Teşekkür ederim zamanınızı ayırdığınız ve güzel fikirleriniz içinBen ailenin yanına eşinle birlikte güzel bi aile olarak gitmek istemeni anlıyorum, ben de olsam öyle isterdim. Ama malesef ortada güzel bi ailen yok. Kaldı ki adam bahane yapıyor, herkesin izin hakkı var hele de Almanya bu konuda asla hak yemiyor. Kısacası eşin yalan söylüyor ama bu yalanına gelene kadar sizin zaten bin ton sorununuz var. Bu evlilikten pek hayır yok gibi. Bence ailenin yanına kesin dönüş düşün eğer Türkiyede artık kendine bir hayat göremiyorsan da orada oturum alana kadar bekle, bu süreçte de dil öğren ve meslek edinme kursuna git bi meslek öğren sonra da yoluna bakarsın. Başka da ne diyeceğimi bilemedim.
Çok sağolunBen ailenin yanına eşinle birlikte güzel bi aile olarak gitmek istemeni anlıyorum, ben de olsam öyle isterdim. Ama malesef ortada güzel bi ailen yok. Kaldı ki adam bahane yapıyor, herkesin izin hakkı var hele de Almanya bu konuda asla hak yemiyor. Kısacası eşin yalan söylüyor ama bu yalanına gelene kadar sizin zaten bin ton sorununuz var. Bu evlilikten pek hayır yok gibi. Bence ailenin yanına kesin dönüş düşün eğer Türkiyede artık kendine bir hayat göremiyorsan da orada oturum alana kadar bekle, bu süreçte de dil öğren ve meslek edinme kursuna git bi meslek öğren sonra da yoluna bakarsın. Başka da ne diyeceğimi bilemedim.
Dil bilmeden, iz bilmeden ülke değiştirip evlenen kadınların cesaretini hiç anlamıyorum açıkçası.
2 yıldır neden dil problemi yaşıyorsunuz ?
Tek başınıza ailenizin yanina gitmeniz de sorun yok. Sorun eşiniz ve ana kuzusu olması, dert edecekseniz onu edin.
Doğru söylüyorsunuz kızlar biraz da annem öyle kocadan ayrı mı gelinir millet ne der dedi bsna o yüzden de kötü oldum en iyisi tek gideyim köye.Dönüncede kursa yazılayım .Ama kızlar şıan kaynanam konuşmuyor en son gelecek elimi öpüp özür dileyecek demiş .Kızlar benim suçumda en sonki olayımızda yeter artık diye kaynanama yüksek sesle konuştum ben sana ne yaptım hiç mi vicdan yok sende yavurun içinde kala kala vicdanın erimiş ne yaptım ben sana ellerini çek üstümden felan demiştim şimdi beni terbiyesiz cazgır diye köye yaymış o da canımı çok sıktı.Evimin bir eşyası benim zevkime göre olmadı görseniz öğrenci evi gibi bir yatak odası takımı alındı onu da telden foto gönderdi eşim bu bi takımı beğendim ama kaynanamın beğendi oldu neymiş o daha güzelmiş kızlar ben Türkiye den uçakla ne getirebilirim ki üstünü başını al yeter dediler sonrada kaynanam diyor ki ne katkın oldu şu eve diyor birde öyle bi konuşuyorki bazen diyorumki gerçekten çok mu saygısızım beb kendimi çok suçluyorum ama görücü usulüyle sakın gelmeyin buralara buralar çok kötü
Bı de bebek istiyorsun?
Neyse herkese iyi geceler
Konu sahibi bi yere kadar okudum ve inandim ancak buyuk yalancisiniz hayal dunyaniz genis, evet boyle insanlar var ancak insanlarin zor durumlarini yazip dalga geciyor olmak hos degil.Düsseldorf
Konu gerçekten inandırıcılığını kaybetti ama sunu belirteyim Almanyada sigorta yapilmadan çalışan birsuru çalışan var hatta birtanesini tanıyorum. Ve çalışan kisi evlendigi için gitti sadece vizesini almak için kursa gitti a1di sanirim onu aldi ve suan tek tük almanca konuşuyor bildiğinide unutmuşKonu sahibi bi yere kadar okudum ve inandim ancak buyuk yalancisiniz hayal dunyaniz genis, evet boyle insanlar var ancak insanlarin zor durumlarini yazip dalga geciyor olmak hos degil.
