• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam Bana Ev İşlerinde Hiç Yardımcı Olmuyor

witchhunters

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2017
7
4
1
Merhaba;

Ben çalışan bir bayanım, çok uzun süreler çalışmak zorunda kalabiliyorum ve haliyle ev işi fazla yapamıyorum,
ayda bir sefer temizlikçi bayan geliyor ama o da yetmiyor haliyle.

EŞİM BANA EV İŞLERİNDE HİÇ YARDIMCI OLMUYOR.

Onu yardımcı olması konusunda nasıl ikna edebilirim :(

Merhaba;

Ben çalışan bir bayanım, çok uzun süreler çalışmak zorunda kalabiliyorum ve haliyle ev işi fazla yapamıyorum,
ayda bir sefer temizlikçi bayan geliyor ama o da yetmiyor haliyle.

EŞİM BANA EV İŞLERİNDE HİÇ YARDIMCI OLMUYOR.

Onu yardımcı olması konusunda nasıl ikna edebilirim :KK43:

Şartlarınızın eşit olduğunu ona anlatarak,göstererek gerekirse 1 milyon kez.Anlayana kadar.

Yardım istediniz mi hiç?
İstediniz ve yapmadıysa siz de hiç uğraşmayın alın bir yardımcı o yapsın.
Üzülmeye bile değmez.

Valla bu isin tek cozumu var.siz de yapmayacaksiniz. Ilk zamanlar kavga gurultu eksik olmayacak. Ama merhametli bir adamsa dogru yolu gorecektir. Minik minik isler verin ona demeyecegim. cunku herkes bundan anlamiyor. Bence sadece kendi utunuzu yapin. Kendi camasirinizi yikayin ve kendinize yetecek kadar yemek yapin. temizligi de birakin evi bi sure pislik gotursun. o zaman anlayacaktir. Biz ilk birlikte yasadigimiz zaman tum gunum temizlikle geciyordu. Sonra baktm bu devran boyle gitmez. Hic elimi surmedim. Simdi yarim gunde evin islerini bitirip disari cikiyoruz. Yemek konusunda da haftasonu birlikte yapiyoruz gene. hafta ici yiyoruz. yemek olmayinca evde makarna yapiver hemen canim yorulma diyor. Siz kendinizi one atarsaniz gene ezilen siz olursunuz. Ayrica burda isinden ayril diyenlere kulak asmayin cok rica ederim. Yarin ne olacaginin garantisi var mi allah askina. 3 ay icinde geri donulemeyecek yola girip bosaniyor insanlar. Bir erkegin eline bakacagima gidip kopruden atlayayim daha iyi. Onca yil calismazsiniz sonra bi ayrilik hoop yeni is ararsiniz. ama o islerin hepsi sizden genc ve daha donanimli hanimlar tarafindan kapilivermis olur. Bence oncelik is. Esiniz bu duruma uyum saglayacak. Istemiyorduysa koylerde kiz cok. onlardan biriyle evlenseydi.

Temizlik yaptığınızda hafta sonu mesela süpürgeyi onun eline verin ben de toz aliym yerleri silip diğer işleri yapiym de. Biraz emirvaki konuş madem güzellikten anlamıyor.
Yoksa daha tatlı bir dille aşkım sen evi süpürür müsün daha çabuk biter gibi konuşabilirsin

sonra neden o kadar okudum ki dicem eğer çalışmaz isem.

Çok yanlış düşünüyorsun ilk iki ay çalıştım evlendikten sonra baktım yapamıyorum ki yardımcı olur benim eşim yine de kendimi yıpratıyoruz işten çıktım şuan etrafımda herkes o kdr okudun niye çalışıyorsun diyor mesleğim var evet ne gerek var yetiniyoruz koca parası yiyorum Gayrettepe mutluyum diyorum
Mesela yerde yicksek televizyon karşısında sofra bezini alır mısın su yüzüne alır mısın ben yemekleri halledilir un diyorum ilk başlarda yorgunum diyordu bende işi ağırdan alıyordum öyle öyle alıştı erkek annelerine sesleniyorum buradan çocuklarınızı paşa gbi yetistirmeyin sonra biz uğraşıyoruz gereksiz yere

