Kocam benimle çocuklar hariç iletişim kurmuyor yüzüme dahi bakmıyor

ArbutusUnedo

Guru
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2011
1.163
938
333
Aramızın yıllardır çok kötü olduğı çok büyük kavgalar ettiğimiz eşimle; yıllardır kötü iletişimle ve 2 çocukla boşanma kararı veremeden devam etmeye çalışıyoruz. Hemen biye boşanmıyorsunuz diye linçlemeyin; şak diyince olmuyor çocuklar babalarını çok seviyor ve eşim boşanma adımını ben atayım da çocuklara “bakın ben istemedim anneniz istedi” diyerek acitasyon yapmak istiyor ve her şeyi adım adım planlıyor.

Esas sorunumuz iletişimsizlik. Eşimle yılların sorunu sonucu benimle sıfır iletişim şeklinde yaşamaya başladı. Yazın 1,5 aydır annemin yanındayım; kavga sonucu değil çocukları rahat ettirme amacıyla mutabık kalarak geldim ama yaz boyu beni bir kez bile aramadı. Çocukların ihtiyaçları hariç tek kelime konuşmuyor benimle. Oğlumuz ve kızımızla görüşeceğinde oğlumun akıllı saatinden arıyor hallediyor.

Vekhasıl sorunumuz zaten çok büyük ama detaylara inip boğulamayacağım yıllar içinde yeteri kadar yıprandım.

Otel tatili yapmak için çok ısrar etti; yüksek paralara otel kiraladı çocuklarımla tatil yapmak istiyorum dedi. Ben istemeyerek kabul ettim; şu an otelde tatildeyiz ama benimle sıfır iletişim. Aylardır böyle, ne bir gözüme bakma ne bir sohbet ne bir hal hatır sorma, soruşarıma yüzüme bakmadan cevap vermeler tek kelimelik cevaplar. Asla benimle yan yana oturmuyor ben yanına yaklaşınca kalkıp gidiyor. Üstümü odada değiştirirken bile başka tarafa geçiyor beni görmemek için. Bir önce bir geziye gitmiştik, her yaklaşmaya çalışmamda yorgunum diyip uzaklaşıyordu; bütün geziyi benimle tek kelime konuşmadan tamamlamıştı.

2 çocuğum babalarına aşık olmasa bir dakika bile düşünmem. Ama o kadar hin ki; ben hep çocuklarla yalnız kaldığım ve tek otorite koymaya çalışan olduğum için hep ben kötü oldum. Boşanmaya çalıştığımda anneniz beni istemiyor sizinle görüşmemi de istemiyoe o yüzden boşanmak istiyor dedi çocuklar bana karşı bilendi. Ben çocuklara tutumlu olmaya çalışmayı öğrettikçe o para saçtı benim izin vermediğim oyuncakları aldı vbvb.

Bir kez de evi terketti geçen sene ailemle sürekli kavgalı zaten terbiyesizlikleri yüzünden; çocuklar çıldırdı, sonra tek gecede ne olduysa ağlayarak geri döndü ama iletişimsizliğimiz devam etti.

Yani ben şu anda da tatilde çocukların bakıcısı gibiyim; tek güzel söz tek iletişim yok kendisi yiyor içiyor eğleniyor çocukları eğlendiriyor; bana da para harcıyor lakin ben bitik bir evlilikte keyfime bakıp umursamayan bir kadın değilim bunu kaldıramıyorum. Şu an cinnet çıkarmamak için kendimi çok zor tutuyorum ne kavga çıktıysa onun iletişimsizliği; benim ondan iletişim dilenmem ve bana psikolojik zorbalık yapması ama asla kabul etmemesi yüzünden çıktı.

Kendisi işyerinde çok aktif sosyal konuşkan; o kadar içim acıyor ki benimle etmediği tatil muhabbetini işyerinde arkadaşları ile ediyor; benimle paylaşmadığı fikirleri arkadaşlarıyla paylaşıyor.

Neresinden tutsam elimde kalıyor ama çocuklar babam babam diye ölüyor kapana kısıldım kaldım. Bazıları diyor ki “boşver ya ye parasını iletişim falan arama”. Ama ben yapamıyorum. Bu arada geçen sene onun sorumsuzlukları ve çocuklarla ilgili her tür işi bana yıkması sonucunda 13 senelik işimden çıkarıldım. Bunun üzerine çıkan kavgalar ve soğumalarla evi terketti asla manevi destek olmadı; avukat tuttu avukatla zorla beni anlaşmalı boşanmaya zorladı falan.

Ne yapacağımı bilemiyorum şu an otel odasında sabah onu boğazlamamak için kendimi zor tutuyorum. Ben katlanamıyorum diyip alıp çocukları havaalanına geçsem çocuklar bana düşman olacak.

