- 15 Aralık 2009
- 8.967
- 21.491
- 873
- Konu Sahibi ArbutusUnedo
-
Bakış açısı dar olan sizsiniz.Sizi inandırmak durumunda değilim. Sizin bakış açınız darsa bu sizin probleminiz.
Evet biraz bağımlı kişiliğimin olduğunun farkındayım ve zamanında çok ilgi dilendim ondan, bunaldı benden kaçtı, tartışmada hemen içine kapanır günlerce aylarca konuşmaz, ben ilgi isteyince beni suçlar git arkadaş bul onunla konuş ben senin prikoloğun muyum der. Kendi sürekli yurtdışına gidiyor gezmeye arkadaşlara doyuyor, ben evde 2 çocukla bunalınca ilgi isteyince suçlu oluyorum. Ama rica ederim siz de bunu normalleştirmeyin; evlilik iki kişinin birbirinden ilgi beklemesi; sorunları beraber çözmesi gereken bir kurumken neden güç savaşına dönsün?Eşiniz psikolojik şiddet uyguluyor size, değersizleştiriyor, adamın yüz vermeyip sürekli peşinden koşmanız sizin de normal bir psikolojide olmadığınızı gösteriyor burada çocukların sevgisi değil sizin bağımlı kişiliğiniz ön plana çıkıyor, adam resmen manipülasyon yapıyor eminim kendinizi çok değersiz hissediyorsunuz çünkü bundan zevk alıyor bu pislikler , silkelenin ben ne yapıyorum bu adam beni hakediyor mu diyin kendinizi bi sarsmanız lazım, siz de ona değersiz hissettirin bakın nasıl ters köşe oluyor egosunu tatmin etmeyin yanında değil başka yerde üstünüzü değiştirin gururlu davranın lütfen, bi dumura uğratın şu hödüğü
Teşekkür ediyorum mantıklı yorumunuz için. Ben iş kurdum zaten az çok kendi işimden kazanıyorum. İşten tazminatımı alıp çıkmıştım yatırım yaptım kenarda duruyor. Evim ve arabam var. Maddi hiçbir kaygım yok sadece iş ve arkadaş çevrem dar, büyükşehirde yaşıyoruz ve koşullar çok bunaltıcı.Paran var mı senin? Dedektif tutacaksın, kanıtlayacaksın ve delillerin olacak. Arabasına ses kayıt da koyabilirsin. Sen o delilleri onun gözünün önüne ser bak nasıl peşinde dört dönüyor. Çocuklarımız bunları görünce acaba kime düşman olacak da dersiniz!
Çocuklardan dolayı boşanmıyormuşsunuz ama adamın umru değil ki. Madem çocuklara bu kadar düşkün kendisine sonra bunu diyeceksiniz
“Çocukların velayetini sana veriyorum, arada gelir görürüm biraz hayatımı yaşayayım ben de”
İş bulup döneceksiniz, yani o adam boşanacağına bin pişman olacak. Siz hiçbir şey yapmıyorsunuz ki.
Böyle asla olmaz.
Kanıtlar bulup eğer boşanmak da istemiyorsanız o kanıtlarla onu tehdit edeceksiniz yapacak bi şey yok. Sık sık yurtdışına gidiyor demişsiniz çok yüksek ihtimal orada aldatıyor. Cinsellik olarak size yaklaşıyor mu? Ve bu soğuma ne zaman başladı?Teşekkür ediyorum mantıklı yorumunuz için. Ben iş kurdum zaten az çok kendi işimden kazanıyorum. İşten tazminatımı alıp çıkmıştım yatırım yaptım kenarda duruyor. Evim ve arabam var. Maddi hiçbir kaygım yok sadece iş ve arkadaş çevrem dar, büyükşehirde yaşıyoruz ve koşullar çok bunaltıcı.
