- 1 Mart 2010
- 45.198
- 115.318
- 1.123
- Konu Sahibi tahterevalli23
-
kusura bakma ama eşin öküzmüşHanimlar size soru, kocamin uzerime dusmesi beni dusunmesi icin napayim? Odun nasil yontulur?
Deli oldum. sabah kahvalti yapiyoruz zeytini cok sevdigimi bilir, azcik kalmisti hic yer misin filan demeden lop lop goturdu. Hep boyledir. Kendine meyve koyar alir misin demez hic. Ustum acik uyuyakalsam ustumu ortmez. Ben demeden bi isime el atmaz. Napabilirim diye soruyo bise dersem yapiyo ama kendi dusuncesi yok. Ki ben de ona diyceme kendim yapiyorum zaten. Hasta olsam bile biseolmaz duzelir der hep. Hic naz yapilmiyo bu herife.
Bir de su var, cilvelesme denilen zamanlarda guzel lafflar eder ama onun disinda ovmez hic mesela. Bir de bakiyorum is arkadaslarimin esleri gunde kac defa ariyolar, benimki bir nasil gidiyo diye mesaj bile atmaz. Ben atinca anca. Aklina gelmiyorum adamin be.
Nasil yola getireyim?
Kocam beni nazlamıyor derkenkocam beni kremlemiyor gibi bişeymi
Ben bunu biryerde okumustumEşinin yaptığı bir şeyi öv... Çok öv... En iyisini o yapıyormuşçasına öv...
Yılların heykeltıraşı olarak verebileceğim yegane tavsiye budur:
Bir salata mı yapıyor, dünyanın en harika salatası o salataymışçasına övgüye boğ, "Bunu böyle nasıl yaptın, şahane olmuş" diye diye bi hal ol, yerken bayıl, kendinden geç, ona elinin apayrı bir lezzeti olduğunu söyle. Arada bu salatalardan yemek istediğini, paşa hazretlerinin seni bu lezzetten mahrum etmemesini rica ettiğini dile getir.
Böyle böyle ortalama 4-5 aya kadar bizim evin salata yapma görevini adama kilitledim.
Benzer bir teknikle, pazar kahvaltılarında krep ve menemeni de kilitledim.
Yorgunluk kahvelerini de kitledim.
Aynı mantıkla talep etmeye ve yapınca en harikasını o yapıyormuş gibi davranmaya devam et.
Sen onu ara, onun seni aramasını iste, o arayınca yine övgü manyağı yap filan.
%90 işe yarar.
Ben eşimi yonttuysam sizde hayli hayli yontarsınızHanimlar size soru, kocamin uzerime dusmesi beni dusunmesi icin napayim? Odun nasil yontulur?
Deli oldum. sabah kahvalti yapiyoruz zeytini cok sevdigimi bilir, azcik kalmisti hic yer misin filan demeden lop lop goturdu. Hep boyledir. Kendine meyve koyar alir misin demez hic. Ustum acik uyuyakalsam ustumu ortmez. Ben demeden bi isime el atmaz. Napabilirim diye soruyo bise dersem yapiyo ama kendi dusuncesi yok. Ki ben de ona diyceme kendim yapiyorum zaten. Hasta olsam bile biseolmaz duzelir der hep. Hic naz yapilmiyo bu herife.
Bir de su var, cilvelesme denilen zamanlarda guzel lafflar eder ama onun disinda ovmez hic mesela. Bir de bakiyorum is arkadaslarimin esleri gunde kac defa ariyolar, benimki bir nasil gidiyo diye mesaj bile atmaz. Ben atinca anca. Aklina gelmiyorum adamin be.
Nasil yola getireyim?
Altına imzamı atarım.
Aynı yöntemle hafta sonu kahvaltılarını, hafta sonu yemeklerini, atıştırmalık hazırlamayı, içki servisini, ev süpürmeyi, duşakabin temizlemeyi, nevresim değiştirmeyi beyime kilitledim.
Kahveyi kilitleyemedim kaç kez gösterdim yok olmuyor, çamur gibi yapıyor adam. Bilerek mi yapıyor acaba?
daha ne kaldı?
İyi bakalım, maşallah diyelim. Her konuda olduğu bu konudada geleneksel bir yaklaşımla eşimin evde iş yapmasından hiç hoşlanmadığımı belirtmek isterimHafta içi akşam yemekleri, sofra kurma kaldırma, çamaşır,bulaşık, ütü...
İş bölümü böyle olur. Diğer türlüsü bi işin ucundan tutma oluyor.
İyi bakalım, maşallah diyelim. Her konuda olduğu bu konudada geleneksel bir yaklaşımla eşimin evde iş yapmasından hiç hoşlanmadığımı belirtmek isterim.
Ne kadar farklıyız değil mi?
Benim taktiğimde tam olarak böyle. Çok iyi yaptığını sandığı için bir çok işi üzerimden aldı :))Eşinin yaptığı bir şeyi öv... Çok öv... En iyisini o yapıyormuşçasına öv...
Bir salata mı yapıyor, dünyanın en harika salatası o salataymışçasına övgüye boğ, "Bunu böyle nasıl yaptın, şahane olmuş" diye diye bi hal ol, yerken bayıl, kendinden geç, ona elinin apayrı bir lezzeti olduğunu söyle. Arada bu salatalardan yemek istediğini, paşa hazretlerinin seni bu lezzetten mahrum etmemesini rica ettiğini dile getir.
Böyle böyle ortalama 4-5 aya kadar bizim evin salata yapma görevini adama kilitledim.
Aynı mantıkla talep etmeye ve yapınca en harikasını o yapıyormuş gibi davranmaya devam et.
%90 işe yarar.
Eşinin yaptığı bir şeyi öv... Çok öv... En iyisini o yapıyormuşçasına öv...
%90 işe yarar.
O kütükten bendede var ne,ne yapalım.Marangoz belki yontabilir ama sen birsey yapamassin canim.adam anasindan kütük olarak dogmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?