Bir kere olur normal de bir daha olursa ben boşarım bunu. Durduk yere ağzımızın tadı kaçmasın.Canınızı sıkabilir bu çok normal ama benim demek istediğim böyle densiz insanlar hayatta her yerde karşınıza çıkabilir. Takılıp kalmayın. Kadın eşinize istek göndermiş siz gormussunuz. Esinizin kötü bir niyeti olsaydı zaten görmezdiniz. Yani o olayda takılıp kalmanizi gerektirecek bir durum yok. Boş yere canınızı sıkmayin.
Bir nevi öyle de denebilir. Ofislerimiz aynı katta. Bizim yemek işlerine bakan abla bir kap da ona götürür. Onun ofiste çalışanı yok. Çoğu zaman şantiyelerde, orada da kadın yok zaten. Ee işe gidiş gelişlerde de yanımda. Adamı her türlü sıkıştırdım.Eşiniz sadece düğünlerde mi kadınlarla aynı ortamda bulunuyor?
Arabayı kullanmasında sıkıntı yoktu. Çocuklar da kv de kalacaktı ama büyük kızım hastalanınca idare edemez diye gitmeme kararı aldım. Önceden söz verdi son günde vazgeçtik de denmez, sonuçta birlikte iş yapıyorlar. Sorun benim gidişim değil gitmeyişim zaten, ortalık boş kalacak.Eşiniz niye kabul ediyor? O niye sizi düşünmüyor? Birisi eşime böyle bir teklif etse " hanım ve çocuklar ne olacak" diye düşünmesini beklerim. Eşiniz sizi hesaba katmıyorsa milletten beklemeyin.
Ayrıca gerçekten saçma bence. Evli çocuklu adam dışında araba mı yok? Sinir olmakta haklısınız ama eşinize
Ne planlıyosun peki büyük kız kaç yaşında biraz toparlandı mı ? Düğün ne zaman düğünAy yok sadıç değil. Bir de onu çıkarma başımıza. Ben bütün gece yalnız oturacam o ortalıkta kosturacak, ben gelemem. Bizim burada damadın sadıçları ayrı arabada gider. Gelininki yanında olur. Sadece arabayı kullanacak.
E sen de haklısın. Olayın nasıl geliştiğini anlatmak için anlattım o kısmı. Sedece kadının istek atmasını yazsaydım, bu defa da sen neden düğüne gitmedin, kocanı neden yalnız gönderdin, evli adamın tek başına düğünde ne işi var diye yazacaktınız.Konu rahatsız etmediyse neden burda açtığın konuda anlattın ki? Karısı bu kadar kıskanç olan bir adam evde otursun huzursuzluk çıkmasın insanların da arkasından laf etmeyin. Kadın sanki kocanızı ekleyip çıplak fotoğraf attı, alt tarafı tanıdığı bir insanı eklemiş. Kocanız annesiyle mi gidecek düğüne kazık kadar adam? Kayınvalideniz çocuklara baksın siz de gidip düğüne ya da madem sözde güveniyorsanız adam gitsin gelsin.
Yalnız burada mesele ilk olay da değil.Düz mantık, erkek kafası işte. Muhtemelen söz verirken ilk olayı hatırlamadı bile. Demek ki az korkutmuşum.
Büyük 7 yaşında, sorunsuz bir çocuk ama naz yaptı, sürekli yanında olayım istiyor. Düğün de yarın akşam. Bakalım yarın acile götüreceğiz, ilaç falan akşama toparlar inşallahNe planlıyosun peki büyük kız kaç yaşında biraz toparlandı mı ? Düğün ne zaman düğün?? Kız sana bişey diyim 2 hafta önce düğüne gittik etrafda ne kızlar vardı ben orda olsamda olmasam da acaba diye kuruntu edicektim kıskançlıktan. O yüzden sal gitsin sıkboğaz etmeye değmez ne yapcan..
Söz verdiğinde çocukları zaten götürmeyecektik. Hasta olunca ikisini kv idare edemez diye ben evde kalacağım. Yani planı bozan bizim kız oldu. Mesele benim hangi arabada gideceğim değil, eşimin yalnız gidecek olması. Damat da hem eski arkadaşı, hem de birlikte iş yapıyor, birbirlerine iş paslıyorlar. Tamamen duygusal yani.Yalnız burada mesele ilk olay da değil.
Böyle işleri iki tane küçük çocuğu olan adam yapmaz.
Bizim de vardı şöförümüz arabamız bekar en genç kuzendi mesela.
Çok çok özel bir araba değilse eşinizden istenmemeli böyle şeyler.
Hadi diyelim istendi abi benim iki çocuğum var sıkıntı çıkıyor farklı arabada ağlarlar ederler hanım zor durumda kalsın istemiyorum demeli aklı başında bir adam zaten.
