- 15 Aralık 2014
- 8.315
- 7.544
- 398
Al benden de o kadar....Eşiniz babanızı arayınca mutlu mu oluyorsunuz? Anlamadım
Karakterleri zıt (ve babanız da aksi, kişilerin sınırlarını ihlal etmeye alışık biri) bu iki insanı neden kaynaştırmaya çalışıyorsunuz?
Bırakın eşiniz aramazsa aramasın.
Babanız niye aramıyor derse içinden gelmiyor deyin. Nedenini de söyleyin. Eşim bir yetişkin ve YANLIŞ da olsa doğru da olsa kendi kararlarını alabilecek yaşta deyin babanıza. Hangimizin her yaptığı doğru? Kime göre doğru?
Bakın burada bile tek doğru yok. Kimi demiş ki sizi AVM de yalnız bırakmamalı idi, kimisi demiş ki evde yalnız mı otur deseydi, iyi ki götürmüş AVM'ye. Görüyorsunuz ki TEK doğru yok.
Önemli olan ise eşinizin ve sizin doğrularınız. Yani ailenizin. Siz artık eşinizle aile oldunuz.
Babanıza yalan söyleseydiniz AVM konusunda diyenlere de katılmıyorum. Bir yalan iki yalan nereye kadar. En güzeli "babacım, biz eşimle böyle düşündük, böyle karar verdik, lütfen siz de saygı duyun ve karışmayın" demeniz.
Eşinize çok yansıtıyorsunuz babanızla olan dengeyi kuramamış olmanızı. Eşinizin ailesini siz niye aramamazlık ediyorsunuz? Çok çocukça şeyler bunlar. İnatlaşmakla hiç bir şey çözülmez. Eşinizin babası da mı size sizin babanız gibi davranıyor? Eşinizin babasının suçu, günahı ne? Sizin babanızın suçunun cezasını neden o adama çektiriyorsunuz?
Herkesin yeri ayrı ama siz hepsini karıştırmışsınız.
Eşinizin yeri ayrı, babanızın, annenizin, eşinizin ailesinin. Hepsine layık olduğu gibi davranmalısınız.
Eşinizi babanıza ezdirmeye devam ederseniz eşiniz size öfke duymaya başlayacaktır, hakaret diyorsunuz zaten, başlamış bile. Kadın olsun erkek olsun egolarımız var. Eşiniz çocuk değil ya.
Babanızı eşinizden uzak tutmaya çalışmalısınız. Hatta eşiniz onu aramıyor diye mutlu olmalısınız. Çünkü onların görüşmesi demek eşinizin daha gergin olması demek. Gerginliği de size yansıtacak normal olarak. Çünkü babanızın densizliğine bir şekilde bahane bulur, alttan almaya çalışır aslında ama sizin babanıza karşı eşinizi savunmamanız eşinizin egosunu yaralar. Arada kalan da siz olursunuz. Yazık olur.
Eşin hiçde haklı değil çok saygısız kimse kusura bakmasın he deyip geçicek bemde babamla anlaşamam oda konuşur abuk sabuk ben çıkışırım eşim bana kızar yaşlı insan he de geç diye
ndan sonra bir daha hiç konuşma görüşme olmadı ikisi arasında. şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum babam niye aramıyor dediği zaman senin yüzünden bunlar bunlar yüzünden mi demeliyim? Ben çevremde ne istenmeyen laf edilen damatlar gördüm ama eşleri böyle kestirip atmadı daha bir iki şeyde kimse kestirip atmamalı sonuçta ailem diye düşünüp içim içimi yiyorum. hem babamı hem eşimi suçluyorum.
güzel kardeşim eşinize:
babamın huyu böyle işte, alıştırdık bizde, sen boşver, takma deme, büyüktür ne yapalım.
babanıza da
eşim de iyi, çalışıyor, size de selamı var, o sevmiyor telefonda uzun uzun muhabbeti. siz napıyorsunuz?
deyip geçmek bu kadar mı zor?
neden herkesle herşeyinizi didik didik etmek zorundasınız ki? ailesizin siz bir mahreminiz var. babanız bile olsa bu böyle.
