinizi heba etmeyin, belki düzelir 10-20 yıl sonra ama o yıllarda sizden eser kalmaz. gençliğinize yazık olur.

yol yakınken vazgeçin.

Sabır taşı olsa çatlar. Lafların hiçbir oluru yok. Bence kendi içindeki tutarsızlığı sizin üzerinizden gidermeye çalışıyor. Yani kendisi hem içki içiyor, hem oruç tutuyor. Din konusunda bilgili olduğunu ve kurallarını yerine getirdiğini düşünerek kendini rahatlatmaya çalışıyor. Bozuk bir zihniyet bu. Bence yardım alın, aile danışmanına gidin.

dışarda etek giyen evli bayan düzgün anılmıyo mu? pardon ama siz nerden bildiriyosunuz pakistan dolaylarından mı?
yorum yaparken azıcık düşünüp yazsanız nası olur acaba ?

Benim acımdan gayret normal karsılanıyor fakat dısarıdaki yorumlardan yola cıkarak güzel anılmıyor diyorum etrafınıza bakarsanız sizde öyle görürsünüz ayrıca pakistan değil gayret modern yerden kadıköy dolaylarından bildiriyorum

valla aynen arkadasın dediği doğru herkes aynı düsünüyor minicik etekle gezinen bayanlara yapılan yorumları bizde duyuyoruz hiç iç acıcı değil lafı gelince bizene diyenler bile baslıyor konusmaya

39senelik kadıköylüyüm sizden öğrenmek lazımmış demek kadıköyü aslında :)

böyle insanlara sinir oluyorum işte...

bizler de müslümanız elhamdülillah, kendi şahsım adına elimden geleni yapmaya çalışıyorum dinim için.. ama tutup da insanlara ben 4 4 lük müslümanım imajı veremeyiz ki?

asıl kul olan, ne akdar çabalasa da ben yeterli bir müslümanım diyemez, yeterli göremez yaptıklarını
ama asıl kul olmayan böyle müslümanım diye havalar atar etrafındaki insanları tenkit eder bir de !

namaz kılmayan çocuğumu döverim ne demek ya?

bi tanıdığım var, bazen müslüman olur bazen yahudi bazen atesit olur bazen de hristiyan

müslüman geçindiği zamanlar bi görsen ''bu çok dindarmış bunla evleneyim'' dersin, amaaa içini kimse bilmez de biz biliyoruz, her sevgilisiyle cinsel ilişkiye giren, bir sevgilisin dövüp hastanelik eden, bir kaç kere de sevgilisini kürtaja zorlayan, ben melekleri şahit tuttum diyip kendi çapında dini nikah kıydığını zanneden bi insan

ama bi görsen ! herkese akıl veriyor, ağzından düşmüyor Allah kelimesi

böyle insanlar galiba PSIKOPAT

Allah kocanızı da sizi de ıslah etsin, gönlünüzü yumuşatsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…