Geçmiş olsun canım.. belki toparlarsa babaanesine bırakırsınız çocukları için daha rahat edecekseBüyük 7 yaşında, sorunsuz bir çocuk ama naz yaptı, sürekli yanında olayım istiyor. Düğün de yarın akşam. Bakalım yarın acile götüreceğiz, ilaç falan akşama toparlar inşallah
Boşluğumuza denk geldi o an. Her düğünde olur ya ortamı ayarlayan bir amca onun kurbanı olduk.Kıskanç bir kadın değilim, oldukça da rahatımdır ama ne alaka ben arabama ne diye oturamıyorum? Eşimden araba rica ederlerken beni de hesaba katmış olmaları gerekirdi, bu adamın bi de karısı var diye. Kendi arabam varken ne diye elaleme minnet edeyim yaa? Üstelik zahmet edip müsade de istenmemiş nedime için? Benim için bu hadsizliktir, kıskançlık değil ve sinir olurum.
Bu arada ben bu olayı çok pis mevzu yapardım. Arabam dururken başka arabalarda huysuz bebekle gidicem koca olacak adam da şoförlük yapacak.Onu sorun etmedim zaten. Doğrusu da bu, gelinin ihtiyacı için orada. O mevzuda canımı sıkacak bir konu olsaydı, organizasyonu baştan yapmayıp yarım saat bana araba aramaları olurdu ki ona da takılmadım. İnsanlar işi gücü bırakıp beni mi düşünsün.
Konu evli olduğunu bile bile ve beni de görmüş olduğu halde sonradan iletişim kurma çabası.
Eskaza kendini bilmez bir kıza denk gelmişsiniz, her zaman olacak bir olay değil, yine de istiyorsanız siz gidin kayınvalide çocukları idare etsin, yapamaz demişsiniz de 3-4 saat idare edebilir diye düşünüyorumMerhaba hanımlar.
Senin derdine tüküreyim dedirtecek bir konuyla geldim. Fikirlerinizi merak ettiğim için de paylaşmak istedim.
Yarın eşimin iş arkadaşının düğünü var. Büyük kızım hasta, küçük de genelde kalabalık ortamlarda huysuz zaten. Haliyle ben gitmeyeceğim.
Gelelim konuya. Bir kaç sene önce bir arkadaşının düğününe gittik. Bizim arabayı gelin arabası yaptılar. Gelin alındı döneceğiz, arabanın yanına bir gittim, eşimin yanında bir kız oturuyor. Gelinin sadıcıymış. Doğru olan da arabada, gelinin yanında onun olması zaten. Sonra beni de yaşlı bir çiftin arabasına aldılar. İki saatlik yolu huysuzlanan bebekle gerilerek geldim. Konu bu da değil.
Düğünden birkaç gün sonra eşimin sosyal medya hesabına arkadaşlık isteği gelmiş. Hesabına girdim baktım o kız. Eşim de bildirimlere bakmaz, çoğu zaman ben sorarım tanıyorsa kabul ederim. Söyledim, engelle gitsin dedi. Daha da üstünde durmadık zaten.
Şimdi eşim yine gelin arabasını kullanacakmış. Diyorum ki kv ye söylesem benim yerime o gitse. Çok kafa dengidir ve beni destekleyeceğini biliyorum ama saçma mı olur. Ha eşim çok yakışıklı, herkes peşinde diye bir iddiam yok, eşime de güvenirim ama fark ettim ki bilinç altımda kafaya takmışım. Ben yine de eşeğimi sağlam kazığa bağlayayım diyorum. Siz ne dersiniz.
Her şeyi hesaplayan anne bakış açısı. Çok hoşuma gitti. Kızım o zaman bir yaş altı olduğu için oto koltuğu yerine araca sabitlenen pusetlerden kullanıyorduk.Çocuğunuz varsa arabanızda çocuk oto koltuğu da olmalı. Beni de bir arabaya bindirdiler ne yahu? Bir de 2 saat yol gelmişsiniz? Çocuk sabitlenmemiş, kaza olsa camdan fırlar asfalta yapışır. Evet kocanız işgüzar, elinde tuzlukla koşan tiplerden. Arabası olmayan gelin arabası kiralasın ya da en azından küçük çocukları olan arkadaşından istemesin. Başka kimsenin arabası yok mu ya da eşiniz niye bu kadar hevesli? O kadın bu kız benim umurumda bile olmaz, çocuk 2 saat kucağımda hiç bir yere gitmezdim. Araba kiralarken bile eşşek yüküyle para ödeyip koltuk ekletirdim. Benim ihmalim sonucu bir şey olsa ömür boyu vicdan azabı. Adamın umurunda değil mi çocuğunun güvenliği?