Gocmen ve multeci yasalarini cozum sunabilecek kadar biliyorum.
Birincisi siz Turkiye den gelebilmek icin A1 seviyesinde dil bilginizi ispatlayarak geliyorsunuz, koylu ayagina yatmayin.
Ikincisi sizi esiniz getirebilmek icin burdaki makamlara ev, maddi durum sunmak zorunda yoksa kimse sizi devletten yardim alin gelin diye istemez.
Ucuncusu geldiginiz vakit devlet sizi zorunlu tutuyor dilinizi B1 seviyesine getirmeniz icin yani zorunlu kelimesi ne demek biliyorsunuzdur, madden kursu karsilayamazsaniz yol paranizi dahi oduyor, cocuk varsa kresi karsiliyor falan.
Dorduncusu siz diyorsunuz ki ben calistim, demek ki ilk yil size calismali oturum vermisler yalanlar guzel ama mantiksiz. Dil bilgisi yeterliligi olmadan asla vermezler
Ve son olarak dr muayenesine ‚cogunlukla‘ esinizle bizi almazlarken kayinbabayla. Burda zaten hastane kavrami yok dr ofisinde kayinbaba ve siz
Hadi selametle.
Konu sahibi bi yere kadar okudum ve inandim ancak buyuk yalancisiniz hayal dunyaniz genis, evet boyle insanlar var ancak insanlarin zor durumlarini yazip dalga geciyor olmak hos degil.
Birincisi siz Turkiye den gelebilmek icin A1 seviyesinde dil bilginizi ispatlayarak geliyorsunuz, koylu ayagina yatmayin.
Ikincisi sizi esiniz getirebilmek icin burdaki makamlara ev, maddi durum sunmak zorunda yoksa kimse sizi devletten yardim alin gelin diye istemez.
Ucuncusu geldiginiz vakit devlet sizi zorunlu tutuyor dilinizi B1 seviyesine getirmeniz icin yani zorunlu kelimesi ne demek biliyorsunuzdur, madden kursu karsilayamazsaniz yol paranizi dahi oduyor, cocuk varsa kresi karsiliyor falan.
Dorduncusu siz diyorsunuz ki ben calistim, demek ki ilk yil size calismali oturum vermisler yalanlar guzel ama mantiksiz. Dil bilgisi yeterliligi olmadan asla vermezler
Ve son olarak dr muayenesine ‚cogunlukla‘ esinizle bizi almazlarken kayinbabayla. Burda zaten hastane kavrami yok dr ofisinde kayinbaba ve siz
Hadi selametle.
A Arya_Stark01 hanımefendi de ne guzel aciklamis bosuna ınanmamazlık etmemısız.Konu sahibi bi yere kadar okudum ve inandim ancak buyuk yalancisiniz hayal dunyaniz genis, evet boyle insanlar var ancak insanlarin zor durumlarini yazip dalga geciyor olmak hos degil.
Hadi selametle.
Siz ne diyorsunu Allah aşkına ya neKonu sahibi bi yere kadar okudum ve inandim ancak buyuk yalancisiniz hayal dunyaniz genis, evet boyle insanlar var ancak insanlarin zor durumlarini yazip dalga geciyor olmak hos degil.
Hadi selametle.
Allah aşkına derdim başımdan aşmış yol gösterenlerim için teşekkür ediyorum kendimi niye avındırayım yaşadığım olan biten bu A1 aldım Türkiye de doğru ama ne varki onda kendimi burda ufak idare edecem seviyede dedim zaten markette felsn işimi görebiliyorum çalıştım hastanede temizlik şirketinde hastanenin wc temşzliğini yaptım 6 ay ama eşimle aynı yerde çalıştık o koridorlarda yerleri mskina yaptı zaten şefle o muattap oluyordu .hem niye yalan konuşacam onu da anlamış değilim sanki para karşılığı derdimi anlatıyorum yol gösyerende binlerce kez Allah razı olsun anlattım içim rahatladı biraz çok şükür ama beterin beteri vardır ne durumda olan insanlar var diyorum bir lokmaya muhtaç insanlar car sokakta yattım demiyorum kiA Arya_Stark01 hanımefendi de ne guzel aciklamis bosuna ınanmamazlık etmemısız.