Farkındayım. Genetik yatkınlığım da var zaten.1 küçük çocuk ile boşanmış biri olarak yazıyorum. Böyle devam ederse,sonunuz kanser. Allah korusun tabi.
Kaç yaşında çocuklar? Babalarında kalsınlar madem bu kadar düşkünler birbirlerine. Herkes sizi suçluyor hep siz kötü oluyorsunuz, işinizden bile olmuşsunuz bu uğurda. Çocuklar babalarıyla yaşasınlar o zaman.Bunu anlamak nasıl bu kadar zor olabilir ki? Boşanmak istemememin sebebi, çocukların babalarına çok düşkün olması. Çocuklu olunca kararları kafanıza göre veremiyorsunuz milyon tane açıdan düşünmeniz gerekiyor. Kaç kere oturduk anlaşmaya, anlaşmalıya gelince işler değişiyor çirkefleşiyor nafakayı azaltmaya çalışıyor falan filan; “çocuklarımı istediğim zaman göreyim gülelim eğlenelim ama nafaka da az vereyim çünkü yeni hayatımı kuracağım kendime harcayacağım” falan filan oluyor bir anda. Ben tek taraflı dava açsam boşanma davası 3-4 yıl sürüyor ve “anneniz boşanmayı ve sizi babasız bırakmayı seçti” acitasyonu devreye giriyor. Yani bu iş uzaktan ya da dizilerden göründüğü gibi kolaycacık hallolan bişey değil.
Çok kanıt aradım ama bulamadım. Kafasına göre her zaman soğuktur, arada yaklaşır. Ben eskiden çok istekliydim artık hevesim kalmadı. Aylardır hiç yaklaşmadı. Eli elime değince bile irkilip çekiliyor.Kanıtlar bulup eğer boşanmak da istemiyorsanız o kanıtlarla onu tehdit edeceksiniz yapacak bi şey yok. Sık sık yurtdışına gidiyor demişsiniz çok yüksek ihtimal orada aldatıyor. Cinsellik olarak size yaklaşıyor mu? Ve bu soğuma ne zaman başladı?
Hangi ülkelere gidiyor merak ettim? Özbekistan Türkmenistan’a falan gidiyor mu?Çok kanıt aradım ama bulamadım. Kafasına göre her zaman soğuktur, arada yaklaşır. Ben eskiden çok istekliydim artık hevesim kalmadı. Aylardır hiç yaklaşmadı. Eli elime değince bile irkilip çekiliyor.
Aa hiç düşünemedim daha önce bunu. Babası 7/24 çalışıp ülke ülke gezerken çocuklarıma da babaları yerine Oksana’lar, Nasya’lar baksın. İyiymiş. Sevmeye gelince sever, bıraksam hangi zaman aralığında ilgilenecek?Kaç yaşında çocuklar? Babalarında kalsınlar madem bu kadar düşkünler birbirlerine. Herkes sizi suçluyor hep siz kötü oluyorsunuz, işinizden bile olmuşsunuz bu uğurda. Çocuklar babalarıyla yaşasınlar o zaman.
Direkt söylemeyeyim ne olur ne olmaz tanıdık biri tahmin eder falan. Dediklerinize benzer yerlere ve avrupaya gidiyor. Bu dediğinizi demiştim zamanında, seve seve bakarım çocuklarıma onlar da annelerinin onları terk ettiğini anlar zamanla dedi(kendi annesi onu terketmiş zamanında bu aradayani cidden terketmiş ya da terketmek zorunda bırakılmış.)Hangi ülkelere gidiyor merak ettim? Özbekistan Türkmenistan’a falan gidiyor mu?
Kanıtı siz bulamadıysanız dediğim gibi arabasına ses kayıt ve dedektif bir de kendisiyle oturup “çocuklara bana karşı bu yaptıklarını anlattıktan sonra velayeti de sana vererek boşanacağım istersen nafaka da veririm” böyle kesin ciddi ifadeler kullanmalısınız.