Tamam yine gitsin arkadaşının düğünününe ama evde hasta çocuğu varken araba lazım olmayacak mı? Evet önceden söz vermiştir, çocuğun hasta olacağını bilemez ama biz anneler bu ihtimali hep düşünüyoruz ama. Ehliyeti olmayan araba kullanmayan kadınların hepsi ehliyet almalı.
Evli olduğunu bilerek ekleyen kadın arsızın terbiyesizin önde gideni ama kayınvalide fikrinizi ben de saçma buldum. Eşiniz düğün kovalamayıp gelin arabası şöförlüğü hevesinden vazgeçsin. Evde küçük çocuklar var beni hesaba katmayın desin daha faydalı.
Eline tuzluk alıp her hıyarım var diyene koşmaz aslında. Hatta bana ne bana mı güvenmiş diyen biri. 12 yıllık evlilikte bu ikinci olacak. İlkinde biz de anlamadık her şey bir anda gelişti. Bunda da damat çok eski arkadaşı, bir yandan da bazı işlerde paslaşıyorlar. Hani ben bırak başkası yapsın demek istemedim. Zaten gitseydim yan koltuk doluydu, kavga eder yine otururdum ama gitmeyince boş kalacak.Kendi arabam gelin arabası olacak,kadının teki ön koltukta rahat rahat gidecek,ben tanımadığım birisinin arabasında çocukla tıkış tıkış gideceğim,kusura bakmayın ben o adamı yolarım,..Hele kadın arayıp benim kocayı bulacak istek atacak ooooo.Kocanız ne meraklı milletin şoförü olmaya,hanım çocuklar ne halt yerse yesin arkadaşlar için herşey feda olsun.Hiç sevmediğim erkek türü ....el iyisi .
İlk olay eşinize tecrube ders olmamış. Yanında hiç tanımadığı kadınla giderken hanım çocuk nerede ,ne durumda diye dert edip düşünmemiş.Yine düğün yine bebek ve eş ama yine karşı tarafa ben şöforün olurum sözü verilmiş .İki küçük çocuğu ve eşi olan adam bu kadar düşüncesiz olmaz, olmamalı.Çok iyi olabilir,eminim çokta seviyordur ailesini ,tu kaka demeyelim ama bazı şeyleri idrak edemiyor aklı yetmiyor demek ki kafasına "vura vura " öğretmek lazım.....Eline tuzluk alıp her hıyarım var diyene koşmaz aslında. Hatta bana ne bana mı güvenmiş diyen biri. 12 yıllık evlilikte bu ikinci olacak. İlkinde biz de anlamadık her şey bir anda gelişti. Bunda da damat çok eski arkadaşı, bir yandan da bazı işlerde paslaşıyorlar. Hani ben bırak başkası yapsın demek istemedim. Zaten gitseydim yan koltuk doluydu, kavga eder yine otururdum ama gitmeyince boş kalacak.
Haftalar öncesinden rica etti arkadaşı. Tamam dediğinde çocuğun hasta olacağını bilemezdi ki. Zaten hasta olmasaydı kv ye atıp ikimiz gidecektik. Yani ilk başta ortada ne rezil olacak çocuklar vardı ne de kocasından ayrı arabaya binecek bir eş. Sonuç olarak önceliğimiz aile olduğu için plan değişti ve ben evde kalıyorum. Ortada verilmiş bir söz var. Bu insanla da aynı sektörde iş yapıyorlar, beraber iş alıyorlar, bazen de rakip oluyorlar. Ön koltuğu kimseye bırakmam, kim nereye oturursa otursun ama eşimin arkasından da bir kıçı kırık arabayı mevzu edip, bir söz verdi son gün yarı yolda bıraktı dedirtmeye gerek yok.Ya bu arkadaş belasına her seyi yapan tipleri asla anlamıyorum. Ne demeye benim arabam düğün arabası oluyor? Ne demeye benim arabama benim yerime elalem biniyor da ben çocuğumla baska arabada gidiyorum? Ne demeye benim çocuğum hastayken ben evde oturuyorum da kocam eğlenmeye gidiyor bir de benim arabamla şoförlük yapıyor? Evlenmeye aklın eriyorsa bi araba kiralamaya da ersin. Çocuklu kadini arabadan edip kucağında bebekle, kocasını da şoför yapmak cok komik yani. Neyse özetle bizim ailede böyle şeyler olmaz ve konu asla kıskançlık değildir. Ailem benim onceligimdir valla kimse için konforunu bozmam eşimin. Ayni sekilde o da yapmaz. Zaten böyle milletin hizmetini yapan tiplerden tiksinirim valla asla hayatımda istemezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?