kocam azılı bir yobaz

Aynen öyle evli bekar farketmez bir bayan nerde nasıl giyineceğini bilmeli bende böyle söylemek istedim de herhalde kelimeleri doğru secemedim aynı görüsteyiz yani sonucta bana göre evli bir bayan etek giyse sorun olmaz uzun etek giysede sorun olmaz ama önemli olan kısa etek giysede uzun etek giysede yakısır sekilde tasımalı

konu basligindanda belli oldugu üzere esinizin ne oldugunu evlenmeden anlamadiniz mi?
madem evlendiniz bir hata yaptiniz kacin kurtarin kendinizi
su yobaz dinci konusuna hic girmek istemiyorum
ne varsa onlarda var zaten
dindar demiyorum yanls anlasilmasin
dindar olanlara saygim büyük

Kusura bakma tabiri içinde düşüncesiz mi demişim? İyi bak istersen? Ne görmek istediğini mi okuyorsun?

Tartışma içerisindeyiz mi dedim?

İyi canım ne güzel anlamına da bakmışsın,
şunu yazmadan edemeyeceğim: annem beni ayak bağı olarak görmedi benim çocuğum da benim ayak bağım değildir.

Kullanılan ifade güzel değil dedim, siz direttiyorsunuz.

Çocuk=Ayak bağı
Hiçbir anne böyle bir ifadeyi kullanamaz, hazmedemez.

Ben edemiyorum.

Son düzenleme:
konuyu saptırmayın rica edeceğim ya muhalefet olmak için saçmalamayın ben bu konu için ayak bağı oluyor dedim genel olarak bir şey söylemedim . daha ne yazdığınızdan haberiniz yok bana laf söylüyorsunuz nasıl anlıyorsanız anlayın gerçekten sizle uğraşamayacağım alıntılamazsanız sevinirim hadi iyi geceler.

Sana soracak değilim alıntılayıp alıntılamayacağımı. Okurken çocuğu var mı acaba diye düşünmüştüm ama üniversiteyi bu yıl kazanmışsınız daha.

Canım, ben üniden mezun olalı 10 yıl oluyor, evli ve çocuk sahibiyim.
Tartışma biçimlerimiz tabi ki farklı ben 32 yaşındayım sense 17 falan herhalde.

Bekara karı boşamak kolay tabi, bu yaştaki insanların böyle konulardaki yorumlarına da çok şaşıyorum yani. Tecrübe?

Bilseydim hiç yazmazdım zaten en başından, daha kendi çocuk sayılır anne olunca anlar elbet derdim.

Editörler bana ceza versin mümkünse.

Konu sahibi, çok özür diliyorum canım.

ben üniyi yeni kazanmadım yaşımda 20 17 değil ki 17 bile olsa sizi ilgilendiren bir durum değil.. bir fikrimin olması için de illa 32 yaşında olmak zorunda değilim ki yaşınızın büyük olması sizin doğruyu bildiğinizi göstermez aynı şekil de benim de . gereksiz muhalefetten başka bir şey değilsiniz savunmadan önce bir anlamına bakın kullandığınız kelimelerin. Bekara koca boşamak kolay demişler de konuyla alakası yok burada psikolojik ve fiziken verilen bir zarardan bahsediyoruz bunları geçtim gurur denen bir şey var. sırf evlendi diye bunlara göz yummak zorunda da değil.
Burası bir forum sitesi isteyen istediği yorumu yapabilir kaldıramıyorsanız takılmayın.
zihniyetinizle başbaşa bırakıyorum ben kendi adıma gereğinin uygulanması için moderatörlere bir mesaj ilettim zaten bir yanlışım varsa düzeltir onlar.

Son düzenleme:
ben de böyle insanlar yüzünden dinden soğudum zaten. insanların çok büyük bir kısmı böyle. karşılıklı otursan deli gibi savunur, davranışlarına baksan aman aman. en sevmediğim insan tipi. kabullenip de evlenmişsiniz. atsan atılmaz satsan satılmaz. çok zor durumunuz.

