• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam denecek kisi beni birakip gitti

Herkese merhaba. Yine bayram ve yine bizim evde kriz. Kvler uzak bir yerde oturuyorlar. 2 ay önce gittiler ve 1 ay sonra yeniden gelecekler. Son geldiklerinde 4 ay kaldılar ki bunun çoğunluğunda ben evdeydim. Bununla ilgili de konum vardi önceden. 2 tane küçük çocuğumuz var biri 1 biri 5 yaşında. Bu bayram koca kişisi yine bi bahane bulup ailesinin yanına gitmek istediğini söyledi. Ben de ne gerek var zaten gelecekler dedim. Benim sana daha çok ihtiyacım var dedim. Gideyim gitmeyim tartıştık biraz ama sonra kapattı konuyu normal hayata döndü. Bir şey de demedi. Bu sabah erkenden cikmis. Mesaj atmış. Havaalanindayim carsamba donecem. Sizi çok seviyorum. Aradım tartıştık. Tartışmadan kaçmak için sabahın köründe evden çıkıp mesaj atmak nedir? Bu nasıl bir vicdandır? İki cocukla böyle kaldım. Annemlere yansıtsam olay büyüyecek. Ne yapmalıyım şu an hiç bilmiyorum. Kendileri karar veriyor her şeye. Ben bu hayatta neyim acaba?
Ailene yansit olay büyüsün. Yoksa cikari yok. Ben olsam gittigin yerde kal bu is bitti yazar kapilarin kilidini değiştirir ortaligi ayaga kaldiririm

6 sayfa okudum ama göremedim
Konu sahibi eşine neden gitme dediği ile ilgili elle tutulur bir sebep sundu mu?
6 sayfa okuduğum şey sadece kapris ve keyfim öyle istedi, gidemez gibi bir tutumdu
Adamda kaçmakta bulmuş çözümü
Ben olsam ben de kaçardım
Konuyu ilk okuduğumda yok artık bu nasıl bir hareket benim kocam olsa asarım keserim moduna girdim.
Diğer sayfaları okuyunca aslında büyütecek bir şey olmadığını gördüm.
İki çocuklu yılların evliliği. Her yıl bayramlarda bu adam gitmiş ailesine, konu sahibini sen de gel diye zorlamadan üstelik. Eş ailesiyle de birlikte yaşıyor gibiler. İnsanlar düzenlerini bozup konu sahibinin çocuklarına bakmaya gelmiş, hatta şimdi ev bile tutacaklarmış kendilerine.
Konu sahibi de istiyor ki hem beş kuruş harcamadan çocuklarıma bakıtayım, hem bütün düzenlerini de benim için bozsunlar ama senede iki bayramda da ben bu insanlarla görüşmeyeyim.
Eşi her bayram gittiği gibi bu bayram da biletini almış, bakmış yine kavga çıkacak, başlarım tribine deyip basıp gitmiş. Konu sahibi de biliyordu kocasının gideceğini, haber vermedi diye bozulmuş sadece. Döndüğünde bir barışma seksiyle halledilebilecek basit bir mevzu🤣😂

Yaşları küçük olduğu için yanımda götürürdüm ama büyük olsalar babaya bırakırdım. Ama burda baba 5 yaşında kini yanına alsa götürse olay daha da büyütülür senden izinsiz nasıl çocuğu götürür denir hatta babaanne ve dede akrabalara sapık muamelesi bile yapılırdı yorumlarda
Anlatmak istedigim buydu iste. Adam Elini kolunu sallaya sallaya iki cocugu birakip gitmis ama kadin icin bu kolay degil. Yorumlarda da cocuguna bakiyor denmis ama adamin da cocuklari. Yani hangi kadin bayramda annesini gormek istedigi icin iki cocugu kocasina birakip haber vermeden kacabilir? Adam acar dava bi de ustune cocuklari birakip kacti der