Ben eşini haklı buldum. Eşini, sen ancak babanı idare eder ve eşini babandan uzak tutarsan yumuşatabilirsin.merhabalar. Bir iki yıldır kadınlar kubünü takip ediyorum. Buradan çok şey öğrendim. İlk defa yazıyorum. 9 aylık eviyim. Nişanlılık ve evlilik süresince eşimle en çok babam yüzünden tartıştık ve halen tartışıyoruz. Babam sinirli bir insan ve her şeye karışır laf eder. Eşime ilk nişanlıyken sakallı geldiği için bir sürü laf etmişti. sonra böyle bir şeylere daha karıştı. Düğünden sonra ilk önce eşimin ailesine, sonra gidip 15 gün falan ailemde kaldık. Babam yine yok kardeşime bağırıyor yok anneme siyaset muhabbeti açıp duruyor herkes ona sen haklısın desin onu istiyor. eşimde ters tamam deyip geçmez sinir oluyordu. babam işten gelince akşam hep erkek kardeşimle dışarı kaçtı pek oturmadı durmadı evde. Böyle stres stres geçti ilk günler. Onlardan ayrı şehirde yaşıyoruz. Eşim akşam 8 de falan halısaha maçına gidince ben istiyorum beni alışveriş merkezine bırakıyor . bende 2 saat falan ne güzel geziyorum. böyle ordayken bir iki kez aradı babam neden tek başına ordasın seni niye tek bırakıyor falan dedi.sonra eşimi aradı yok sen evin erkeğisin bunu düşünmen lazım bir daha öyle bırakma biz istemiyoruz falan dedi.eşimde güvenli gördüğüm için bırakıyorum dedi falan en son tamam bırakmam falan dedi.ama söylediği laflar hep ağırına gitti. ben düşünemiyor muyum işimize karışıyor babana bir laf diyemedin senin yüzünden oldu falan falan başladı tartışmalar.babamı aradım konuştum karışma diye ama oda anlamıyor. eşim o zamandan beri 3 ay olacak aramıyor hiç.babamda sorup duruyor aramıyor diyor. ağlıyorum hep çok kafama takıyorum görüyor hiç umurunda değil eşimin dahada kızıyor falan.Ne yapacağımı şaşırdım. her gün midem ağrıyor ne olacak böyle diye. eşim böyle sanki ipleri koparmak istiyor gibi.bende böyle bir evlilik yürütemem hep bir yanım eksik aileme küs olacak falan.ileride çocuğumuz olacak hep böyle huzursuz mutsuz nasıl olacak bilmiyorum çok mutsuzum. Bu arada eşim evlenmeden önce çok romantikti çok güzel jestler yapardı şimdi çok çok az ve hep beni suçluyor senin yüzünden böyle diyor. Artık tartışırken birbirimize hakarette ediyoruz bazen. İkimizde sinirli bir yapıya sahibiz ve yıpratıyoruz birbirimizi. çok üzülüyorum böyle evlilik olur mu diye. eşimi nasıl babama karşı yumuşatabilirim? babamı nasıl idare edebilirim?
