kocam azılı bir yobaz

Onu bunu geçtim
Siz bu adamla nasıl evlendiniz

Herkes kendine göre dindardır da
Size bu kadar müdahale etme hakkı yok
Ki ibadete bile karışıyo maşallah
O önce ibadetin anlamını öğrensin öyle gelsin

Arkadaşım valla işin çok zor. allah sana sabır versin. Benimde en nefret ettiğim konulardan biridir şu müdahale. Kendisi yapar yapmaz kendisi bilir ama tabi sende kendin bilirsin. Hoşgörü anlayış saygı... Offf ki offff. Önce bir kendini düzeltsin de sonra sana karışsın hatta manevi baskı yapsın.

Kuzum benim, kocaniz yobazliktan ote gupegunduz manyak bence. Arkaniza bakmadan kacin, bu adamla hayat gecmez.

Bir de ben sunu anlayamadim, bu adamla niye evlendiniz?

katılıyorum
böyle durumlarda tek taraf hatalı değil bence. 2 taraf da evlenene kadar , evlendikten sonra asla kabul etmeyecekleri şeyleri, görmezden geliyor, ya da görmüyor, ya da takmıyor. evlendikten sonra meydana çıkıyor herşey.
bir de türkiye'de genel itibariyle kendini dindar olarak tanımlamayan insanlar bile kocalarının zil zurna sarhoş olacak kadar içen biri olmasını istemezler, hatta ilk sorulan içkisi var mı sorusudur.
siz
"şu anda da böyle yapıyor mesela orucunu tuttu ama deli gibi içki içiyor ben normalde içkiye karışmam ama sarhoş olup sapıtmadan elinden düşürmüyor hep aşırı tüketiyor"
diyorsunuz evlenmeden önce bunu bilmiyor muydunuz? bu kadar içki tüketen birinden küfür ve kabalık ortaya çıkması gayet normal. eşinizin sizin yobazlık derecesinde dindar olarak anlattığınız problemi olmasaydı bile başka sorunların olacağı belli.
bence sorun dindarlık dinsizlik vs değil, sorun ham kişilik, biz türkiye'de malesef çok çeşitli sebeplerden, baskılardan, korkulardan, susturulmak ve sindirilmekten evrimimizi tamamlayamıyoruz.
mesela en basitinden, türkiyede evlenmek için ailedeki her bireyin onayı gerektiği gibi boşanmak için de her bireyin onayı gerekiyor. bu, kimseye danışmayalım, burnumuzun dikine, gidelim doğru bildiğimizi yapalım demek değil. tabiki danışalım, büyüklerimizin tecrübe ve fikirlerinden faydalanalım ama bizde genelde gerek maddi gerek manevi bağımlılık olsun ölene kadar (kadınlar için )başta baba, baba yoksa abi, koca, amca, dayı baskısı , erkekler için baba baskısı devam ettiği için, hem onların doğrularına göre, onların baskısıyla yaşamak zorundayız. bu yüzden türkiyede her konuda işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
görünen o ki anlattığınıza göre yobazlık derecesinde dindarlık problemi olmasa da anlaşmanız zor. hepimizin , doğru ve önyargılarımız (belki kendimiz kabul ettik, belki başkaları kabul ettirdi), elimizi ayağımızı bağlıyor ve hem başta eşimiz olmak üzere biz çevremize çevremiz bize baskı yapıyor. kimin kime gücü yeterse. böyle bir ortamda, bırakın karı-kocayı sıradan 2 insanın bile anlaşması , sağlıklı iletişim kurması çok zor. bence okullarda, hiç bir fonksiyonu olmayan saçma derslerle günleri doldurmak yerine, güzel geçinme sanatı , önyargısız düşünme, herkesi olduğu gibi kabul etme, başkalarına kendi doğrularını empoze etmeye çalışmama, dinlemeyi öğrenme vs gibi fonksiyonel dersler konulsa çok daha iyi olur.
Allah hakkınızda hayırlısını nasib etsin.
tabi dışardan ahkam kesmek kolay. rahatsız edici birşey söylediysem özür dilerim.

Böyle insanlar dinden imandan soğutur insanı.Gerçekten dindar olup dinini yaşayanlara hakarettir eşinize dindar demek... Allah ıslah etsin eşinizi size de sabır versin inşallah dualarımdasınız

lütfen daha fazla hayatınızı karartmayın.insan mutlu olmak için evlenir.ama siz hiç mutlu değilsiniz.eşiniz de siz de birbirinizden çok farklı düşüncedesiniz ve eşiniz çok baskıcı.hayat böyle geçmez canım 23 yaşındasın neden oje süremeyesin ki?oje sürmek kimseyi iyi ya da kötü insan yapmaz.ojeden örnek verdim sen söyledin diye.insan sevdiği kişi için pek çok şeyden vazgeçebilir.ama düşün o senin için ne yaptı sürekli seni kısıtlayıp istediği olmayınca da bağırıp küfür etmekten başka?
sen de bunların farkındasın da işte insan hemen bırakıp gidemiyor evli olunca.
yine de kendine bu haksızlığı yapma derim.sen özgür bir kadınsın ve kimsenin kocan,baban dahil seni herhangi bişeye zorlamaya hakkı yok.lütfen kendini ezdirme ve kimse için kendini üzme.hayat yaşamaya değer ama böyle baskı altında olmaz.