Habıre konuya acı acı seyler eklemesınden de belliydi zaten.
TmmAllah aşkına derdim başımdan aşmış yol gösterenlerim için teşekkür ediyorum kendimi niye avındırayım yaşadığım olan biten bu A1 aldım Türkiye de doğru ama ne varki onda kendimi burda ufak idare edecem seviyede dedim zaten markette felsn işimi görebiliyorum çalıştım hastanede temizlik şirketinde hastanenin wc temşzliğini yaptım 6 ay ama eşimle aynı yerde çalıştık o koridorlarda yerleri mskina yaptı zaten şefle o muattap oluyordu .hem niye yalan konuşacam onu da anlamış değilim sanki para karşılığı derdimi anlatıyorum yol gösyerende binlerce kez Allah razı olsun anlattım içim rahatladı biraz çok şükür ama beterin beteri vardır ne durumda olan insanlar var diyorum bir lokmaya muhtaç insanlar car sokakta yattım demiyorum ki
Ben de suan size yakin bi yerdeyim ve yarin isim yok, size yardim edebilirim eger gercekseniz. Dilerseniz arabayla gelir alirim evinizden dilerseniz Düsseldorf Hauptbahnhof olur ya da fernsehturm hic farketmez sizi oralardan alirim, avukata gideriz, devlet yardimi aliriz, kursa gidersiniz, frauenheim a yerlestirilirsiniz. Samimiyseniz ben burdayim.Siz ne diyorsunu Allah aşkına ya ne
Doktor muayenesine dedim ya hasta beklemeodasında üçümüz bekledik sınra kaynstam muayene yerinede girmek istedi ordaki doktorun yanındaki çalışanla kavga etti yazdım aman neyse hatırlamak ta istemiyorum kendimi ispatlamak ta ben bu konuşara girmeyecektim sadece eşim beni tek gönderiyor yazdım konu nerelere geldi zaten ne çektiğimi bi Allah biliyor bi ben yazarak dert anlatmayıda beceremedim sağolun kimseye yaşan konuşup ruh hastası gibi uyduracak değilim konu konuyu açtı yazan derdimi paylaşan yol gösteren herkesten Allah razı olsunSiz ne diyorsunu Allah aşkına ya ne
Saglik calisanina mudahale edemez, oraya hemen polis gelir. Kadin hamile olsa kocasini bile kadinin rizasi olmadan iceri alamaz, hakki yok.Doktor muayenesine dedim ya hasta beklemeodasında üçümüz bekledik sınra kaynstam muayene yerinede girmek istedi ordaki doktorun yanındaki çalışanla kavga etti yazdım aman neyse hatırlamak ta istemiyorum kendimi ispatlamak ta ben bu konuşara girmeyecektim sadece eşim beni tek gönderiyor yazdım konu nerelere geldi zaten ne çektiğimi bi Allah biliyor bi ben yazarak dert anlatmayıda beceremedim sağolun kimseye yaşan konuşup ruh hastası gibi uyduracak değilim konu konuyu açtı yazan derdimi paylaşan yol gösteren herkesten Allah razı olsun
Çok sağolun dedimya yazdıklarımını tamamını oluduysanız polise ne diyecem ki kocam şiddet uygulamadı benim sorunlarım kaynanamla ama yazdıklarımda eksik var yalan yok haupbahnof bizim eve çok yakınBen de suan size yakin bi yerdeyim ve yarin isim yok, size yardim edebilirim eger gercekseniz. Dilerseniz arabayla gelir alirim evinizden dilerseniz Düsseldorf Hauptbahnhof olur ya da fernsehturm hic farketmez sizi oralardan alirim, avukata gideriz, devlet yardimi aliriz, kursa gidersiniz, frauenheim a yerlestirilirsiniz. Samimiyseniz ben burdayim.
Sali-Cuma arasi ben oralardayim, Pazartesi isim yok size yardimci olabilirim, bu psikolojik siddet sopa alip dovmesi gerekmez. Ayrica siz suan b1 yapmak zorundasiniz, ne kadarlik vizeniz var kac yil gecerli?Çok sağolun dedimya yazdıklarımını tamamını oluduysanız polise ne diyecem ki kocam şiddet uygulamadı benim sorunlarım kaynanamla ama yazdıklarımda eksik var yalan yok haupbahnof bizim eve çok yakın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?