Kocam babamı istemiyor.

eger başkalarının eşi olsaydı adam kızı maça da götürürdü.
eşim futbol oynamaz. biz tenis oynarız.
halı saha maçı bir iki kere gittim hiç haz etmedim.
benim farkındalığım ve algılarım oldukça acıktır. ne yazmaya calıştıgını cok iyi anladım.
 
belli oluyor zaten
 
Eşin hiçde haklı değil çok saygısız kimse kusura bakmasın he deyip geçicek bemde babamla anlaşamam oda konuşur abuk sabuk ben çıkışırım eşim bana kızar yaşlı insan he de geç diye
 
Esinizim basinda kayinvalide gibi baba var.. arayi sizin bulmaniz gerekiyor babaniza bunu kirmadan bi sekilde anlatin.. empati yaparsaniz anlarsiniz bence.. esinizin annesi arayip karisip dursaydi
 
Baban Lada konuş eşinle de. . Ortaya bulmak sana düşüyor. Ama ben bu konuların dışında romantizm ile ilgili fikirler vericem sana.. 1.si evliliklerin /50 si böyle başlar ve böyle devam eder (sizinki gibi) bende dahil.. romantizmi oluşturmak birazda kadının elindedir bence.. önce sen romantik olmayı dene bi kaç ay.. sonra bırak hiç bişi yapma.. o devam ederse Ohh ne ala. . Yok bişiler yapmiyosa ozaman bilki bu adam dan hiç bi tirt olmaz .. artık boşuna da uzmemis olursun kendini.. alisirsin yavaş yavaş. . Ama sevgi aşk ta kalmaz ..
 

Valla okurken içim daraldı. O kocanın yerine kendimi koydum. Açıkçası nişanlıyken senden çoktaaan vazgecmistim canım. Sen ve ailen babanı yıllarca idare etmişsiniz. Esin de size katilsin idare etsin istiyorsunuz. Ama olmaz olamaz. Aynı saçma hayatı burada gelinler çekiyor. Biz kv lere giydiriyoruz. Simdi senin baban icin ne diyelim. Acikca soyliyeyim babanin bu tavrina cok kizdim. Sizleri yillarca duygusal tatmini ve ihtiyaclari icin horlamis. Boyle bir babaya ben saygi duyamam malesef. Kimse senin babanın karprisini kötü sözünü çekmek zorunda değil. Siz babanizi boyle kabul ettiniz diye eşiniz de sizin gibi olacak diye bişey yok.adam seninle evlendi babamla değil sonuçta. Sen artik esin ile bir ailesin. O sebeple babanı araması için artık eşini zorlama.

Babana sor bakım sence x seni neden aramıyor olabilir. Dan dun konuşuyorsun ondan olabir mi? Diye sor. Bakalım ne diyecek. Sonra de ki sen arayıp özür dile bu kötü tavrından dolayi belki arar artık diye konuş. Ben artık onu sikistirmayacagim lütfen artık beni de bu konu da zorlama top sende diye konuş işte.
 


Hepsini okumadim ama sende onun babasini arama sayma bakalim ne yapacak. Olmaz yani oyle sey baban ne kadar gicik bir insan bile olsa nezaketen idareten de olsan arada arayip resmide olsa bir konusmasi lazim. Boyle sacma tavir almalarin kimseye yarari olmaz cunku.
 

Ben de katılıyorum zamanında annesi hop dese sonra çocuklar anneden görüp büyüdükçe orda dur baba deseler kavga gurultu olurdu ama geçerdi şimdiye. Aileye yeni giren damat böyle bi kp ile bu kadar sıkıntı çekmezdi.
 