Anneme soy
Ailene yansit olay büyüsün. Yoksa cikari yok. Ben olsam gittigin yerde kal bu is bitti yazar kapilarin kilidini değiştirir ortaligi ayaga kaldiririm
Anneme az once eşimin ailesinin yanına gittiğini söyledim. Tamam sen de buraya gelirsin aksam dedi. Simdi bu hikayenin tek anlayışsız ve olay çıkartan kişisi ben miyim gercekten

bayramda aileye gitmek istemek normal değil mi ben mi yanlış anladım
ama ortak karar alamamak adamın evden kaçar gibi gidişi garip iletişim probleminiz mi var

bayramda aileye gitmek istemek normal değil mi ben mi yanlış anladım
ama ortak karar alamamak adamın evden kaçar gibi gidişi garip iletişim probleminiz mi var
Evet var bu konuda var. Bir türlü anlaşamıyoruz. Ben böyle görmedim çünkü. Bayramda herkes kendi eşiyle çocuğuyla çocuğuyla birlikte biseyler yapar. Bizim bayramlarımız çok kalabalık olurdu. Kimsenin de tek başına çocuklarıyla birlikte geldiğini hatırlamam.

Evet var bu konuda var. Bir türlü anlaşamıyoruz. Ben böyle görmedim çünkü. Bayramda herkes kendi eşiyle çocuğuyla çocuğuyla birlikte biseyler yapar. Bizim bayramlarımız çok kalabalık olurdu. Kimsenin de tek başına çocuklarıyla birlikte geldiğini hatırlamam.
işte bilemedim ki aile dinamikleri
ama iletişim sorununu çözmeniz şart

Anlatmak istedigim buydu iste. Adam Elini kolunu sallaya sallaya iki cocugu birakip gitmis ama kadin icin bu kolay degil. Yorumlarda da cocuguna bakiyor denmis ama adamin da cocuklari. Yani hangi kadin bayramda annesini gormek istedigi icin iki cocugu kocasina birakip haber vermeden kacabilir? Adam acar dava bi de ustune cocuklari birakip kacti der
Malesef ben kendimi tek başıma düşünmüyorum bir plan yaparken mutlaka çocuklarımı da düşünüyorum. Ve benim eşim çocuklara bakar her seyleriyle ilgilenir. Ama yeri geliyor işte tek başına plan da yapabiliyor

Malesef ben kendimi tek başıma düşünmüyorum bir plan yaparken mutlaka çocuklarımı da düşünüyorum. Ve benim eşim çocuklara bakar her seyleriyle ilgilenir. Ama yeri geliyor işte tek başına plan da yapabiliyor

Ara sira tek basina plan yapsa cok mu kötü. Sonuncta anladigim kadariyla sizde ayni cocuklari ona birakabiliyorsunuz gerektiği zaman

Sonra ?
Cidden merak ettim bir sonraki adımdaki tavsiyeleriniz neler?

Öfkeli bir insana ateşe körükle git demek kadar yanlış bir tavsiye yok.
Tabiki konu sahibi isterse ailesi ile paylaşabillir.
Ama öfkeli iken hiç bir konuda karar verilmemeli ve paylaşım yapılmamalı.
Öfke demlenmeden atılan her adım en büyük zararı sahibine verir.
Haklıyken haksız duruma düşer. Kapı kilidini değiştirmek gibi.
Bakın konu sahibi aynı hatayı yapmış önce. Öfkesi geçince kocasını affetmiş, ama annesi affetmemiş.

Bir de evlendik diye dere beyliğimizi mi ilan ediyoruz?
Karşımızdaki insanın isteklerinin hiç mi önemi yok?

Evlilik eğer bir güç savaşına dönerse ki yukardaki tavsiyeler tam da o yönde en çok kadın zararlı çıkar.

Öfkenin geçmadini beklemek ve sakince iletişim kurmak taviz vermek değildir.

