• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam Değişiyor . . .

Muhafazakar gorumceniz de sevebilir konu sahibi.
Sizin burada kizacaginiz kisi gorumce degil.

Bence bu uslupla konusmayin esinizle. Kimsenin kardesim icin muhafazakar gorumcem/ kardesin diye ignelemesini istemem.
görümcede düğün arifesinde ayıp etmiş gibi..sanki masraf yapılacak ya araya girmiş gibi:KK64:

Herkes aileyi suçluyor fakat burda tek suçlu var o'da konu sahibin esi. Sonuçta koca adam, agzini açamiyormuda? Kendi dügünü olacak, sorumluluklari var. Diyemedimi "nisan yaparsaniz yapin ama benden bir kurus alamazsiniz?" Konu sahibin asil yalnisi böylesi bir adam ile evlenmek. Sirf kalp spazmi geçirdi diye ayrilma planlarini iptal eden adam ne kadar güvenilir?
Gerçekten benim esim, dügünden bir hafta önce dügün paralarin hepsini kardesi için harcamis olsaydi, ben ondan kesinlikle ayrilirdim. Para'dan dolayi degil, sorumsuzluktan dolayi. Ve simdide beyefendi hem suçlu hem güçlü konu sahibine daralmis. Dogruyu söylemek gerekirse çoçuk yapmamakla haklilar, bu evlilikten artik pek hayir gelecegini sanmiyorum.

Seni bu kadar es geçen kocandan nasıl soguman gerektigini mi soruyorsun? ..simdiye kadar zaten soguman gerekirdi..

Esinin sana deger vermedigini bile bile evlenmissin seninle ilgilenecekken kiz kardesine kosmus ki kiz kardesinin kocasi da bir tuhaf herseyi kocana yuklemis herneyse sonuc olarak sen 1yilnonce yapman gerekip ailen uzulmesin diye yapmadigini simdi yapinca ailen uzulmuycek ni ozaman ileriyi dusunup karar almaliydin ama olan olmus en sinir oldugum sey su ki ne oldugunu bile bile evlenenler ve 1yil gecmis bosaniyorsunuz bosanmak icin kimse evlenmez ama sorunlari bosanmakla cozeceginize aile danismanlarina basvurun belli seyleri duzeltmeye calisin evliliklerin cabuk bitmesi moda olmus erkeklerinde naz gecirmeye calismasi sanki zorla evlenmis gibi evlilik boyunca naz niyaz yapan erkekler nedir dertleri acaba

Herkes aileyi suçluyda fakat burda tek suçlu var o'da konu sahibin esi. Sonuçta koca adam, agzini açamiyormuda? Kendi dügünü olacak, sorumluluklari var. Diyemedimi "nisan yaparsaniz yapin ama benden bir kurus alamazsiniz?" Konu sahibin asil yalnisi böylesi bir adam ile evlenmek. Sirf kalp spazmi geçirdi diye ayrilma planlarini iptal eden adam ne kadar güvenilir?
Gerçekten benim esim, dügünden bir hafta önce dügün paralarin hepsini kardesi için harcamis olsaydi, ben ondan kesinlikle ayrilirdim. Para'dan dolayi degil, sorumsuzluktan dolayi. Ve simdide beyefendi hem suçlu hem güçlü konu sahibine daralmis. Dogruyu söylemek gerekirse çoçuk yapmamakla haklilar, bu evlilikten artik pek hayir gelecegini sanmiyorum.
Resmen planlanmis gibi gozukse de kaderde olabilir ama kocasinin kayincosu da bir tuhaf degil mi sizce kizin ailesine yuklemis herseyi onlarinda durumu bu durum gibi ortak ozellikleri dugun esnasinda damadin kenara cekilmesi boyle evliliklerden sonra genelde koca olarak hitap edilen sahislar dugundeki olaydan yuz alip iyice yayilirlar himm demek kizi vermeye meraklilar bn bisey yapmasamda olur dusuncesi evlilikte aman bisey yapmasamda olur karim bana merakli dovsemde sovsemde benimle nasil evlendi demek ki ayrilmaz bu bnden istedigimi yaparim diye dusunuyorlar kiZ vd kizin ailesinin insan yerine koyup bir iki ses cikarmamasi damat olan kisiyi simartip sallasana yaaa mecbur evlencek mecbur derdimi cekiyora donusuyor gozlerini korkutmak lazim bu tiplerin

