Kocam babamı istemiyor.

Bu yoruma aynen katılıyorum.
Konu sahibi eşiniz tepkisinde haklı. Babanızın tavrı çok yanlış; eşinizin tipinden tut, aile düzeninize kadar bu kadar karışması, koca adamı çocuk gibi azarlaması hiç hoş değil. Eşiniz de mecburen mesafe koymuş, mesafe koymaktan başka yapılabilecek bir şey yok çünkü.

Eşiniz biraz haklı gbi
Koca insanlarsınız benim babam eşimi arayıp eceyi neden avm ye bıraktın dese ben cok sinirlenirim
Babanızın biraz farklı davranması gerekir

ben ailemle aynı şehirdeyim, istesem atlayıp akşam çayına bile gidiyorum. hiç yakın olmamak, görüşmemek gibi bir durumum yok. ama evlensem gidip 15 gün yatılı kalmam. anne-babamı da eşimle ilişkimin içine sokmam. babam da hesap sormaz zaten de soracak da olsa eşimle benim kararımız böyle, biz böyle iyiyiz, derim bu kadar. zira şimdiye kadar 3246892 türlü şey yaşadım. yurtdışında yaşadım. erkek arkadaşım oldu, ev aldım, iş yaptım, değiştirdim, ticari iş hayatım var vs vs vs. her zaman aynı tutumu sürdürdüm.
şunu anlatmak istiyoerum: işinize karıştırmamak demek aile ile illa ki atarlı, soğuk, mesafeli vs. olmak demek değildir. Gayet de sıcak ve samimiyiz. Ancak hayat benim hayatım. annem babam canımdır ancak yerini de bilmelidir. Benimkiler de herşeye ama herşeye karışıyorlardı, saçımın modelinden kitabımın kaplığına kadar. karışmamayı öğrettim, öğrendiler. (not: arkadaşının doğumgününe babası izin vermiyor diye gidemeyen kızdım ben, oradan geldik bu günlere öyle susmakla oturmakla olmuyor bu işler)

Yardimci olup fikir verenlere teşekkür ederim.herkesin yorumunu dikkate aliyorum. Daha evlilikte acemiyim ilişkileri dogru yonetebilmek cok onemli aile es v.s bazen tökezliyorum.simdilik pek yurutemedigim ortada insallah bir daha ayni hatalara düsmeyecegim. Mesela esim ailemi pek aramaz ozel gunlerde arar falan ben hic takmiyorum diyenlere sasiriyorum bende ayda bir falan konusulmali diye dusunuyordum. Aileniz niye aramiyor v.s gibi sorular sormuyor mu acaba ?

ben evli değilim ama
etrafımda eşi, ailesinin özel günlerinde arayan yok gibi bişey öyle söyleyim.
bir kısmı muhafazakar zaten özel gün kutlamaz
bi kısmı sosyalist, bunlar kapitalist oyunlar der :) yine kutlamaz.
bi kısmı da aramaz işte, odunluktan herhalde.
siz fazla yüksek beklentiler içindesiniz gibi. Siz kendi özel günlerinize önem veriyorsanız ve eşiniz sizin özel günlerinizi hatırlıyorsa bu bile birşey. ha illa araması gerekiyorsa bu konunun sizin için önemini anlatıp rica edersiniz ararsa arar aramazsa kendi bilir.
özel gün gibi bir mefhumum yok. benim için tek özel gün dini bayramlar. onları da zaten ailemle geçiririm mümkün olduğunca. bana eşim dese ki ailemi özel günde ara, onun hatrı için ararım yoksa ben kimseyi aramıyorum mesela özel günlerinde. Mesela annem çok önem verir böyle şeylere onun hatrı için yaparım, pasta filan alırım gerektiğinde, ama sırf anneme olan sevgimden yoksa benim umurumda değil.
Eşinizin de umurunda değil belki?

Esiniz hakli.
Benimde en en kabullenemiycem biseydir emir verilmesi.
Peki neden agliyosun bi anlatirmsin bana?
Bazi seyleri degistiremezsin hayatta.
Sen agladikca senelerdir boyle olan baban brden " tamam kzim artik karismiyorum" mu diycek?

Yada agladikca esiniz " tm babanla gorusucem" mi diycek? Bu yararli bisey oluemu sence? Babanin degismiycegini goz onunde bulundurursak? Tekrar babanl mubttap olmasi tekrar baska sorunlar yaratck. Ben senin yerinde olsam yuvamin huzurunu bozmamaya calisirdim.
Ben yine babamla gorusrdum, ama kocami benimde bildigim zor bi adam olan babamla zorla gorusturmezdim.