Korkmayın lütfen biz kadınlar çok güçlüyüz. Boşanıp yeni birileriyle el üstünde tutulma hissi size de iyi gelmiyor mu?
Yani şu an çözüm bulamayacağımı düşünerek; destek arayarak, çaresizliğimi paylaşma amacıyla post açmış olabilirim belki değil mi? Ama yok. Kadın kadına düşman olacak illaki böyle bi ezecek kendince falan.Tamam boşanmayın da yapılacak olan iş belli.
Böyle devam edeceksiniz.
Tabiki ilgi şefkat sevgi saygı sizin de hakkınız bunu eşlerin birbirine hissettirmesi lazım ilk başlarda belki geri dönüş alırım diye belli etmişsiniz ama şu aşamada lütfen onun ilgisine muhtaçmış gibi hissettirmeyin bu durumda egosunu tatmin ediyor belliki, içinizdeki gücü keşfedin ben de sizin gibiydim çok kızıyorum kendime keşke daha önce farkına varıp ayrılsaymışım diyorum kendimi affetmiyorum bazı konularda , ama o kafa yapısıyla öyle olmalıydım şuan çok güzel bakış açım var o yüzden değerinin farkındayım , ayrılmasanız bile egosunu tatmin etmeyinEvet biraz bağımlı kişiliğimin olduğunun farkındayım ve zamanında çok ilgi dilendim ondan, bunaldı benden kaçtı, tartışmada hemen içine kapanır günlerce aylarca konuşmaz, ben ilgi isteyince beni suçlar git arkadaş bul onunla konuş ben senin prikoloğun muyum der. Kendi sürekli yurtdışına gidiyor gezmeye arkadaşlara doyuyor, ben evde 2 çocukla bunalınca ilgi isteyince suçlu oluyorum. Ama rica ederim siz de bunu normalleştirmeyin; evlilik iki kişinin birbirinden ilgi beklemesi; sorunları beraber çözmesi gereken bir kurumken neden güç savaşına dönsün?
Evet kesinlikle aynı fikirdeyim. Şu an maddi her sorumluluk onda çocukların özel okul paraları, ev geçindirme vb. Para dökme konusunda sorunu yok iş boşanmaya gelince vermiyor. İstiyor ki evlilik sürsün ama iletişimsiz bir şekilde.Adam sizden boşanmış zaten. Nafaka vermemek için resmiyete dökmüyor. Başkasıyla beraber, hatta yurtdışı geziletine bile onunla gidiyor bence. Başka adamlar çocuklarını dövüyor vs yazmışsınız da şiddet sadece fiziksel mi oluyor, çocukları huzursuz belirsiz bir ortamda yaşatmak şiddet değil mi? Sadece sizin eş mi iyi baba? Çocuklarıma anneniz istemedi anneniz yaptı diyeceğinden niye korkuyorsunuz, aynı şey onun için de geçerli değil mi? Sizinle aynı ortamda nefes bile almak istemeyen adama yanaşmaya çalışıp sonra da çocuklarım için demeyin. Biraz değil fazla bağımlısınız bu adama.
Kendinize kötülük yapıyorsunuz, adam hayatını yaşıyor, tüm nimetlerden faydalanıyor. Çocuklar için nafaka yok, görüş günü belirleme yok, bakıcı derdi yok. Canı nasıl isterse öyle yaşıyor siz de ailem kocam çocuklarım diye ömür heba ediyorsunuz. Çocuklar ergenlik başlayınca biz niye her aile gibi değiliz diye sorgulayacaklar. Niye babamla sen şöylesiniz böylesiniz diyecekler.