Bu kısma dikkat etmemiştim, size katılıyorum. Bu arada karşı tarafı muhafazakar olarak tanımlayan insanlar kendilerini ne olarak tanımlıyorlar? Muhafazakarın zıt anlamlısı nedir yani:KK51:?

:)
Cok hos bir bakis acisiymis.
Dusunmemistim bunu.
Evet muhafazakar olan neyi muhafaza ediyor muhafazakar olmayan neyi muhafaza etmiyor.

Neyse elbette bunu da tartisabiliriz ama konusunu sabote etmek istemem.
Sadece benim bile dikkatimi cektiyse ve esine de bu yolla gondermeler yapiyorsa ben olsam ben de sogurum cunku kaynak direkt kardesim yani gorumce degil.
Muhafazakar dendigine gore aile kizinin biriyle arada resmiyet olmadan gorusmesini istemeyecek kadar kapali yapiya sahip demektir.
Evet gelin acisindan bakarsak araya nisan sikistirmak hatali olmus ama burada dengeyi es saglamaliydi.

Resmen planlanmis gibi gozukse de kaderde olabilir ama kocasinin kayincosu da bir tuhaf degil mi sizce kizin ailesine yuklemis herseyi onlarinda durumu bu durum gibi ortak ozellikleri dugun esnasinda damadin kenara cekilmesi boyle evliliklerden sonra genelde koca olarak hitap edilen sahislar dugundeki olaydan yuz alip iyice yayilirlar himm demek kizi vermeye meraklilar bn bisey yapmasamda olur dusuncesi evlilikte aman bisey yapmasamda olur karim bana merakli dovsemde sovsemde benimle nasil evlendi demek ki ayrilmaz bu bnden istedigimi yaparim diye dusunuyorlar kiZ vd kizin ailesinin insan yerine koyup bir iki ses cikarmamasi damat olan kisiyi simartip sallasana yaaa mecbur evlencek mecbur derdimi cekiyora donusuyor gozlerini korkutmak lazim bu tiplerin

Kader denilen sey çok fazla büyütülüyor. Kaderin birazida kendi ellerinde. Konu sahibi ayrilamadi diye adi kader olmuyor. Onun adi "kararlarin arkasinda durmamak"tir.

Vallahi o görümcenin kocasi pek önemli degildir, adam para harcayip harcamamasi, konu sahibin kayin ailesi bir dünya para harcayip harcamamasi,.... bunlarin hepsi hiiç ama hiiç önemli degil. Önemli olan konu sahibin kocasi. Bir erkek sorumluluklarini bilmesi gerek. Esini mutlu etmenin yolunu bilmesi gerek,..

Yani dügünden 1 hafta önce konu her neyse (saglik disinda) o parayi harcamamayi bilmesi gerek. Kadinlar sonuçta mal mülk degil, insanlar. Yani bir erkek ne kadar çok para verse kadina, o kadar çok degerli olur kadin tezine inanmiyorum. Ama söyle birsey var, sen kadin olarak herseye kafa sallarsan, hep taviz üstüne taviz verirsen elbette adam sana deger vermez. Sen herseyini onaylayan (kötü seyler yapsan bile) kisilere deger verirmisin? Bu adam konu sahibin kalp spazmi yasamasina neden oluyor ya! Konu sahibi gerçekten ölebilirdi ama onu düsünmek yerine "aah bak, simdi beni geri istiyor" diye sevinip evleniyor resmen konu sahibi.

Yani konu sahibi biraz göz göre göre evlendi ve simdi sonuçlarina katlaniyor ne yazikki.