Ben zaten sen doğrusun desin demedim ki kendimden örnek verdim böyle insanlara böyle yapmak lazım idare edilir en azından eşi için sanarsın adam büyük kötülükler yapmışiyi de neden he deyip geçecek
yanlışsa yanlıştır
baba ana söyleyince yanlış doğru mu olur
bir de biz yaşlı yaşlı diyoruz da geçen vardı artık o ana babalar da genç
hatta çoluk çocuk yapıyorlar, 40lı 50 li yaşlarda
kaldı ki babam 70 yaşında hatalı ise hatalıdır bu net
olur mu öyle şey derim ona da
Yuregime su serptiniz. Ben cok fazla takiyorum. Nasil olacak boyle diye bu kadar takmamaliyim aslinda hep kendimi yıpratiyorum hem iliskimize zarar veriyorum. Babamla konuscam duzgunce kalbini kırdın diye esime de yuklenmeyecegim artık ara diye. Su anda çok ciddi bir sey yok sukur de ben boyle giderse nasil olacak diye uzuluyordum.Benim esim ve ailemde gorusmuyorlar kizimda var ustelik ama kendim haftanin 3 4 gunu amnemlerdeyim gitmeme asla karismaz. Bende ilk baslarda kahroldum uzguntuden ama simdi umrumda bile degil hatta hic gorusmesinler boyle daha rahatim. Gorustukleri zamanlarda diken ustunde oturiyodum ay annem bunu soyledi kocam yanlis anlarmi ay kocam sunu dedi babam alinir mi diye ohhh boyle ne rahat valla hic gormuyolar birbilerini ne sorun kali ne bisey bazen ser dusunduklerimizde hayir vardir. Oldugu gibi birakin belki gorusmeye devam etseler daha buyuk sorun yasiyacaksiniz ve daha fazla uzuleceksiniz bunu yasamis biri olarak inanin bana
Insan sadece ben boyleyim galiba diye duaunuyor ama yanliz degilsiniz neleri var neleri..Yuregime su serptiniz. Ben cok fazla takiyorum. Nasil olacak boyle diye bu kadar takmamaliyim aslinda hep kendimi yıpratiyorum hem iliskimize zarar veriyorum. Babamla konuscam duzgunce kalbini kırdın diye esime de yuklenmeyecegim artık ara diye. Su anda çok ciddi bir sey yok sukur de ben boyle giderse nasil olacak diye uzuluyordum.
Evet bizi bitiren de büyümeyen lanet olasica aile buyukleriydiŞu aile büyükleri (!) durması gereken yerde durmayı Bi öğrenseler Türkiye'de evliliklerin çoğu kurtarılacak bence boşanma oranları ciddi anlamda düşecek.ama önce büyüklerin Bi gerçekten büyümesi lazım ...
Universiteyi ailemin yaninda okumadim hatta uniden sonra yazlari hariç hic kalmadim ailemin yaninda.babam diye cok karsilik vermiyordum idare ediyordum bir de karakterim boyle sevdigim sevmedigim insan olsun farketmez cok fazla bir sey soyleyip kiramiyorum icime atiyorum daha cok.lutfen kırıcı yorumlarda bulunmayin.memlekete yilda bir ya da iki kez gidebildigimiz icin o kadar kaldik ayrica ben esimi kalalim diye zorlamadim. Orda denize falan gidiyorduk v.s tatil yapiyorduk kaldık yani herkesin aile iliskisi farkli demek ki.ben aileyle yakın olunmasi vakit gecirilmesi gerektigini dusunuyorum.ne diye evlenip 15 gün aile evinde kalıyorsunuz hiç anlamadım, ben bekar halimle kalmıyorum ailemin evinde 15 gün kendi evime dönüyorum 2. , 3. günde
sizin bir hayatınız var, eşiniz, aileniz var. babanız da kusura bakmayın ama her halta karışımaz! çok yüz vermişsiniz kendisine.
siz bu yaşa kadar ayrı bir birey olamamışsınız sanırım-bu da sizin hatanız. üniversiteyi filan ailenizin yanında mı okudunuz? ben annemle babamla hergün konuşurum telefonla ama kocaman kadınım ne demek yalnız kalamazsın? eşim benim başımın bekçisi mi? siz acaba gerçekten babanızın evindeyken hiç mi yalnız dışarı çıkmadınız? hiç mi yalnız kalmadınız? böyle mi alıştırdınız? böyle alıştırınca tabi normal babanızın bu tavırları ama böyle alıştırmanız çoooook büyük hata.
sonuç olarak eşinize, babam hatalı biliyorum ne olur ağır konuşma demeniz lazım , babanıza da gerekirse sert çıkıp haddini bildirmeniz lazım. valla ben eşiniz olsam çok büyük olay çıkardı iş fenaya giderdi. eşiniz yine sabırlıymış. hangi devirdeyiz? köydeki kızlara karışmıyor anası babası bu kadar. madem böyle her şeye karışacakmış neden evlendirmiş sizi?
Hiç şaşırmadım ...geçmiş olsun diyeyim size ...Evet bizi bitiren de büyümeyen lanet olasica aile buyukleriydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?