İnsanlar illa kavga gürültü ile mi doğru yolu bulmalı? Kaldı ki adam bu davranışıyla gereksiz bir kavganın önüne geçmek istemiş. Evden bağrış çağırış çıkmak yerine sessizce çıkmayı tercih etmiş.
Eşe gidileceği zaten söylenmiş önceden.
Eşi yok sayma ise bu gidiş eşe izin vermemek ne o zaman?

bizim bayramlarımız kalabalık olurdu demişsiniz ya

bir saysanıza kimler olurdu

mesela babaanneme giderdik amcam eşi çocukları gelirdi şeklinde mi

herkes kendi eşi ve çocukları ile bir şeyler yapar söyleminiz ile bu örtüşmüyor

örneğin yengem abimler hep kahvaltıya anneme gelir diye bayram sabahı kalkıp anneanneme gelmişti

zira abisi ve ailesi annesine yani kv ye gidiyor diye o da böyle bir beklentisi dahi olmayan kvsine gelmiş, abimler geliyor anneme gidelim biz de dememiş

ya da bizim ailede bir bayram bir tarafa bir bayram bir tarafa gibi bir durum olmadı

annemin ailesi ile aynı şehirdeydik babamınki başka şehirdeydi

gidilecek kadar tatil varsa giderdik, iki bayram da 9 günse iki bayram da giderdik, zira diğerlerine bayramdan önce ya da sonra gitmek mümkündü

keza evlendim eşimin ailesi ile aynı şehirdeyim, burada olursam giderim de izin çok ise annemlere giderim, bir gün burada geçireyim gibi bir mantığı da garip bulurum

ama çevremde ille de bayramın bir günü de olsa aynı şehirdeki aileme gitmeliyim diyenleri de gördüm

çekirdek ailemle bayramda olmak istiyorum derseniz uzak şehirdeki kv ye eşiniz ile gitmeli hatta eşinizin erken dönmesine bakılınca da bayramın 3. ya da 4. günü de aynı şekilde ailenize eşinizle gitmeliydiniz

hem birlikte olalım deyip hem de adamın başka şehirdeki ailesine bayramda gitmesine takılmanız garip, hadi küs vs olsanız yine anlarım da tüm kışı birlikte geçirip seneye de çocuk baktıracak olduğunuz insanlara hem de bayramda birlikte olalım hassasiyetinize rağmen gitmemeniz de garip

Herkese merhaba. Yine bayram ve yine bizim evde kriz. Kvler uzak bir yerde oturuyorlar. 2 ay önce gittiler ve 1 ay sonra yeniden gelecekler. Son geldiklerinde 4 ay kaldılar ki bunun çoğunluğunda ben evdeydim. Bununla ilgili de konum vardi önceden. 2 tane küçük çocuğumuz var biri 1 biri 5 yaşında. Bu bayram koca kişisi yine bi bahane bulup ailesinin yanına gitmek istediğini söyledi. Ben de ne gerek var zaten gelecekler dedim. Benim sana daha çok ihtiyacım var dedim. Gideyim gitmeyim tartıştık biraz ama sonra kapattı konuyu normal hayata döndü. Bir şey de demedi. Bu sabah erkenden cikmis. Mesaj atmış. Havaalanindayim carsamba donecem. Sizi çok seviyorum. Aradım tartıştık. Tartışmadan kaçmak için sabahın köründe evden çıkıp mesaj atmak nedir? Bu nasıl bir vicdandır? İki cocukla böyle kaldım. Annemlere yansıtsam olay büyüyecek. Ne yapmalıyım şu an hiç bilmiyorum. Kendileri karar veriyor her şeye. Ben bu hayatta neyim acaba?
Aslında en güzeli şu olurdu.
Hiç cevap yazmayıp 3 gün telefonu kapatmak.
Ben olsam bu şekilde zehir ederdim

Ben ortada bi sorun göremedim. Tek sorun eşinizin evden habersiz çıkması. Ama adam napsın, tartışmak istemiyor, belli ki çaresiz kalmış. Bence sizin yaptığınız ayıp. Her daim sizin ailenizle yakın yaşanıyorsa, bayramlarda da eş ailesine gidilir normal. Ayrıca bu insanlar, evlerini bırakıp çocuklarınıza bakmışlar, aylarca. Eşiniz, neden gelmiyorsun diye sorun çıkarmıyor, ama siz neden gidiyorsun diye sorun çıkarıyosunuz. Sorun habersiz gitmesi demeyin, adama başka çare bırakmamışsınız.