Bu antepliler komple böyle galiba aynısını ben yaşadım tabi ayırmaya çalışma olayı yoktu da herşeyi üzerimize yıkıp bide şunu yapın bunu edin demeye kalktılsr yok antepte yemeksiz düğün olmazmış yok şanları şerefleri yokmuymuş benim paramla aleme şeref gösterisi yapacaklardı, biz de düğün yapmaktan vazgeçtik orda yapmadık hepsi tutuştu ama bişey yapamadılar ben de halen kırgınım sevmiyorum sevemiyorum bir kere bitti bende. Çok şeyler oldu üzerini kapattık küs değilim ama arayıp sormuyorum da. Benim eşim de asker bu arada, tek fark benimki artık para yedirmeyi bıraktı benimle işler resmileşince. Ayrılmaktan korktuğunu ona belli etme, hem seni her türlü mahrum bırakıp hem de o soğuyo ne güzel iş ailesine para vermesine izin verme maaşını al gerekirse borçları ödeme kendine harca biriktir ama eşinin gözünü aç artık

Görümceniz söylemek için nişan arifesinde mi bulmuş. Az çok ailesini tanıyordur. İşi hemen resmiyete dökeceklerinin farkındadır. Ayıp etmiş bence. Ama asıl sorun eşinde. Ailesine rest çekememiş. Canım soğuması gereken eşin değil kesinlikle sensin. Ezdirme kendini. Konulardaki ortak nokta nişanlıklık döneminde falso veriyor bu adamlar. Ama hep nişan stresi düğün stresi geçici diye devam ediliyor. Bu adamlarda fırsat bilip yükleniyorlar.

ben kabahatı eşinize buldum ..
biz olmayı pek becerememiş sanırım ..
işiniz zor ..

Bu kısma dikkat etmemiştim, size katılıyorum. Bu arada karşı tarafı muhafazakar olarak tanımlayan insanlar kendilerini ne olarak tanımlıyorlar? Muhafazakarın zıt anlamlısı nedir yani:KK51:?
eltinizle kaynınız neden ayrıldı bebeğe rağmen..
Neden muhafazakâr diyorum çünkü biz 2 yıl nişanlı kalırken iyiydi ama onlar muhafazakâr oldukları için hemen nişan 1 ay sonra da düğün yapılırmış yani bizim başımız açık diye namus o kadar da önemli değilmiş . Mantık bu

Neden muhafazakâr diyorum çünkü biz 2 yıl nişanlı kalırken iyiydi ama onlar muhafazakâr oldukları için hemen nişan 1 ay sonra da düğün yapılırmış yani bizim başımız açık diye namus o kadar da önemli değilmiş . Mantık bu
bence bahane olmuş..her lafa takılma boşver..

yuva dagilmasin diyorsa yuvada huzur verecek.. benim hain yurekli kv de ortaligi katip katistirir, derin derin yaralar acar, ardindan da 'aman siz mutlulugunuza bakin' derdi! mutlu olacak hal kalir ya insanda.. gelin oglumu mutlu edemiyo imaji cizilmesi ayri konu tabi.. neyse :)

bu kadar zorluklar ayyuka çıkmuşken aslında evlenmekle hata etmişsiniz en baştan beri önemsememişler sizi. eşinin korkusundan geri adım atmış size bişey olacak diye. ayrıca onsuz bieşyden zevk alamıyorum diyosunuz önce bunu aşmalısınız arkadaşlarınzla görüşün kendinize eşinizin olmadığı aktiviteler edinin. eşinize olan yapışkan tavrınız bittikten sonra hayattan daha çok zevk alacaksınız göreceksiniz. belki ayrılmayı o zaman düşünebilirsiniz.

yuva dagilmasin diyorsa yuvada huzur verecek.. benim hain yurekli kv de ortaligi katip katistirir, derin derin yaralar acar, ardindan da 'aman siz mutlulugunuza bakin' derdi! mutlu olacak hal kalir ya insanda.. gelin oglumu mutlu edemiyo imaji cizilmesi ayri konu tabi.. neyse :)

Back
X