Ne duruyorsun boşan diyecek bekarlar(hiç evlenmemiş olanlar) rica edeceğim lafını ölçülü söylesin. Hiçbirimiz evlenirken boşanmak için evlenmedik yıllar insanları da fikirleri de değiştirebiliyor; fikirler zıt yönlere doğru değiştiyse vay halimize. Ama tabii keşke çocuk yokken ortaya çıkan belirtilerden anlayabilip yolu erkenden ayırsaymışım aslında herşey çok belliymiş ama görmemişim, görmek istememişim. İnsanoğlu bazı şeyleri kabullenemiyor, hep düzelir diye umut ede ede bu hale geliyor.

Ne kadar kabul etmek istemeseniz de böyle devam edemez, elbet bir yerde bıçak kemiğe dayanacak ve bitireceksiniz. Çocuklar kaç yaşında? İş bulmanız lazım, bir an önce kendinize bir hayat inşa etmeniz lazım.

Bıçak kemiğe çok dayandı ama ailem arkamda durmadı. Çok kez cinnet eşiğinden döndük. Çocuklar da hep çok üzüldü yıprandı. Takatim kalmadı ailem tarafından hep ben suçlandım çok fevriyim kocamı idare edemiyorum gibi davranıldı bana. Hani herkes istiyor ki paran var çocuğun var ne iletişim bekliyosun hala kocayı boşver çocuklarınla ilgilen ama boşanma.

Okumadım .

"Çocuklar babasız büyümesin " bahanesinina ardına sığınan kadınların herşeyi hak ettiğini düşünüyorum. Ula millet tehdit ediliyorda boşanıyor. Senin ne hakkın var çocuğa böyle örnek olmaya.

Toksik özellikler; koşullar sürdükçe kötüleşir ve kalıcılaşır.

Hem kadının hem erkeğin kişiliği tamamen bozulduktan sonra ayrılsanız neye yarar. Arkadaş bile olunmayacak insan haline gelmiş oluyorsunuz.

Evlilik kurumuna karşı tahammülsüzse; boşanmadıkça şiddete doğru gider. Bu özellik öyle kalıcı olurki. Kadın cinayetine kadar gidiyor.

Siz normalde kaygılıysanız; takıntıya gider. Bu saatten sonrada partner olarak anca takıntılı bulursunuz 2. boşanma bebek gelir.

Adamın hayatında biri olabilir mi?
Ben kesinlikle olduğunu düşünüyorum ama ben mi salağım o mu profesyonel hiçbirşey bulamadım. Geçen sene bir arkadaşlık sitesinden gelen spam mesajlar bulmuştum mailinde ama tabii ki inkar etmişti üni döneminde açtığı hesaplardan geldiğini iddia etmişti panik bile yapmamıştı. Ben paranoyaklıkla suçlandım. Ama kendimce şüphelerim var kime anlatsam saçmalama diyor. Kendisini de suçladığımda asla yok demişti Kurana el basmıştı ama bilemiyorum.

Okumadan nasıl ezbere konuşuyorsunuz anlamıyorum toplumumuzun kanayan yarası malesef.

Okumadan nasıl ezbere konuşuyorsunuz anlamıyorum toplumumuzun kanayan yarası malesef.
Geçinecek param yok nasıl etsem geçinebilsem diye yazsan anlarım

Ama maalesef sunduğun beyana göre

Toplumun kanayan yarası sensin merhametli çocuklarına acıyan kadın.

Çocuklarına güya çok düşündüğü için ayrılamayan kadınların yarısı burda bu yorumlar sayesinde sarsıldı kendine geldi; birçoğu kadın cinayetine kurban gitti.

Birazdan kocanızı " merhametli, iyi insan ama bana tahamülsüz " diye savunacağınız kısım gelecek adım gibi biliyorum toplumun kanayan yaralarının hep aynı temel inançlara sahip olduğu şeyleri.

Merhametli ilan edilen kocalarda aşağıdaki başlıkları açtırıyor nedense;

Kocam;
Aldattı
Altınımı aldı
Dövdü
Kaynanama ezdirdi
İtti kafamı vurdum
Çenemi sıktı
Kolumu morartı
Dizimi morarttı
Bebeğim kucağımdayken vurdu
Hamileyken vurdu
Dolandırdı evi kaçırdı
Başka kadına ev açmış
Aileme küfür etti
Baban gelsin aldım dedi
Küfür etti
Ağzıma s***ı
Hastanelik etti
15i kere farklı kişilerle aldattı
Hpv bulaşırdı
Aids bulaştırdı

Son düzenleme:
Ama çocuklarım babalarını çok seviyor

Boşanan onca kadının çocukları sevmiyor sanki babasını.