Kv yapsa görüşmez gelinler senin kocanda Haklı öyle sürekli dırdır eden adamda çekilmez hiç
Bırak aramasın özel günler haricinde evine gittiğinde saygısını göstersin yeter
Sevmesin de saygı duysun
 
işte babamla böyle konuştuğum zaman daha kötü olursa anlamazsa diye düşünüyorum. Özür de dileyeceğini hiç zannetmiyorum yapısında yok zaten. Ama doğru söylüyorsunuz biz hep idare ettik alttan aldık. Şimdi eşimden de aynı şeyi bekliyorum ama yaptığım doğru değil daha da üzülüyorum. Avm olayı öncesinde de pek aramıyordu yine kızıyordum surat asıyordum bende onun ailesini aramıyordum yaptığımın yanlış olduğunu bile bile. Şimdi öyle bir şey yapmıyorum. Onun ailesini bir haftada 10 günde bir falan arıyorum konuşuyorum hep.
 

Babana söyle bence neden aramadigini. aramıyor çünkü sen çok kaba konuşuyorsun karsindakinin onurunu zedeliyorsun. Sana küs değil ama arada mesafe var. Ara gönlünü al bence sonra arar seni diye konuş istersen.
 

Eşim sürekli yalnız bırakmıyor. Haftada bir gidiyor sadece bazen haftada iki. Onuda normal görüyorum bence ikimiz ayrıda arkadaşlarımızla bir şeyler yapabilmeliyiz.
 
İyi de silip atmamis ki. Tatilde gideceksiniz herhalde. Bayramda seyranda arar herhalde ama koca adamı da öyle azarlasin diye babanı aramaması normal. Araya mesafe koymuş işte. Biz gelinlere en çok bu öneriyi yapıyoruz. Mesafe koy demiyor muyuz kk olarak. O da mesafe koymuş işte. Bence sen bu konuyu bayrama kadar açma. Anneni anneler günü için arasin ama :)
 
Benim esim ve ailemde gorusmuyorlar kizimda var ustelik ama kendim haftanin 3 4 gunu amnemlerdeyim gitmeme asla karismaz. Bende ilk baslarda kahroldum uzguntuden ama simdi umrumda bile degil hatta hic gorusmesinler boyle daha rahatim. Gorustukleri zamanlarda diken ustunde oturiyodum ay annem bunu soyledi kocam yanlis anlarmi ay kocam sunu dedi babam alinir mi diye ohhh boyle ne rahat valla hic gormuyolar birbilerini ne sorun kali ne bisey bazen ser dusunduklerimizde hayir vardir. Oldugu gibi birakin belki gorusmeye devam etseler daha buyuk sorun yasiyacaksiniz ve daha fazla uzuleceksiniz bunu yasamis biri olarak inanin bana
 
Esiniz bir yuva kurmuş evini geçimini sağlıyor hanımini mutlu etmeye çalışıyorsa varsın babanız i aramasin. Siz arayın konuşun ailenizle ben hiç takılmadım buna eşim bayramdan bayrama arar ailemi.
Babanız esinizi biraz olarak görmüyor ki akıl veriyor.cok yanlış. KV. Aynisini size yapsa nasıl tavır takinirdiniz
 
ne diye evlenip 15 gün aile evinde kalıyorsunuz hiç anlamadım, ben bekar halimle kalmıyorum ailemin evinde 15 gün kendi evime dönüyorum 2. , 3. günde
sizin bir hayatınız var, eşiniz, aileniz var. babanız da kusura bakmayın ama her halta karışımaz! çok yüz vermişsiniz kendisine.

siz bu yaşa kadar ayrı bir birey olamamışsınız sanırım-bu da sizin hatanız. üniversiteyi filan ailenizin yanında mı okudunuz? ben annemle babamla hergün konuşurum telefonla ama kocaman kadınım ne demek yalnız kalamazsın? eşim benim başımın bekçisi mi? siz acaba gerçekten babanızın evindeyken hiç mi yalnız dışarı çıkmadınız? hiç mi yalnız kalmadınız? böyle mi alıştırdınız? böyle alıştırınca tabi normal babanızın bu tavırları ama böyle alıştırmanız çoooook büyük hata.

sonuç olarak eşinize, babam hatalı biliyorum ne olur ağır konuşma demeniz lazım , babanıza da gerekirse sert çıkıp haddini bildirmeniz lazım. valla ben eşiniz olsam çok büyük olay çıkardı iş fenaya giderdi. eşiniz yine sabırlıymış. hangi devirdeyiz? köydeki kızlara karışmıyor anası babası bu kadar. madem böyle her şeye karışacakmış neden evlendirmiş sizi?
 