Konuyu ilk okuduğumda yok artık bu nasıl bir hareket benim kocam olsa asarım keserim moduna girdim.
Diğer sayfaları okuyunca aslında büyütecek bir şey olmadığını gördüm.
İki çocuklu yılların evliliği. Her yıl bayramlarda bu adam gitmiş ailesine, konu sahibini sen de gel diye zorlamadan üstelik. Eş ailesiyle de birlikte yaşıyor gibiler. İnsanlar düzenlerini bozup konu sahibinin çocuklarına bakmaya gelmiş, hatta şimdi ev bile tutacaklarmış kendilerine.
Konu sahibi de istiyor ki hem beş kuruş harcamadan çocuklarıma bakıtayım, hem bütün düzenlerini de benim için bozsunlar ama senede iki bayramda da ben bu insanlarla görüşmeyeyim.
Eşi her bayram gittiği gibi bu bayram da biletini almış, bakmış yine kavga çıkacak, başlarım tribine deyip basıp gitmiş. Konu sahibi de biliyordu kocasının gideceğini, haber vermedi diye bozulmuş sadece. Döndüğünde bir barışma seksiyle halledilebilecek basit bir mevzu🤣😂
E ben dedim kalk temizlik yap, birşeyler hazırla dolaba at diye. İş bitene kadar geçecekti siniri işte. 😀

Sonra ?
Cidden merak ettim bir sonraki adımdaki tavsiyeleriniz neler?

Öfkeli bir insana ateşe körükle git demek kadar yanlış bir tavsiye yok.
Tabiki konu sahibi isterse ailesi ile paylaşabillir.
Ama öfkeli iken hiç bir konuda karar verilmemeli ve paylaşım yapılmamalı.
Öfke demlenmeden atılan her adım en büyük zararı sahibine verir.
Haklıyken haksız duruma düşer. Kapı kilidini değiştirmek gibi.
Bakın konu sahibi aynı hatayı yapmış önce. Öfkesi geçince kocasını affetmiş, ama annesi affetmemiş.

Bir de evlendik diye dere beyliğimizi mi ilan ediyoruz?
Karşımızdaki insanın isteklerinin hiç mi önemi yok?

Evlilik eğer bir güç savaşına dönerse ki yukardaki tavsiyeler tam da o yönde en çok kadın zararlı çıkar.

Öfkenin geçmadini beklemek ve sakince iletişim kurmak taviz vermek değildir.

İnsanlar illa kavga gürültü ile mi doğru yolu bulmalı? Kaldı ki adam bu davranışıyla gereksiz bir kavganın önüne geçmek istemiş. Evden bağrış çağırış çıkmak yerine sessizce çıkmayı tercih etmiş.
Eşe gidileceği zaten söylenmiş önceden.
Eşi yok sayma ise bu gidiş eşe izin vermemek ne o zaman?
Ofke? Adam bayram ustu 2 cocukla kadini birakip basip gitmis. Ayrica ortada izin vermeme yok. Gitme sana ihtiyacim var deniyor.
Adamla konuşmuş anlamamis sonrasinda gittigi yerde kalsin. Ya gobek bağını kessin gelsin yada gelmesin bu kadar basit.

Terbiyesiz insan. Çocuklar küçük olmasa alın onları siz de tatile çıkın gelince bulamasın diyeceğim de küçükmüş biri. Allah sabır versin.

bizim bayramlarımız kalabalık olurdu demişsiniz ya

bir saysanıza kimler olurdu

mesela babaanneme giderdik amcam eşi çocukları gelirdi şeklinde mi

herkes kendi eşi ve çocukları ile bir şeyler yapar söyleminiz ile bu örtüşmüyor

örneğin yengem abimler hep kahvaltıya anneme gelir diye bayram sabahı kalkıp anneanneme gelmişti

zira abisi ve ailesi annesine yani kv ye gidiyor diye o da böyle bir beklentisi dahi olmayan kvsine gelmiş, abimler geliyor anneme gidelim biz de dememiş

ya da bizim ailede bir bayram bir tarafa bir bayram bir tarafa gibi bir durum olmadı

annemin ailesi ile aynı şehirdeydik babamınki başka şehirdeydi

gidilecek kadar tatil varsa giderdik, iki bayram da 9 günse iki bayram da giderdik, zira diğerlerine bayramdan önce ya da sonra gitmek mümkündü

keza evlendim eşimin ailesi ile aynı şehirdeyim, burada olursam giderim de izin çok ise annemlere giderim, bir gün burada geçireyim gibi bir mantığı da garip bulurum

ama çevremde ille de bayramın bir günü de olsa aynı şehirdeki aileme gitmeliyim diyenleri de gördüm