Boşanmak istemiyorum derseniz anlarım ama çocuklar babalarını çok seviyor diye boşanmıyorum bahanesini anlamak mümkün değil
Bunu anlamak nasıl bu kadar zor olabilir ki? Boşanmak istemememin sebebi, çocukların babalarına çok düşkün olması. Çocuklu olunca kararları kafanıza göre veremiyorsunuz milyon tane açıdan düşünmeniz gerekiyor. Kaç kere oturduk anlaşmaya, anlaşmalıya gelince işler değişiyor çirkefleşiyor nafakayı azaltmaya çalışıyor falan filan; “çocuklarımı istediğim zaman göreyim gülelim eğlenelim ama nafaka da az vereyim çünkü yeni hayatımı kuracağım kendime harcayacağım” falan filan oluyor bir anda. Ben tek taraflı dava açsam boşanma davası 3-4 yıl sürüyor ve “anneniz boşanmayı ve sizi babasız bırakmayı seçti” acitasyonu devreye giriyor. Yani bu iş uzaktan ya da dizilerden göründüğü gibi kolaycacık hallolan bişey değil.

Hiçbir boşanma kolay değil öyle bir iddiam yok ama gene kabul edilebilir bir bahane değil benim için.
Boşanan kadınların çocukları babalarını sevmiyor mu? Aklı erene kadar her çocuk babasını sever zaten.
Açık açık deseniz ki benim boşanasım yok, istemiyorum, amenna . Ama cümle boşanmak istiyorum ama çocuklar olunca inandırıcılığı olmuyor.

Eşiniz psikolojik şiddet uyguluyor size, değersizleştiriyor, adamın yüz vermeyip sürekli peşinden koşmanız sizin de normal bir psikolojide olmadığınızı gösteriyor burada çocukların sevgisi değil sizin bağımlı kişiliğiniz ön plana çıkıyor, adam resmen manipülasyon yapıyor eminim kendinizi çok değersiz hissediyorsunuz çünkü bundan zevk alıyor bu pislikler , silkelenin ben ne yapıyorum bu adam beni hakediyor mu diyin kendinizi bi sarsmanız lazım, siz de ona değersiz hissettirin bakın nasıl ters köşe oluyor egosunu tatmin etmeyin yanında değil başka yerde üstünüzü değiştirin gururlu davranın lütfen, bi dumura uğratın şu hödüğü

Ama çocuklarım babalarını çok seviyor

Boşanan onca kadının çocukları sevmiyor sanki babasını.
Tüm boşanan kadınların çocukları babalarına bu kadar düşkün değil yine ezberden konuşuyorsunuz. Babalar çocuklarını dövüyor aşağılıyor ilgilenmiyor görmüyor bile. Bizimkinin derdi benimle, çocuklarına karşı muhteşem ilgili bir baba görünürde. İleride çocukları ikna edecek bir problem yok görünürde; bu işin ergenlik ve gençliği var. Hayatları boyunca düşman olacakları bir anne olmak istemiyorum ki örnekleri var. Kadıncağız(eğitimli bir kozmetik patronu bu arada öyle ezik biri değil) görünmez zorbalığa maruz kaldığı için boşandı. yıllardır ergenlik çağındaki çocuğunu toparlamaya çalışıyor, psikolog psikolog geziyor kız annesini istemiyor suçluyor babasına da gidemiyor babasının hatalı olduğunu asla kabul etmiyor ve bu ikilem yüzünden lisede evden kaçtı kötü şeyler oldu.

Paran var mı senin? Dedektif tutacaksın, kanıtlayacaksın ve delillerin olacak. Arabasına ses kayıt da koyabilirsin. Sen o delilleri onun gözünün önüne ser bak nasıl peşinde dört dönüyor. Çocuklarımız bunları görünce acaba kime düşman olacak da dersiniz!
Çocuklardan dolayı boşanmıyormuşsunuz ama adamın umru değil ki. Madem çocuklara bu kadar düşkün kendisine sonra bunu diyeceksiniz
“Çocukların velayetini sana veriyorum, arada gelir görürüm biraz hayatımı yaşayayım ben de”
İş bulup döneceksiniz, yani o adam boşanacağına bin pişman olacak. Siz hiçbir şey yapmıyorsunuz ki.
Böyle asla olmaz.

Tüm boşanan kadınların çocukları babalarına bu kadar düşkün değil

Ya tamam bi tek sizin çocuklarınız babasını seviyor. Ben şu an ikna oldum.
Adam sizi amiyane tabirle sallamıyor tınlamıyor siz hala peşinden koşmaya devam.
Sakın ayrılmayın bırakmayın. Koala gibi yapışın adama. Ne de olsa çocuklar babalarına çok düşkün

Sizi inandırmak durumunda değilim. Sizin bakış açınız darsa bu sizin probleminiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…