Kocam boşanmak istiyor, ben istemiyorum...

Boşanmış anneler bölümüne çok detaylı yazmıştım,tabletten kopyalayamadim.neyse kısaca size de anlatayım.
10 yillik evliyiz. En baştan beri bu işin yurumeyecegi belliydi ama kadın milleti , işime geldiği gibi görmek istedim. Hep düzeleceğini hayal ettim.
Kocam ailesine çok düşkün.
Evliliğimizin 2. Yılında köydeki 2 yeğenini lisede okutmakmicin bize getireceğini söyledi. Istemedim. Yeni evliyim sonuçta.hem bir sürü kardeşleri var,niye bizde kalsın. O zaman dusunce de sonuna kadar haklı olduğumu düşünüyordum, ama haklı olmak hiç bir ise yaramıyor.
Gelen kızla anlaşamadık, sorunluydu. Saatlerce el yikams gibi tskintilari vardi.annesiyle tartıştık, uzun yıllar
konuşmadık.
Şimdiki aklım olsa eşimle diklesmezdim.Ben kendimi de yırtmak adam bildiğini okuyor.

Bu olaydan sonra beni hiç affetmedi. Çok kinci.
Bu sırada ilk oğlumuz doğdu.
Bebekle o kadar güzel ilgilendiği, sorunun bittiğini düşündüm.2. Çocuğu istiyorduk zaten çok ara vermeyi düşünmüyordum. Adam böyle hevesli bakarken hemen 1 tane daha yaptım.2 yas arası var.
Iki küçük cocuk büyütmek, beni çok yıpranmış. Sonradan farkına vardım.esim bebeklere çok baktı ama benim psikolojisi hiç onemsemedi.

Çocuğunuz var mı peki?
Ailesine düşkün erkekler, en ufak birşeyde sorun çıkarıyor. Sen aileme böyle davrandın, ailemi sevmiyorsun bilmem neler..
Size karşı sevgi ve en önemlisi saygı besliyor mu?

Bir ara kendimi çok değersiz hissediyordum, sonra kendi kendime dedim ki BEN BOK DEGERLIYIM. BU ADAM BANA DEGER VERSEDE VERMESE DE BEN COK DEGERLIYIM..
Bunları yüzüne karşı söyledim ve çok rahatladım.Cok şükür kendi başıma astım.

2. Çocuğumuz biraz büyümeye başlayınca yine boşanma lafları etmeye başladı. O zaman dünyam başıma yıkıldı. Ben ona guvenip 2. Çocuğu yaptım. Boşanmayı gündeme getireceğini hiç tahmin etmemiştim.

2 küçük çocuğu böyle dangalak bir adamla buyutmeye cslidirken ruhsal olarskda bedensel llarakda cok yipranmisim, bunu cocuklar biraz büyüyüp kendimi dinlemeye fırsat bulunca fark ettim. Şükür o depresif donemi de atlattım. Kafam bozulursa çocukları alıp canım nereye gitmek istiyorsa gidip kafamı çağırıyorum. Bebeklik dönemlerinde evden çıkmadıkça iyice deprosyana girmiştim.

Merhaba . Benim de esim boşanmak istiyor. 10 yillik evliyim.Ailesine aşırı düşkün.köydeki abisinin çocuklarını bizim yanımızda okuttu.Ben yeni evliydim, istemedim.
Işlerin bu noktaya varacağını bilsem sesimi çıkarmaz,4-5 yıl idare ederdim.
O zaman istememekte sonuna kadar haklı olduğumu düşünüyordum. Yine haklı olduğumu dusunuyorum ama haklı olmak hiç bir ise yaramıyor bazen. Ben kendimi yiirttim adam yine yapacağını yaptı.
Eşimi tam tanımadığım için damarına basmisim.
Bu olaydan sonra beni hiç affetmedi. Çok kinci.
3 yıl önce evi terk etti. Bir kaç sokak ileriye taşındı. Çocuklarımın her akşam babam niye gelmedi sorularinadayanamayip çocukları alıp onun yanına yerleştim. onceleri mutluluktan havalara uctu.sonra yine ayrılacağını söylemeye başladı. Ev aldı,2 yıldır tadilat yapıyor, bitmek üzere. 2-3 ay içinde gidecek.8 ve 6 yaşında 2 oğlum var. Şimdiden beni dinlemiyorlar.Esim bu cocuklar ilrde seni hiç saymaz, çocuklar benim yanımda kalsin diyor.
Tekrar evlenip cocuk yapacakmış. Bunu söyleyince kıskançlıktan oluyorum.
Evlenmeden önce 4 çocuk istiyordu, ben şaka saniyodum.buda aramızda çok sorun olmuş. Yeni yeni anlıyorum. Şu an hamile olsam havalara uçar.
Hepsini birden anlatınca çok saçma, şaka gibi geliyor.yıllarca beynimin içinde kendi kendimle konuşmaktan o kadar yorulmuştu ki,
Dün gece buraya biraz bir şeyler yazdım müthiş rahatladım.
Sacmada olsa ben 12 yıl içinde bütün bunları yasadim.birlikte olmamız ilk günden sacma geliyordu.bazen dizi izlerken nikah masası sahnesinde hep o ani tekrar hatırlıyorum.
Ben o masadan kaçıp gitmenin en doğru hareket olacağını dusunerek imzayı attım.