çekirdek ailemle bayramda olmak istiyorum derseniz uzak şehirdeki kv ye eşiniz ile gitmeli hatta eşinizin erken dönmesine bakılınca da bayramın 3. ya da 4. günü de aynı şekilde ailenize eşinizle gitmeliydiniz

hem birlikte olalım deyip hem de adamın başka şehirdeki ailesine bayramda gitmesine takılmanız garip, hadi küs vs olsanız yine anlarım da tüm kışı birlikte geçirip seneye de çocuk baktıracak olduğunuz insanlara hem de bayramda birlikte olalım hassasiyetinize rağmen gitmemeniz de garip
Şöyle olurdu. Hani böyle köy bayramlasmalari olur herkes sıraya girer. En yaslidan en küçüğe kadar herkes birbiriyle bayramlasir. Anne tarafım çok kalabalık benim. Bayramın tadı orasıdır benim için. Onlar da uzak şehirde bu arada. Ama esim bunu hiç göremedi. Ailenin toparlayıci büyükleri de göçüp gidince eski tat olmuyor malesef. Sayamayacagim kadar coktuk oyle soyleyim. Bayramın ilk günü olur ama bu. Ananem dedem çocukları hepsinin ailesi, onların çocukları torunları onlarin aileleri. Eslerinin akrabaları falan. Yani sadece erkekler ya da kızlar tarafideğil. Tüm akrabalar. Yakın uzak herkes orada toplanır. Benim kuzenlerim falan çok büyüktür hepsi torun torba sahibi. İlk gün hepimiz toplanirdik cıvıl cıvıl. Dugungibi olur.bi çok düğünde o kadar insan biraraya gelemez. Biz yeni evliydik dedem de hasta son bayramı olabilir ilk gün oraya gidelim demiştim ve esim kabul etmemişti. Ki ondan önceki 2-3 bayram onun ailesindeydik. Ve o bayram da tek başına yine ailesine gitti. 3. Gün yanıma geldi ama ne fayda. Bizim gelenegimiz bu. İlk gün toplanılıyor sonra herkes yine kendi çekirdek ailesiyle ya eş tarafına gider ya da tatile falan gider nasıl isterlerse. Ben o günden sonra gitmedim onun ailesine. Dedem de vefat etti. Yine büyüklerden vefat edenler oldu. Eski günler sadece benim anilarimda kaldı. Herkesin ailesi değerli. Düşünüyorum da ben kendi çekirdek ailemle bir arada olamıyorum. Ananem ve dedem nasıl toparlamis o kadar insanı.

Biz mi tuhafız insanlar mı anlamadım ben..
Bayramlarda ailelere gidilir zaten. Yanlız öyle habersiz kaçarak gibi gidilmez. Eşini çocuklarını alırsın hep beraber gidersin. 1. Bayram bi ailede 2. Bayram diğer ailede kalır dönersin evine.

Ofke? Adam bayram ustu 2 cocukla kadini birakip basip gitmis. Ayrica ortada izin vermeme yok. Gitme sana ihtiyacim var deniyor.
Adamla konuşmuş anlamamis sonrasinda gittigi yerde kalsin. Ya gobek bağını kessin gelsin yada gelmesin bu kadar basit.
Peki , göbek bağını anasından kessin eşine bağlasın.
Çünkü kocalar karar verme yetisine sahip olmayan primatlar.

Not 1 : Konu sahibi yalnız kalmayacak.
Not 2: Adam bayramın 2. günü dönüyor.

Olayları değerlendirirken daha geniş bakış açısını tavsiye ederim size de.

Yalnız soruma cevap vermemişsiniz.
Bir sonraki adımdaki önerilerinizi merak ediyorum ben.

Back
X