Canım başlık yanlış olmuş.
Kocam babamı istemiyor olmamalıydı.
''Babam kendini kocama karşı nefret ettirdi'' olmalıydı.
Baban bu saatten sonra değişmez canım kocanı babandan uzak tut senin gidip gelmene karışmıyorsa sen git aileni gör yeter.
Bu şartlar altında kocandan romantizm bekleme bence.Eşin babanın baskısından senin de babanı kabul ettirmeye çalışmandan çok bunalmış belliki.
Kendi ağzınla dedin baban eşinin erkekliğine kadar laf etmiş.
Sen evladısın belki kabul edersin ama elin oğlu kabul etmez.
Ve seni ilk istemeye geldiğinde eşinin sakalına bile şaf eden babana rağmen eşin seni seviyormuş ki sesini çıkarmamış.
Başkası olsa al kızını başına çal sakalsız birine verirsin derdi yani.
Neyse sen eşinle baban arasında seçim yapmak zorunda değilsin.Çünkü her ikisinin de yeri farklı.
Eşinden ayrılsan ne olacak başka biriyle evlendin diğelim baban değişecekmi sanki?
Gelene de baban laf der o da böyle yapar.Netice de eloğlu dedim ya.
Birde boşansan koca evinden sonra o baba evi sana öyle bir batarki sen bile duramazsın o evde.
Bence kocanla konuş deki aşkım benim babam böyle onu değiştiremeyiz bu saatten sonra sen babamdan uzak dur bayramdan bayrama ararsın ben ailemi tek başıma ziyaret ederim senin de işin olduğu için gelmediğini söylerim böylece babam yüzünden gerilmezsin evliliğimizde huzursuzluk olmaz falan dersin
En güzeli eşinle tatlı tatlı konuş neticede kadın olarak babanı değil ama kocanı baştan çıkarabilirsin.

Aileler bariz hata yapınca deli gibi onları savubmamak gerektiğini düşünüyorum. Eşinle huzurun kaçıcağına sende kabul et ve tavrını koy.
Adam haklı ve bence kafasının tası geç bile atmış

Valla bu konudan anladığım eşin sonuna kadar haklı.Beni de kayınvalidem k.pederim arasa neden öyle yapıyorsun yapma bir daha felan diye konuşsa bende aramam bir daha onları.Ve bana böyle davranmalarına izin veriyor diye eşimi suçlarım.Babanızı arayın ve eşini kırdığını gönlünü almasını söyleyin.Ya da beklemesin telefon eşinden

Okurken içim şişti!
Babanı idare etmek zorunda değilsiniz
Eşinizde değil
Bu kadar ev hayatıniza karistirmamalisiniz

Neden arayip soylemiyorsunuz
"baba senin yüzünden ayrilma eşiğine geldik bir daha eşime tek kelime bile olsa karismani istemiyorum "de o yeter ona:)

Şu anda eşin gitmem gelmem konuşmam diyormu?
Demiyor ise mesafe koymak istemiştir
Bence bir araya gelince kusluk yoksa sorun yok
Bırak aramasin ne gerek var çokmu önemli sende ağlama
Baban da alisir aramamasina
Sorarsada konu değiştir

Benim eşim ailemle iyi anlasir ama hiçbir özel günde aramaz ! Gerçi bende aramam ailemi:)

Ablacım babanın kalbini kırma. O adam seni büyütmeseydi sen onun karısı olmıycaktın unutmasın. Onlar önce analarıyla karıları arasında denge kursun.

Eğer sen onun annesiyle böyle bişey yaşasaydın o senin kadar hassas olmazdı.

Ben de sakala bayılırım çok severim. Ama düşündüm de eski insanlara göre tıraş olmak saygı göstergesi. İşe sakalı yeni yeni çıkar haldeyken gidemiyo bazı mesleklerde erkekler. Patron korkusundan cillop gibi tıraş oluyosa, eşinin babasına da saygı göstermeli. Bence de saygısızca kaynata gözünden bakılınca. Ama kendi açımdan çokkkk severim kirli sakalı.

Aradaki cizgiyi sen koyucaksin. Esine diyeceksin sevmesen bile saygi gostereceksin diye babanada diyeceksinki bizim ailemize karisma benim kocam 3 yasindaki cocuk deil diye. Tabiki bunlari yumusak ve guzel duzgun bir şekilde soyleyeceksin.
Bence esin hakli bu durumda. Benim anlamadigim noktaysa neden okadar cok orda kaldiniz?

Şu kocalara bakıyorum da işlerine gelmedi mi hiç idare etmiyolar anında tavrı koyuyolar ama anaları yaptığı zaman hiçbi şey olmamış gibi sar başa tekrar tekrar yıllarca..
Babanızı kırmadan konuşun eşimin erkeklik gururu kırılıyo üzülüyo diye gıcıklığına devam edicek değil herhalde.. eşinize de babamın huyu böyle ben onunla konuşurum ama böyle tatsızlık olmasın hatrım için az da olsa idare etmeye çalış falan deyin..
Kız tarafı ya da erkek tarafı farketmez aileler çizgilerini bilmeli ve arada evlatlarının kaldığını düşünerek ona göre konuşup hareket etmeli..

Kaynanalar nasılsa babanda eşine kaynanalık yapıyor , babanın ayarını senin vermem gerekecek ,
ama kaynanan olsa eşin birşey yapmaz üstüne seni suçlar

Sırf eşimizn ailesi diye hoşlanmadığımz insanlara tahammül etmek zorunda değilz eşin haklı. Bir susulr iki susulur hadi üçte de susulsun diyelm ama sürekli olması..

ayarı yapacak sensin
neden avm de yalnızım diyosun mesela?
ayda bir falan babanla konuşurken eşine de ver telefonu baba nasılsın iyiyim ben de. hadi selamlar diyiversin
hususi araması şart mı

eşin haklı. biri beni arayıp ayar vermeye kalksa ben de ipleri koparmak için elimden geleni yapardım

eşiniz haklı. benmde kp herşeye karışır sinirlidir hep benm dedim olsun herkes benim dediğimi yapsn ister. istediği olmayınca küser surat yapar laf sokar. böyle olunca sevmiyorum uzaklaşıyorum içimden yüznü bile görmek gelmiyor. eşinize hak veriyorum. herşeyim karışılmasına kesinlikle istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…