Bence inatla boşanmak istemeyen sizsiniz. Hayatımda hiç böyle saçmalık görmedim. Adam sizi iplemiyo bile. Bu inat nedir? Siz Nasyayu Oksanayı niye dert ediyosunuz ki? Ben bakmıyorum sen bakacaksın diyeceksiniz. Çok seven baba hani süper seviyor ya ( ülke ülke habire gezip nasıl sevip ilgileniyor onu da çözemedim ) hah işte bırakın çözümü o bulsun. Çok sevdiği çocuklarını çöpe atacak değil değil mi?Aa hiç düşünemedim daha önce bunu. Babası 7/24 çalışıp ülke ülke gezerken çocuklarıma da babaları yerine Oksana’lar, Nasya’lar baksın. İyiymiş. Sevmeye gelince sever, bıraksam hangi zaman aralığında ilgilenecek?
Aa hiç düşünemedim daha önce bunu. Babası 7/24 çalışıp ülke ülke gezerken çocuklarıma da babaları yerine Oksana’lar, Nasya’lar baksın. İyiymiş. Sevmeye gelince sever, bıraksam hangi zaman aralığında ilgilenecek?
Bunu anlamak nasıl bu kadar zor olabilir ki? Boşanmak istemememin sebebi, çocukların babalarına çok düşkün olması. Çocuklu olunca kararları kafanıza göre veremiyorsunuz milyon tane açıdan düşünmeniz gerekiyor. Kaç kere oturduk anlaşmaya, anlaşmalıya gelince işler değişiyor çirkefleşiyor nafakayı azaltmaya çalışıyor falan filan; “çocuklarımı istediğim zaman göreyim gülelim eğlenelim ama nafaka da az vereyim çünkü yeni hayatımı kuracağım kendime harcayacağım” falan filan oluyor bir anda. Ben tek taraflı dava açsam boşanma davası 3-4 yıl sürüyor ve “anneniz boşanmayı ve sizi babasız bırakmayı seçti” acitasyonu devreye giriyor. Yani bu iş uzaktan ya da dizilerden göründüğü gibi kolaycacık hallolan bişey değil.
Ay yok artık ya. Aldatan aşağılayan, aynı havayı bile solumayan, cevap vermeye tenezzül etmeyen adam değil de bizler mi düşman olduk? Ne yazalım istiyorsunuz? İşiniz gücünüz eviniz varmış, durumunuz düzelmiş. İnşallah bir gün size döner boşverin aldatılmayı, başka kadınları mı yazalım? Eliniz değince bile tiksinen kocanız ezmiyor da biz mi eziyoruz sizi?Yani şu an çözüm bulamayacağımı düşünerek; destek arayarak, çaresizliğimi paylaşma amacıyla post açmış olabilirim belki değil mi? Ama yok. Kadın kadına düşman olacak illaki böyle bi ezecek kendince falan.
Aslında tam tersi, soyut psikolojik olunca ayrılmak hem çocuklarımca hem çevremce hem beynimce gereksiz gibi algılanıyor. Belki aldatma kanıtı bulmayı tercih ederdim somut bir nedenle ayrılıp; başta çocuklara kanıt gösterebilmek için. Soyun şeyler kanıtlanamıyor, görmek istemeyene gösterilemiyor malesef.Genel konuşup vicdanınızda olayı normalleştirmeyin. Kızlar doğru söylüyor.. boşanmaya cesaretiniz yok çokcuklar bahane şuanda.
Boşanan çocuklu bir sürü kadın var bir çoğunun da çocukları babalarına düşkün.
Konuyu açmışsın, sonucu belli adam sizi sevmediğni daha nasıl belli etsin. Şiddet mi olsun? Aldatılma mı?
Çocuklar annelerinin sevilmediği, mutsuz olduğu bir ortamda mı büyüsünler?
Hayır buradaki insanlar ne desin boşanın diyene tepki veriyorsunuz. Oturun parasını yiyin o zaman.
Ne duymak istiyorsun adama sihir mi yapalım sizi sevsin diye
Ayrıca aldatılma olayını da çok kurcalamayın öğrenseniz de boşanmayacaksınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?