Bu arada memurum. Maasimla çocukları ve kendimi idare edebilirim, luks merakim yok ama bosanmaktan ödüm kopuyor. Yukarıda bir arkadaş yazmış, millet ne düşünecek kaygısı hat safhada.
Sanırım inat için evlenmisim, kendime yeni yeni itiraf edebiliyorum.
12 yil içinde eşimi biraz tanidiysam evi terk ederse asla geri donmez.
Çocuklari çok iyi yetistireceginden eminim. Tekrar evlenicem demese çocukları ona verip ayrılmak mantıklı görünüyor.
Içim kan aglasada doğrusu bu. 2 erkek cocuk beni şimdi dinlemiyor, ilerde hiç baş edemem.
Çocuklarımı üniversiteye yerlestirene kadar disi mi sikmam lazim.
Benim yerimde olsanız siz ne yapardınız ?

sizin için kopyaladim taksit taksit yazip durmaniza gerek yok ..

Sonuç olarak 2 yıl önce evi terk etti. Ailece bizim 2 sokak ilerimizde yeni ev almışlardı,yatırım amaçlı oraya taşındı.hiç arayıp sormadı.çocuklarımın babam nden gelmiyor aglamalarina 1 hafta dayanabildi.çocukları alıp yanına yerleştim.
Ben gelince havalara uçtu , çok mutlu oldu.

son satirlara cevabim
çocuklarinizi birakmayin ...

Sizin biraz kafanız karışık.. Bu süreci uzman yardımı alarak değerlendirirseniz daha doğru olur. Yaşadıklarınız hiç kolay değil... boşanma arefesi ya da değil, ancak bu süreci sizi doğru yönlendirecek bir uzmanla aşarak ilerleyin. Yarın öbür gün boşanma kararı size sunulursa bile ya da daha iyisi siz kendiniz bu seçeneği de sunabilirsiniz, yanlış kararlar vermeden bunu yapmış olursunuz... Çocukların sizi dinlememesi normal, erkek çocuğu bu.. Kime daha çok ihtiyaç duyduğu ve kimin sevgisine güven duyduğu önemli evlatlarınızın. Babanın sorumluluk bilinci ne yazık ki yok...
Lütfen buralarda vakit kaybetmeden bir uzman yardımı alın... Bu süreci ki yedi senedir devam eden bir süreç bu, önünüzde ki 2-3 ay içinde işler daha da sarpa saracak, bir uzman yardımıyla değerlendirerek adımlayın...

H
Hem evi terk ediyor, hem de yanına yerleştiğinizde mutlu oluyor.. Ne garip..
Eşinizin psikolojik sorunları mı var nedir?
Çocuklarınızı bırakmayın. Evladı anne yetiştirir..
Boşanma konusuna gelince de, sanırım kendinize güveniniz yok. Eşinize de onsuz yapamayacağınız hissini vermiş gibisiniz.. Evlilikte saygı yoksa çocuklar için katlanmak mevzuyu devreye giriyor malesef. Ama ne kadar örnek bir aile olunur orası şüpheli..

Aslında uzman yardımını evlilik kararı almadan önce a lmaliydim .
Pek saglikli bir aile ortamın olmadı. Sanırım o ortamdan kurtulmak için evliliği kurtuluş olarak görmüştüm ama kaçtığı ortamın benzerini burada kurdum.
Insan gördüğünü uyguluyor. Profesörün bile damarina bas san annesi gibi bagirirmis.

[/QUOTE]
Psikolojik sorunu yok ama cok zor bir insan dedigi dedik çaldığım düdük. Ikimizizde dominant karakteriz. Anlaşmamız mümkün degil.
Evet ortada bir aile var , saygı var.ilgi yok.
Esim benimle hiç bir yere gitmek istemiyor, bende sürekli beni cocuk gibi azarladigi için onunla gezmeyi sevmiyorum.

Ben kendim gezmeyi çok severim. Evde oturdukca depresyona girerim.
Kafam bozuldukca çocuklarımı alıp canimizin istediği yere gidiyoruz.ama cocuklar ailce gezince cok mutlu oluyorlar.bende onlari fistekleyip ailce disari cikiyoruz.senede 4, 5 sefer.
Araba iz yok, kışın pek bir yere gitmiyoruz.yaz tatilinde memlekette oluyoruz.ilkbahar zamanları ayda 2 gibi ailece gezmiş oluyoruz.

Bir yanlış anlamayı şu vesile ile düzeltmek de isterim. Ülkemizde özellikle, uzman yardımını ne yazık ki Psikolojik rahatsızlığı olan kişinin kendisi değil, hasta ettiği kişiler almak zorunda kalıyor... Sizin aile ortamınız veya kaçmak istediğiniz ortam ile evlilik yaparak kurduğunuz düzende oluşan ortamların hiç biri sizinle direkt olarak ilgili değil. Seçimler konusunda belki aileye benzer bir seçilimi fark etmeden yapmış olabilirsiniz.. Ancak şu oluşan duruma; hala pozitif bir yan saklayan hatta enteresan bir şekilde nedense neşeli bir yapınız olduğunu sezdiğim sizin, pek bir negatif etki ettiğinizi söyleyemeyeceğim.
Neden yardım almalısınız şu an?
Eşinizin kestirilemez ve katı yanları, size ve bu hassas dönemde karar alma süreçlerinize kötü etki edebilir. Bir uzmanın yönlendirmesine ihtiyacınız var.. Güzel olmaz mı sizce de? Bir pencere önünde oturduğunuzu düşünün ve manzarayı sizi dinleyen birine anlatacaksınız kendi gözünüzden.. Belki o da size o manzarada odaklanamadığınız bir ağacı gösterecek, o ağacın meyve verebileceği baharı anlatacak...
Çünkü içinizde gizli bir neşe var...
O neşeden başka baharlarda meyve ağaçları da çıkabilir...
Alın bu yardımı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…