(Çok özür dileyerek) Bi söz vardır bilir misiniz? "Öğüt veren hocanın kendisi g..veren olurmuş" diye...

sizinki de o hesap...

İnsan bi durumun icindeyken ne yapacagini kestiremiyor malesef..
Ama ne yapman gerektigi yazinda gizli..
Ayni yone bakmadigin bir esin var..Hayata bakisiniz cok cok ayri...Onunla yasamak yada yasamamak senin kararin..
Ama lutfen bi cocuk dunyaya getirip o zavalli cocugun hayatinin mahvolmasina izin verme
Allah yardimcin olsun canim..

Ya arkadasım niye bu kadar yanlıs anlasıldım ki acaba? Bende hayatta kapalı giyinemeyen insanım aksine dekolteli giyinirim ama bazı yerlerde giyime dikkat edilmesi lazım diyorum! Direk etek giymen yanlıs olur dedim diye yobazmı oldum ben ona giyme demiyorum ki giyersen söyle olur diyorum! Ben nasıl davranıcağımı bilirim siz biraz insanın düsüncesini doğru kavramasını öğrenirseniz sorun kalmaz

Dinime küfreden müslüman olsa ...diye bi laf vardır...bu tam böyle bi durum işte...adam hem ayyaş olsun hem de namaz kılmayana kafir desin...oldu canım başka??? Valla az bi umut vaad etseydi kocan biraz daha sabret,değiştirmeyi dene,sohbetlere falan gönder dinimizin hoşgörü dini olduğunu anlaması için derdim ama bu adamdan bi bok olmaz afedersin...

Kimsenin yorumuna yorum yapmak adetim değildir ayrıca ne demek istediğinizi de anladım. Evet, çocuk insanı bağlar ama kesinlikle ayak bağı değildir.

Ya şu tarz ifadeler çok sinirime dokunuyor. Biraz daha düşünceli yazsak?

G4mzem, kusura bakma, tepkim kesinlikle kişisel değil sizin aracılığınızla belirtmek istedim fikrimi.

ben düşüncesizlik ettiğimi düşünmüyorum. evet çocuk ayak bağıdır bu tür olaylarda çocuğu için boşanmayan insanlar var (ki doğru mu hata mı tartışılır bence hatadır)her türlü eziyete göz yuman var. bence siz aşırı tepki veriyorsunuz tek bir kelimeye takılmayın ne demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum

Son düzenleme:

giyime dikkat etmek sadece evli bayanlara mahsus bir olgu değil ki
hanımefendi bir bayan nerde nasıl giyineceğini en iyi kendisi bilmelidir
EVLİ BİR BAYAN ETEK GİYİNCE ŞÖYLE OLMAZ !!!
önemli olan o etği de şortu da taşımasını bilmekte, hareketlerine dikkat etmektir mesele...
biz sizin düşüncenizi doğru kavramışız ki siz hala diyorsunuz ki evli bayan etek giyerse şöyle olur
ne olur yaa ne olur
hiç de bişey olmaz o beyinlerinizi açarsanız hiç de bir şey olmaz
ilime verin kendinizi boş dünyaya değil
ozaman birşey olmadığınızı görürsünüz

aynı şey kapalı bir bayan içinde geçerli
şekil için kapanmaz bir insan
benimsediği hayatı ilimle zenginleştirmelidir...

Ne demek istediğini anladığımı yazmıştım zaten, sanırım orayı atladın.

Evet çocuk insanı bağlar, attığınız adımları onu düşünerek atmanız gerekir. Katılıyorum zaten.

"Çocuk ayak bağıdır" ifades, çok çirkin bana göre. Size göre değildir, orasını bilemem.

Önceki mesajımda kusura bakma vs. dedim zaten, karşılıklı tartışmaya girmeye niyetim yok.

Ne demek istediğimi anlayan anlamıştır zaten. Sevgiler.

çocuk fıkrı olmasın bı süre aklında kardeş.din iman diye diye insan sömürüyor zaten bizim millet yemegı haltlar kalmaz gelr ben çok iyi müslümanım ha der.inşallah yola gelir eşin.tedavı olabılır alkolu bırakmak ıcın hıc soyledın mı gel bak gıdelım anlatalım derdımızı tedavı olalım yenı hayatmz olsun dıye.evlenmeden önce nasıldı peki??

tartışma kavramlarımız farklı sanırım tartışma içerisinde bulunmadım zaten siz kendi düşüncenizi dile getirdiniz ben kendi düşüncemi dile getirdim burası bir forum sitesi. ve yanlış mı biliyorum acaba diye anlamına tekrardan baktım ve yanlış bir kullanım yapmadığımı tekrar gördüm k.bakma tabiri içerisinde düşüncesiz demenin mantığını anlayamadım. neyse konuyu başlık dışına saptırmak niyetinde de değilim.
iyi akşamlar size de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…