Bir misafir geleceği zaman evi temizlemem son güne kdr son gün evi temizleyemedim sen yap bende yemekleri yapacağım diyorum şuan artık dönüp arkama bile bakmam eşim halleder halinin simetrisi ne kdr yapar biz bayanlar neden erkeklerin yapacağı işleri görev bilip yapiyoruz anlamıyorum bırakın pis dağınık kalsın bırakın çamaşırını ortada mı bıraktı atmadı mı sepete yikamayin bir hafta giyinmesin geçen oldu tişörtü atmamış banyoya bende gördüm ama çalıştırdım makineyi akşam sen bunu yikamadin mı ben bunu giyinecektim diyor olması gerektiği yerde olsaydı yıkarım senin peşini toplayacak halim yok bir hafta beklersin dedim konu kapandı mesela ki tekrar söylüyorum bn çalışmıyorum

Çok yanlış düşünüyorsun ilk iki ay çalıştım evlendikten sonra baktım yapamıyorum ki yardımcı olur benim eşim yine de kendimi yıpratıyoruz işten çıktım şuan etrafımda herkes o kdr okudun niye çalışıyorsun diyor mesleğim var evet ne gerek var yetiniyoruz koca parası yiyorum Gayrettepe mutluyum diyorum
Mesela yerde yicksek televizyon karşısında sofra bezini alır mısın su yüzüne alır mısın ben yemekleri halledilir un diyorum ilk başlarda yorgunum diyordu bende işi ağırdan alıyordum öyle öyle alıştı erkek annelerine sesleniyorum buradan çocuklarınızı paşa gbi yetistirmeyin sonra biz uğraşıyoruz gereksiz yere

Bir misafir geleceği zaman evi temizlemem son güne kdr son gün evi temizleyemedim sen yap bende yemekleri yapacağım diyorum şuan artık dönüp arkama bile bakmam eşim halleder halinin simetrisi ne kdr yapar biz bayanlar neden erkeklerin yapacağı işleri görev bilip yapiyoruz anlamıyorum bırakın pis dağınık kalsın bırakın çamaşırını ortada mı bıraktı atmadı mı sepete yikamayin bir hafta giyinmesin geçen oldu tişörtü atmamış banyoya bende gördüm ama çalıştırdım makineyi akşam sen bunu yikamadin mı ben bunu giyinecektim diyor olması gerektiği yerde olsaydı yıkarım senin peşini toplayacak halim yok bir hafta beklersin dedim konu kapandı mesela ki tekrar söylüyorum bn çalışmıyorum
bravo iyi eğitmişsiniz bu konuda eşinizi.. maalesef benim eşim inanılmaz bir ataerkil aileden geldiğinden asla ve asla elini sürmüyor isterse evi b.. götürsün yine de benden bekliyor bende çalışıyorum yoruluyorum ama dediğimde de bana çalışma otur evinde o zaman diyor

bravo iyi eğitmişsiniz bu konuda eşinizi.. maalesef benim eşim inanılmaz bir ataerkil aileden geldiğinden asla ve asla elini sürmüyor isterse evi b.. götürsün yine de benden bekliyor bende çalışıyorum yoruluyorum ama dediğimde de bana çalışma otur evinde o zaman diyor

Tabi sizinki iş değil çünkü,onunki iş ama.
Resmen küçük görmek bu ya,yaptığınız işe saygısızlık.Asla kaldıramam.

Misafir çağır üst üste ama dokunma ev işlerine rezil olacağız özellikle de onun tarafını çağır ayyy şimdi ne dicekler x in eşi pis dicekler bir kere dene öyle baktım benim ki herşeyi yapıyor ben öyle diyince anasının evine gidince hala anası elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyor başlarım böyle işin içine dedim orda da el attım canım koltuğu kaldırır mısın perdeyi aşar mısın annesi ben yaparım ben yaparım dedim o erkek işi sen niye yapıyorsun kırk yılın başı geliyor annesine yardım etsin bırak bu bayramda bile bir öğünün yemeğini yaptırdım ama eşimin yurtlarda büyümesinin büyük bir avantajı var ailesine bakıyorum suyunu bile kalkıp alan adam yok ilk başlarda öyleydi kahvaltı gec hazırlamaya başladım şimdi namazdan sonra kalkar çayını altını yakar mesela

Tabi sizinki iş değil çünkü,onunki iş ama.
Resmen küçük görmek bu ya,yaptığınız işe saygısızlık.Asla kaldıramam.

Annelerinden ne goruyorlarsa onu yapmak istiyorlar ama biz izin vermeyeceğiz kızlar artık evlendin bu evin sorumluluğunu dışarıda çalışarak bende karsiliyorsam sende bir işin ucundan yatacaksin demeliyiz bence

Back
X