Bir kere dinde herşeyin yeri ayrı diye birşey yok. Yani içkimi de içerim namazımı da kılarım diye bir şey yok ki. Birinin sevabı öbrünün günahını da temizlemiyor. Yaşar Nuri gibi, Zekeriya Beyz ve buna benzer "hocalar" çok yanlış aksettirdiler, tabi eğitim sistemindeki din eğitimi de çok yetersiz kaldı bu boşluğu yobaz hoca cemaat ve tarikatlar doldurdu. Herkes ne anlıyorsa onu söyledi dinde.

Müslüman hele de dindarım diyen bir insan Allah'ın emirlerine çok dikkat edecek dini bir bütün olarak yaşayacak. Öyşe herşeyin yeri ayrı deyip de haram olan içkiyi içmeyecek. Yani günahın dibine batıp da sonra iki rekat namazla vicdan rahatlatması yapıp kendini çok müslüman zennedip etrafına zulmetmesi, ahkam kesmesi haşa hüküm vermesi de en az içki içmesi gibi yanlış ve günah...

Tabi kocanıza bunları da söyleseniz anlamayacak kafası çok farklı yerlerde. Ne yapmalı bilemiyorum ama yapılacak şey denildiği gibi bu adamdan çocuk yapmamak...

Son düzenleme:
Allahla kul arasına kimse giremez arkadaş! Kimsenin ibadeti kimseyi ilgilendirmez. Ayrıca imanla paranın kimde olduğu belli olmaz demişler. Ne çok seviyoruz millet olarak başkalarının herşeyine burun sokmayı. Bir taraftan Allah Kitap deyip diğer taraftan yok sen şunu giydin, yok o oruç tutmuyo, yok bu namaz kılmıyo. Kime ne arkadaş. Böyle konuşunca senin girdiğin günah ne oluyor peki o fesat kalbinle? İster hiç tutmam, ister 1 gün oruç tutarım ister 5 gün ister tamamını, kim ne karışır! İbadet içten gelirse güzeldir anlamlıdır. Zoraki olursa ne anladım onun sevabından ben?! Yüce Rabbimin kimsenin zoraki ibadetine, korkusuna ihtiyacı yok. İbadet bir nevi sevgi gösterisi, Allaha yakınlaşma, şükrünü dile getirmedir. Of ya çıldırıyorum şu örümcek kafalara walla! Herkes kendini din alimi sanıyor!!!!!

Ben hiç içki içen dindar görmedim...Allahın emrini bilen içkimi içer..eşiniz yobaz değil kaba bence...hatta dengesiz diyebiliriz..benim eşim namazını hiç geçirmez...orucunu tutar ..yani dindar diyebilirim...Allah razı olsun daha 12 yıldır beni birkere bile üzmedi..kırmadı..ben arkadaşlarımla buluşur gezerim..ayrıca kapalıda bir bayanım...dindarlık bunlara engelmi...hatta eşimder hafta sonu sıkılma oglumada eşim bakar sen rahat et diye...asıl dindarlık bu..lütfen yanlış seyleri dine yüklemeyin...

daha yenı evlısınız umarım esınız duzelır.erkeklerın genelı yaradılıs olarak zaten bencıl yaratılımıyorlarmı onun ıcın babalar (cok ılgılı babaları tenzı edıyorum)kadın ondan fazla para kazanırsa hemen rencıde durumları baslar,dını bısey duyarlar dısardan a dogrudur ,kadın mını etek gıymez,erkeklerle tokalaşmaz,askılı gıymez vs vs ama karısına kufur etmek hakaret etmek gururlarını ıncıtmeyıde marıfet sayarlar onun kul hakkına gırdıgını hıc umursamazlar cok yazacak sey var ama en dogru karar sızın cunku o ınsanla aynı evde sız yasıyorsunuz ALLAH yardımcınız olsun

Bu evliliğin sonunu iyi görmüyorum :26:
Zaten öyle olduğunu bilerek evlendiysen, düşüp kalkmadığı kız kalmadığını bile bile evlendiysen, evlenmeden önce her kısıtlamasına 'tamam aşkım, olur hayatım.'diye karşılık verdiysen hata biraz da sende

Vay be diyesim geldi...

Evlenmeden once de boylemiydi esiniz? Bu tur davranislarini bilerek mi evlendiniz yoksa sonradan mi gun isigina cikti?