Eşiniz babanızı arayınca mutlu mu oluyorsunuz? Anlamadım
Karakterleri zıt (ve babanız da aksi, kişilerin sınırlarını ihlal etmeye alışık biri) bu iki insanı neden kaynaştırmaya çalışıyorsunuz?
Bırakın eşiniz aramazsa aramasın.
Babanız niye aramıyor derse içinden gelmiyor deyin. Nedenini de söyleyin. Eşim bir yetişkin ve YANLIŞ da olsa doğru da olsa kendi kararlarını alabilecek yaşta deyin babanıza. Hangimizin her yaptığı doğru? Kime göre doğru?
Bakın burada bile tek doğru yok. Kimi demiş ki sizi AVM de yalnız bırakmamalı idi, kimisi demiş ki evde yalnız mı otur deseydi, iyi ki götürmüş AVM'ye. Görüyorsunuz ki TEK doğru yok.
Önemli olan ise eşinizin ve sizin doğrularınız. Yani ailenizin. Siz artık eşinizle aile oldunuz.
Babanıza yalan söyleseydiniz AVM konusunda diyenlere de katılmıyorum. Bir yalan iki yalan nereye kadar. En güzeli "babacım, biz eşimle böyle düşündük, böyle karar verdik, lütfen siz de saygı duyun ve karışmayın" demeniz.

Eşinize çok yansıtıyorsunuz babanızla olan dengeyi kuramamış olmanızı. Eşinizin ailesini siz niye aramamazlık ediyorsunuz? Çok çocukça şeyler bunlar. İnatlaşmakla hiç bir şey çözülmez. Eşinizin babası da mı size sizin babanız gibi davranıyor? Eşinizin babasının suçu, günahı ne? Sizin babanızın suçunun cezasını neden o adama çektiriyorsunuz?
Herkesin yeri ayrı ama siz hepsini karıştırmışsınız.

Eşinizin yeri ayrı, babanızın, annenizin, eşinizin ailesinin. Hepsine layık olduğu gibi davranmalısınız.

Eşinizi babanıza ezdirmeye devam ederseniz eşiniz size öfke duymaya başlayacaktır, hakaret diyorsunuz zaten, başlamış bile. Kadın olsun erkek olsun egolarımız var. Eşiniz çocuk değil ya.

Babanızı eşinizden uzak tutmaya çalışmalısınız. Hatta eşiniz onu aramıyor diye mutlu olmalısınız. Çünkü onların görüşmesi demek eşinizin daha gergin olması demek. Gerginliği de size yansıtacak normal olarak. Çünkü babanızın densizliğine bir şekilde bahane bulur, alttan almaya çalışır aslında ama sizin babanıza karşı eşinizi savunmamanız eşinizin egosunu yaralar. Arada kalan da siz olursunuz. Yazık olur.
 
bence eşini babana karşı yumuşatma

birisi yumuşayacaksa o babanız

siz onu öyle kabul etseniz de eşiniz kabul etmek zorunda değil

verir cevabını yani neden her dediğine he desin

ayrıca da 3 aydır aramıyormuş

eşimle 10 yıllık evliyim o da babamı aramaz neden arasın ki

herkes kendi ana babasını sorsun

gittiğimizde oturur babamla vs vs yani küs müs değil ama durduk yere neden arasın

her iki taraftan da beklentiyi düşürün

bir de madem farklı şehirdesiniz otu b.ku ailenize anlatmayın

yani onlara ne eşin maçta sen AVM desin genel geçer iyiyiz hoşuz muhabbeti uzakta olan aileye yeter de artar bile
 
Esin sonuna kadar hakli orasi ayri da
Babanin ki nasil bir sendrom
Oyle aramasini bekleyip duruyor.
Ben kendi annemi aramadigim da
Beni niye aramiyorsun diye sormaz o kadar..
Huzur vermedigi cok acik.
Ben de olsam kestirip atar mesafemi koyardim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…