Esimde bende muhafazakar insanlariz. Dinimizi elimizden geldigince yasamaya calisiyoruz. Eksiklerimiz haddinden fazla tabii ki.

Ama sukurler olsun ne benim esime ne esimin bana karsi boylesi medeniyetsiz tutumlarimiz olmamistir.

Esinizin size yasattiklari insaAllah sizde genel bir algiya sebeb olmaz. Cunku inanin her muslanim diyen bu sekilde kafasina gore musluman degil.

Esinizin yaptiklarini asla onaylanamiyorum. Dilerim Allah gercekten imana getirir. Yoksa sizin icin en hayirlisini diliyorum... En hayirlisi ayrilik yolu olsa dahi...

Malesef katiliyorum...

Malesef cunku insan asik olunca gozunun onunde ki gercegi bile goremeyebiliyor...

aynı hayat bizde de sözkonusu bende tesettürlüyüm eşim de benim ayarımda dinine bağlı bir insan
eşime haber bile vermeden istediğim yere gidebilirim
evimde istediğim gibi giyinirim
ona hiçbirşeyin hesabını vermem öyle de bir talebi yok zaten
facebook da kullanıyorum hatta twitter hesabım da var
ünv. de beraber okuduğum erkek arkadaşlarım akrabalarım da ekli facebook hesabımda
aynı şekilde eşimin de öyle
eşiniz Allahın emrini bilse size zaten bunları yapmaz ve içki içmez
siz dindar olmanın ne demek olduğunu bilmiyorsunuz bunu bu şekilde anlamanıza sebep olan da eşiniz malesef.

haa unutmadan düşüp kalkmadığı kız kalmamış bunu evlenmeden önce size söylediğinde ''tecrübeli'' oluyor
içki içtiğini bile bile onunla evlendiğinizde de ileri ''görüşlü modern'' oluyor ...
taa ki evlenip aslında ne olup olmadığına kafanız dank edinceye kadar

Allah kurtarsın inşallah bundan sonrası için çekemeyeceğiniz yüklere omuz vermezsiniz

söylenecek çok şey var da acayip bir polemik başlar dini (insan sayısı kadar farklı din yorumu var), dindarları, dindar gözükenleri, dindar olduğunu sananları, dindar olduğunu iddia edenleri, vs vs tartışmaya başlarsak konu kapatılır zaten :)
susmak en iyisi
ne demişler söz gümüşse sükut altındır
ama türkiyede din hep baskı aracı olarak kullanılır özellikle babalar sonra kocalar kullanır
fakat burda bütün hatayı bu konuyu başlatan arkadaşın eşinde bulmak ne derece doğru bilmem
sonuçta anlaşarak evlenmişler
evlenmeden önce az çok kişilerin beklentisi belli olur
mesela kınamak için değil ben bir oje bir etek meselesini hiç takılacak birşey olarak görmüyorum
demek ki yapı olarak bu kadar farklılar
bu kadar büyük farklılık önceden mutlaka kendini belli eder diye düşünüyorum

valla herşeyi geç de , yani saygısız bir evlilik var ortada..

küfür ne demek?
hakaret ne demek?

amaannn her dakka kişiliğine küfür eden adamla hayat zor..
Allah kolaylık versin sana..

İki ucu çoklu denklem...

Tesettürlü, namazında, niyazında, orucunda, zekatında, hacısında, hocasında olsanız... Eşiniz içki içen enteresan bir adam.. Olmaz, uymazsınız...

Giyinseniz, bakım yapsanız, azıcık normal görülen şartlarda yaşasanız... olmaz.. Eşiniz dinine düşkünmüş gibi yapıp sürekli vaaz verip, ahkam kesen bir adam... uymazsınız...

ortası yok mu eşinizin?

Şimdi yine klasik bir şey yazacağım ama sonuna kadar doğru... "Eşinizin acilen, kesinlikle ve hemen bir uzman yardımına ihtiyacı var"...

Bu evlilik böyle gider mi? Gider ama enteresan ve tuhaf bir evlilik olur...
Bazen sıkıntı verir, bazen çekilmez.. Bazen rayında gider...
Neden herkes gibi normal bir evliliğiniz olmasın ki...
Uzman şart...

En iyisini siz bilirsiniz,

süper bir yorum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…